ole_marius Skrevet 27. mai 2009 Del Skrevet 27. mai 2009 (endret) siden det finnes mange forskjellige tråder om oppskrifter til kaker, middager, smoothis..osv... hvorfor ikke bare samle dem i en tråd? her kan dere dele oppskrifter fra fiskeboller til bernesaus til kaker av alle slag. er det noe dere er usikker på hvordan noe lages så kan man spørre her og. om det er studenter som har et stramt budsjett kan man også gi råd her mine oppskrifter.no vg's matguide diverse mat prat.no farmors gode gamle oppskrifter gilde's oppskrifter mors beste oppskrifter kakeverden hvordan poste best mulig...? eksempel kake 5 porsjoner oppskrift; Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenforsmør egg banan mel osv... osv... utførelse; Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor 1. bland bananen med mel 2. smelt smøret 3. rør ut osv.. 4. osv.. om det er innteresse kan dere også nevne matrettens antatte pris ps.. om dere vil at jeg skal oppdatere førsteposten med linker osv.. send meg en pm Endret 28. mai 2009 av ole_marius Lenke til kommentar
Bruktbilen Skrevet 27. mai 2009 Del Skrevet 27. mai 2009 Det finnes en god del forskjellige sider der folk diskuterer oppskrifter, de er nok litt enklere å lete gjennom enn en tråd. www.mineoppskrifter.no/ www.vg.no/matogdrikke/matguiden/ www.aperitif.no/ www.matprat.no/ www.oppskrifter.net www.gilde.no/oppskrifter/ www.jkn.no/~nesse/ www.kakeverden.no Lenke til kommentar
jossy Skrevet 27. mai 2009 Del Skrevet 27. mai 2009 (endret) Jeg er student, og har funnet en middag som er enkel å lage som smaker godt. - Kok ris - stek kjøttdeig med noe løk (kyllingkjøttdeig er billigst) - når kjøttdeigen er ferdig tar du en taco-pose og blander med vann - hiv oppi tomater paprika agurk og mais i sammen med kjøttdeigen, la det koke litt, men behold noe vann - hell alt oppi med risen... Det er en slags salat-tacokjøtt-ris-blanding i en gryte... Funker også med kylling og fajitas Endret 27. mai 2009 av jossy Lenke til kommentar
ole_marius Skrevet 28. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 28. mai 2009 (endret) bladde litt i en bok fra da jeg hadde heimkunskap på ungdomskolen. sjokolademousse 3-4 persjoner oppskrift 2 egg 1 dl kremfløte 1/2 ts vaniljesukker 1/2 plate kokesjokolade 2 ss sterk kaffe eller 2 ss vann + 1/2 ts pulverkaffe utførelse 1. skill eggene og ha plommene i en liten skål 2. visp eggehvitene stive 3. visp kremfløte og vaniljesukker til luftig krem i en egen bolle 4. smelt sjokoladen i varmt kaffe i vannbad 5. rør eggeplummene inn i den smeltete sjokoladen og bland inn i kremen 6. vend til slutt inn de stivpiskete eggehvitene 7. fordel moussen i persjonsglass og la den stå i kaldt i minst 1 time før servering (har selv oppdaget at moussen ikke blir helt 100% perfekt etter en time, lar den heller så et døgn, men dette kan ha noe i si med mitt kjøleskap) Endret 28. mai 2009 av ole_marius Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 (endret) Hjemmelagd hommous på 1-2-3 Knallgod og enkel og billig. Med pita som man kan dyppe med....perfekt som snack. Snack av den sunne typen. Utførelse 1 boks kikerter 2-3 spiseskjeer sesam tahini 1/2 sitron (saften) 2-3 fedd hvitløk 1 teskje spisskumin Alt kjøres i en mikser. Bruk litt av kraften i boksen med kikerter, kan også bruke vann om massen bli for tykk. Dander og spis. Dandering er på følgende måte: legg hommousen på en tallerken, lag et hull i midten der man heller litt olivenolje i. Endret 29. mai 2009 av Luftbor Lenke til kommentar
Turtlis Skrevet 1. juni 2009 Del Skrevet 1. juni 2009 Denne kan brukes som dip til f.eks Tortillachips, til salat, nydelig til svinekjøtt eller kylling og som tilbehør til grillmaten. 1 pk majones 3 ss rømme 1 ss karri 1 finhakket eple 1/2 finhakket løk en liten dæsj sitronsaft. Lenke til kommentar
Propofol Skrevet 4. juni 2009 Del Skrevet 4. juni 2009 Wok-hæ? 3 beskjedne personer og 30 minutter til rådighet? Gi gass med: 400-500 g strimlet hvalkjøtt 1 løk 2 gulrøtter i terninger 1 blomkål i buketter 1 brokkoli i buketter 1 dl soyasaus 1 ss mild sennep 200 gr. reker salt og pepper Stek hvalkjøttet i litt salt og pepper, sett til side. Lettstek grønnsakene i flere omganger, slik at det ikke blir kokt. Husk at grønnsakene ikke skal bli alt for mørt. Bland soyasaus og sennep, rør vekk klumpene. Lukt på soyablandingen du akkurat har laget og tenk over hvor stygt det faktisk lukter. Legg kjøttet tilbake i woken sammen med saus (tross lukta), og gi et oppkok. Reker tilsetter du rett før servering. Anbefales! Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 4. juni 2009 Del Skrevet 4. juni 2009 Er det ikke et par lignende tråder her fra før? Lenke til kommentar
