Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

 

Fatter ikke hvorfor denne filmen får så mye skrøyt. Den hadde ingen spenningskurve i det hele tatt. Hele filmen var nøytral.

 

Den manglet eventyr følelsen som de andre filmene hadde. Her skjer det liksom ingenting bortsett noe tullete kjærlighets tema, og et "Se så flink Harry er å lage potions!" emne. Ingen "finale kamp" som alle de andre har, den bygget opp til ingenting.

 

Seriøst jeg holdt på å sovne, hadde hvilepuls igjennom hele driten. Dette må være den dårligste av alle Harry filmene så langt i min meining.

 

Jeg håper at grunnen til at den er så kjedelig er fordi neste film "tar av".....

 

3/10 (og den var snill!!)

 

EDIT: Forandret 4/10 til 3/10 heller....huff

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar
Ruang rak noi nid mahasan (2003) aka "Last Life in the Universe"

Director: Pen-Ek Ratanaruang

 

Hehe, jeg lette faktisk etter denne filmen i dag, og det ser ut som det er amazon.co.uk som har den billigst. Du har gitt meg veldig høye til Ruang må du vite.

Hvor mye koster frakten fra Amazon? Play.com har filmen til 15 pund, nemlig.

 

Kjøper du fra amazon.co.uk så blir det "Order Total: GBP 13.60"

Altså billigere enn play

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

The Burbs 3.5/6

 

Synes denne var litt slapp.....autopilot skuespill , lite gnist (men så er jo ikke dette akkurat noe mesterverk heller lol)

 

Handler om et nabolag som mistenker en familie for å være mordere & dette skal de till bunns i for enhver pris.......slutten var brukbar dog.

Lenke til kommentar
Harry Potter og halvblodsprinsen

- Eneste som skjedde var at vi fikk konstatert at en lærer var ond.

6/10

 

Du virker veldig lite gjennomtenkt i det du sier der, eller så har du duppet av i vitale deler av filmen. Hvorfor? Se i spoiler...

 

 

1. Harry finner ut om Horcruxene, og setter ut for å ødelegge den en av de.

2. Dumbledore dør.

 

 

blant annet, orker ikke bruke mer tid på det. David Yates har også en bok å forholde seg til.

Lenke til kommentar

On The Waterfront (1954)

 

6sf6e8.png

 

En film som blir nevnt i Raging Bull måtte jo sees... :dribble:

 

First of all... for en rolleliste! Selveste Marlon Brando leverer som juling i denne filmen. Når filmen har biroller som Eva Marie Saint (North by Northwest), Karl Malden (The Cincinnati Kid), Lee J. Cobb (Den sinna Juror #3 i 12 Angry Men) og t.o.m Martin Balsam (Juror #1 i 12 Angry Men og en fin, liten rolle i Psycho), blir det ikke akkurat dårligere.

 

Denne filmen er godt over femti år gammel, men føles ikke utdatert på noen måte. For å gå nærmere inn på det, må jeg trekke frem manuset. Marlon Brando+Eva Marie Saints dialoger er som hippe 25-åringer anno 2009. Spesielt Brando. Jeg koste meg med dialogene.

 

Litt vippende i starten, men filmen tok seg fort opp og ble veldig spennende gjennom. Storbyen sliter med mafiaen, og Brando må finne ut hvilken side han virkelig er på. Kjempegod film.

 

8/10

Lenke til kommentar

Neco z Alenky (1988) aka "Alice"

Director: Jan Svankmajer

 

38alice1.jpg

Handling: Alice roter seg bort da hun følger den stressa kaninen som tydeligvis er forsent til ett møte med dronningen.

 

Jan Svankmajer har laget en artig liten film basert på en artig liten bok. Ikke at jeg har lest boka, men regner med at den er artig. Alle surrealistiske regissører bør lage en versjon av denne boka, Lynch kunne ha laget en fet og skremmende film. Tim Burton holder på i skrivende stund. Denne er altså Jan Svanky sin, mest kjent med stop motion kortfilmer. Har ikke sett stort fra han, Tma/Svetlo/Tma er vel den eneste (som man kan lett finne på youtube BTW). Surrealisme er noe han kan, så Alice In Wonderland er vel det perfekte prosjektet for han.

