Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Legg merke til "burde", det er også en grunn til at jeg la til den siste delen av setningen.

Uansett om du er en norsk, svensk, israelsk eller amerikansk film-entusiast, som ser filmer på tvers av sjangre eller opprinnelses-sted, så er Hayao Miyazaki et stort navn innen film.

 

Så hvordan opprinnelsen din er relevant for at du ikke kjenner til Miyazaki er for meg et mysterium.

 

 

Edit: jeg sier ikke at det ikke er greit å aldri ha hørt om Miyazaki vel og merke, jeg bare setter spørsmålstegn ved hvorfor din nasjonalitèt har noe med det å gjøre.

Endret av NiXx
Lenke til kommentar

Igjen så snakker jeg ikke om hvor uforståelig det er at han ikke kjenner til han, men hvor usaklig nasjonalitèten hans er når det kommer til å kjenne en person.

Igjen må jeg uttrykke at jeg skrev "burde", og det er fortsatt ikke en dask på lanken til de som aldri har hørt om han.

jeg skrev også:

eller i det hele tatt vært åpne til å se filmer utenfor Hollywood.
som et forbehold om at, som dere sier, mange som ser mye film aldri har hørt om Miyazaki.

Jeg kan vel utdype uttalelsen til "folk som ikke bare ser vestlige filmer", kanskje det er forståelig nok hva jeg mener da?

 

Fortsatt er Miyazaki et stort navn innen film, uansett hvordan du velger å se på det, eller om han har hørt om han eller ei, men jeg har heller aldri påstått at de som ikke har hørt om Miyazaki er uvitende tomsinger.

Jeg får sitere meg selv enda engang:

 

jeg sier ikke at det ikke er greit å aldri ha hørt om Miyazaki vel og merke, jeg bare setter spørsmålstegn ved hvorfor din nasjonalitèt har noe med det å gjøre.
.

 

Er det virkelig så vanskelig å forstå det som står skrevet der?

Endret av NiXx
Lenke til kommentar

Whisky (2004)

Directors: Juan Pablo Rebella , Pablo Stoll

 

Whisky-006_cmyk.jpg

 

Handling: 1 mann som jobber på sokkefabrikken sin skal ha besøk av sin bror. Siden mannen er en hovmodig person så spørr han om den ene kolegaen sin kan late som å være kona hans for 1 uke's tid.

 

Vel vel vel, en spansk film som kan minnes litt om Bent Hamer sine filmer. Har kun sett "Eggs" men følelsen var tilstede. En ganske så sær følelse kan en si, men en følelse som også tilfredstiller. Dette er en veldig rolig film med en historie som ikke er noe særlig avansert. En film man kan slappe av med, og se på en dag man er sliten og lei. En film man kan se seg selv i, ihvertfall de dager man begynner å bli lei av jobb og ting. Skuespillet var godt, kamera og bla bla bla var godt. Ikke en film jeg kommer til å huske godt, men er en film jeg er fornøyd av å ha sett.

 

8/10

In the Shadow of the Moon (2007)

Director: David Sington

Amerikansk dokumentar

 

rtuk_feature_david_sington_04.jpg

 

En amerikansk dokumentarfilm om månelandingene. Dokumentaren var vel-laget, hadde sine øyeblikk. Interessante intervjuet osv osv. Filmen var veldig "amerikansk", da det ble mye snakk om at Amerika var dem første på månen, Amerika sine helter, Amerika, Amerika og Amerika. Men slik var det å forvente, da det faktisk var Amerika filmen handlet om. Filmen hadde endel imponerende klipp fra forskjellige årstall og saker. Trodde mye slikt hadde forsvunnet med tiden, men slik var det tydeligvis ikke. Jeg så filmen i HD, noe som tilsvarte ett imponerende bildekvalitet. Ihvertfall under intervjuene. Musikken var herlig, var en sekvens hvor man så en oppskytingsekvens med slow motion og herlig musikk som satte en fortryllende stemning. Det er slik som gjør denne dokumentaren så grei som den var.

Anbefales til alle som er interessert i temaet.

 

8/10

Apollo 13 (1995)

Director: Ron Howard

 

apollo13splash.jpg

 

Synes det passet godt med denne filmen rett etter jeg så "In The Shadow Of The Moon". Akuratt som Shadow så var denne temmelig typisk amerikansk. Veldig stereotypisk og til tider klisjé, men hadde fullt forventet det. Filmen viste vel godt åssen ting skjedde under ferden, jeg hadde fått mye kunnskap ut av Shadow of the moon så var ting som jeg kjente igjen. Var også flere ting som man fikk se, som kun ble fortalt i Shadow. Filmen hadde helt grei skuespill, god kamera og grei musikk.

