Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

RocknRolla (2008)

 

Da bestemte jeg meg for å se denne, da jeg er stor fan av Snacth og Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Jeg elsker stilen begge disse to filmene hadde, og en av mine større skuffelser var å ikke se Statham være med i denne. Han hadde gode roller i de to forrige filmene, men sånn kan det gikk.

 

Plottet er ikke noe nyskapende, Ritchie har en fast formel som han bruker i disse filmene om Londons underverden. Det er større penger her, torturmetodene er fremdeles like merkelige, russere er fremdeles like gale, men hovedpersonen virker kanskje litt mer intelligent enn det Turkish var. Filmen har også på en måte et litt mer alvorlig preg, og jeg ble forvirret av plottet et par ganger under filmen. Filmen er rett og slett rotete til tider. Alikkevel er det en solid formel, og filmen gjør ingen nevneverdige feil. Jeg har alltid likt denne type filmer...

 

Til gjengjeld er det godt skuespill av Butler, Roden og Strong, soundtracket er slik det skal være i denne type filmer med Clash og andre gode rockelåter. Personlig fant jeg Rodens rolle som en slags Abramovich genial, de har tom tatt med at han eier en fotballklubb. Actionscenene er fremdeles geniale, og måten russiske gangstere blir portrettert på er fantastisk artig.

 

Alt i alt, ikke noe nyskapende men en god gammel formel som Ritchie er blitt rutinert på.

 

7,5/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp, det var sånn Vangelis jobbet når han satte musikk til filmer, noe han gjorde mye gjennom 80-tallet.

Selvsagt spilte han ikke inn lyden direkte, men komponerte soundtracket mens han så på scenene i filmen på lerret foran seg, med synther på alle kanter. Og ang Blade Runner har han sagt selv i intervju at det var slik det ble gjort.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Enig angående Plan 9. Den var bare gjennomført dårlig, men ikke på en måte som gjorde det morsomt. Et makkverk uten like, glad jeg ikke har investert i den(som jeg hadde planer om, hadde trua på en ny vorsfilm).

Jeg ga den 3/10, og det fordi den bare var dårlig, men bare litt latterlig. Hadde den vært hysterisk dårlig og fantastisk latterlig hele veien gjennom, hadde den fått 1/10. 1/10 er som 10/10, forbeholdt helt spesielle filmer. Plan 9 var dessverre ikke det, som du påpeker.

 

- Vals Im Bashir: Sterke og triste fortellinger gjorde at jeg ble mer eller mindre lettere sjokkert. Animasjonen skildrer godt hva som hendte i personenes fortellinger, slik at det er lett å danne seg et bilde av scenarioet. God film med god fortellemåte gjør meg engasjert fra start til slutt. Kunne godt sagt et par ord om hva jeg syns om urolighetene i Midtøsten, men holder meg for god til sånt her inne.

 

Godt verk, Ari Folman. 8/10.

Nesten 10/10 for min del, denne filmen. Veldig frisk måte å nyansere den evige konflikten der nede på,

samtidig som man får et solid spark til solar plexus på slutten.

 

 

Jeg har ikke sett Entre les murs ennå, men Vals Im Bashir er den soleklart beste filmen fra fjoråret for min del (og såvidt jeg vet ^^)

Lenke til kommentar
Nesten 10/10 for min del, denne filmen. Veldig frisk måte å nyansere den evige konflikten der nede på,

samtidig som man får et solid spark til solar plexus på slutten.

 

Tja, jeg likte Vals Im Bashir, men jeg kan ikke akkurat si jeg fikk noe nytt perspektiv på konflikten på noen som helst måte. Det ble 7/10 her.

Lenke til kommentar
Nesten 10/10 for min del, denne filmen. Veldig frisk måte å nyansere den evige konflikten der nede på,

samtidig som man får et solid spark til solar plexus på slutten.

 

Tja, jeg likte Vals Im Bashir, men jeg kan ikke akkurat si jeg fikk noe nytt perspektiv på konflikten på noen som helst måte. Det ble 7/10 her.

Hvor skriver jeg at jeg har fått et nytt perspektiv på konflikten?

Lenke til kommentar

Rebecca (1940)

Director: Alfred Hitchcock

"I'd like to have your advice on how to live comfortably without working hard."

