Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Var hun prestedattera i tillegg sånn uptight med håret i knute og sterke briller, men med en gang hu tok ned håret og av brillene så hun ut som en supermodell?

Yesj. Likevel, jeg anbefaler å se den, ihvertfall med en jente du liker. Garantert icebreaker, og ikke minst er Mandy Moore både pen og kan synge. Meg og en kompis så filmen 2 ganger på rad, bare for å se hu.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En micro-anmeldelse passer fint like før en skal legge seg:

Salinui chueok aka Memories of Murder (2003)

 

Forventet en ny Boksuneun her: Iskaldt, brutalt og håpløst. Det hele var derimot noe ganske annet, noe overraskende variert. Første halvdel er lys og munter og inneholder en god dose humor, mens andre halvdel er beintøffe saker. Jeg vet at mange sier at dette gjorde filmen ujevn osv, men selv syntes jeg det var positivt. Kontrastene gjorde siste halvdel mye kaldere. Bare for å illustrere kan jeg bruke disse to bildene:

 

post-145786-1245452092_thumb.png

post-145786-1245452181_thumb.png

 

 

 

Filmen har forøvrig en dritkul plot-twist, som egentlig ikke er en twist

8/10

 

A Walk To Remember:

 

Minna meg faktisk litt om en tidlig 2000-talls versjon av High School Musical.. noe som i seg selv er til å spy av.

 

Må vi begynne å dele opp tiårene også nå da :hmm:

Lenke til kommentar
Man fjerner selvsagt ikke William Hurt fra noe som helst. Mannen er fantastisk og scenen hvor han faller ned på knærne i desperasjon var kanskje det fra Into The Wild som stakk dypest.

Den scenen gjorde ingenting for meg. Jeg hadde så lite sympati for den familien uansett at Platoon-stillingen for min del kunne bare blitt droppet. Bestefaren mot slutten var så utrolig mye mer interessant som karakter enn McCandless-familien. Der har du skuespill.

Det jeg først og fremst sitter igjen med etter Into the Wild er scenene med bestefaren. Det varmet skikkelig i kroppen og satt mest preg. Bestefaren var en godkar med sympati og empati. En særs god film, trengs et gjensyn føler jeg.

 

Fint du satt av tid til å se filmen igjen.

Lenke til kommentar
Min engelskklasse så den på en klein 20" andre året på vgs. Jeg forlot klasserommet i protest, og kjøpte og så den uka etter.

 

EDIT: Svaret var ment til Hyperio.

 

Hahaha! Jeg gjorde akkurat det samme! Bare at DVD'en til læreren var ripete, så vi fikk ikke med oss de 10 første minuttene + at 80 % av klassen min er idioter som ikke eier respekt for folk som liker å se film i stillhet. Neida, de skal prate om Paradise Hotel og annet hjernedødt. Ei har de noe god filmsmak, så de fleste syntes den sugde. Medier og kommunikasjon my ass.

Endret av KoffeinKanin
Lenke til kommentar

Selvsagt gjør jeg det, Hyperio!

 

Kortfattet om de siste filmene jeg har sett:

Nattvardsgästerna

Vi følger pastor Tomas Ericsson gjennom en søndag i livet hans. Filmen har en spilletid på 80 minutter, og det er ufattelig hvor mye livsvisdom Bergman har klart å presse inn. De flotte monologene og den filosoferende og tankevekkende stilen er noe av det jeg ser etter i en virkelig god film. I denne ble det nesten for mye for av det gode grunnet den beskjedne spilletiden. Den når ikke helt opp blant de øverste favorittene etter første visning, men den ender opp som Bergman-favoritt bak Det Sjunde Inseglet og Persona og så absolutt en av 60-tallets bedre filmer.

9/10 (svak)

 

Dancer in the Dark

Starter tregt, intetsigende og lite lovende, men ender opp som en fin opplevelse. Den siste timen er magisk. Visuelt slående er den også. En film som høyst sannsynlig vil tjene på et gjensyn.

