Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Du forventet vel ikke en sjokkerende film når du satte Eurotrip på menyen?

Ja, hva er vel sjokkerende i våre dager?

 

I en målestokk med en eldre dame kan American Pie være sjokkerende på flere måter, EuroTrip er ikke slik, og jeg tror det kunne ha hjulpet filmen litt når en ser på filmens målgruppe.

Endret av Ozi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Happiness - Temmelig drøye greier. Pervers og grusom, men samtidig tragikomisk og nærmest på grensen til feel-good. Den upassende musikken og tidvis muntre overflaten gir en forsterkende effekt av hvor sykt og forstyrrende dette er. Regissør Todd Solondz gyver løs på tabubelagte temaer med fantastisk dristighet og ikke minst på imponerende vis. Uforglemmelige sekvenser er det nok av, og handlingen er sær nok til aldri å bli kjedelig.

Lenke til kommentar

Harry Potter og Halvblodsprinsen (2009), CJ7 (2008) og Grandma's Boy (2006).

 

Harry Potter og Halvblodsprinsen

20090108_harrypotter_560x375.jpg

Den sjette filmen i Harry Potter sagaen, og absolutt den mørkeste av de. Hele oppbyggingen i filmen var ganske så god, og skuespillet i filmen var også bra. Filmen hadde godt med humor, og det gav meg en lyst til å ha lykkedrikken til Harry. Det visuelle i filmen var også svært pent å se på.

Jeg følte likevel at filmen manglet noe, og jeg syntes egentlig at filmen sluttet litt brått. Jeg følte også at jeg ventet på et slags klimaks som ikke kom. Alt i alt var det et godt stykke film, som likevel hadde noen mangler.

7,3 av 10

Jeg synes også at Michael Gamdon under "flamme-scenen" lignet uhyre mye på Gandalf! 8D

 

CJ7

cj7-big.jpg

En film av Stephen Chow, geniet blant Kung Fu Hustle (2004) og Shaolin Soccer (2001). Han spiller også hovedrollen som en fattig far, som ikke klarer å gi en gave som sønnen (spilt av en jente!) har lyst på. Han finner da en sak på søppeldynga (et sted han er relativt kjent med) som han gir til sønnen. Det viser seg å være en slags "rom-hund", som da bringer opp et par hendelser med far og sønn.

Filmen er tydelig mer rettet mot en ung garde enn det hans to forrige filmer er. En ser også tydelige referanser til de filmene. Filmen har sine humoristiske øyeblikk, og den er tøft laget. Jeg ble imponert over skuespillet til Xu Jiao som spiller sønnen.

Filmen klarer ikke helt å være på høyde med KFH og SS, mulig grunnet sin tanke om å være for en yngre garde. Likevel hadde den sine øyeblikk, og det er sykt hvor triste barnefilmer kan være i forhold til filmer for de voksne. =|

6.5 av 10

 

Grandma's Boy

grandmas_boy.jpg

Denne hadde jeg et gjensyn med, og hadde gode forhåpninger etter siste visning. De ble igjen innfridd. Jeg vet ikke hvor mye nytt filmen har å by på innen komedie-sjangeren, med tanke på at dop, visse seksuelle hendelser og spillnerder er en stor del av handlingen, men for meg så fungerer det utmerket! Allen Covert har ikke bare en gøyal hovedrolle, men han har gjort en god jobb med manuset også.

Selv om den kanskje ikke inneholder så altfor mye nytt, så vil jeg likevel anbefale folk å se den. Om seksuelle hendelser, doppåvirkede surrehoder (og hendelser), hjemmeglade nerder eller en taekwondo-dyktig ape vil få deg til å le, vil denne absolutt fikse smilebåndet. ^^

8 av 10

Lenke til kommentar

La Grande Bouffe - Fire mellomaldrende menn låser seg inne i en villa med ett mål for øyet; å spise seg i hjel. Denne fungerer som en surrealistisk komedie, samtidig som den er samfunnkritisk. Jeg får Buñuel-vibber ved flere anledninger, noe som er langt fra negativt. Når tre horer og en ellevill lærerinne slutter seg til selskapet blir det hele detso mer fornøyelig. Perverst, frastøtende og morsomt. Rett og slett en herlig filmopplevelse, selv om jeg føler at den ikke er helt der. Uforglemmelig er den ihvertfall.

