Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Reprise Joachim Trier

 

Dette her, det er en film. Alt var bare helt perfekt med dette snadderet. Filmingen, klippingen, musikkvalget og for ikke å glemme den glimrende historien og det overaskende gode skuespillet. De små detaljene, alt.

Jeg må si jeg rynket litt på nesen av at det på coveret sto at dette var en komedie. Jeg lo høylytt to-tre ganger under visningen, men de humoristiske delene virket mer som et slags krydder på den ellers deprissive historien. Er det noe galt med meg?

Uansett. Alt i alt var dette en knall film, og desidert den beste norske jeg har sett. Ikke at jeg har sett mange heller da. Kan skilte med filmer som Fritt Vilt og Switch (hvor to av hovedrolle-skuespillerne i Reprise hadde sentrale roller, hvis jeg husker rett).

Denne perlen av en film anbefales på det varmeste.

 

10/10

Endret av Spetz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Siste filmen jeg så var Knowing med Nicolas Caige

Mulig jeg er litt personlig i karaktergivningen men jeg vil gi den 2 av 10, rett og slett for jeg ikke likte den.

 

Jeg hadde egentligt ikke så altfor mye forventninger til en Nicolas Caige film etter å ha sett Wicker Man og Ghost rider.

Under de første minuttene i filmen tenkte jeg allikevell at denne filmen kanskje ikke var så aller verst allikevell. Dette varte derimot ikke så lenge.

Jeg begynte tidlig å irritere meg over hvor forutsigbar filmen var , og det at skjulte hint og symboler var så overdrevent eksponert. Det ble nesten som om noen skulle skrike høyt: DETTE ER VIKTIG I FILMEN, FÅ DET MED DEG.

Allerede etter at Lucinda ble funnet i skapet, hvor hun hadde risset i døren, så satt jeg bare å ventet til filmen skulle komme tilbake til dette. Hvordan det skulle være redningen eller en annen stor betydning (ettersom hun ikke fikk skrevet ferdig brevet i timen) Samme skjedde med mange av de andre "hintene"/symbolene i filmen.

 

At filmen var proppet med religiøs propaganda og symbolikk, gjorde ikke saken noe bedre

Allerede da Caige diskuterte med klassen sin begynte jeg å fatte mistanke.

Jeg tenkte da: ok filmen har kanskje noen få religiøse skjulte undertoner men det har også andre gode filmer hatt og det gjør den nødvendigvis dårlig. Hvor feil kan man ha.

Resten av filmen var bare fult av religiøs propaganda og religiøs klisje på sitt verste

 

Jeg synes det ofte her helt OK med noen reiligøse undertoner, men dette ble rett og slett alt for mye.

Det hadde faktisk ikke forundret meg om Kirk Cameron hoppet frem med en banan i ene handa og en krokoduck i den andre.

 

Spesial effektene derimot skal få litt skrøyt, selv om det ikke er noe en ikke har sett før.

Lenke til kommentar

The Untouchables (1987)

Director: Brian De Palma

 

2samtf9.jpg

 

Filmen startet veldig lovende, jeg likte det jeg så. Fantastisk kameravinkel, Robert Denrio sett fra fuglevinkel. Stemningen var god, og jeg gledet meg til resten av filmen. Deretter kom Costner, jeg kan ikke huske at han er en så dårlig skuespiller? Jeg synes han gjorde en forferdelig jobb i denne filmen ihvertfall.Det er synd og si det, men jeg mener ærlig talt at han spilte veldig dårlig. Connery var som vanlig, en grei skuespiller, men intet mer. Eneste filmen jeg virkelig ha likt Connery er i den siste Indiana Jones. Da mener jeg Indiana Jones and the Last Crusade, da den aller siste ikke kan kalles en Indiana Jones film. Robert Deniro gjorde dog en fantastisk prestasjon, men det kommer ikke på som noe sjokk.