7/10

 

Onibaba

Denne levde opp til forventningene. Visuelt sett enestående og hele veien stemningsfull og interessant. Muligens en smule ujevn, men en rekke fantastiske sekvenser veier opp for dette.

8/10

Crash (1996)

Cronenbergs film dette, ikke Haggis' påtrengende rasisme fy-fy-film. En sensuell og stemningsfull thriller - sykt og perverst som vanlig fra denne karen. Solid håndverk der alt fra musikk til det visuelle fungerer utmerket. Også denne vil jeg kritisere for å være litt ujevn og den når kanskje aldri de helt store høydene. Likevel flott underholdning som alltid fra Cronenberg.

7,5/10

 

Woyzeck

En av de dårligste jeg har sett av Herzog til nå. Kinski stjeler virkelig showet og noen av scenene er enestående, men Herzog er kjent for å være ujevn. Denne er et glimrende eksempel på nettopp dette.

7/10

 

Ble sent nå.. Andre filmer jeg har sett i det siste uten å legge inn anmeldelse her:

Punishment Park 9/10

Zack and Miri Make a Porno 6,5/10

McCabe & Mrs. Miller 9,5/10

Wet Hot American Summer 7,5/10

Idiocracy 5/10

À bout de souffle 7/10

Endret av Infenso
Lenke til kommentar

A Clockwork Orange (1971) ble jeg just ferdig med.. Dunno, jeg vet ikke hva jeg skal si om den. Flere deler av filmen var mulig litt for kunstnerisk for meg. Og filmen virket kanskje litt for "perfekt" gjennomført, og til tider litt.. Rar.

Arh, jeg vet ikke hva jeg skal tenke om denne. Den var forstyrrende, den var mulig litt for "kunstnerisk", den var interessant, den var noe kjip, og den var veldig stilig. Blikket til Alex satt meg flere ganger litt ut.

Kudos til valget av bakgrunnsmusikken i filmen; det gikk rett til nedlasting etter endt film :)

 

Karakteren er jeg for usikker til å sette, det ender på mellom 6,5 og 7,5 av 10.

 

Ellers har jeg sett en del filmer jeg ikke har anmeldt;

- Kung Fu Panda (2008) (gjensyn). Digg på alle måter, musikken, animasjonen, humoren og at det er den første animasjonsfilmen som handlet om kung fu er et stort pluss. Det var det jeg ventet på da den endelig kom ut i 08.

9 av 10

 

- Superbad (2007) (gjensyn). At jeg ikke likte denne i det hele tatt første gangen jeg så den kan jeg ikke skjønne. Jeg likte alle Apatow-komediene som var kommet ut, men ikke denne.. (!). Men jeg tok feil. Denne var diggbar på flere måter. Skuespillet var for min del ikke dårlig, handlingene var morsomme, dialogen i filmen er genial.. Jah, alt i alt en genial "ungdomsfilm"; 9 av 10.

 

- Kiss Kiss Bang Bang (2005) (gjensyn). Genial. Jeg liker oppbyggingen, jeg elsker humoren, jeg liker Robert Downey Jr.'s rolle, og jeg liker filmen i sin helhet. 9 av 10. 8D

 

- Born on the Fourth of July (1989). Denne har jeg drøyet lenge med å sett, og når jeg endelig så den, så ble jeg positivt overrasket. Tom Cruise gjør en veldig god tolkning som Ron Kovic, en typisk nasjonalistisk ungdom som vervet seg til hæren, og ende opp som rullestolbruker etter Vietnamkrigen. Den hadde en veldig god struktur, som sagt et godt skuespill, og det var flere scener som satt seg fast. En særs god film, men som også ble litt småkjip under et par tider, og som hadde en slutt som for meg ble litt brå. 7.5 av 10. :]

 

Liek that!

Lenke til kommentar

I mitt syn så virker det ganske så korrekt med tanke på karakterer. (:

 

Men jeg har lest på flere anmeldelser på diverse nettsider at A Clockwork Orange blir bedre ved et gjensyn eller to.. Så for jeg se hva jeg ender opp med å gjøre. Filmen var helt klart noe for seg selv, noe fengende, noe særs bra og noe småkjipt.