 

La-Grande-Bouffe.jpg

Lenke til kommentar

Burn After Reading (2008)

 

Brad Pitt, John Malkovich og George Clooney spiller sammen i denne filmen som jeg går ut ifra at skulle være litt småmorsom og ha et spennende tempo. Jeg synes ikke den var spesielt morsom, jeg synes ikke den var spesielt spennende og jeg hadde generelt forventet et mye mer "utfordrende" tempo på filmens fortelling. To personer bestemmer seg fr å selge en CD med en tidligere CIA-ansatt sine notater til en bok og prøver og selge den både tilbake til mannen og til Russland. "CIA-mannens kone er utro med en annen mann, som også er innblandet i det hele, og denne mannens kone er også utro med en annen fyr. Alt i alt var det en del rot med hvem som knuller hva, men jeg synes ikke det var særlig spennende å prøve å følge med på. Greit med rot, men for lavt tempo slik at rotet ikke føles som rot lenger og filmen mister dermed en del av det jeg synes burde vært dens drapunkt. 6/10

Lenke til kommentar

Bare jeg som ikke synes anmeldelsen står i stil med karakteren? Selv ga jeg Burn After Reading halve scoren av din, en veldig klein og umorsom affære. Mulig jeg forventet for mye etter den fantastiske forrige filmen til Coens, men det er nå nødvendigvis ikke slik at en halvintrikat og vimsete historie gjør en film genial. Det enkleste er ofte det beste, både i stiluttrykk og plott, spesielt når Joel og Ethan står bak. Se Fargo.

 

Høydepunktet var en skøy Brad Pitt og en kjekk Clooney.

Lenke til kommentar

Tropic Thunder

 

Filmen spilles av Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey, Jr., Nick Nolte, Steve Coogan som sådan gjør en halvgod jobb. Filmen har en handling som går ut over en handling som skjedde i Vietnam krigen. Filmen er morsom til tider med andre punkter i filmen kan det bli litt "for" morsomt. Filmen er drøsset med effekter, og har en del flotte bilder, og ikke minst et godt utvalg av musikk. Handlingen i filmen kort på engelsk:

 

 

Tugg Speedman (Ben Stiller), pampered action superstar, sets out for Southeast Asia to take part in the biggest, most-expensive war movie produced. But soon after filming begins, he and his co-stars, Oscar-winner Kirk Lazarus (Robert Downey), comic Jeff Portnoy (Jack Black) and the rest of the crew, must become real soldiers when fighting breaks out in that part of the jungle.

 

 

6/10

Endret av BaltusBrun
Lenke til kommentar

Brüno - Greie nok morsomheter, noen latterkuler, men generelt middels. 6/10

Watchmen - Filmen prøver å være mer enn den er. 6/10

The Proposal - Ganske morsom, men går litt for kjapt i svingene for at man skal tro på at de virkelig blir forelska. 7/10

Harry Potter og halvblodsprinsen

- Eneste som skjedde var at vi fikk konstatert at en lærer var ond.

6/10

Hangover - Morsom sak! Det var morsommere enn jeg hadde forventa, særlig likte jeg han feite :!: 8/10

 

Og ellers så jeg Reservoir Dogs igjen heromdagen, fortsatt knall spenning! 9.5/10

Endret av Cuneax
Potensiell spoiler lagt i spoilertags
Lenke til kommentar

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Director: David Yates

 

harrypotterandthehalfbltfs.jpg

 

Egentlig ikke min type film mer, men siden jeg har sett alle på kino da man var mindre, så kan jeg ikke stoppe nå.

Har ikke mye å si om filmen, filmen hadde som vanlig god stemning. Filmen var mere dyster som vanlig, noe som passer Harry Potter universet veldig godt. Filmen lidet dog av altfor mye tenårings kjærlighets situasjoner, noe som er greit til en liten dose, men synes det ble altfor mye i denne. Noe jeg likte godt var faktisk at filmen hadde svært lite actionscener, sikkert noe som folk synes var dumt, men jeg synes det var temmelig greit. Filmen føltes ut som starten på noe stort. Og er vel det filmen egentlig er, er vel en mellomfilm til den siste (siste boka altså, siste filmene er delt opp i 2). Slutten kom ikke på som ett sjokk, nesten umulig å være på nettet uten å få det spoilet. Synes faktisk at dette er den beste Harry Potter filmen hittil, og slår til med en 6.5/10

