Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

The Dudesons (2006)

 

The-Dudesons-Movie.jpg

 

The Dudesons er ei finsk jackass-gruppe som består av Jukka, Jarppi, HP og Jarno.

Filmen handler altså om en gjeng som gjør morsomme, farlige og vonde stunts.

 

Jeg elsker Jackass fordi de gjør gøyale stunts. Stuntene i Jackass er langt mer oppfinnsom og kreativ enn det The Dudesons står for. The Dudesons fokuserer mest på smerte, de spiser ikke bæsj eller svømmer i hestesperm, de slår heller hverandre i balla med ett balltre, bruker magen som dartbrett og tenner fyr på huset sitt. Det er kan jo være svært underholdene det, men i lengden kan det bli litt for ensformig rett og slett.

 

Nå vil jeg ikke røpe så mye av det de gjør i filmen, men kan si så mye at det blir selvpining, og benbrekk, så for deg som elsker å se folk påføre seg eller andre smerte må dette være midt i blinken, men for min del foretrekker jeg mye heller Jackass.

 

Karakter: 6/10

Lenke til kommentar

Frost/Nixon

 

Dette var overraskende bra. Jeg synes skuespillerne gjorde en flott jobb, spesielt Frank Langella som spiller Nixon gjør sakene sine veldig bra. Litt irriterende at han ikke fysisk ligner noe på Nixon, men ellers er det svært bra. Ellers synes jeg plottet var veldig bra, og jeg har egentlig lite å utsette på denne filmen. Den mangler det lille ekstra som gir full pott, men den er heller ikke så langt unna.

 

 

9/10

 

 

Dial M for Murder

 

For meg ble den litt for uengasjerende. Jeg ga egentlig litt faen i hva som skulle skje med de forskjellige folkene i filmen, og det var ikke så vanskelig å tenke seg utfallet heller. Måten det skjer på er gøy å få med seg, og det er en del smarte detaljer her og der. Grei skuring, men ikke noe mer.

 

6/10

 

 

Død Snø

 

Denne var overraskende morsom. Jeg likte spesielt Bjørn Sundquist sin lille rolle, den var morsom og perfekt selv før han åpnet munnen. Jeg vet ikke hva det er, men Sundquist har det så definitivt. Ellers er det jo alltid fornøyelig å se zombier både drepe og bli drept, og jeg synes gjennomføringen av dette overrasket positivt, spesielt med tanke på det tekniske.

 

8/10

Endret av Geir M
Lenke til kommentar

Top Secret!

 

En ok, spoof film, Kilmer gjør en brukbar rolle når man tenker på at det var hans første film.

Filmen har noen veldig morsome saker i seg, men er langt fra like spekket med ektrem humor som airplane!.

 

7/10

 

 

The magnificent seven

Film full av gladvold, hauer av folk blir skutt, men de faller liksom bare om og det er det. så det er ikke så nøye at noe som 70 folk styrker med. Filmen har også veldig mange intresange karakterer alle "heltene" har sin persjonlighet og sin egen lille historie. Yul Brynner er kickass i sin rolle og det er egentlig de andre også.

Heltene vinner men de taper samtidig.

En veldig fornøylig film med masse gladvold og gode karakterer

 

8.7/10

Lenke til kommentar

Knowing

 

Ett utrolig genialt konsept. Desverre så la de ikke så mye tid inn i manuset følte jeg. Slutten var litt over the top. De liksom bare fant på en med en gang følte jeg og bare holdt seg til den, så det ble litt sånn meh. Men ellers en okei film som passer bra med en kompis eller to.

Lenke til kommentar

Max Manus

 

Max Manus er ikke helt en krigsfilm som jeg hadde håpet på, men det går mer på propaganda og sabotasje, men det liker vi like mye. Utrolig velspilt av Aksel Hennie. Hvis man er interissert i WWII og motstandsbevegelsen, så er dette en Må-se-film!

 

Max Manus er desidert den beste norske filmen jeg har sett, ligger tett oppunder de beste filmene jeg noengang har sett.

 

10/10

Endret av Dofty
Lenke til kommentar
Merklig hvordan folk alltid reagerer på 6,1/10 og ikke på 61/100...

Vi har jo hatt en del diskusjoner om hvor tåpelig 100-systemet er også, men mtp at mange bruker Criticker som såvidt jeg husker bruker 100-skala (samt at diskusjoner om karakter er mcstupid) så lar vi det ligge.

 

Men 100-skala er like idiotisk.

Lenke til kommentar

Jesus Camp (2006)

Directors: Heidi Ewing , Rachel Grady

 

Life.jpg

Handlingen i filmen er ganske enkel, de filmer så og si mesteparten av filmen i en Bibel Camp, hvor de da følger forskjellige unger. Man får også se hvordan livet dems er hjemme, osv osv.

 

Hadde dem lagt til ett par skvettescener, så hadde dette vært en skrekkfilm. Det er skremmende å se hvordan de voksne virkelig hjernevasker disse ungene. Her blir det brukt leker og skremmemetoder for å få ungene til å tro på slike ting. Skremmer dem ved å si til dem at dem har syndet, syndet hjemme, på skolen osv osv. Det er en forkastelig måte å hjernevaske barn etter min mening. Veldig mye snakking om bibelen (såklart), klarer disse folkene ikke å tenke for seg selv? Det må bli vanskelig for barna å gjøre opp sine egne meninger og gjøre valg iløpet av livet dems. Noen scener var veldig provoserende, imens andre var bare så tåpelig at man måtte le.

Men det er deres kultur, jeg synes det bare er veldig synd at de behandler barn slik.

 

jesus%20camp%20part%202.jpg

 

Filmen i seg selv var egentlig veldig nøytral. Det var ingen intervjuer, var ingen narrasjon, også veldig lite fakta ifra kulturen deres. Noe jeg synes filmen hadde tjent på, faktaene altså. Men det er vel meningen, at regissørene ville kun vise hvordan det er. Dette er altså ingen antikristen film, selv om det er ganske åpenbart at filmen er ment til å vise de forkastelige metodene dems.

 

7/10

Endret av BadSmile
Lenke til kommentar
8,7/10? Hva er det for en karakter?

Kan vi please slutte å diskutere hvor OK/ikke OK det er å bruke desimaler/høye tall når man gir karakter snart?

Nå tenkte jeg mer på at 8,7 ikke er "mellomtingen mellom 8,5 og 9", men rett og slett... 8,7?

 

Joda, greit nok, jeg burde vel heller fokusere på anmeldelsen. Ble bare så satt ut av åttekommasju.

 

Hva med 8,75?

 

Enig. Fokuset er for stort på karakterer og tall framfor det faktiske innholdet i anmeldelsene.

Hey, jeg leste anmeldelsen. Var bare den sære karakteren som satt meg litt ut.

 

Merklig hvordan folk alltid reagerer på 6,1/10 og ikke på 61/100...

Jeg reagerer like mye på 61.

 

For meg er karakterer bare en oppsummering av teksten, teksten er alltid det viktigste.

 

De eneste stedene jeg bare ser terningkastet er de få gangene jeg er innom VG eller Dagbladet. Ellers får jeg bare filmen spoilet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...