Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)

 

Et hakk dårligere enn den første som hadde en sikkelig "magisk" følelse. I denne er Larry Daley altfor rolig og dyktig. Effektene er vel det samme, vitsene er det samme, handlingen forgår rundt det samme (tabletten).

Var lite jeg lo godt av, utenom den "300 Sparta" parodien, og på slutten med 14tisene som kritiserer animatronics til dinosauren.

 

Men, kan tenke meg om du se denne sammen med barn ville opplevelsen vært litt bedre.

 

5/10

 

 

Land of the Lost (2009)

 

Denne hadde vi ingen forventinger til, bortsett for at den er helt sikker ræv dårlig på score den har på imdb.com. Og mulig pga det var seint om kvelden og vi var overtrøtte, og vi hadde nettopp sett filmen ovenfor, men her lo vi sikkelig godt!

Land of the Lost er laget for å være en 3D film, og det kommer tydelig frem i filmingen, og kvaliteten. Alt ser sikkelig falsk ut, som om det hele er filmet i en studio.

 

Men det som gjorde det hele som gøy var utrolig nok Will Ferrell. Humoren her var midt i blinken, han kom med masse "one-liners" i de beste tidspunktene.

Helt fra starten av forstår du at denne filmen er helt tull. Den er useriøs og forsetter til det absurde. Filmen tar en helomvending og vi får aliens inn i bilde.

 

Good old clean fun.

 

7/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ong-bak (2003)

 

ongbak.jpg

 

Hva skal man si om en slik film? Historien er enkel; en liten by har blitt frastjålet hodet til en religiøs statue de har. For å få den tilbake sender de byens mest awesome type, Ting, for å hente den tilbake i storbyen.

Ting er ikke kjent i storbyen og får hjelp av en karakterisktisk karakter med spilleproblemer som skal vise han veien. Historien er ikke annet enn helt OK, og skuespillet det samme. Men det betyr ingenting ettersom at det viktige i denne filmen er den awesome fightingen. Og det har den nok av. Det er nok en del scener i denne filmen som vil få Jackie Chan til å utbryte et stille «ow sheet». Regissøren har også klart å fange dette på en god måte.

Filmen har absolutt ikke noe dypere plan, men er veldig god underholdning.

 

Jeg gidder ikke gi noen karakter, men kan si at den er anbefalt å få med seg.

Lenke til kommentar

Witness for the Prosecution (1957)

Director: Billy Wilder

 

1041523437_4285e49e5e.jpg

Handling: En liten tullemann kommer i trøbbel etter han ble siktet for mord. Og den beryktede advokaten tar på seg jobben til å beskytte denne tullemannen.

 

Fyfaen for en film!!! Etter å ha endelig har fått til å skrive over filmen til ISO på pc'en, deretter brent over til DVD slik at jeg kunne se den på min vakre PS3, så var det duket til filmtid. DVD'en var på region 1, da jeg hadde vanskeligheter til å finne region 2 til en ypperlig pris, så hadde ingen andre valg å gjøre den på den måten. Se filmen på pc'en er uaktuelt. Vel som sagt som gjort, det var tid for film, og da mener jeg FILM. Har fortsatt tilgode å se en dårlig film av Billy, da alle jeg har sett er nærmere sagt mesterverk. Har kun sett de filmene hans som ligger på imdb top 250, så han er nok noe skit også, bare så det har blitt sagt.

 

Anyway, filmen hadde alt, komedie, drama og thriller. Vel ikke alt, men hadde i det minste de viktigste ingrediensene. Filmen begynte med endel artige tilbakeblikk fra den tiltaltes side, og vi fikk se alt som han mener skjedde. Deretter gikk filmen over til en heseblesende rettssak av den beste sort. Jeg har sett min dose av rettssak filmer, og kan uten tvil si at dette er den beste jeg har sett hittil. Sliten kar jeg var etter alt tullet med dvd'en så tenkte jeg ikke mye under filmen. Det resulterte til at jeg fikk servert fantastiske tvister og vrier. Er lenge siden jeg virkelig har blitt lurt i en film, noe denne filmen klarte å gjøre på en mesterlig måte.

 

Skuespillet var helt fantastisk, Charles Laughton var advokat i filmen, en jobb han gjorde perfekt. Skulle tro karen har vært advokat før. Marlene Dietrich gjorde også helt fantastisk rolleprestasjon. Kinematografien var også veldig godt (noe jeg egentlig skriver i alle anmeldelsene har jeg lagt merke til). Historien var som sagt meget godt, holdt meg spent i 2 timer og avsluttet med ett fantastisk klimaks. Nei, dette er den beste filmen jeg har sett av Billy, og har store forventninger til dem andre filmene hans (selv om dem umulig kan bli bedre enn dette).

 

10/10

Endret av BadSmile
Lenke til kommentar

Har vurdert sonefri lenge, men etter å ha blitt skjemt bort med det fine bildekvaliteten til PS3, så har jeg aldri giddet. Muligens jeg kjøper en nå, siden flytte ut er noe man skal. 50" tv skal til innkjøp, og da trenger man masse med elektronikk.