 

Musikken var temmelig god, den var faktisk altfor god. Da jeg ikke synes at den passet inn i filmen. Hører man på lydsporet, så skulle man tro på så på Lawrence of Arabia, eller lignende episke filmer, noe The Untouchables ikke var. Det var til tider musikken ble litt for klissete, da snakker jeg om scenene imellom Costner og kona, fyfaen så kleine og sukkersøte de scenene var. Kameraføringen var som sagt veldig god, var en scene hvor tagningen var ganske lang. Eneste som ar synd er at man så kameramannen og kameraet i gjennspeilingen av vinduet, noe som ødela hele scenen for meg. Trodde Palma visste bedre enn som så.

 

untouchables-9284.jpg

 

Skulle gjerne også sett litt mere sjokkscener, snakker da om scener som kommer fort på, scener som man ikke forventer kommer. Noe som jeg skulle tro kom til tider, men føler at Palma feiget seg ut i siste liten. Muligens filmen er basert på en sann historie, om den er det, så er jo det egentlig forståelig. Om filmen er fiksjon, nei da synes jeg den kunne vært bedre skrevet. Mafia miljøet var dog godt, jeg fikk skikkelig følelsen at Deniro var en veldig mektig person, noe som er da positivt.

 

Alt i alt en helt grei mafia film, men jeg forventet meg noe helt annet. Jeg synes filmen ikke helt visste hva den ville, noen scener var brutale, imens andre var sukkersøte og direkte "kvalme". Men jeg kjedet meg ikke, filmen gjorde det den skulle, altså å underholde.

6/10

Lenke til kommentar

Stone (1974)

 

Denne 70talls, australske bikerfilmen ble sett etter instendige oppfordringer fra Tarantino, som anser dette for å være en av de beste filmene innen sjangeren. Jeg er ikke enig. Filmens historie er lite engasjerende og svært rutinepreget. Actionsekvensene er ikke allverden, de er kort sagt antiklimatisk. Prikken over i'en er at både dialog og skuespill generelt er under pari. Dette er en film som ikke har tålt tidens tann særlig godt.

Den eneste grunnen til å oppsøke dette verket er den berømte begravelseskortesjen i starten av filmen. Makan til likfølge skal man lete lenge etter - 400 ekte bikers deltok i denne scenen!

Legg merke til "likvogna". :!:

 

stone01.jpg

Endret av Montag
Lenke til kommentar

Ramboschmambo

 

Hadde et trivelig Rambo-maraton i aften. 1'ern overrasker positivt og den ble ikke dårligere denne gangen heller. 2'ern og 3'ern har virkelig ikke holdt seg godt i det hele tatt. Veldig 80/90-tallsaction med pinglete regi/foto. Takk gud for at actionsjangeren har gått noe videre på det området. Resultatet er vel i grunn den nyeste filmen som i utgangspunktet låter som en flause. Det som utelukkende redder den er en voldsorgie uten sidestykke i sjangeren. Dette er beinhard "realisme" (ja, Gunfreak kommer vel til å kakle om hvor store hull .50-cals kan lage store hull i menneskekropper) men sammenlignet med tidligere filmer er det en fryd å se kropper blir maltraktert på den måten.

 

1'ern: 7

2'ern: 4

3'ern: 2

4'ern: 8

 

 

 

Montag: Skjønner godt at Tarantino setter filmen som en av sine inspirasjonskilder. Den er jo tross alt australsk, fra syttitallet og obskur. Perfekt!

Endret av tjalla
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-D7I5Gr2

Sports Movie

Sist jeg lo av en 'insert name' Movie var Scary Movie serien. Mange år siden altså.

Love,Epic,Disaster,Superhero osv Movie er direkte ræva. Alle. (Epic movie er verst)

Men Sports Movie er faktisk morsom.

Call me crazy,men jeg lo flere enn en gang. Dette er stort folkens!

 

Som titelen tilsier så paroderer denne filmen sporstfilmene som har kommet ut, og gjør det bra. Er faktisk gode skuespillerprestasjoner,og har minimalt med prompevitser. Sexvitser er det mer av,men de funker.