 

6.5/10

 

Am zin (1999) aka "Running Out of Time"

Director: Johnnie To

 

running1.jpg

 

Handling: En fyr fikk beskjed om at han hadde lite tid igjen å leve av. Da bestemte han seg med å leke litt med politiet.

 

Johnny To er min nye favoritt regissør innen action sjangeren. Han er en mester på å lage elegante og stilige spenningsfilmer. Filmer så får en klistret til skjermen inntil siste sekund. Denne filmen er en slik "katt og mus" film, med heftige jakter og lignende. Elsker slike filmer, så lenge det har blitt gjort riktig, noe Johnny To klarer ypperlig. Anbefales til alle folk og røvere.

7/10

Lenke til kommentar

Permanent Vacation (Jarmusch) - Jazz og gatevandring er det som står mest sentralt i Jim Jarmuschs debutfilm. Med unntak av fin kinematografi og en ganske spennende stil, har ikke filmen mye å by på. Kjedelig og meningsløs er en passende beskrivelse.

permanent_vacation_xl_01--film-B.jpg

 

Night on Earth (Jarmusch) - Vi følger fem forskjellige taxisjåfører i fem av verdens storbyer (Los Angeles, New York, Roma, Paris, Helsinki). Filmen er altså delt opp i fem kortfilmer med klare sammenhenger, men dessverre også med ganske ujevn kvalitet. For min del står Roma- og Helsinki-delen frem som de mest givende. Den første med en ellevill Roberto Benigni og den siste med tung livsfilosofi triste finner imellom. Alt i alt står Night on Earth frem som en underholdende og fascinerende opplevelse.

110Night_on_Earth1.jpg

 

Terror Firmer (Kaufman) - Troma på sitt villeste, men langt fra selskapets beste. Fine øyeblikk kommer på løpende bånd, men dessverre blir den altfor slitsom i lengden. Heldigvis spares det ikke på blod, gørr og pupper - noe som selvsagt trekker opp en hel del.

terrorfirmer4.jpg

 

Profondo Rosso (Argento) - Elegant og flott gjennomført giallo fra Dario Argento. Visuelt og teknisk sett er det upåklagelig. Lydsporet av Goblin er også fantastisk, og fører til en rekke scener som fremkaller frysninger. Jeg syns derimot ikke dialogen var særlig interessant, selv om den nærmest hele tiden er relevant til plotet. Jeg skulle kanskje sett at filmen var en smule kortet ned, slik at den ble mer intens og neglebitende. Rangerer denne omtrent likt med Tenebre.

una-scena-di-profondo-rosso-56.jpg

Lenke til kommentar

Blade

 

Jeg har litt problemer med filmer der hele poenget er å få hovedrolle inehaveren til å så i kule klær i en kul pose.

Noe av det samme de gjør i the matrix også, men blade er værre.

 

Det virker som hele filmen er basert på den ene senen tidlig i filmen er blade står å poser med sverdet sitt og venter på slemminger, det virker som hele poenget med filmen var så Snipes kunne pose den ene senen og redde karieren sin, det gikk ikke helt.

Filmen er tullete jeg har ikke lest serien men jeg håper virklig ikke at den har like dårlig vampyr univers som filmene har.

 

Som sagt filmer som er laget for at folk skal pose i kule stillinger er ikke bra.

 

3/10

Lenke til kommentar

King Kong (2005) (Gjensyn)

For lang. Overdreven CGI. For mye obvious- og wtflol-scener.

... Men underholdene er den. Faktisk. Karakteren ender rundt 6 - 7. Jeg liker eventyret om King Kong men må si jeg foretrekker 33-versjonen som ikke er så sabla lang, går litt mer rett på sak osv. Dessuten dytter Peter Jackson inn orkene sine maskert som kannibaler her. Det passer ikke helt. La de innfødte være dumme som i 33-versjonen, takk. ^^ 7/10

 

Dirty Harry (1971)

Harry _er_ The Coolest, og det merkes her. Altså, jeg himler med øynene over hans 'coolness' som Blondie i dollar-trilogien, men her er han enda mer badass og selvsikker. Filmen i seg selv var grei, hadde vært en ganske anonym og kjedelig film uten Clint og hans agressive tone tror jeg. 7/10