 

Ruang rak noi nid mahasan (2003) aka "Last Life in the Universe"

Director: Pen-Ek Ratanaruang

 

perllitu03img6gh9.jpg

 

Var en liten stund siden jeg så denne for første gang, husker jeg ble jævla imponert og filmen havnet rett inn på favoritt lista. Ett gjennsyn trengte filmen da jeg begynte litt å tvile på filmen. Var den virkelig så god? Ja fyfaen det er den. Stemningen i filmen er noe av det beste festet på film. Musikken er bare herlig, gir en ekstremt avslappende effekt. Pen-Ek Ratanaruang vet hva han gjør når det gjelder å lage god stemning. Filmen har haugevis med smådetaljer til andre filmer og regissører. Er en scene var 69 blir nevnt, noe en film Pen-Ek har regissert. Ser flere ting til Itchi The Killer, er nok pga Takashi Miike selv spiller i filmen (I last life altså). Er svært lite dialog i filmen, men det funker godt, blir bare bedre stemning av slikt. Filmen har sin liten dose av humor, ihvertfall mot slutten. Nei, jeg elsker virkelig denne filmen og ender nok en gang opp med 10/10.

Le plaisir (1952)

Director: Max Ophüls

 

539w.jpg

 

Skuffelsen ble stor da man ble introdusert med Disney musikk. Utifra coveret så forventet jeg en stemningsrik dyster film. Lest overalt at det er favorittfilmen til de store regissørene: Stanley Kubrick, Paul Thomas Anderson, Martin Scorsese. Er det pga at filmen har praktfullt kamera? eller er det pga det svært uinteressante historiene filmen har å by med? Ikke vet jeg, sikkert pga kamera med tanke på at den var perfeksjon til de grader. Som sagt i første setning, jeg ble skuffet. Trodde filmen skulle ha stemningen til en Lynch film, noe som ikke var slikt i det hele tatt. Første historie var den beste, men altfor kort. Så kom den andre historien, som var den minste interresante, men den lengste. Siste historie var grei, med perfekt lengde. Sikkert en god film om man forventer en slik film, men om man skal tro på coveret, så blir man skuffet, ihvertfall jeg.

5.5/10 pga filmen hadde som sagt jævla bra kamera og første historie var veldig god. Men alt i alt ble jeg skuffet.

 

Jesus Christ Superstar (1973)

Director: Norman Jewison

 

vlcsnap-36151.png

 

Musikaler er noe jeg liker, men da må historien også være interresant, men det er noe jeg aldri synes bibelen har vært. Filmen hadde veldig fengende sanger, veldig gode vokalister, men likte ikke tekstene. Er noe jeg dog forventet, med tanke på navnet på filmen. Filmen hadde fine områder, god kamera, men strengt tatt ikke noe mer enn det. Tror egentlig det funker best på teaterscenen enn som film. Kjedet meg litt under filmen, men med tanke på at filmen hadde fengende sanger og fin natur så ender jeg opp med 5/10

Lenke til kommentar

The Cincinnati Kid (1965)

 

vrg4yg.png

 

For det første: virkelig, virkelig vakker film visuelt. Dette er en av de penere, eldre filmene. Sterke farger og kule shots, som noen ganger dreide rundt, andre ganger var det filmet fra taket (se bilde over), osv. Skikkelig kult.

 

For det andre: dette er en film om poker. Liker du ikke poker, vil du mest trolig kjede deg gjennom deler av denne filmen. Satt i New Orleans, 1930-tallet; Steve McQueen spiller The Cincinnati Kid, som har med tiden blitt en profesjonell Stud Poker-player. En annen kar - som regnes som en av verdens beste spillere - Lancey "The Man" Howard, kommer så til New Orleans for å spille mot denne Cincinnati-kidden det snakkes så mye om.

 

Som en ivrig poker-spiller må jeg si denne filmen (som i seg selv ikke er særlig lang, 1t 42min), gikk rimelig fort. Den har en fin spenningskurve, er aldri kjedelig og er pen å se på. En fin film å slå ihjel litt tid med.

 

Skal se flere pokerfilmer, men også ta en titt på The Hustler med Paul Newman, da jeg har lest at denne skal være ganske så lik The Cincinnati Kid, bare at det er billiard og ikke poker.

 

8/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...