Lenke til kommentar
Bare vent til nerdene lukter blod. Alle som ikke slutter om "allmennt" aksepterte storhetsfilmer innen filmmiljøet får den samme gamle leksa hver gang en karakter faller under det ønskede(høyt.)

 

Hehe, jeg har opplevd det før da jeg ga PotC høyere karakter enn LiT (:

Lenke til kommentar

Star Trek (2009)

 

Av rare årsaker (da jeg egentlig ikke liker sci-fi) vandret jeg inn i kinosalen for å se denne filmen, totalt blottet for envær blindhet som mange tidligere Star Trek fans har. La meg si, filmen er ikke dårlig visuelt sett, men den er langt fra noe mesterverk når det kommer til andre elementer.

 

Tydeligvis er Captain Kirk en viktig person i Star Trek sammenheng, noe jeg fant ut i etterkant da jeg leste opp rundt dette fenomenet som har vart siden 60 tallet. I filmen tar man utgangspunkt i noe som ser ut til å være Hollywoods nye gullåre; The early years. Som vi fikk vitnet Wolverines tidligere år før tiden i X-Men får man i denne filmen opplevel Kirk's tidligere år som rebelsk tenåring. Håper for guds skyld at vi ikke får "Spider Man: Parker's kindergarden Edition" men er redd det kan gå slik.

 

Historien i seg selv er slik sett rett frem med få bøyninger fra original plottet. Et stort svært romskip som vistnok inneholder hele befolkningen til "Romulun" (alle 10 av dem) ender opp med å true med å tilintetgjøre alle planetene i "Føderasjonen" hvor jorden allerede er med, som hevn for noe som fant sted for mange herrens år side, eller frem i tid, eller aldri har skjedd. Hm, uansett. James T Kirk er en rebelsk liten tenåring med enkelte komplekser for å vokse opp (ser det ut til) men ellers virker han som en litt vel "plan" person, og det er problemet nummer 1 med filmen.

 

Karakterene klarer ikke å komme gjennom som troverdig nok med et par hederlige untak. Karl Urban protreterer en litt rappkjeftig lege med et par fobier for å reise i rommet, en lege med navn Bones, og en heller ukjent Simon Pegg portretterer en rappkjeftig britte med navn Montgomery Scott. Ellers virker alle karakterene overfladiske og til tider kjedelig. Jeg slet personelig med å få noe "følelse" for dem og de sto mer som statister enn hovedrolle innhavere.

 

Historien er heller ikke noe særlig å rope hurra for, den er stereotypisk for sci-fi med typiske ispredde elementer av rariteter og twung twung fra laservåpen. Det er faktisk litt av problemet med sci-fi, den feiler med å fornye seg selv fra film til film og kjører på samme elementer som foregående filmer, med andre ord lite nytt.

 

Det er sikkert en bra film for enkelte, men for min del ble den veldig kjedelig og flat.

 

Karakter: 2/6

Endret av Bear^
Lenke til kommentar

Min Nabo Totoro eller Tonari no Totoro.

 

totoro.jpg

 

Som en ganske fersk Miyazaki-liker, med bare Spirited Away, Howl's Moving Castle og Princess Mononoke sett, så ber jeg deg lese dette uten kjennskap til hans andre filmer og prosjekter.

 

Jeg hadde store forventninger til denne, da jeg flere steder leste at dette er Miyazakis beste film, sammen med Spirited Away og Princess Monoke, men følelsene jeg satt igjen i ettertid er blandet. På en side har du en magisk og utrolig kreativ historie om 2 søstre som blir kjent med skogsguden Totoro, men på den andre siden så følte jeg aldri at budskapet, eller historien i filmen kom helt fram. Mye dukket opp og forsvant uten videre forklaring, noe som både var forvirrende og forstyrrende. Uten grundig kunnskap til historien i forkant tok det meg en god tid for å forstå at moren var syk, og at dette faktisk var utgangspunktet for hele historien. Historien føles ganske rotete ut, uten de logiske båndene som de andre Mayazaki-filmene har hatt. Men, kanskje det var meningen?