Stalag 17 og The Lost Weekend er 2 herlige filmer, setter dem litt under Witness, men ikke mye.

Lenke til kommentar

Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999, Jarmusch)

SS.ghostdog.jpg

Jim Jarmusch har etter hvert blitt en av mine favorittregissører, men han skuffer stort med denne. Ghost Dog er en veldig annerledes film fra den kanten, og akkurat det spiller ikke inn positivt i dette tilfellet. Filmen har noen stilige karakterer og er solid gjennomført på den tekniske biten. Dessverre lar jeg meg ikke fengsle av plotet, og voice-overen blir svært slitsom i lengden.

 

Kanskje jeg vil sette mer pris på denne etter et gjensyn eller to, men etter første visning kan jeg ikke si meg veldig imponert. Likevel er Ghost Dog ingen dårlig film, og det er ikke uten grunn at den har fått en ganske stor fanskare. Tegnefilminnslagene og den franske iskremselgeren står frem som høydepunkter.

 

65%

Tourist Trap (1979, Schmoeller)

6767667.jpg

Frisk og artig skrekk som byr på både spenning og morsomheter av den frivillige og ufrivillige sorten. Klisjéfest med særdeles simple karakterer, men likevel svært underholdende. Den byr ganske overraskende på noen virkelig forstyrrende og skremmende sekvenser, selv om mye av mystikken gradvis forsvinner. Til slutt sitter man igjen med en rekke ubesvarte spørsmål, men her gjelder det å ikke henge seg opp i filmens mange feil. Med et åpent sinn vil Tourist Trap ganske sikkert gi deg en svært fornøyelig skrekkopplevelse.

 

75%

 

Forbrydelsens Element (1984, von Trier)

Film_80w_ElementOfCrime.jpg

Første del av von Triers Europa-trilogi imponerer meg ikke nevneverdig. Den visuelle biten er spennende og fascinerende, men det plotmessige står det dessverre mye dårligere til med. Det første kvarteret virket lovende, og ga meg inntrykket av at jeg hadde begitt meg ut på en slags noir med Tarkovsky-preg visuelt sett. Jeg tok ikke helt feil der, men plotmessig blir den rett og slett aldri interessant nok. Noen minneverdige scener kan den skryte på seg, men det redder den ikke fra å bli sovemedisin.

 

50%

 

Valerie a týden divu (1970, Jires)

3280433858_2745f183e1.jpg

En temmelig spesiell film om en ung jentes seksuelle oppvåkning. Det hele blir et drømmeaktig eventyr med lesbiske vampyrer, forstyrrede prester og magiske øreringer. Den visuelle er forbløffende og musikken uforglemmelig. En film jeg kommer til å ta en gjensyn med ganske snart, og som har potensiale til å bli en ny favoritt.

 

85%

 

La maschera del demonio (1960, Bava)

mariobavasblacksunday1961.jpg

Fin stemningsfull skrekk fra Mario Bava som dessverre ikke lever opp til forventningene den fantastiske åpningsscenen gir. En sann klassiker innen sjangeren, men den har nok ikke tålt tidens tann. Likevel er den både underholdende og fascinerende. Ser frem til å sette meg litt mer inn i italiensk skrekk fremover.

 

72%

 

Jungfrukällan (1960, Bergman)

Bergman_TVS1.jpg

Rape-revenge fra Bergman. En ganske "simpel" film etter hans standard, men likevel slagkraftig og effektiv. Kinematografien er flott som alltid, noe som ikke overrasker når Sven Nykvist står ansvarlig. En nærmest feilfri film som fungerer veldig bra på flere plan.

 

84%

Endret av Infenso
Lenke til kommentar
Ellers er Witness for the Prosecution en svært god film. Fin twist og bra skuespill, spesielt av advokaten. Selv setter jeg Stalag 17 og The Lost Weekend høyere.

 

Ikke sett Sunset Blvd. altså?

 

Sunset Blvd. gjorde det overhodet ikke for meg, bortsett fra et par fantastiske visuelle scener. Jeg klarte rett og slett ikke å bli engasjert i historien. De tre andre filmene var veldig bra. Absolutt gode filmer å fyre igang for å få folk til å bite på kroken og se eldre klassikere.

Lenke til kommentar

The Mummy Trilogy

 

Dette er min Indiana Jones, serie, jeg tar denne trilogien over Indy anyday.

 

The Mummy

 

En perfect mix humor, action, effekter og drama. Brendan Fraser er og blir kul.

Historien er kanskje litt overgjennomsnittet for en summer blockbuster, den har den fordelen at den kan blande inn fantasi mytologi som får historien til å virke rikere selv om alt er bullshit.

Mytologi på film og tv er altid gøy(så lenge folk ikke tror at det er virklig)

Masse lett barnevendlig action og barnevendlig "skrekk" Passer alle fra 5-235.

 

8.5/10

 

 

The Mummy Retruns

Mer av det gode, mer eventyr mer action, mer humor.