The Enforcer (1976)

Oppfølgeren. Kul tittel. 'Dirty Harry tar hevn' ( :roll eyes: ) på norsk, og følger typ samme story som i den første filmen. En morder tar fanger, utpresser San Franciscos politi, penger, osv osv. Filmen åpner brutalt med flere mord, og har enda mer "Clint er badassssss!"-scener. Han bruker faktisk bazooka i denne filmen, og det sier vel sitt. Skurkene er forresten ikke helt det store, det er det ikke i den første filmen heller, men Clint veier opp merkverdig. Sluttene er forresten litt rare på begge. Dirty Harry redder dagen men er fortsatt sur. Han jobber for politi men liker ikke politi - mer nøyaktig hvordan politiet fungerer i dagens samfunn. Men jeg gidder ikke gruble over samfunnskritik nå, 8/10.

 

The Water Horse (2007)

"Underholdene men klisjé-full". Pans Labyrinth uten de skumle elementene, så legger vi på litt disney elns. 1940-årene; En gutt finner et egg, det klekkes og det er en sjøhest. Stikkord: Scotland, Loch Ness. Do the math. Jeg hadde ikke sett den om jeg ikke hadde vært på hytta og kjedet meg - men jeg skal innrømme at filmen ikke var kjedelig på noen måte selv om den ikke har noe særlig fremdrift eller spenningscener, den var rett og slett helt OK. 6/10

 

Eragon (2007)

Så denne rett etter da som jeg like greit var i humøret til slikt (utifra coveret og min bror var denne The Water Horse-ish). For en drittfilm. Narnia møter LOTR, bare tusen ganger verre enn begge. Gutt finner egg (lol), drage klekkes, og verden må reddes fra den onde John Malkovich som også har en drage (det er tydeligvis sjeldent å ha en drage i dette landet..). Ved hjelp av å bare tenke kan dragen og gutten - Eragon - kommunisere med hverandre. Eragon får hjelp av en Aragorn-liknende figur i dette LOTR-landskapet, og en LOTR-Ormtunge-kopi med magiske krefter prøver å drepe gutten og Vidvandre. Filmen er dritt hele veien, og slutten er enda verre. 2/10 for at jeg ikke kjedet meg, bare satt og klaga på alt som var dårlig gjennom hele, som i seg selv var litt morsomt.

 

Family Guy Presents 'Blue Harvest' (2007)

Ikke så morsom som første gang. Jeg kjenner jeg begynner å bli lei av Family Guy-humoren, men de 45 minuttene kunne godt vart lengere. Men det er ikke så verst, det er ikke det. 7/10

 

Born on the Fourth of July (1989)

Jeg følte dette var for noe for meg. The Deer Hunter-ish, tenkte jeg, om depresjon og veteraner som sliter, hvordan kriger/krigen går innpå deg og tærer deg og vennene dine fra hverandre. Det var ikke helt som jeg hadde forestilt meg, men det var absolutt bra. Krigen starter som Forrest Gump, og tar for seg hele livet til hovedpersonen spilt av Tom Cruise, fra 10-åring på midten av 1950-tallet frem til da han går inn i militæret på midten av 1960-tallet, for å slåss i Vietnam. Krigsscenene er flotte; bedre enn i mange krigsfilmer - og i hvert fall på lik linje med Platoon. De beste scenene var krigsscenene, og på sykehuset i slutten av 60-årene. Sterke scener som imponerte og gikk litt inn på meg. Good shit. Når filmen gikk over til 1970-årene og hovedpersonen dro hjem til USA og en tur til Mexico ble det ikke like bra lenger. Greit, han er skadet for livet pga skadene han har fått i krigen - både psykisk og fysisk - og flere scener viser dette, f. eks når han vekker hele huset (og nabolaget) og skriker "penis!" i huset til sin superkristne mor, og det kommer ganske godt frem. Men det er ikke slutt på det, for resten av filmen går ut på å være sur og klage, også slutter filmen brått når han skal holde en tale og har blitt litt glad igjen, siden første gang på ordentlig siden tidlig 60-årene. Jeg synes filmen var kjempegod, men jeg skjønner ikke hvor den vil eller hva den mener. Sykehusscenene og krigsscenene er vanvittig, mange av raseri-scenene også, men det ble litt for mye av dette. Slutten var også for brå synes jeg. Men det holder til en 8.5/10, ikke like god som The Deer Hunter men fortsatt utrolig god, og den beste filmen i denne anmeldelsen (hittil)^^

 

The Godfather (1972)

Viewing #459459

Jeg elsker den enda mer. 10/10, 6/6, osv. Må ta gjensyn med Part II. også nå.