 

Var mye blanding med stop motion og ekte, som funket ypperlig etter min mening. Filmen er ikke for dem altfor minste, da noen ting kan være litt "skummelt" for de mindre. Noen ting var utrolig kunstnerisk, eller alt var egentlig kunstnerisk. Jan har en kreativ hjerne må jeg si, var flere ting som var nærmere wtf, men slik er da bare artig. En ting som ble irriterende var da han filmet munnen til jenta da hun forklarte hva de forskjellige tingene sa. "Said the Rabbit" for.eks sa hun hver gang kaninen sa noe, imens man fikk servert veldig opp i tryne bilder. Er greit til en viss grad, men skjedde hver gang noen sa noe, så ble svært irriterende tilslutt. Ellers så var det en kul film, er man en liten fan av Alice In Wonderland konseptet, så bør man sjekke den ut. Er vel en av de beste versjonene ute på markedet, så er bare å finne frem tven og nyte hvert sekund (Utenom rett i tryne klippene).

 

The X Files: Fight The Future (1998)

Director: Rob Bowman

 

1155c.png

 

Handling: Mulder og Scully er på jakt etter sannheten som vanlig.

 

Vel, X-Files er noe jeg følger med på for tiden, og etter 5 sesonger så kom dem ut med denne filmen. Filmen hadde passet bedre som en mørk detektiv film, men istedenfor fulgte dem action sjangeren. Greit nok det, men problemet er at dem ble litt for typisk. Fra en nøytral serie til en over-the-top actionfilm med uttalige scener med CGI. Noe av cgi'en har uten tvil ikke tålt tidens tann. Men med tanke på når filmen ble laget så var det egentlig greit nok. Man kunne lett se at filmen hadde høytbudsjett, hadde helt glemt at det var x-files jeg så på. Anyway, filmen var underholdene nok, skuespillet var som i serien, helt greit. Musikken var skikkelig Hollywood, men det var til å forvente. Følger man med på x-files, så er vel filmen ett must. Alle dere andre kan bare droppe den, den er ikke særlig givende for å si det mildt.

 

 

Yi yi (2000) aka Yi yi: A One and a Two...

Director: Edward Yang

yiyi.jpg

 

Handling: Filmen viser livet til en familie og deres hverdagslige situasjoner.

 

Fant denne helt tilfeldig på imdb etter ett intens søk etter noe godt. Fant frem visa kortet og bestilte den på ebay fra en fyr fra Hong Kong. 2 uker etter havnet den i posten og spenningen var stor da jeg satte filmen i PS3'en. Tre timer kom og tre timer gikk. Er sjelden timer går så fort unna, og gikk unna på minutter. Dette er en film om livet, verken mer eller mindre. Man fikk servert ett mesterstykke av en film. Meget godt kamera, flere ganger dem filmet speilreflekser i vinduer, speil osv. Fikk litt voyeuristisk følelse av hele greia, noe som passet godt i den filmen. Skuespillet var veldig ypperlig, ihvertfall ifra denne unge gutten man kan se på bildet over. Filmen hadde en gjennomført vakker og trist stemning. Regner med at mange folk kjenner seg igjen i denne filmen, da den viste godt hva livet har å by på. Liker man realistiske filmer om livets saker og ting, ja da er denne å anbefale.

Prøver å slutte med karakterer, men kan røpe at denne er veldig nære full pott.

Endret av BadSmile
Lenke til kommentar

Epic Movie

 

Jeg var hoss søskenbarnet mitt, og etter to sesonger med Futurama så er du ikke akkurat sint, jeg var veldig glad og veldig overtrøtt. Da satte søskenbarnet mitt i Epic Movie også så sank humøret gradvis. Jeg er ikke den første så sier det, men jeg er dønn lei alle disse 'movie' filmene. Jeg er stor fan av Naked Gun serien, jeg koser meg skikkelig under parodi filmer. Men, jeg koste meg ikke her. Jeg skal forklare hvorfor jeg ikke syntes det var bra.

 

Grunn 1: De prøver og parodiere ALLE stofilmene. Det blir for mye og bare kjedelig. Jeg føler rett og slett at de bare har kastet det inn der bare for og gjøre det.

Grunn 2: Holdningen til karakterene. Alle husker Naked Gun, det jeg husker er karakterene og oppførselen. Når Frank gjør noe dumt så blir ikke en av de andre karakterene sinte og sier feks "Din idiot, du gjør det feil", de sier det til han eller bare la vær. I Epic Movie så viser de veldig at dette er dumt og at de blir irriterte. For meg så blir det ikke morsomt, men rett og slett bare teit.

