Gå til innhold

Windows 7 - Diskusjon, erfaringer og forslag (utdatert).


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei, jeg sitter med en ordentlig drittpc med 300 mb ram og 1,2 ghz prosessor. Jeg klarte det på noe mer enn 1 og en halv time, gå for 32bit du eller start install på nytt.

Har du bilde og "oppskrift" på den pc'n?

Veit det er å OT'e denne tråden fullstendig, men den hørtes morsom ut. Så du skrev bittelitt mer om den i en annen tråd. Kanskje en gaveide til en kompis som akkurat ødela sin bærbare ;)

Lenke til kommentar
Hei, jeg sitter med en ordentlig drittpc med 300 mb ram og 1,2 ghz prosessor. Jeg klarte det på noe mer enn 1 og en halv time, gå for 32bit du eller start install på nytt.

Har du bilde og "oppskrift" på den pc'n?

Veit det er å OT'e denne tråden fullstendig, men den hørtes morsom ut. Så du skrev bittelitt mer om den i en annen tråd. Kanskje en gaveide til en kompis som akkurat ødela sin bærbare ;)

Oppskriften er meget enkel:

Finn frem gammel hw, i dette tilfellet et gammelt MSI-Hovedkort, 1x 256 MB RAM-brikke og en 64 mb brikke, gammel strømforsyning, 8GB harddisk og en gammel strømforsyning. Hovedkortet jeg bruker er AMD-basert. Prosessoren er en Athlon-prosessor på 1,2GHZ og minnet er SD-RAM. Når du så har gjort dette trenger du svart teip og en runde limpistol fra dealextreme. Limpistolen finner du her: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.632 Usa-adapter her: Limpistolen min fra Hong-Kong:

 

Legg til en liten vifte på toppen av "kabinetttet" og selvfølgelig en CPU-kjøler inni. Kutt passende hull til kabler og strips de nogenlunde greit sammen. Akkurat nå bruker jeg en Papst-vifte som er litt bråkete, men det har jeg aldri vært kresen på. Tilkoblet har jeg VGA-kabel, nettverk, usb-hub som finnes på skjermen min, strømforsyning og et lite 2:1 anlegg. Dette går helt fint så lange man ikke beveger beina mye når man sover. 20" skjermen er for ordens skyld bare satt inni et hjørne og ikke festet på noen måte. 20" skjermen er en Dell ultrasharp etter det jeg vet. Legg til en windows-7 RC1-installasjon og 2x ikea-ledlampe så er man fornøyd. LED-lampene festes inni for å lettere se delene.

 

Mål på pappesken:

Lengde: 19,5 Cm

Bredde: 13 Cm

Høyde: 12 Cm

 

Papst-viften er plassert ganske mye mot høyre for at ledningen inni skulle være lang nok.

 

Hvis boksen er plassert sånn:

|___|

 

så er Papst-viften mest mot deg og mot høyre på esken. i venstre hjørne har jeg lagt en LED og en power-knapp som er limt fast i et hull helt i venstre hjørne lengst mot deg. Størsteparten av esken er forseglet med lim og teip, men pass på at du er fornøyd før du gjør det! det er et helvete å åpne/feste igjen.

Lengst til høyre har jeg også lagd "serviceluken" der jeg ser inni for å forsikre meg om at alt fungerer. Den består at 2 biter papp teipet til toppen som da bare løftes opp for å aksessere grombitene. Den kan med fordel kuttes til kun en bit da det er mer fleksibelt. Hovedkort er plassert til venstre mens strømforsyning er plassert lengst mot høyre med Cd-romen og deretter harddisken oppå.

 

Med i miksen er en liten switch på 100mbit som er veggmontert akkurat for meg da kabelen går inni klesskapet (!) og opp til en DIR-855 som har den tøffe jobben og tilfredstille 8 maskiner i varierende tilstand. More to come :p

En veldig kjapp bilderunde finnes her:

http://s579.photobucket.com/albums/ss231/S...Styrke/Ny%20pc/

 

Bak skjermen er en del kabler, men det får en leve med. Tastaturet er et Logitech G15 og er det eneste jeg har kjøpt sammen med anlegg. Musen er en Microsoft intellimouse explorer 4.0 med en venstre museknapp som er litt lite responsiv.

 

Let litt etter deler på loppemarked når de starter med en gang, pleier å hjelpe sammen med bak butikker og ligende. I grunnen tror jeg en ligende PC utført i pleksiglass hadde vært mye mer stillig med litt lys og ligende. Gjerne også et gammelt S-ATA hovedkort for å minske kabelkaos.

 

Anbefalte program er Spotify og Firefox. Bruksområde er "mediapc" med fjernstyring av mer kraftige saker, men er sikker på at man kan surfe på den greit, men ikke forvent at den kjører 720P innhold og dilldall fra hulu uten å harke litt, men den fungerer alvorlig bra til mitt bruk og koster ikke mer enn et logitech-tastatur, skjerm og litt kreativitet. Med mediapc tenker jeg på musikkavspilling og muligens videoavspilling fra en sentral tjener om man har rippet inn dvd-samlingen sin, men da anbefales det å kjøpe gigabitswitch og et separat nettverkskort som støtter gigabit. Grunnene til dette er for å forhindre hakking i VLc som jeg da bruker til å spille det av.

 

 

Lykke til :)

Endret av SpecialForce
Lenke til kommentar

Enkelte innlegg er blitt redigert grunnet overdreven eller feil bruk av quote-funksjon. Vær vennlig å passe på å quote det du svarer på og ikke mer enn det. I utgangspunktet skal man ikke quote mer enn maks to innlegg bakover. Dette for å gjøre det mest mulig oversiktlig. Ved quoting av veldig mye tekst, eller om bruker finner det nødvendig å quote flere innlegg bakover så oppfordres man til å bruke skjul funksjonen.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på pm. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Lenke til kommentar

Har kjørt Windows 7 beta og Windows 7 RC på min MSI Wind U100. Fungerer utmerket! Fikk to stk. bluescreen i går kveld, dog... Vet ikke hvorfor. Men det skjedde ikke igjen. :)

 

Aktivering av norsk språkpakke skapte problemer med startmenyen, faktisk. Gikk derfor tilbake til engelsk.

Lenke til kommentar

Jeg prøvde ut Homegroup og sharing funksjonen på RC og slo den av etterpå.

Men allikevel så har enkelte mapper fortsatt hengelås ikonet.

Har sjekka i properties at mappene ikke lenger er delt, har også prøvd å endre ikon manuelt, det går, men hengelåsen er fremdeles med på ikonet.

Noen som har en løsning?

post-6669-1243433837.png

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...