Endret av CypheroN
Lenke til kommentar

The Hangover

Handling

 

A Las Vegas-set comedy centered around three groomsmen who lose their about-to-be-wed buddy during their drunken misadventures, then must retrace their steps in order to find him. (Sakset fra imdb)

 

 

Min mening

 

Til å være en "sånn type film", er den absolutt ganske bra. Helt grei og upretensiøs underholdning, men på ingen måte mer enn det.

 

Vurdering

6/10

Endret av Geir M
Lenke til kommentar
Skurkene er forresten ikke helt det store, det er det ikke i den første filmen heller, men Clint veier opp merkverdig.

 

Nei nei nei. The Scorpio Killer er høyt oppe på lista over mine favorittskurker. Sjuk jævel, komplett galskap oser det av mannen. Favorittscenen er hvor han hijacker en skolebuss og tvinger barna til å synge "Ro din båt".

Lenke til kommentar
Family Guy Presents 'Blue Harvest' (2007)

 

Du vet at dette bare en en vanlig (kanskje "litt spesiell") episode av FG? ...Synes isåfall bare det var litt merkelig å plassere en TV-episode midt i en haug av film-anmeldelser:)

 

 

Seven Pounds:

En film som på en egentlig litt irriterende måte prøver å virke spennende og intens rimelig konstant, greit nok det i bunn og grunn, men ble litt over the top IMO. Fikk noelunde det jeg forventet av denn, den har en slags mystisk stemning som passer rimelig bra, men kjedsomheten kom smygende etterhvert. Slutten "reddet" kanskje filmen litt for min del, merket jeg ble en smule flau over meg selv som ikke klarte å forutse den "drastiske vendingen" om jeg kan få kalle den det. Konkluderer med å si det er for meg en forglemmelig film med en grei tidsfordriv egenskap.

Lenke til kommentar

HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE

 

Regissør: David Yates

Filmlengde: 2 t. 34 min.

 

Om du ikke har lest boken eller sett filmen, kan denne anmeldelsen inneholde spoilers.

--------------------------------------

 

Filmen starter med den mest lovende åpningsscenen noensinne vist på kino i år, da David Yates starter med å minne oss på Sirius's død og hvordan Bellatrix løpte stolt gjennom gangene i The Department of mysteries mens hun skrek:

"I killed Sirious Black, i killed Sirious Black!"

 

Like etter dette tunge minnet, tar vi del i at dødseterne til Lord Voldemort flyr gjennom London og inn til Diagonally hvor de ødelegger butikker og skader uskyldige trollmenn og hekser. Måten de flyr gjennom London er nesten tredimensjonal og kjempe vakkert å se på, og jeg kunne ikke unngå å få frysninger over hele meg der jeg satt på rekke 5, nesten helt innklistrert i skjermen. Musikken var også praktfull!

 

Men, beklagelig nok ovenfor meg og andre pirkete seere, ble gleden kortvarig. David Yates klarer utrolig nok å bestemme seg for å senke spenningen i det daværende lydsporet, og heller gjøre det hele mer trist. Og PLUTSELIG klipper han over til et annet sted i London, nærmere detaljert over en bro, for så å bringe lydsporet opp til nye høyder og bringe spenningen opp igjen. Uheldigvis nok, fikk ikke jeg smake mer på verken adrenalin eller spenning takket være David Yates kludrende klipping og lydspor. Dødseterne ødelegger så broen og flere titalls mennesker (muggles) ser ut til å dø.

 

Det første spenningsmomentet og inntrykket av filmen ble rett og slett pisset på av David Yates, noe jeg nesten burde ha forutsett etter Order of the phoenix som rett og slett var rotete og kjedelig til (all for mange) tider.

 

Første del av filmen (første halvtimen) er helt grei. Vi blir introdusert for den nye, kommende læreren i Eliksirer og Harry Potter møter vennene sine igjen, Ronny og Hermine, samt. resten av The Dursleys, også kommer de tilbake på Galtvort hvor det skjer et tøft spenningsmoment på Galtvortsekspressen rett før. Vi blir også kjent med Tom Riddle som barn.