 

Grunn 3: Alt skuespillet er elendig, jeg var litt inne på det på grunn 2, så jeg skal ikke gå mer i detalj.

Grunn 4: Alt er blitt filmet ganske dårlig og alt ser veldig billig ut. Dette har jeg vanligvis ikke problemer med, men når du ser deres version av Hogwart/Galtvort så fatter du hva jeg mener.

Grunn 5: Jeg sitter igjennom hele filmen og tenker hvor mye bedre de kunne ha gjort det. De har noen ideer, noen kunne faktisk blitt litt bedre, men de ødelegger de med grunn 6.

Grunn 6: Det er bare Bæsje/tisse/pervers/skli-på-bananskall humor. Det er ingen intelligens what so ever. Jeg har faktisk litt lyst og se den igjen bare for og telle skritt vitser, for det er mer enn i Jackass og det sier en del.

 

Men for og være rettferdig, den er ikke så fæl som alle skal ha det til. Jeg humret litt når han sa det om sammenhengende øyenbryn, men uten om det så er det kjedelig og lite fengende. Uansitt, er du så uheldig og får den eller har den, se ekstra meteriale. Noe av det er faktisk ganske morsomt, bedre enn hele filmen.

2/10 - Ekstra Materiale er OK underholdning.

 

 

Animal Farm

 

Dette var noe jeg kjøpte i Polen for 50 NOK, så jeg hadde den forventningen at det skulle være så dårlig at det var bra. Men jeg syntes faktisk at den var ganske så bra.

Filmens historie er den at en Gris på en gård har en drøm om at Meneskene er deres fiender og om en revolusjon. Den grisen dør og revolusjonen er igang. Så, dette er en film om dyr som kriger. Etter hvert blir dyrene smartere og lager regler og forskjellige ranger. Denne filmen er på en måte som Team America, den er blitt filmet dønn alvorlig men det at det er med Dy(dukker i TA's tilfelle) gjør det hele morsomt. Filmen har blitt laget akkurat som en krigsfilm. De har gjort alt så alvorlig at det blir morsomt. Data-Animeringen og animatronix(Husker ikke navnet sånn i farten :blush: ) fungerer virkelig bra og det hele ser veldig ekte ut.

Dette er en veldig sær film, siden den er laget veldig alvorlig så er det lite med spøker igjennom filmen, noe som er litt skuffende. Det hele har ett politisk budskap også, bare så det en nevnt.

Jeg klarer ikke og sette karakter på denne, finner du den for en billig penge så ja, den er definitivt verd en titt, men ikke begynn noen leteaksjon for og si det sånn.

Lenke til kommentar

I love you, Man (2009)

 

Enda en "gutta" film, men denne svikter litt. Den føltes mer ut som en chick-flick bare med gutter. Filmen er svært klissete og er tett inntil grensen av å være litt for "gay".

 

Dette er nok en mer sånn film du kan se med dama, eller date i min meining. Lett underholdning, og humor. En god søndags film, som følger den standard Romantic/Comedy oppskriften: "Find love, have a great time, have a fight, split up, get together at the end".

 

6.5/10

Lenke til kommentar

Futurama: Into the Wild Green Yonder

 

Den beste av futurama filmene, enkelt og greit fordi den føles mest som episodene, men taper seg fremdeles litt fordi futurama passer bare ikke helt inn i film medie, humoren og storien passer bedre til 22minutters episoder.

Filmen har MASSE call backs til serien, masse karakterer dukker opp igjen.

 

Historien er grei men som sagt de kunne egentlig presset det hele ned til 22 minutter filmen er full av b og c stories som egentlig er helt unødvendige og ikke så over morsome, selve selve a-stories er fin og veldig morsom.

Über feminister, fry igjen satt i en stor intergalaktisk hendelse.

 

En heilt fin film selv om futurama ikke passer helt som 90min filmer

 

7/10

 

 

Hellboy II: The Golden Army

Har venta på at denne skulle falle under 100kr og det gjorde den i går.

Fin film ikke noe sånn super duper fantastisk, hadde litt problemer å følge med den, mine tanker og interesser vandret litt under filmen. Filmen føles veldig som den første, samme type effekter og humor osv.

