Gå til innhold

Hjemmelaget kebab. Hvordan lage?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tar kyllingfileet i biter, steker det, og til slutt drysser sish-kebab krydder over (kjøpes på kiwi og meny i hvertfall).

Kinakål og mais.

Alt stappes lagvis eller i en stor smørje oppi ett pitabrød som jeg har varmet i mikroen.

Ha på Bjerkes "kebab og pizza"-dressing.

 

Nam nam... Prøvde faktisk med kjøttdeig i går. Det var ikke så godt, men funket det også.

Lenke til kommentar
Hvilke ingredienser, krydder og kjøtt bruker man?

 

Det viktigste først;

Kjøtt!

 

Det som er tradisjonelt er lammekjøtt. Men i teorien er alt kjøtt lov siden kebab har med metoden å tilberede å gjøre og ikke selve kjøttet. Så du kan lage av vanlig kjøttdeig også.

Selv blander jeg 50/50 mellom vanlig oksekjøttdeig og lammekjøttdeig.

 

Krydder;

Shawarmakrydder (fåes i innvandrersjapper med litt beholdning innen krydder, f.eks av Durra), som ferdigblanding kan brukes. Går sikkert under mange navn. Dog det er ting man skal huske på, hver region har sine spesialiteter innen krydder. Spør på en innvandrersjappe med litt utvalg i. Du vil nok få like mange forskjellige svar som det er personer som du spør.

 

Men det er 3 ting som er vitalt i en kebab etter min mening; spisskumin, hvitløk og bladpersille.

Spesielt spisskumin og bladpersille er noe som brukes i omtrent all av maten fra MØ (spes Levanten,Tyrkia osv). Koriander, kardemomme og ingefær er også veldig vanlig men i mindre mengder.

 

Så til tilberedning!

Hvis du ikke skal grylle på spyd så er det en enkel måte å gjøre det på.

For det første hvis du kan lage kjøttkaker så kan du lage kebab.

Kebab er strengt tatt kjøttkaker ala midtøsten.

 

Finhakk hvitløk og bladpersille. Hiv det opp i kjøttdeigen. Tilsett ønsket krydderier. Rør videre. Form så kjøttdeigen i avlange "kjøttkaker".

Selv lager jeg avlange "kjøttkaker" som er ca 5 cm lange.

Legger de så på et stekebrett og hiver de i ovnen med grillelementet på. Snur på de med jevne mellomrom. Til de blir gjennomstekte.

 

Voila!

(Husk å legg noe under fordi det vil renne godt av kebabene).

 

Skal se om jeg mekker det til helgen og ta en bildeserie :)

Endret av Luftbor
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Laget kebab i går med stor suksess.

 

 

Var i brugata i oslo og handlet skikkelig kebab krydder på halal slakteriet. Ble annefalt vanlig eller sterk blanding. Tok vanlig. Da måtte man blande 3 forskjellige krydder til 20 kr boksen.

 

Stekte kjøttdeig, fikset salat hvitløksdressing, andre grønnsaker.

 

Samlet alt i pitabrød og det smakte fortreffelig. :D

Lenke til kommentar
Laget kebab i går med stor suksess.

 

:D

 

Prøv med lammekjøttdeig og engang.

Selv om det blir en del dyrere så gir det en annerledes smak.

Verdt å prøve :)

 

Hvor får man kjøpt det? Ser kun kylling, vanlig kjøttdeig, karbonade deig i kjøttdisken i butikkene.

 

Eller må man gå på slakteri også må de lage?

Lenke til kommentar
Hvor får man kjøpt det? Ser kun kylling, vanlig kjøttdeig, karbonade deig i kjøttdisken i butikkene.

 

Eller må man gå på slakteri også må de lage?

 

Vet at det finnes i litt større Megabutikker, Ultra osv.

Du kan spørre i kjøttdisken om de kan male opp, eller har på bakrommet om det ikke ligger fremme.