 

Det jeg fant mest morsomt var en running joke at fotball-spillerne gjør det BRA på skolen,som ifølge fotballfilmer(og treneren i denne filmen) er uhørt. Han blir forbannet. Loving it!

 

Mulig jeg likte denne så mye pga jeg selv digger\spiller sport.

6\10

(det sier MYE siden dette tross alt er en ''Movie-movie''.

Lenke til kommentar

Max Manus

 

Skriver bare kort her jeg:

 

+

-Musikken var veldig bra og passet meget godt til filmen.

-Det var ikke all verdens med effekter i filmen, men mer av det hadde bare ødelagt filmen etter min mening.

- Filmen ga oss en god innsikt på Oslo-gjengen, dette var 10 ganger bedre enn å lese om dem :p

 

 

-

- Agnes Kittelsen som spilte "Ida Nikoline 'Tikken' Lindebrække" var rimelig dårlig utført etter min mening, dette kan selvsagt diskuteres, men jeg personlig likte ikke hennes "ufførelse" i filmen.

 

jeg gir denne 5 av 6, dette er rett og slett en genial film, og den eneste norske filmen min far har kjøpt, teehee

Lenke til kommentar

Jeg ble faktisk litt skuffet over Max Manus. Greit, det er en norsk film, og den er god, men jeg syns da den mangler et virkelig godt manus, for ikke å snakke om dyktige skuespillere (mange biroller som langt ifra gode, og dette ødelegger filmen).

Dialogmessig føler jeg den faller helt gjennom - språket er så altfor moderne til at dette virker autentisk.

 

Foruten svært god PQ og AQ. LFE får skikkelig kjørt seg i scenene i Finland. Om noe grain her og der, men det er en god look som passer.

 

Virker nok litt krass, men den fortjener 7/10

Ble sett på Bruræj ofc :)

 

On a sidenote er det synd coveret er ødelagt av kritikk, men kudos for DTS MA 5.1 og slimcover.

Lenke til kommentar

The Life Aquatic with Steve Zissou

 

En virklig sær og abosud film, men samtidig utrolig fin, Bill Murray er og blir en flott skuespiller enten har gjør rene komedier, drama eller absurde damedys.

Filmen er full av mange rare og festlige karaterer man bare må like, full av virklig gode skuespillere også.

Jeg liker at de valgte en mer animert og fantasi aktig verden, selv om det er eventyr er det virklige havet magisk og de har da upa magien enda mer for å få fram poenget.

Jeg vil også si at Slutt senen når de endelig finner haien faktisk er ganske vakker og følelsesladd. selv om filmen i helhet er litt tullete greide de å ha et ekte vakert og følelsesladd øyeblikk.

 

En virklig flott film som faktisk tok seg virklig opp på andre visning

 

9/10

Lenke til kommentar

The Fountain

 

Etter å ha sittet og tenkt litt har jeg bestemt meg for å skrive en anmeldelse av filmen. Jeg hadde ingen peiling om hva filmen handlet om, men etter å ha sett de tre andre filmene av Aronofsky tenkte jeg det ikke kunne ende dårlig. Og det gjorde det heller ikke. Visuelt er denne filmen noe det beste jeg har sett, og Blu-Ray gjorde det ikke verre.

 

Historien bygger på myten om livets tre og evig liv. Tom Creo leter desperat etter en kur for hans kreftsyke kone. Parallelt med denne historien pågår det to andre historier, både fremtid og fortid. Jeg skal la litt av historien være usagt for å skape litt spenning for de som ikke har sett den, for dette er viktig. Å se denne filmen med åpent sinn er viktig.

 

Jeg ble sugd inn i handlingen veldig fort. Kanskje det ble litt for rart for meg, men jeg merket jeg likte bedre historien som foregår i presens. Parallellhistoriene ble for lite utfyllende for meg og altfor mye er latt være åpent for tolkning. Uansett en meget god film som jeg anbefaler alle som er passe interessert i tidens tann og død. Takk til Lawliet for tips til tolkning og en meget god guide til Aronofsky ellers.

 

9/10.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...