Er fullstappet av godsaker samme som den første bare mer og bedre.

Eneste minuset er den vanlige "anoying kid" saken men er ikke like ille som Short round eller short stop eller hva nå han gutten i tempel of doom heter.

Også bonus for at Rachel Weisz er betydlig hottere enn i den første

8.9/10

 

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Filmen er en del svakere og er dårligere enn Last crusade av indy, men jeg setter den fremdeles foran de to andre indy filmene.

Histrien er svakere, kinesisk mytologi er ikke like kult som egyptisk, Liker ikke Jet Li osv.

Men den har fremdeles denne god blanding av humor og action og effekter.

 

7.8/10

 

Dette er en av de få vellykdende film(ene) jeg virklig liker, ofte er filmene jeg liker ikke så pope.

Men alle disse filmene har vært mer enn vellykkede også litt utypisk meg at jeg liker filmer som baserer seg så mye på effekter spesielt CGI, men filmene har greid å få blandet ekte mennesker inn i effektene noe som gjør at jeg liksom blir dratt med. Følelsene mine blir med i CGI action, noe som ikke altid skjer.

 

Alt i alt en veldig kul film serie, jeg prøver å se flere ganger i året.

Lenke til kommentar

"Constantine" (2005)

 

Med Keanu Reeves i hovedrollen som den barske litt bitre demonjegeren John Constantine er mye av filmen allerede super. Historien er full av symbolikk, og handler om Constantine som med lungekreft venter på å komme til helvete, men frem til den tid prøver å kjøpe seg sin vei inn i himmelen ved å jakte på demonene som med økende agressivitet bryter sine grenser og regler i spillet der gud og satan vedder om hvem som får flest sjeler uten direkte påvirkning av menneskene.

 

Historien er ikke realistisk, men med evnen til å sette seg inn i hendelsene er den utrolig underholdene. Skuespillerne gjør en meget god jobb, og regisøren har laget ett mesterstykke. Har ingenting å klage på!

Lenke til kommentar

BadSmile: Etter å ha lest anmeldelsen din måtte jeg søke meg frem til min egen, og jeg ser at vi egentlig ikke er særlig enig. Du nevner at du har sett en del rettsakfilmer, jeg lurer på hvilke og hvordan du rangerer dem i forhold til Witness. Da tenker jeg på Inherit the Wind, Anatomy of a Murder, To Kill a Mockingbird, 12 Angry Men, Judgement at Nuremberg, A Few Good Men og A Time to Kill.

Lenke til kommentar
BadSmile: Etter å ha lest anmeldelsen din måtte jeg søke meg frem til min egen, og jeg ser at vi egentlig ikke er særlig enig. Du nevner at du har sett en del rettsakfilmer, jeg lurer på hvilke og hvordan du rangerer dem i forhold til Witness. Da tenker jeg på Inherit the Wind, Anatomy of a Murder, To Kill a Mockingbird, 12 Angry Men, Judgement at Nuremberg, A Few Good Men og A Time to Kill.

 

Sett dem alle du nevner utenom A Time To kill. Rangerer de slik:

 

1. Witness for the Prosecution (ganske på lik nivå som 12 angry men)

2. 12 Angry Men

3. Judgement at Nuremberg

4. Inherit the Wind

5. Anatomy of a Murder

6. To Kill a Mockingbird

7. A Few Good Men

 

Synes Witness var så god som den var pga jeg ble direkte lurt i filmen. I sjelden jeg blir lurt så godt som den gjorde. Filmen var etter min mening perfekt, med perfekt balanse imellom selve rettssaken, tilbakeblikk og andre saker. Dem andre filmen er såklart veldig gode. Men etter min mening så var Witness den ultimate rettssak filmen.

Lenke til kommentar

Litt interessant, den vrien du snakker om var den jeg, i anmeldelsen min, påpekte som åpenbar.

 

Jeg så to sekunder av Cockney Woman og visste at noe var på gang (ingen film med så høyt nivå ellers ville fått en så åpenbar ikke-cockney kvinne til å spille den bit-parten), og ikke lenge etter kjente jeg Marlene Dietrich igjen. Jeg tenkte faktisk til meg selv at ingen i 2009 kan se denne filmen for første gang og bli lurt av dette her, det blir som å se King Kong (1933) for første gang nå og si at spesialeffektene er mer realistiske enn den nye King Kong (noe enkelte her inne på forumet gjør, og tror at vi ikke ser rett gjennom fasaden deres).

 

Lenke til kommentar

Jeg var ikke fullt så imponert over filmen, ei heller av vrien i filmen og da den en 7/10.

 

Mine favoritter innen "rettssak"-filmer er: 12 Angry Men, Judgement at Nuremberg og Inherit the Wind (rangert i rekkefølge)

 

Men jeg må si at jeg ikke var så fryktelig imponert over To Kill a Mockingbird som det virker egentlig de fleste "digger". Helt klart en god film, men på samme nivå som mine tre forannevnte favoritter innenfor sjangeren? Ikke i det hele tatt.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...