 

rebecca3_b.jpg

 

Aften var sen, rettere sagt tidlig, med det stoppet ikke denne unge herremannen til å sette på en Hitchcock film. Jeg var trøtt, men sovnet ikke, slikt kan man ikke godta under en Hitchcock film. Dessuten så var filmen spennende nok til å holde meg våken. Filmen startet opp nydelig, med meget visuelle bilder og herlig narrasjon. En drømmelignende introduksjon til en film som jeg hadde sett frem til lenge. Filmen har stått veldig lenge i hylla, ikke vet jeg hvorfor, kanskje det har noe med at Scanbox var utgivere, og de pleier som regel å bare gi ut dårlige utgaver, både på cover design og bildekvalitet. Og med tanke på at denne er fra 1940 så hadde jeg mine tvil. Ikke tvil på filmen såklart, men heller bildekvaliteten. Mine tvil ble borte da filmen begynte, og som sagt, meget fin åpning, til en film som hadde god bildekvalitet allikevel.

 

Skuespillet i begynnelsen kunne virke litt dårlig, men det har nok noe men på alderen på filmen. Slik var skuespillet før skal jeg tro, så skal ikke klage noe særlig på det. Dessuten så var det ikke altfor verst, men blir vant til det som filmen går. Historien hadde endel virkemidler som funket perfekt. Sjelden man ser filmer med slike historier til dags, filmer nå til dags er mye enklere, sjelden man får servert en film med komplisert og godt gjennomtenkt historie. Mulig jeg overdriver litt, men er slik jeg føler det i skrivende stund. Her blir historien vridd på flere ganger. Man føler med karakteren, flere ganger man virkelig følte at karakter ikke passet inn i miljøet hun befant seg i. Var som å se en jøde rote rundt i slottet til Hitler. Kameraføringen var i ypperlig klasse som vanlig, Hitchcock vet virkelig hva han gjør angående kamera.

Må si jeg savnet en Hitchcock cameo da, eller så er det bare jeg som var blind. Blendet av en vakker og halvveis mystisk film som virkelig imponerte meg. Anbefales stort.

 

9.5/10

Endret av Mr.BadSmile
Lenke til kommentar

The Woodsman (2004)

 

Walter (Kevin Bacon) er pedofil og har vendt tilbake til hjembyen for å starte et nytt liv, etter å ha sonet en 12 år lang fengselsstraff for barnemishandling. Han flytter inn i en leilighet med utsikt mot en barneskole og får seg en jobb på et sagbruk. Utstøtt av venner og familie, med unntak av en svoger, prøver han å leve et normalt liv tross all motgang og forbudte fristelser.

 

Selv om settingen kan virke noe kjedelig ved første øyekast, gjør det vanskelige temaet og den nyanserte og balanserte historiefortellingen det til en spennende historie om hvordan et så avvikende sinn fungerer og kommer til, uten å være for direkte. Det utmerkede skuespillet, spesielt med Kevin Bacon i toppform, og måten de støttende karakterene brukes for å representere følelsene og tankene han kjemper med, gir en innsikt uten like. Filmen klarer å vekke empati i mengder for et veldig komplisert og kontroversielt menneskesinn, og ved flere anledninger er han så nære ved å falle for fristelsen at man holder pusten, sitter på kanten av sofaen, og håper han klarer å ta seg inn, for hans egen skyld like mye som for barnas, og spenningen holdes godt og lenge.

 

Til syvende og sist tar filmen et moralsk standpunkt jeg kanskje helst skulle ha sett at den ikke tok, men frem til da, hvilket vil si omtrent hele spillelengden, er den fantastisk fordomsfri. Så lenge man er moden nok til å takle et så vanskelig tema, er dette en film man burde se. Jo mer fordomsfull, jo bedre. Jeg vil gå så langt som å si at dette kanskje er den viktigste filmen jeg har sett noensinne.

Endret av rikspøbel
Lenke til kommentar

Public Enemies

Johnny Depp. Christian Bale. Enough said. Vel, egentlig ikke. filmen starter med et pang og er fra begynnelsen en film man ikke vil gå glipp av for alt i verden. Den er spennende, den er actionfylt, morsom, trist og lang. Jeg liker lange filmer. Det er vel ikke verdens beste film, men den er goddamn god på det den driver med selv om filmen kanskje ikke vil være høydepunktene i deres skuespillerprestasjoner (tenker på Depp og Bale). Depp lider litt av at han fremdeles minner om Kaptein Sparrow og Bale synes jeg til tider blir litt for brumlete til å passe inn i enkelte roller, men det er nok mer min egen feil enn filmens feil, for den kan som sagt sakene sine. Man blir levert nesten to og en halv time med kvalitetsfilm fra enda til annen og jeg er glad jeg så den på kino.