Propofol Skrevet 4. juni 2009 Del Skrevet 4. juni 2009 Er det ikke et par lignende tråder her fra før? Postet i første tilgjengelige. But hey.. vi liker alle dobbeltposting. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 4. juni 2009 Del Skrevet 4. juni 2009 For all del. Det øker postcounten Skal se om jeg finner link til de andre trådene så kan de inn i førstepost hvertfall. Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 5. juni 2009 Del Skrevet 5. juni 2009 Kylling de luxe: Du trenger: fire kyllingfileter (bryst) av god kvalitet en full papirpose fersk champignon (eller annen lignende sopp) en stor paprika (ikke grønn, grønn paprika smaker gress) hvitløk (mengde etter smak, heller mer enn mindre) soyasaus (Kikkoman funker greit) timian basilikum (eller rett og slett tørrkrydderblandingen "provence" (fullt mulig å hente ut favorittene dine fra denne blandingen)) salt/pepper creme fraiche dijon-sennep 1. kutt og stek soppen lenge, til den har krympet til ihvertfall halvt volum (bruk godt smør og salt/pepper) Poenget med soppen er ikke nødvendigvis egensmaken, snarere tekstur og salt/pepper, og da bør den stekes lenge for å få bort alt vannet. 1.1. kutt og fres paprika på sterk varme (til den har har noen svimerker) legg unna sopp og paprika så lenge 2. Kutt kyllingen i passende biter (eks 2 x 1,5 cm (for petimetrene)) 2.1 Gjør klar finhakket hvitløk (anbefaler minst tre båter) 3. Varm rikelig med godt smør og litt olje i en stor stekepanne Når smør og olje begynner å bli blande, ha i 1/2 - 1 ss dijonsennep, rør sennepen sammen med varmt smør/olje, oppnå god steketemperatur, tilsett finhakket hvitløk stek kyllingbitene nesten helt gjennomstekt i smør/olje/sennep/hvitløk 4. tilsett sopp og champignon tilsett minst 1/2 beger creme fraiche tilsett finhakket basilikum/timian (heck, bruk det som faller i smak) juster smaken med noe soyasaus (for de av dere som synes retten ser bleik ut, er det bare å tilsette alle husmødres redning: Sukkerkulør (ikke at jeg bruker det, men for all del)) la dette småkose seg og putre i fem til ti minutter, server med godt brød og tilbehør etter smak (ris, ovnsbakte poteter, etc) Det kan være en ide å etterhvert bruke en litt større jerngryte før trinn 4 hvis stekepanna blir for liten. OBS: mengden av krydderier, hvitløk og urter er litt opp til kokken, bruk smakssansen underveis! Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 6. juni 2009 Del Skrevet 6. juni 2009 (endret) @Tumbleweed Inte dumt, men et lite forslag. Sennep og creme fraich er basis til mange sauser. En som jeg smakte her om dagen har en grov/sterk og en søt dijon-sennep. Smakte fortreffelig. Endret 6. juni 2009 av Luftbor Lenke til kommentar
Heffer Skrevet 9. juni 2009 Del Skrevet 9. juni 2009 Hjemmelagde knekkebrød! Dritenkelt og digg! 2 dl sammalt rug 2 dl lettkokt havregryn 2 dl havrekli 2 dl sesamfrø 2 dl solsikkekjerner 1 dl kruska kli 1 dl linfrø Litt salt 7 dl vann La deigen hvile i ca 15 min Smøres tynt på 3 brett, rutes opp før steking 180 g C i ca 40 min eller 170 g C i 35 min v varmluft Lenke til kommentar
BaltusBrun Skrevet 23. juni 2009 Del Skrevet 23. juni 2009 Min egene kjøttboller for meg alltid i humør etter en slitsom dag! Du trenger: - Kyllingkjøttdeig (Kan bruke vanlig/karbonadedeig, men kyllingdeigen er både sunnere, lettere å forme i tillegg også billigst) - En pose santa maria Chilli and Onion eller RedFuision (finnes i taco hyllen) - Noen Norske store poteter - Oliven olje - Noen forskjellige urter (Rosmarin er alltid godt) 1. Hell kyllingkjøttdeigen, oppi en bolle. Tøm også RedFusion posen oppi bollen og bland sammen (OBS! Hvis du skal lage til fire personer så ta heller 4/5 av posen.) 2. Når deigen og krydderet er blandet godt sammen, bruk en skje og ta litt og litt deig om gangen. Form de som en lite kule og stek dem i pannen på middelsvarme med smør i bunn. 3. I mens kjøttdeigene steker så finner du en form som kan puttes i ovnen. Skjær potetene i båter, og hell oliven olje på topp. til slutt legger du noen urter på toppen og setter de inn i ovnen på grilling eller høy varme hvis du ikke har grill mulighet i ovnen din. Voila! Bon Appetit! PS: Er også herlig med litt hjemmelagd aioli på kjøttbollene Lenke til kommentar
toazty Skrevet 26. juni 2009 Del Skrevet 26. juni 2009 genial enkel kyllinggryte med ris 4 kylling fileter kuttes i mellomstore terninger, stekes nesten ferdig så ha 2 fedd hvitløk, 1 liten pk kremfløte, 1 buljong terning, kylling eller okse smak til med pepper og salt, la dette koke ned , slik at du får litt halvtykk saus, full varme i 5 min burde holde. så er den ferdig, ( du kan selvfølgelig ha i en masse grønnsaker også om det er ønskelig ) da mangler du bare risen og salat. dette smaker himmelsk. og så forbanna enkelt. Lenke til kommentar
Gyr0 Skrevet 26. juni 2009 Del Skrevet 26. juni 2009 http://foodwishes.blogspot.com/ Fin side. Lagde nettop French toast stekt i ovn med lønnesirup. Sinnsykt godt Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå