Gå til innhold

Kommentartråd: drbos PC "Extreme Upgrade"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Pure porno, gleder meg til å få ferdig mitt eget også :cool:

 

Ja stå på hjulgutt, det blir bra det også

 

Hei.

 

Dette var en hyggelig og fin worklogg,

en ren fornøyelse å lese.

 

Men nå har vel Dama di tatt vidunderet :!:

 

hyggelig å høre Alu-tech, ditt eget prosjekt er også hyggelig lesning, men jeg er for utålmodig for slikt.

 

Madammen forlangte å fikk den vannkjølte spill/htpcen (q8200,2x ati3870 CF) som jeg satte opp i Kandalf kabinettet (se bilde nedenfor). Så nå gliser hun stort foran en super vannkjølt pc, bilderedigering m.m. går som en drøm. Og når madammen er blid og fornøy, er jeg blid og fornøyd ... :love:

 

post-114224-1229993413_thumb.jpg

 

Men übergameren/arbeidstasjonen, den må hun vente lenger på. Kanskje neste jul ...kanskje enda lenger.

 

Har bestemt meg for at meg og ungene skal få en helt enkel 939 maskin (3800+) som spill/htpc.

 

Og så skal jeg ha en vannkjølt 939 (opt 185 eller 4200+) til diverse bakgrunnsarbeid på kontoret ... må bare finne tid til dette først. :cool:

Endret av drbo
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Sinnsykt fet maskin det der, utrolig moro å lese og se slik. Synd man ikke besitter evner og kunnskap til å gjøre slikt selv :hrm:

 

Takker for ros, dredg, det er bare å gå igang, veien blir til som en går. Så veldig vanskelig er det ikke ...

 

Ellers ser det ut som om jeg etterhvert beholder 939 maskinen selv. Ungene bruker den til spill nå (på luft), men den skal bli min straks en ny htpc kommer på plass i stuen, og ungene arver den gamle ...

 

Testet 4,2GHz i dag, ikke noe 24/7 klokk, men litt morro. Økte 3DMV til 16 000 og 3DM06 til 23 400.

 

drbo :cool:

Endret av drbo
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Har plukket ut og solgt mobo, cpu, ram og psu, samt en del vannblokker fra arbeidsstajonen, samt aquastream pumpen fra madammens vannkjølte PC.

 

Hardwaren ellers i Madammens pc er flyttet over i et nytt (gammelt) kab, men uten skjermkortene (byttet ut 3870CF med 2400Pro) og kjører nå på luft.

 

Kandalf LCS kabinettet skal nå bli hjem til min 939 Opteron 185 baserte PC, som på sikt skal bli en linux webserver, men skal gjøre mnidlertidig tjeneste som arbeidsstasjon.

 

Leker med flere alternativer for arbeidstasjonen, både AMD og Intel baserte. Ikke like ektremt kanskje, men heller ikke langt unna, selv om grafikken blir en del slappere.

 

Alternativene som vurderes er:

 

AMD:

Phenom II 940BE 3,0GHz

Asus M4A79 Deluxe

8GB DDR2

 

Intel

Core i7 920

Asus ??

6/12 GB ram

 

Hva tror dere?

 

Arbeidsloggen finner dere her ...

Lenke til kommentar

har selv et i7 system med et gigabyte hk, dette funker konge. 3gb ram har faktisk holdt til all gaming så langt, men så er det 1600mhz cl 7 ram da:P men det er ikke værd å kjøpe extrem versjonen av gigabyte hk'et har klokket min cpu med stock kjøler til 3,5 ghz, men tempen ble  litt høy oppunder 65-70 grader idle... så.. men gå for i7 Botnevik recomends! 

Lenke til kommentar

Endring i opsettet, det ble AMDallikevel:

Phenom II 940BE 3,0GHz

Asus M3A78-T

8GB DDR2

2x 3870 i CF

PC Power & Cooling 750W

 

tror dette blir bra ... hva tror dere

 

I tillegg måtte jeg ha nytt feste til cpu blokken, samt nye kjølere til mosfet og chipset, slanger, og noe annet snaks. Følg med ... det kommer forhåpentligvis i neste uke

 

Arbeidsloggen finner dere her ...

 

drbo :cool:

Endret av drbo
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ting tok tid ... men det meste kom mens jeg var i Kuala Lumpur.

 

Fant som vanlig ingeting spennende i disse svære datakjøpesentrene. High end er dyrt der nede også. Kabinetteten små, og absolutt ingen fokus på alternative kjøleløsninger, noe jeg finner underlig ... men i et land hvor alt er nedkjølt med airkondition, så er det kanskje ikke behov ...

 

Uansett, skal begynne å skru sammen i dag ... og som vanlig ble det litt ekstra fra AC. Kjøpte en Aquatube Cu edition (og den er tung). Så jeg begynner å nærmemed kun kobber i kjølekretsen. Men mosfet er finnes kun i alu for mitt mobo, og hd kjølerne er også alu. RAMPlex kom i Cu etter jeg bestilte ... bra for lommeboken :-)

 

Kjøpte også et vannfilter ... får se hvordan det blir.

 

Følg med ... det kommer bilder i løpet av noen dager nå.

Endret av drbo
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da er jeg så smått igang igjen. venter fremdeles på noen deler, da jeg som vanlig ikke helt har klart å holde meg i skinnet ...

 

Fant ut at jeg måtte ha en ny topplate for å få plass til alt ... den er på vei over dammen ...

 

Men litt er da gjort, mer om det finner dere i arbeidsloggen.

 

Kommenter gjerne nedenfor!

 

drbo :cool:

Endret av drbo
Lenke til kommentar

Hei Hjulmann ...

 

husk jeg er en "konservativ" gammel gubbe, som aldri kjører noe paralellt! :thumbdown: Skal ha full kontroll hele tiden. Og så lenge flowen er over 100l/h så spiller det heller ingen rolle.

 

Men jeg vet ikke hvor restrektiv disse nye blokkene er. De virker bedre, og niplene er nå 1/4" mot 1/8" på de gamle. Men unntak av mosfet, dualdrivene og poweradjustene, så er det meste nå oppgradert til 1/4" nippler, hva nå det har å si for flow.

 

drbo :cool:

Lenke til kommentar
Lykke til med utskjæringen til radiator og tank!

Botnevik#

 

Takker Botnevik, tror det gikk rimelig bra denne gangen også, selv om jeg ikke holder Caliber sitt nivå på finnishen av metallarbeidet. Men så har han tiden på sin side da ...

 

Følger som vanlig med Drbo, er en del godbiter av noen AC-componenter jeg misunner deg (host/ kobberaquatube /host) :) Kan du utgreie litt om det filteret fra AC? Klarer du å overbevise meg om å skaffe meg noe slikt selv...?

 

Du må nok bare bestille aquatube i kobber med en gang. Kjempetung og med en fantasisk rød kobberglød i metallet. Filteret ... skal jo egentlig være unødvendig, men erfaring har vist at det flyter ting rundt allikevel. Jeg tenkte at da vill jeg ha et filter jeg kan ta ut å vaske med gjevne mellomrom. Flott i teorien (jeg er jo teoretiker), om det virker? Det vil ta en sommer å finne ut av :-)

Endret av drbo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...