 

Men nå bor jeg i vest, kan jo være en liten nasjonal forskjell på dette :)

Lenke til kommentar
Jeg tar kyllingfileet i biter, steker det, og til slutt drysser sish-kebab krydder over (kjøpes på kiwi og meny i hvertfall).

Kinakål og mais.

Alt stappes lagvis eller i en stor smørje oppi ett pitabrød som jeg har varmet i mikroen.

Ha på Bjerkes "kebab og pizza"-dressing.

 

Nam nam... Prøvde faktisk med kjøttdeig i går. Det var ikke så godt, men funket det også.

 

Hm, hvor selges det "Bjerkes kebab og pizza dressing"? :hmm:

Lenke til kommentar

Har den dressingen på Rema og Maxi her i Drammen hvertfall. Kan anbefales på det varmeste!

Kjøper kebabkjøtt på MaxiMat på svenskegrensa, det er digg. Ikke farse, men marinert svinekjøtt i strimler.

Og så bruker jeg KUN Hatting pitabrød (de fra frysedisken) som varmes til de blåser seg opp i brødristeren. Har prøvd mye pitabrød, men ingen slår disse.

Endret av skrekk
Lenke til kommentar

Er kebab det samme som køfte?

 

Laget det til dama og meg for noen dager siden, dog på gresk vis. Smakte fortreffelig :D Malte karbonadekjøttdeig og løk, sammen med egg, olje og estragon, timian, rosmarin og hvitløk. Lot det stå i en time før jeg stekte dem opp. Serverte med gresk tomatsalat, hjemmelaget tzatsiki, pitabrød og kvarte, langsskjærte poteter stekt i ovn med olje, soyaolje og rosmarin og timian. Nammenam!

Lenke til kommentar
Er kebab det samme som køfte?

 

Ikke helt det samme. Kofta er som regel store kjøttballer mikset med ris eller bulgur (førkokt korn, som er tørket og knust), og grønnsaker.

 

Dog ikke dumt det heller.

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Bulgur

(edit: norsk wikipedia er dog rimelig dårlig. men du har et bilde der iallefall. Er en eldgammel metode for konservering av korn som ble brukt over store deler av middelhavet,fra gammelt av brukte man durumhvete)

Endret av Luftbor
Lenke til kommentar
Og så bruker jeg KUN Hatting pitabrød (de fra frysedisken) som varmes til de blåser seg opp i brødristeren. Har prøvd mye pitabrød, men ingen slår disse.

 

Hva med de franske (lagd i holland) som selges på rema 1000?

De synes jeg er veldig mye bedre enn hatting.

Men det er jo smak og behag....like forskjellig som merker på markedet.

Lenke til kommentar

Jeg spiser også bare Hatting pitabrød... Spise min siste kebab nå, noe som vil si at 500g karbonadedeig varer til 4 kebaber.

 

Noe annet er som også er godt, er FirstPrice bagetter med ost og skinke (gjerne varmet med dette i, kutt en trekant ned i bagetten for å stappe skinke og ost nedi). Kjøp den andre dressingen til Bjerke og ha på bagetten. Det er også godt, fin søndagsfrokost for de som ikke gidder gjøre noe fancy.

Jeg tar dressing på tallerkenen, og dypper bagetten i.

Endret av jale
Lenke til kommentar
Og så bruker jeg KUN Hatting pitabrød (de fra frysedisken) som varmes til de blåser seg opp i brødristeren. Har prøvd mye pitabrød, men ingen slår disse.

 

Hva med de franske (lagd i holland) som selges på rema 1000?

De synes jeg er veldig mye bedre enn hatting.

Men det er jo smak og behag....like forskjellig som merker på markedet.

Har ikke prøvd akkurat de tror jeg, men opplever stort sett at alle som er "ferske" er VELDIG tørre.

Kan jo teste en gang for å se.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...