Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Jeg og 2 andre fant et "Big Lebowski drinking game" på nettet, der man skulle ta en slurk for hver gang noen sa forskjellige ting (shut the fuck up, donny!), eller hver gang vi så The Dude i "Jellies" (gummi-sandaler), hver gang noen nevnte the rug osv..vi ble temmelig smashed etterhvert, glad vi ikke drakk noe sprit.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Føler meg ikke helt klar for å sette tall på denne filmen, siden jeg ikke helt har fordøyd den ennå. Håper å få sett den igjen en gang, noe jeg vanligvis aldri gjør.

Slike uforutsigbare filmer har man alltid godt av å se igjenn. Dess mer man venner seg til karakterene, dess bedre liker man filmen.

Lenke til kommentar

Bare for å gjøre det klart, jeg har ingen formening skuespillerprestasjonene eller w/e bak Donny. Det er bare Donny som jeg så han på skjermen jeg ikke helt skjønte humoren i og med. Kanskje ved neste visning. Var mye annet jeg likte ved filmen... :

 

 

Som da Walter smashet bilen i tro på at den tilhørte Larry-ungen. Fant også butleren til rikingen Lebowski nokså vittig.

 

 

Så bare la det være sagt, jeg synes filmen var god underholdning, men enkelte ting trekker for meg litt ned.

Lenke til kommentar

The Yes Men (2003)

Den første i en lang rekke med dokumentarer jeg har tenkt å se de neste ukene. En knallgod åpning på årets dokumentarfestival i regi av meg selv, og en god motivasjon til å se flere. Kort og godt handler filmen om to karer som laget en parodi-side av WTO og ble invitert til å delta i en konferanse som offisielle representanter av organisasjonen. Filmen følger dem i det de drar fra konferanse til konferanse og holder taler og presentasjoner hvor de legger frem fakta og statistikk som WTO sannsynligvis aldri ville innrømmet var sant. Det er egentlig et fantastisk spennende prosjekt, og at det hele er en gigantisk svindel som når som helst kan gå i vasken gir filmen litt spenning i tillegg til å være svært interessant. Den er selvfølgelig svært useriøs til tider, men som de selv sier så er satire rett og slett artigere enn å være oppriktig. Filmen er svært morsom, aldri kjedelig og til tider svært, svært deprimerende.

 

Hvorfor Michael Moore er med aner jeg ikke. Vi klarer oss fint uten deg, Michael. Denne filmen er ærlig om intensjonene sine, den trenger ikke deg.

8/10

Lenke til kommentar

Tôkyô sonata (2008)

Director: Kiyoshi Kurosawa

 

tokyo_sonata_haut.jpg

 

Handling: En far som er for stolt til å fortelle om at han har fått sparken, en ung herremann som vil spille piano, en tenåring som vil ut i militæret og en husmor som holder på med sitt. Dette er da en film om en familie som sliter med forskjellige problemer.

 

Vel vel, filmen var akkurat slik som jeg forventet. Herlig klassisk musikk, herlig kamerabevegelser (til tider fantastisk). Meget godt skuespill fra alle sammen. Kanskje noen bi-roller som virket litt fake, men slikt er alltid å forvente i filmer. Eller kanskje dem skulle virke fake pga hva filmen handlet om? Folk som skjuler sin indre seg, og bedriver med falskhet i hverdagen. Husmoren later som at hun fortsatt bryr seg om sin mann. Mannen i huset later som at han fortsatt har jobb og går ut hver dag fullt kledd i arbeidsutstyr. Men slik er hverdagen til enhver person, går ikke en dag før jeg ser en person som later seg å bryr seg, og forundrer meg ikke at samme person går hjem med selvmordstanker. Alle har sine problemer, og det er det filmen prøver å vise oss.