Helt grei og fin film jeg er ikke sånn super fan av den første og denne er egentlig noe av det samme,

Kvalitets film som er fin men ikke blandt mine favoritter

 

7.3/10

 

Taken

Er det verdens mest orginale film, NEI, er den dønn solid og spennede som fy, JA!

Litt blanding av Man on fire(bare uten den forferdilige syre effektne) og Ronin.

Liam Neeson er tøffere enn toget og en bad ass motherfucker.

Filmen følger jo egentlig de vanlige payback film oppskriftene men er gjort veldig bra.

Jeg så filmen i natt så jeg kunne ikke nyte surrounden, så jeg får se den igjen med litt mer volum.

En VELDIG kul action thriller og viser at man må ikke være super orignal for å være bra.

8.5/10

Lenke til kommentar

El maquinista(2004)

bale1.jpg

Så denne for første gang da jeg hadde et Bale-maraton med blandt annet American Psycho og Reign of Fire - er Bale-fan så det har nok noe å si når det kommer til karakteren;

 

The Machinist er en dyster film som følger Trevor Reznik, mens han jobber for en eller annen industri fabrikk. Filmen er som sagt dyster og kanskje litt kjedelig(?) i lengden, så det kan være litt krevende for noen som ikke er spesielt interessert i film/Bale - selv om den bare varer i 101 min.

 

Skal prøve å ikke røpe for mye nå; men det er en fantastisk slutt som gjør at filmen er absolutt verdt å se! Spesielt hvis man legger merke til alle detaljene. Så klart er det noen av tingene som jeg så komme, men hovedpoenget var litt sjokkerende.

 

Det eneste jeg ikke liker med denne filmen må vel være at "the bad guy" blir fremstilt på en "teit" måte, eller er det bare jeg som ikke likte måten skuespillet hans var på.

Bale er, som alltid, fantastisk til å gå inn i roller - er jo bare til å se på kroppen hans.

 

Karakter 8/10

 

Har forresten et spørsmål til de som har sett den ang. slutten:

 

Det at armen til han ene personen ble revet av; var det symbolsk for noe eller var det bare noe som skjedde på grunn av hit-and-run hendelsen?

 

Likte forresten veldig godt at de brukte samme klipp av hun dama som springer mot gutten to ganger - var vel kanskje flere klipp enn det?

 

 

Lenke til kommentar
Animal Farm

 

 

Dette var noe jeg kjøpte i Polen for 50 NOK, så jeg hadde den forventningen at det skulle være så dårlig at det var bra. Men jeg syntes faktisk at den var ganske så bra.

Filmens historie er den at en Gris på en gård har en drøm om at Meneskene er deres fiender og om en revolusjon. Den grisen dør og revolusjonen er igang. Så, dette er en film om dyr som kriger. Etter hvert blir dyrene smartere og lager regler og forskjellige ranger. Denne filmen er på en måte som Team America, den er blitt filmet dønn alvorlig men det at det er med Dy(dukker i TA's tilfelle) gjør det hele morsomt. Filmen har blitt laget akkurat som en krigsfilm. De har gjort alt så alvorlig at det blir morsomt. Data-Animeringen og animatronix(Husker ikke navnet sånn i farten :blush: ) fungerer virkelig bra og det hele ser veldig ekte ut.

Dette er en veldig sær film, siden den er laget veldig alvorlig så er det lite med spøker igjennom filmen, noe som er litt skuffende. Det hele har ett politisk budskap også, bare så det en nevnt.

Jeg klarer ikke og sette karakter på denne, finner du den for en billig penge så ja, den er definitivt verd en titt, men ikke begynn noen leteaksjon for og si det sånn.

http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_Farm

Lenke til kommentar
Har forresten et spørsmål til de som har sett den ang. slutten:

Nå er det en stund siden jeg så den, men:

 

 

Jeg tror det er var tegnet på at han har vippet over. At det var på tide at noe måtte skje, at han traff veggen.

 

 

Ellers må jeg si at jeg ikke husker at den ble kjedelig på noe punkt, synes den var veldig spennende og stemningsfull. Ikke minst en fantastisk slutt.

Lenke til kommentar
Ellers må jeg si at jeg ikke husker at den ble kjedelig på noe punkt, synes den var veldig spennende og stemningsfull. Ikke minst en fantastisk slutt.

 

Formulerte meg kanskje litt feil - jeg mente ikke at den ble kjedelig, men trolig så hadde den blitt kjedelig for personer som må ha noe som skjer hele tiden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...