 

Andre del av filmen (la oss si en time) fokuserer KUN på kjærlighet og morsomheter, og litt ondskap ifra Draco Malfang. Jeg må innrømme at det var kjempe deilig å få se så mye av miljøet på Galtvort, langt mer enn hva vi har sett i de foregående filmene, og samtidig få se litt Rumpeldunk igjen. Men på den annen side ble det lagt all for lite fokus på drama og handling, og du kom liksom aldri videre i historien i denne delen med unntak av at de samlet Slugghorn's minne, noe vi fikk svi for i siste del av filmen.

 

Tredje del (en halvtime) kommer vi PLUTSELIG (ja, David Yates kan dette med å ikke bygge opp til noe, men bare PLUTSELIG la ting skje) videre i handlingen. Humlesnurr får et adrenalin-kick om at de der og da skal teleportere seg vekk for å få fatt i hva de tror skal være én viktig gjenstand, av mange andre gjenstander, for å bringe Voldemort's liv til en ende.

 

Fjerde del (siste halvtimen) fokuserer på alt det onde på en og samme halvtime, noe som forsåvidt er herlig etter all humoren og kjærligheten vi har fått servert den siste timen. Men istedenfor å vise oss alt det vonde og følelsesladde som egentlig burde skjedd i siste del av filmen, fokuserer de kun på én viktig karakters død, mest sannsynlig fordi de ikke hadde tid til å vise masse annet følelsesladd. Dette var siste året til Harry og vennegjengen på Galtvort skole, for alt de vet siste gangen de er der, og dermed synes jeg de fokuserte all for lite på det tunge nederlaget det må ha vært å se et sted du har tilbragt nærmest seks år i bli sviket og ramponert av folk som til og med Humlesnurr stolte på (la oss se vekk ifra syveren for oss som har lest bøkene).

 

Konklusjon:

 

Filmen serverer masse god humor og kjærlighetskonflikter du helt sikkert vil skjenne deg igjen i, men korte (og få) spenningsmomenter og svak framgang i plott ødelegger for hva som kunne vært en bedre film dersom det ville blitt lagt mer vekt på handling framfor lange kjærlighetskonflikter. Det var faktisk, etter å ha sett sikkert ti forskjellige sutre-klage scener fra både Hermine, Ronny og Lavender Brown, at jeg satt på kinoen og faktisk kjedet meg. Det ble bare for tåpelig etter en stund, jeg ville rett og slett bare se slutten og gå!

 

KARAKTER: 3/5

 

- Bør sees, men ikke forvent for mye! Bedre enn Order of the Phoenix og Sorcerer's/Philosopher's stone (etter min mening)

Endret av FredrikH
Lenke til kommentar
Skurkene er forresten ikke helt det store, det er det ikke i den første filmen heller, men Clint veier opp merkverdig.

 

Nei nei nei. The Scorpio Killer er høyt oppe på lista over mine favorittskurker. Sjuk jævel, komplett galskap oser det av mannen. Favorittscenen er hvor han hijacker en skolebuss og tvinger barna til å synge "Ro din båt".

Okei, akkurat det der var ganske så fett. Ganske brutalt.

 

Family Guy Presents 'Blue Harvest' (2007)

Du vet at dette bare en en vanlig (kanskje "litt spesiell") episode av FG? ...Synes isåfall bare det var litt merkelig å plassere en TV-episode midt i en haug av film-anmeldelser:)

Det er jeg fullstendig klar over, men siden den er en del lengre og jeg har den på dvd alene som en film, så tok jeg den med her.

Lenke til kommentar
King Kong (2005) (Gjensyn)

For lang. Overdreven CGI. For mye obvious- og wtflol-scener.

... Men underholdene er den. Faktisk. Karakteren ender rundt 6 - 7. Jeg liker eventyret om King Kong men må si jeg foretrekker 33-versjonen som ikke er så sabla lang, går litt mer rett på sak osv. Dessuten dytter Peter Jackson inn orkene sine maskert som kannibaler her. Det passer ikke helt. La de innfødte være dumme som i 33-versjonen, takk. ^^ 7/10

 

Den er ikke for lang. En slik film og historie fortjener å være så lang. Det er helt nødvendig. Jackson er en av få som tør å ta den helt ut. Når han først skulle gjøre det ville han gjøre det skikkelig, og dermed blir den lang. Han har sagt at han helt siden han var liten gutt har villet filme den på nytt.

 

Ja, mange ting er obvious, men hvordan skulle den ellers vært? Alt er jo uansett bare en nytelse å se på, selv om man vet hvordan det vil ende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...