 

Snarveien

Norske skrekkfilmer. Vel, hvor skal man begynne? Det blir liksom aldri noe særlig forandringer i dem. X antall personer skal til sted Y og de X antall personene forviller seg inn i situasjon Z som ligger i skog W. Standard situasjon. Med det sagt så får jeg vel også si at filmen kanskje ikke er helt lik mange av filmene som er der ute nå, men den er definitivt ikke langt unna. Fremfor å være fanget i skogen kjører de faktisk rundt i en bil. I skogen selvfølgelig. Som jeg sa så er det ikke store forskjellen. Man skvetter iallefall en del ganger i løpet av filmens gang, men den klarer aldri å skremme skikkelig synes jeg. Det blir med at man skvetter og ler.

 

King Kong (Blu-Ray)

King Kong er awesome action i høyeste klasse. Det er store monstre, det er menn med våpen og det er vakre damer. Og det er Kong. Drit i alle de andre forresten, du trenger bare Kong. Kong, Kong, Kong. Kong og Ann er de eneste to du trenger for å få denne filmen til å fungere. Alle de andre er bare der for å fylle filmen med litt mer enn Kong og Ann. Jeg ble irritert hver gang noen skjøt på Kong og jeg ønsket den ansvarlige en klemningsdøddød mellom to Brachiosauruser. Ingen burde noensinne komme imellom Ann og Kong. Ikke bare fordi Kong er det eneste på denne planeten som kan banke livsviljen ut av en kakkerlakk, men også fordi det er scenene med Ann og Kong som virkelig er stjernene i denne filmen. Jeg fikk ikke nok av dem og jeg gikk ikke lei. Drit i actionen er mitt tips, og følg med på Kong og Ann. Awesome.

Lenke til kommentar

Glory

 

Pompøs til de grader, men det er jo derfor Edward Zwick lager film. Som vanlig maler han på med masse følelser, store temaer, moralske dilemmaer og en hvit mann som har forvillet seg inn i en fremmed kultur. Anbefales til borgekrigsentusiaster og folk som feller tårer til The Green Mile.

 

7/10

 

Killshot

 

En iskald, halvindiansk Mickey Rourke drar på en liten killing spree i nordvest USA og slikt blir det barskt gangsterdrama av. Fikk vibbene fra No Country, bare langt høyere tempo og en del mindre refleksjon. Den beste rett-på-dvd filmen jeg har sett på en stund.

 

7/10

 

Fatso

 

Jeg elsker humor hvor jeg må begrave huet mitt i hendene fordi situasjonene karakterene havner i er så inni hampen flaue. Fatso prøver seg på dette gjentatte ganger, men siden filmen er så utrolig tilgjort og konstruert i fremstillingen blir jeg mer flau på vegne av kompisen som anbefalte den. Det er også viklet inn en slags medmenneskelig sippehistorie her, men filmen klarer aldri å løfte seg fra grisehumor-stadiet på noen troverdig måte. En ny, kjip norsk film.

 

4/10

Endret av DoktorBacon
Lenke til kommentar

What Just Happened

 

En totalt misbrukt anledning til å lage en film. Eneste grunnen må ha vært at DeNiro merket finanskrisa krype innover. Var han ikke flau da han gikk med på dette? Filmen handler om hvor vidt Bruce Willis skal ta skjegget eller ikke og om en hund skal eller ikke skal delta i en filmscene. Resten er vel ... det er ikke noe annet.

 

Denne filmen er tommere enn et kjøleskap i Darfur.

 

2/10

Lenke til kommentar

Jakten På Nyresteinen

 

Satt og pilsa på hytta til en kamerat da noen fant en støvete VHS-kassett vi alle forbindet med skumle syretripper fra barndommen. Og med nevnte pils innabords er det akkurat det denne filmen er. Fantastisk fylleopplevelse, anbefales!

 

Tar man kritikerbrillene på oppdager man fort at karakterene er flistynne, skuespillet er horribelt og manuset ikke henger på greip. Likevel er filmen en fantastisk showcasing for kostymer, scenografi, design, og lys, som imponerer.

Endret av Speik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...