Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Pineapple Express (2008)

 

PineappleExpress.jpg

 

En doplanger og hans trofaste kunde tvinges på løpefot etter at sistnevnte vitnet et drap høyere oppe i narkotikamiljøet. Jeg sier ikke mer om handlingen siden den er nokså irrelevant, og er på ingen måte det som bør legges merke til eller huskes i ettertid.

 

Det er den til tider hysteriske dialogen, de banale situasjonene og det herlig treffende skuespillet som skaper fantastiske latterkuler, og det nærmest i hver scene. Få irritasjonsmomenter finnes i filmen, og alt i alt er dette komedie av beste sort. Anbefales!

8/10

Endret av excel
Lenke til kommentar

Ja, du og sikkert mange andre om det, jeg mener ihvertfall at blant annet James Francos bakoverlente og sløve replikker gav godt inntrykk, enn så dumme de var. Kan han noe med at jeg på forhånd visste hva jeg kom til å se, og innstilte meg på billig, enkel humor.

 

 

So boring, man! The car just committed suicide.

 

 

Hvorvidt de er improvoserte eller ikke skal jeg ikke dvele ved, men jeg ser ikke helt hvorfor det skulle trekke den ned?

 

Hvilke komedier foretrekker du da?

Endret av excel
Lenke til kommentar

LAWRENCE OF ARABIA (1962)

 

lawrenceofarabia.jpg

 

Tiden gikk veldig fort for en film på en spilletid på nesten 4 timer. Og det er da endelig godt, hadde filmen hatt mange kjedelig øyeblikk så hadde det vært en pinfull affære. Men heldigvis så var det helt omvendt, filmen hadde vel ca 0 kjedelige øyeblikk.

 

Peter O'Toole gjorde sin absolutt største rolle må jeg si, han spilte meget godt for å si det mildt. Anthony Quinn gjorde også en meget god rolle. David Lean sin regi var sterk, må ha vært vanskelig å regissere en så stor film, veldig mye å holde styr på. Kinematografien var såklart ypperlig. Og kan vel ikke lage en slik anmeldelse uten å nevne det episke lydsporet, absolutt fantastisk.

 

Filmen var episk, og da mener jeg at det var en STOR film. Store områder, veldig mange på skjermen til tider. Historien var god nok, en gutt med potensiale gir seg ut på ett eventyr med folk og røvere. Var en scene som var fantastisk, en scene ved en brønn. ( Regner med at folk vet hvem jeg snakker om av de som har sett filmen). Bare hele stemningen på den scenen i seg selv var meget god.

Gir dog ikke toppkarakter da jeg følte at filmen gikk alt for fort over fra den"episke" delen og over til politikken. Jeg ville rett og slett se mere av heftige slagsmål og krig. Men ellers så var dette en meget god film, som jeg ikke kommer til å glemme så altfor fort.

8.5/10

Endret av BadSmile
Lenke til kommentar

Modern Times (1936)

 

modern-times.jpg

 

En av de morsomste filmene jeg har sett, faktisk. Jeg hadde ikke latterkrampe, men dette er kanskje den filmen hvor jeg har ledd flest ganger, uansett om det er humring eller ikke. Jeg kunne begynt å ramse opp de morsomme scenene, men det er så fryktelig mange. Jeg har ikke noe særlig forhold til Chaplin. Har sett noen snutter/filmer når jeg var liten, husker ingenting. I og med at denne er den mest omtalte, satt jeg meg ned å så den nå. Jeg har store planer om å se videre på The Kid, The Gold Rush, City Lights, osv senere.

 

Morsomt at filmen både er stum- og lydfilm. Det er en blandings, og selveste Chaplin synger på slutten óg, faktisk. Det kom overaskende på, men det var flott. Det var vel ikke særlig mange stumfilmer igjen i 1936, men i og med at Chaplin er stumfilmkongen - så vidt jeg vet - ville han vel ikke droppe stilen sin helt og fjerne alt. Men det passet ganske greit inn synes jeg.

 

Humoren er som sagt toppers. Forventet sånn "Oi, jeg slo meg, oi jeg falt"-humor, men det ble ikke bare slik. Filmen var ganske varierende hele gjennom og ble aldri kjedelig, det var mye som skjedde og det ble ikke stille og kjedelig. Alt i alt likte jeg filmen kjempegodt, og ser frem til flere filmer av Chaplin. 9 / 10

Lenke til kommentar

Banchikwang aka Foul King (2000)

 

Uff, dette var en meget forglemmelig affære. Umorsom og pinlig oppstyltet affære satt til koreansk fribrytermiljø. Komplett nonsensaktig plot og gjennomført amatøraktig på alle plan. At denne har et såpass høyt snitt @IMDB kan kun skyldes en koordinert stemmekampanje gjennomført av regissørens venner og innleide fans. Unngå denne som pesten.

Endret av Montag
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-D7I5Gr2
Jeg hadde skyhøye forhåpninger etter å ha sett traileren, og det var kanskje derfor jeg ble skuffet og de fleste gullkornene var jo der, så det var kanskje mye av grunnen.

Og derfor ser man ikke trailere og tv spots lengre.

Ivertfall ikke fra komediefilmer.

 

Filmen Bruce Almighty viste jo ALLE vitsene i tvspots\trailers.

Lenke til kommentar
Off, Chaplin … Noe av det mest ubehagelige jeg kan se. :ermm: Det er noe med det ekstreme (over)bruket av kroppsspråk jeg ikke takler å se på. Og ja jeg vet at i stumfilmer så har de som regel ikke noe annet valg enn å bruke kroppsspråket osv blabla.

 

Hadde tatt seg ut om dem ikke hadde brukt kroppspråk. Synes det er perfekt som det er i Chaplin filmer.

Lenke til kommentar

Kom nettopp tilbake etter å ha sett "Drag me to hell". Og det var en helt forferdlig film, på en positiv måte. Den ene gåsehuden varte til den neste, enkle standard måter å få publikum til å klynge seg til setet, men det viket. Noen litt dummere elementer som bringer frem latteren også.

 

9/10 - En ta med Kjærestenfilm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...