 

Ellers er det visuelle fantastisk, ihvertfall for en film som fyller 21 år i år. Både animasjoner, bakgrunner og annen grafikk fantastisk og ekstrem detaljrike. Filmen er magisk, som alle Miyazakis filmer. Hvordan det er tydelig at kreativiteten eier ingen logiske grenser er like fantastisk, og denne filmen er ingen unntak av den gode gjennomføringen på det punktet. Alt føles utrolig fantasifullt og magisk.

 

Derimot et annet punkt som dro helhetsinntrkket litt ned var lyden. Jeg vet ikke om det var høytalerene (tviler), eller DVD'en eller det faktum at den er 21 år gammel som gjorde det, men lyden ble utrolig høyfrekvent når det ble litt støy i filmen, som f.eks lillesøsterens ofte hyl og skrik. Men det er bare et lite minus i boka, ingen karakterdreper, hvis du skal fokusere på det.

 

Helhetsinntrykket i ettertid er positivt, men den mangler den lille gnisten og utførelsen som hans andre, kjente, filmer har, noe som er savnet sterkt. Likevel, den er magisk, fantastisk fantasifull, veldig koselig og har overlevd tidenes tann med glans. Liker du noen av Miyazakis andre verker, så må du se denne, dog du burde se Spirited Away, Princess Mononoke og Howls Moving Castle før denne.

7/10.

 

Blærg, nok en tafatt anmeldelse fra meg. Jeg er virkelig elendig til å konvertere tanker til tekst. Jaja, men lærer imens man lever.

Endret av Koffeinkanin
Lenke til kommentar

L'uccello dalle piume di cristallo(1970)

 

img_129764_lrg.jpg

En seriemorder herjer i Roma. Hovedpersonen ser morderen i aksjon gjennom vinduet i et kunstgalleri, morderen får panikk og avbryter mordet. Etter dette blir hovedpersonen holdt igjen i Roma av politiet, og bestemmer seg for å prøve å finne morderen. Siden han er et vitne er morderen ute etter han, samtidig som morderen også går etter andre offer. Historien er god, selv om den til tider går litt sakte fram.

 

Visuelt sett er den god, bra cinematografi og fargebruk. Ikke like overdrevet som f.eks Suspiria, men såpass nedtont at det passer til filmen. Soundtracket er effektivt. Tror nesten dette er den tidligste filmen jeg har sett med dataprofilering av morderen, de taster inn litt sparsom info og får ut et bilde av morderen (ascii-art) og info om høyde/vekt. Litt uventet fra en så gammel film.

7/10

Lenke til kommentar

Hei yan quan (2006) [i Don't Want to Sleep Alone]

 

9161.jpg

 

Som en liten Tsai fan jeg er, så måtte jeg sette på enda en. Og dette må vel være den tyngste filmen hans hittil som jeg har sett. Som vanlig er det svært lite dialog. Var vel kun litt dialog på begynnelsen, ellers så ble vi servert 1 time og 50 minutter med så og si stillhet. Ikke noe musikk, kun lyder ifra menneskenes egen natur. Og det funker som vanlig, blir aldri kjedelig, skjer nok på skjermen for å holde meg interresert. Denne filmen tar vel seg for menneskenes perverse side, da folk begynner med perverse ting på de mest random tidspunktene.

 

Filmen handlet vel mest om 4 personer, hvor en homofil var forelsket i en mere heterofil person. Han hetero personen var forelsket i en annen dame, hvor det var da dame nummer 2 som likte han igjen. En meget komplisert situasjon med andre ord. Kang-sheng Lee spilte som vanlig i filmen, og denne gangen spilte han 2 personer. Han spilte den mannlige hovedrollen, pluss så spilte han en person som var lam.

 

Anyways, filmen var meget god, det visuelle var fantastisk, skuespillet var meget godt, historien var også nokså kul. Vel, slår til med en

 

9.5/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...