Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg husker reklamen til Franklyn fra evigheter siden, men glemte filmen helt. På tide å sjekke den ut.

 

Ja det må du. Jeg ville ikke fortelle noe om handlingen, siden det er denne oppdagelses "reisen" som gjør den så bra. Jeg forventet å se en "Vendeta" helt film, men ble møtt med en psykologisk mysterie isteden....herligt.

Lenke til kommentar

Tilbake etter halvannen uke i Italia. Svært kortfattet om filmene som har blitt sett siden sist.

 

Budbringeren - Den første halvdelen var god, men den siste føltes nærmest kjip og billig. Innbiller meg at denne har blitt kåret til Norges beste film de siste 25 årene i en eller annen avis, noe som virker merkelig og litt skremmende.

American Graffiti - Fin sommerfilm, men de ganske kjipe karakterene klarer ikke å gjøre denne no plot-filmen så interessant som jeg hadde håpet.

 

Mest kinematograficheskogo operatora - Morsom og imponerende animert kortfilm fra 1912. Det tekniske er forbløffende og hele greia er herlig bisarr. Ligger ute på youtube for de som måtte være interesserte.

Dazed and Confused - Denne går jeg aldri lei. Den som kunne ha vokst opp på 70-tallet..

 

The Hangover - En positiv overraskelse. Har sine feil og irritasjonsmomenter, men alt i alt blant de morsomste filmene som har kommet ut de siste årene.

Goldfinger - Denne lå tilfeldigvis i huset vi leide i Italia, så da var det ingen grunn til ikke å gi den et snurr. Har sett denne før, men det begynner å bli en del år siden. Jeg er ingen Bond-entusiast, og denne endte opp som en særdeles forglemmelig affære. Selv åpningsscenen og tittelmelodien var av det kjipe slaget.

Endret av Infenso
Lenke til kommentar

Sleepaway Camp

 

Okay, jeg er ikke slashersjangerens største fan, men jeg ville ikke gå glipp av den påstått legendariske slutten, så jeg endte opp med å kjøpe en boks med trilogien. Plottet er ganske A4; ungdommer reiser på sommerleir der de snart ender opp døde.

 

Skuespillet er til tider cheesy og budsjettet lavt, men det er vel en del av sjarmen, I guess. Som de andre (ikke mange) slasherene jeg har sett er denne også temmelig forutsigbar og jeg satt mesteparten av tiden å lurte på hva den sjokkerende slutten kunne være. Til gjengeld har den en høy body count. Noe særlig skremmende er den ikke. Helt til slutten, that is.

 

Jeg ble ærlig talt skikkelig tatt på senga av slutten. Mer enn det tror jeg ikke jeg sier. Se den, selv om slashere ikke er din greie.

 

Fikk også sett den første oppfølgeren. Mer mord og nakenhet, yay. Den er altså bedre på alle måter, sett bort i fra slutten som er temmelig meh.

Endret av henrik_s
Lenke til kommentar
Watchmen

7/10

 

Jeg så nettopp Directors Cut, og den var bedre enn kino versionen....mye lenger og, men verdt det.

 

8/10

 

Så DVD'en (den vanlige) for ett par dager siden. Likte den godt, men har hørt at DC utgaven skal være bedre. Blir nok å se den så fort den er tilgjengelig på Blu-Ray.

Lenke til kommentar
Jeg så nettopp Directors Cut, og den var bedre enn kino versionen....mye lenger og, men verdt det.

 

8/10

 

Filmen er jo ganske lang nok fra før av, men hvis den klarer å fylle opp med interessante scener (spesielt mer om karakterene) er det forhåpentligvis verdt en titt. Føler vel egentlig at Watchmen hadde tatt seg best ut som en HBO-mini serie.

Endret av DoktorBacon
Lenke til kommentar

Hangover (2009)

 

Fire karer drar til Vegas på utdrikkningslag, og det går heftig for seg. Den kommende brudgom er sporløst forsvunnet, og de tre andre husker ingen verdens ting fra gårsdagen.

 

Og mer trenger jeg ikke å fortelle. Jeg var spent på om Hangover kunne leve opp til den skyhøye kritikerrosen den har fått. Og det gjorde den - med glans.

 

Da jeg gikk ut fra kinosalen så kunne jeg nesten ikke puste, jeg knakk sammen titalls ganger under filmen, og det er et veldig bra tegn. Det er sjelden det kommer bra komedier, men fy faen som denne satt. Jeg må gi kred til manus-skriverne. Å holde nivået oppe i en komedie i nesten to timer står det respekt av. Det var så mange scener og dialoger som fikk publikum i kinosalen til å bryte sammen av latter.

 

Mye mulig jeg flyter på Hangover-rusen nå, men jeg har ikke ledd så mye siden førstevisningene av Holy Grail, og Life of Brian.

 

9.5/10

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Helt uenig mht TCM & Goldfinger , begge er episk , sangen Goldfinger er jo pur Bond style......slutten på TCM er et rent adrenalinkick :D

 

Thief 4.5/6

 

Trodde TVn hadde tatt opp Mean Streets men bestemte meg for å gi den en sjanse.......og det er jeg glad for :)

 

En "heist" film med James Caan & Jim Belushi.......Caans rollefigur blir skikkelig forbanna når oppdragsgiver ikke vil betale full utbetaling , investert mesteparten av penga (800k !) uten hans samtykke.....man kødder ikke med penger !

Lenke til kommentar

Transformers 2: Revenge of the Fallen

 

Ren, vanvittig action fra start til slutt. En film der handlingen ER spesialeffekter, pluss en deilig svett dame som flere ganger løper i saktefilm. Gigantiske roboter som sloss, der de med farger er snille, og helten er den i blått og rødt - som i det amerikanske flagget. Årets største popcorn-film.