 

Filmen hadde noen ting som jeg ikke synes passet inn, vanskelig å forklare hva, men det var der. Likte heller ei slutten, men forundrer meg ikke at flertallet som ser filmen liker slutten. Jeg kunne lett gitt filmen 9/10, men med tingene som ikke passet inn og slutten så havner jeg på en

 

7.5/10

 

Double Indemnity (1944)

Director: Billy Wilder

 

arts-graphics-2008_1183970a.jpg

 

Handling: En herremann fra ett forsikringselskap blir overtalt til å utføre det perfekte mord. Men slikt bringer alltid konsekvenser.

 

Billy Wilder imponerte meg her om dagen med Witness for the Prosecution, og derfor satte jeg da på denne, da den har støvet i hyllen i mange måneder. Grunnen til at jeg har drøyet er pga den hadde ikke noe tekst, og når det gjelder Wilder så vet jeg at man bør følge godt med. Vel, tekst var ikke store problemet, selv om det var flere tider jeg hadde problemer med å tolke hva hovedpersonen sa. Må si at jeg ble litt skuffet over filmen. Ikke pga det fantastiske film noir stemningen, den fantastiske skuespillet eller den fantastiske kameraføringen. Nei ble skuffet over at filmen hadde for lite tvister, jeg hadde forventet skikkelig sjokkelementer, men det var dog lite av. Filmen hadde flere konsekvenser enn tvister, noe som også funker også såklart. Filmen var spennende nok, men har sett flere bedre nervepirrende enn dette. Som sagt filmen var god, men ikke Wilder's beste. Har rundt karakter 9 og 10 på dem andre Wilder filmene, da synes jeg en 8/10 passer godt på denne. Fordi som sagt, filmen hadde fantastisk film noir stemning, kameraføring, skuespill, historien var også god, selv om jeg forventet flere tvister.

8/10

Lenke til kommentar

American Teen (2008)

 

post-140267-1247558561_thumb.jpg

 

Dokumentar film der vi følger de typiske sosial miljøene i amrikansk skole. Du har Nerd/Geek, den populære rike jenta, sports jockey, den rare osv....ja dersom du har sett filmen The Breakfast Club, så har du alle fra den her. Faktisk du ville trodd at dette var gjort med vilje. Ja, de har til og med film plakat insparert av den.

 

Filmen er en berg og dalbane med "tenårings drama", og det er utentvil en film som bør sees av ungdom om ikke annet å se at de er ikke alene med deres følelser og hendelser i livet. Det er ofte sånn at vi tror at ingen kan forstå, sannheten er at lite har forandret seg i alle år igjennom alle generasjoner. Jeg kjente meg godt igjen selv fra ungdoms tiden.

 

Filmingen er litt slitsomt, og litt for tett til tider. Og du kan lure hvor mye av det er scripted for det hele virker litt for perfekt...men alt i alt, nokså underholdnende.

 

7.5/10

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Boy A

 

boya460.jpg

 

Boy A handler om den en gang unge gutten som begikk en fæl kriminell handling. Etter 14 år i fengsel kommer han ut av igjen. Han møter en annerledes verden, en verden han ikke kjenner seg igjen i.

Han får en ny identitet for å sjule seg fra de hensynsløse tabloidene og resten av pressen hvor han er kjent som "Boy A". Hvordan takler han dette nye livet?

 

Det første som slår meg er en fantastisk kinematografi, og en nok så lavmælt atmosfære, med både optimistiske og deprimerende elementer. Filmen han også veldig gode skuespiller-prestasjoner fra alle de fremtredende rollene og her er det ingenting og trekke ned på.

Historien er engasjerende, og man får medfølelse for en person man ikke skulle tro det var mulig å føle med i teorien.

Dette er en veldig realistisk og virkelighetsnær skildring av livet hans og miljøet rundt ham.

 

Simpelthen fantastisk!

