Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Freaks (1932)

Director: Tod Browning

 

FreaksCastPhoto.jpg

 

Freaks ser ut som en gammel rett frem "skrekkfilm", noe som såklart ikke stemmer. Denne filmen oser av menneskeanalyse. På 1 time så får man servert sjalusi, sinne, vennskap, forelskelse osv osv. De klarer også vise livet i ett sirkus ganske så godt. Kanskje den beste filmen om sirkus tema? Noen av freaksene var nesten litt skremmende å se på. Men det er bare utenpå, innerst inne så er dem personer dem også (føltes litt klisjé å skrive). Men det er vel det filmen prøver å formidle, at man ikke skal bedømme folk på utseende. Freaksene levde etter en kode, " kødder man med en, så kødder man med alle", noe som blir godt vist ettersom filmen varte. Det var vel mot slutten skrekkdelen kom til sin fulle. Noe som strengt tatt ikke var så skremmende, men tviler ikke på at den satte ett støkk i folk på 30-tallet.

 

Som sagt, en ganske så god drama med en hau av menneskelig analyse. Filmen fokuserer stort på følelser, noe som funket strengt tatt greit. Filmen kunne lett ha vart litt lenger, da jeg synes filmen sluttet for brått, men ellers en fin fin film som fortjener karakter

8/10

Lenke til kommentar
Synes egentlig at omtrent alt i filmen blir fortalt. Det er bare gjort på en mindre åpenbar måte.

Støtter denne. Selve historien, altså hva som er ekte og hva som ikke er det, kan være åpen for tolkning, men den som ble presentert her på forumet da den gikk på kino var egentlig den beste fortellingen og den som passet best med filmen. Det er nok mye å hente ut av filmen av symbolikk og lignende, men regissøren gjorde sitt for å mette mitt behov for svar.

Lenke til kommentar

Powder Blue (2009)

 

powderblue09.jpg

 

Uffameg, nok en dårlig Magnolia/Crash ripoff.

Mannen på bildet over er faktisk Patrick Swayze som i denne filmen kanaliserer sin store helt Gary Glitter uten at filmen blir noe bedre av den grunn. Filmen har et såkalt allstar cast (med bl.a. Ray Liotta og Forest Whitaker) men grunnen til at disse er med kan ikke ha vært annet enn at de desperat trengte penga eller at deres agenter lurte dem trill rundt. Lisa Kudrow er faktisk den som kommer best ut av denne smørja.

Filmens historier er lite engasjerende og oppleves svært lite troverdig. Det lille som taler til filmens fordel - bortsett fra at den faktisk tar slutt - er Jessica Biels danse-/strippesekvenser, men disse er heller ikke all verden å skryte av. "Powder Blue" er en film som man med god samvittighet kan la støve ned i dvdhylla, mens man i stedet leser en god bok.

Endret av Montag
Lenke til kommentar

House of Games (1987)

David Mamets første film som regissør virket utrolig god på papiret. Den handler om svindlere, den er skrevet av Mamet selv og det er den første filmen hvor han har full kontroll over hvordan ordene hans blir fremført, hvordan handlingen hans utvikler seg og hvordan ord blir til film. Jeg var selvfølgelig spent, selv om jeg er klar over at Mamet kan være litt både og.

 

House of Games er god på en eller to måter, svært dårlig på flere og for det meste en middelmådig affære. Historien er perfekt etter formelen for en svindlerfilm, noe jeg ikke har noe imot. Kanskje han til og med var blant de første til å bruke den (noe jeg tviler på da filmen ikke er eldre enn meg)? Her er det en short con, en medium con som feiler og en long con som blir avslørt, og det lyser lang vei. Skuespillet er horribelt, spesielt fra konen til Mamet som spiller hovedrollen. Kvinner i film må enten ha talent eller sex appeal, hun har ingen av delene og er i disse dager å finne som et lik, en lege eller en dommer i diverse tv-serier. Musikken og looken er bedre, og sammen med historien og småinteressante øyeblikk redder de filmen fra å være direkte frustrerende å se på.

 

Historien i filmen er godt skrevet, men dialogen, som kanskje var imponerende da den kom ut, høres utdatert og barnslig ut den dag i dag. Replikker som:

Mike: I'm from the United States of kiss-my-ass.

-

Mike: Oh, you're a bad pony. And I'm not gonna bet on you.

-

Dr. Margaret Ford: You took my money.

Mike: How naughty of me.