 

Det er det visuelle som står i sentrum, seeren får ikke tid til å reflektere over noe som helst. Dynamitt fra start til slutt. Kampene er episke og noen ganger så svære og bra laget at du sitter og håper at det ikke er de ekte pyramidene i Egypt som blir ødelagt. Noen morsomme komiske lettelser underveis, men det kunne gjerne vært litt fler av disse.

 

Terningkast 4

Lenke til kommentar

Reprise (2006)

Director: Joachim Trier

 

16reprise.xlarge1.jpg

 

Etter å ha sett en håndfull dårlige filmer fra Norge, så har jeg vært skeptisk til norsk film. Men har stadig vekk hørt mye skryt om denne filmen. Fikk da endelig sett denne igår og må si meg svært positivt overrasket. Trodde virkelig ikke at norske personer kunne lage noe bra, men denne filmen brøyt all tvil. Denne filmen har druknet i alle disse dårlige pengeslukende norske filmene.

 

Fotoet i filmen var veldig vakkert, og med en meget godt soundtrack i bakgrunnen så ble man virkelig sugd inn i filmen. Filmen hadde en fantastisk stemning, som jeg aldri før har sett i en norsk film. Skuespillet var greit, verken veldig godt eller veldig dårlig. Men til å være såpass uerfarne skuespillere så skal jeg ikke klage. Selve handlingen i filmen var absolutt ikke ille, her ble det fortalt flere historier, hvilket måter filmen kunne ha endet på osv osv. Forteller stemmen i bakgrunnen kunne ha blitt droppet, men det funket greit. Jeg var redd for at filmen skulle ende litt klisjé, men det klarte dem å styre unna. Styre unna for det meste ihvertfall, selv om filmen hadde noe hint av klisjéiskene ting. På coveret så stod det at filmen var hysterisk morsom. Fyren som som skrev det må tydeligvis vært drita, fordi filmen hadde ikke mye morsomheter i seg, med unntak av noen få ting. Filmen var mere depressiv enn en gladfilm, noe som er svært positivt i mine øyne.

 

Vel, da er det ikke mye mer å nevne utenom at dette er den beste norske filmen jeg har sett. Og anbefales til alle som begynner å bli lei alle disse dårlige norske filmene.

 

8/10

Endret av BadSmile
Lenke til kommentar

Lions For Lambs

 

Absolutt ikke så ille som jeg fryktet. Liberale Redford har lagd en overraskende balansert fremstilling av terrorproblemet, og alt fra den fremadstormende republikanske senatoren til den skeptiske collegeprofessoren får frem sine punchlines. Litt av problemet ligger i at dette er en film for spesielt interesserte, og for disse spesielt interesserte er det egentlig ikke så mye nytt å fundere over. Ekstra pluss i margen for et nytt mulig skuespillertalent i Andrew Garfield.

 

6/10

Endret av DoktorBacon
Lenke til kommentar

The Pink Panther 2 (2009): Det blir vel egentlig ikke mer middelmådig enn dette. Komedie som treffer enkelte ganger, bommer totalt andre ganger. Harald Zwarts regi er vel mer med på å trekke det ned fremfor å trekke det opp, for timingen er ikke helt bra i kaos-sekvensene. Når folk detter ned trapper i en komedie må det gjøres på en morsom måte, det gjelder å treffe med det hele. Her er det bare noen som faller og det er ikke morsomt. Men noe av dialogen og endel av de pinlige øyeblikkene Clouseau roter seg opp i er fine.

 

Trekker opp at Steve Martin, John Cleese, Alfred Molina, Andy Garcia, Jean Reno og Jeremy Irons er på rollelisten. Liker de alle, trivelige skuespillere. Men man kunne fått langt mer ut av den rollebesetningen der. Flere her inne antar jeg kommer til å mislike filmen.

 

5/10

 

Mer på flaggskipet.

Lenke til kommentar

Bronson (2009)

 

For en gangs skyld stemte en trailer til filmen. Den kommenteres å være et ny "Clockwork Orange", og det stemmer svært så i min bok. Stilen er der, og stemningen. Selv om "C.O." er bedre, er Bronson ivertfall like fasinerende å se på. Og i motsetting til C.O. er Bronson basert på en sann historie.

 

Tom Hardy gjør en utrolig bra jobb i denne filmen. Jeg ville påstå Oscar kaliber. Hans glimt i øye reflekterte ut ren galskap.

 

Swiftly apprehended and originally sentenced to 7 years in jail, Peterson has subsequently been behind bars for 34 years, 30 of which have been spent in solitary confinement.

 

8/10

 

Lenke til kommentar

Elephant

 

Et særdeles mislykket forsøk fra Gus Van Sant i å skildre en Columbine liknende skolemassakre. Dvs, selve sekvensen hvor den tragiske nedplaffinga tar sted er intenst og kyndig utført, men alt før er en tålmodighetstest av dimensjoner (og jeg var med på den eviglange ørkenvandringen i Gerry). Nå er jeg alt for filmer som tar seg tid til å bygge opp karakterer og utforske motiver, men Elephant hopper glatt over alt dette og tar en flue-på-veggen tilnærming som desverre er komplett uinteressant. Å se bakhuet til en ukjent kar mens han går gjennom skolen er en ting. Å vitne den samme scenen fra tre forskjellige synspunkter uten at det har noe å si for selve plottet er smertefullt.

 

Okey Gus, du er dyktig med kameraet og du klarer å lage en veldig autentisk fremstilling av en tilfeldig skoledag, men dette var bare innholdsløst.

 

4/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...