 

9/10

Endret av Levaiathan
Lenke til kommentar

Bigger, Faster, Stronger*2008

Dokumentarfilmfestivalen fortsetter med nok en godbit, en film som markedsfører seg som en film om det å være amerikansk. Dette er en smule misvisende da filmen for det meste handler om hvor stigmatisert anabole steroider er blitt i USA og andre land, hvor dokumentaren forsøker å finne ut hvorfor. Regissøren gir det et veldig personlig preg ved å være litt usikker på om han vil prøve steroider, selv når begge brødrene hans sverger ved dem. Den første halvdelen av filmen er interessant men ikke særlig vellaget, men de siste 40 minuttene var virkelig fantastisk. Dette var en solid miks av satire, fakta, knallgod "Daily Show"-type research som avslører et fantastisk hykleri i verden. Jeg innrømmer gjerne at jeg ser på anabole steroider, noe jeg visste absolutt ingenting om før jeg så filmen men likevel hadde meninger om, på en helt annen måte enn før. Da mener jeg ikke bieffektene eller lovligheten, men moralen bak det hele, bruken av det i hverdagen vs i idrett og ikke minst begrepet "juks". Intervjuobjekter inkluderer Floyd Landis, Carl Lewis, Arnold Schwartzenegger (på en måte), Stan Lee (det stemmer, selveste Stan Lee) og svært mange interessante synspunkt. Selv om filmen har en klar bias som lener mot at anabole steroider ikke burde være ulovlig, så klarer den likevel å vise at det ikke er snakk om en kur på kreft som er purt som vann - det er bare nok en ting mennesker gjør fordi de vil bli bedre eller takle hverdagen sin på en bedre måte. Nok en knallgod dokumentar fra en overraskende oppegående "gymrat".

 

8/10

Lenke til kommentar
Ah, jeg elsker Double Indemnity. Det med twistene irriterte meg aldri BadSmile, kanskje fordi resten av filmen var så og si prefekt utført på alle vis.

 

:)

 

 

Er nok fordi jeg ble skjemt bort av Witness for the prosecution. Du har rett angående at filmen er utført på perfekt måte. Men på en eller annen grunn så foretrekker jeg dem andre fremfor denne.

Lenke til kommentar

Twilight og Wall-E

 

Twilight (noen små, små spoilere)

Så den mest fordi det er en film "alle" visstnok har sett. Nyheter om skuespillerne på nettaviser og tenåringsjenter som har begynt å lese bøker kun på grunn av denne filmen gjorde at jeg hadde ganske store forhåpninger. Den må jo bare være bra. Hadde en liten tvil, men jeg har blitt positivt overrasket av jentefilmer tidligere, så jeg tok sjansen.

 

Det skulle jeg ikke har gjort. Makan til kjedelig film er det veldig lenge siden jeg har sett. Første timen var jo nesten bare stillhet, blandet med en eller annen kort og grinete kommentar innimellom. Rollene var kalde, kjedelige og de virket for meg som stereotyp emoer uten svarte klær(no offense til emoer). I tillegg var kjemien mellom hovedrollene (dont know their name, dont care) rævva dårlig, og dette er såvidt jeg vet en kjærlighetsfilm, i hvert fall delvis.

 

Største skuffelsen for min del var nok da vampyrgutten skulle vise hvordan han så ut i solskinn. O'boy, tenkte jeg, man kan sikkert se gjennom huden hans eller noe wild shit. Nei, huden hans glinser. Hva faen? Det finnes vel faktisk folk irl som har sykere hudsykdommer enn det?

 

Kort sagt: Dette er kanskje den mest oppskrytte filmen jeg noen sinne har vært vitne til. Og hva skjer med at hovedrolleinnehaverne har blitt til sexsymbol? Urk.

 

2/10, men kun fordi jeg ikke betalte for den.

 

 

Wall-E

 

Denne likte jeg! Ikke det vanlige animasjonsfilm-opplegget man er vant med fra tidligere, herlig med en litt original historie. Pixar know their work.

 

Gidder ikke gå så mye inn på alt sammen, men jeg synes historien var veldig bra og morsom. En av de aller beste animasjonsfilmene jeg har sett, anbefales på det sterkeste.

 

9/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...