 

gjør meg flau på filmens vegne, og jeg får lyst til å erstatte all dialogen selv med noe litt mer tidløst. Kanskje jeg tenker det samme om Pulp Fiction, Clerks. og Kiss Kiss, Bang Bang om noen år, men ser det egentlig ikke for meg. Dette er den første filmen til Mamet, og selv om han var en dreven manusforfatter (The Untouchables, The Postman Always Rings Twice) så var han kanskje ikke like flink til å styre hele showet selv. Han synes nok at kona var vakker og suksessfull da de spilte inn, men jeg føler liksom at Sidney Lumet eller Sydney Pollack kunne gjort så mye mer med filmen.

6/10

Lenke til kommentar

En Leone-fanboy, Montag? C'era una volta in America er det beste stykket film om mafioso som noensinne har blitt festet til skjermen. Overgår såklart ei Sopranos, men for hva langfilm angår. Tankene vender stadig tilbake til scener i Leones magnum opus, og Morricones verk i den filmen, spesielt Deborah's Theme, er til og med på høyde med hva man får se i Il buono, il brutto, il cattivo.

Lenke til kommentar

Transformers: Revenge of the Fallen

 

Dette var ræv dårlig greier. Dem som styrte kameraene må ha hatt Parkinsons eller noe, for bildet rister mer og mer for tiden som går i filmen. På slutten er det helt absurd, og jeg måtte lukke øyene noen sekunder for å ikke spy. Jeg virkelig savner de gode gammel dager da vi kunne se hva som skjedde foran oss, og hvem som slår hvem. Her er alt et "blur" og kunn takket til "slowmo" biter i scenene får vi oppfatte hva som egentlig skjer. Vanligvis hater jeg bruken av "Matrix slowmo", men her var det en herlig lettelse da de kom.

 

Handlingen er helt grei. Det er en typisk Transformers ting, war and destruction. Autobots jobber for militæret som et top hemmelig force for å jakte ned Decepticons.

 

Det føltes mer ut som jeg satt og så på The Gremlins 2 enn Transformers 2. Den er barnslig og tåpelig. Hovedsakelig takket til 3 Transformers vi ser MYE av. The Twins, består av de mest plagsomme figurene siden JarJar Binks. Jeg hadde virkelig lyst å gå fra salen da disse "Gangsta, Yo" steriotypene pratet. Det verste var at jeg satt ved siden av en 13åring som lo som faen av disse dritt figurene og han synes dem var "døds råe", som han sa ofte til kameratene siden...veldig høyt.

Den andre plagge klumpen er Wheelie. En liten fjernstyrt BigFoot bil. Som er faktisk litt sjarmerande, men det hadde holdt med han. De kunne droppet The Twins.

 

En annen plage er den gammel "wise one", Jetfire som du skulle ønsket døde momentant. Han holder aldri kjeft. Men han er en viktig rolle som hjelper den tynne hisorien frem med litt bakgrunns dialog.

 

Soundwave er "fucked up". Stemmen er helt feil, og han gjør ikke en dritt....sikkelig skuffende. Heldigvis er hans "katt" der, og kicker ass. =)

 

Filmer er ufattelig bråkete. Da jeg leste anmeldelser lo jeg av da dem kritiserte dette, men jeg må være enig. Ørene mine suset, og hodet spant.

 

Gøy var det likevel. Det er utentvil et bra sommer popcorn film å se på kino. Men ikke forvent den å leve opp til Transformers....takket til Transformers 2, ser den første filmen så mye mye mye bedre ut.

 

4/10

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar
Jeg synst virkelig synd på folk som ikke klarer å la seg underholde av filmer som ROTF...

Come again? Du kan gjerne også definere uttrykket ditt filmer som ROTF. For det finnes, så vidt jeg vet, en mellomting mellom å være en pretensiøs hipster og å elske alt som eksploderer signert Bay. Det finnes en gråsone mellom de som kun sikler etter Baysplosjoner, og de som gir Stalker og Persona toppkarakter av prinsipp. Man må ikke være Montag for å synes Bays filmer er fordummende og infantile.

Lenke til kommentar
Jeg synst virkelig synd på folk som ikke klarer å la seg underholde av filmer som ROTF...

Come again?

Jeg synst virkelig synd på folk som ikke klarer å la seg underholde av filmer som ROTF...

Du kan gjerne også definere uttrykket ditt filmer som ROTF.

Terminator 4, X-Men Origins, Iron Man, Matrix Reloaded og Transformers for å nevne noen.

Lenke til kommentar
Jeg synst virkelig synd på folk som ikke klarer å la seg underholde av filmer som ROTF...

 

Underholdt ble jeg jo. Jeg sa det var gøy. Men pga tåpelig innhold, absurd diaolg, dum humor, og å la en kamera stå på en malingsblander under filming var det langt ifra en bra film. Den var langt ifra det Transformers 2 burde vært, Bay fucked it up big time.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...