Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Forøvrig morsomt at Freddy, mannen som har sett 5000 filmer på Trondheim Kino fikk anerkjennelse før filmen. Så ut som en jovial dude.

Fortell, fortell. Hva menes med "anerkjennelse"? Fikk han endelig offisiell status som kinomaskott med gratis kinovisninger resten av livet?

Neppe. Han er vel viktigste inntektskilde til både Trondheim Kino og drittfilmindustrien. :----)

Lenke til kommentar

Synes det blir litt for mye å kalle ham en filmelsker fordi han går mye på kino. For meg så virket det som om fyren bare gikk på kino for å se så mange filmer som mulig. Det kan godt være at han liker de filmene han så fryktelig mange ganger. Men når man ser en film opptil 160 ganger som nevnt over så går det litt vel langt synes jeg.

Lenke til kommentar
All the Real Girls (2003, Gordon Green)

 

Dessverre faller det hele sammen de siste 20-30 minuttene, der det i mine øyne blir litt for simpelt og direkte irriterende. Synd er det, da dette fort kunne blitt en ny favoritt.

 

Skjønner ikke den der, det var jo mot slutten at filmen virkelig satte stikket og viste baller ved å gå en veldig original vei innen sjangeren.

 

All The Real Girls er helt på toppen sammen med Lost In Translation hva gjelder relationship-filmer.

Lenke til kommentar
Fortell, fortell. Hva menes med "anerkjennelse"? Fikk han endelig offisiell status som kinomaskott med gratis kinovisninger resten av livet?

Han ble ropt ned på et podie av en dame i mikrofon. Der fikk han noen varme ord, samt noen Watchmen-effekter, en signert Mammuth(?)-plakat og gratiskort til neste års Kosmorama. Og selvfølgelig stående applaus fra alle i salen.

Lenke til kommentar

Blindness (2008)

 

I_Blind_1.jpg

 

Da var den sett. Ganske spesiell film, men den gir et godt inntrykk av en verden hvor flesteparten er blinde. Jeg fikk et helt nytt syn på det å være blind, og hvor mye jeg faktisk stoler på synssansen min. Det er ikke ofte man får sjansen til å tenke over ideere denne filmen fremstiller, men denne oppklarer mye. Hvordan vil blinde f. eks føre krig? Og hvordan skal man klare å produsere noe? Slutten er om ikke veldig overraskende, ihvertfall filosofisk. Jeg skal ikke avsløre noe, men denne er definitivt verdt en titt.

 

75/100

Lenke til kommentar

Frontière(s) (2007)

 

3frontiers082407.jpg

 

Some lines should not be crossed...

 

En gjeng ungdomsforbrytere rømmer fra Paris med en haug av penger mens byen er full av opptøyer og kaos som følge av Frankrikes valg av en konservativ president. De er på vei til Amsterdam, men en av de blir skutt og gruppen må deles. Tre av dem reiser til sykehuset med den skadede, mens de resterende to tar med seg pengene og reiser mot grensen. De stopper på en "Bed and Breakfast" nære grensen, noe de kommer til å angre på senere...

 

Dette er en perle av en skrekkfilm. Historien er solid, filmen er vakker å se på og musikken er strålende. Den sparer heller ikke på blodeffektene. Underteksten på den norske dvd'en er dessverre grusom, men det ødelegger ikke stemningen. Denne franske skrekkfilmen er bedre enn det meste Hollywood har klart å hoste opp de siste årene.

 

9/10

 

Halloween (2007)

 

halloween-b11.jpg

 

Evil has a destiny.

 

De fleste kjenner vel historien fra originalen. Etter å ha drept deler av familien sin blir Michael Myers ført til et mentalsykehus der han oppholder seg i ti år. Da bryter han seg ut på voldelig vis, og starter jakten etter sin lillesøster, Laurie.

 

I motsetning til originalen får vi her servert hele bakgrunnshistorien til Myers, og vi forstår hvordan han har blitt som han er. Denne er også mye mørkere og kanskje litt mer realistisk enn originalen. Jeg syntes den var helt strålende, og selv om mange kanskje ikke er enige, så syntes jeg ikke denne var langt i fra originalen kvalitetsmessig.

 

8/10

Lenke til kommentar

Han er en filmelsker, men god smak har han ikke.

 

Watchmen

Regi: Zack Snyder

 

watchmen.jpg

 

Utvendig ser denne filmen veldig god ut. Visuelt sett så funket det, og filmen så ut som Watchmen. Det betyr derimot ikke at filmen var noe god, filmen var dummet ned noe sinnssykt. De fleste dialogene var tonet ned slik at dumme mennesker skal skjønne hva dem snakker om. De fleste av de gode scenene (i boka) var forkortet ned grådig i filmen. Det er ett viktig kapittel i boka, som kun var på noen få minutter i filmen. Slik blir for dumt spørr du meg.

 

Skuespillet var forferdelig, skulle tro jeg satt og så på en tv film. Dem som spilte Rorschach, The Comedian og Dr. Manhattan var dog ikke så ille.

Musikken i filmen var tåpelig, ihvertfall når plutselig 99 luftballong begynner å spille. Han kunne lett droppet alt dette pop tullet og lagt til noe mer seriøst.

Man fikk også overdose av slo-mo scener som også kunne ha blitt droppet.

 

Filmen funket litt i noen scener, der stemningen var god, men det redder ikke denne filmen til en dum versjon av en ganske så god og smart grafisk novelle.

 

45/100

Endret av BadSmile
Lenke til kommentar

The Wrestler:

 

the-wrestler.jpg

 

Nydelig, nydelig film. Mickey Rourke er fantastisk i sin rolletolkning. Kan ikke skryte meg på å ha sett altfor mange filmer av den karen, muligens er dette den første, uansett så var denne filmen nok til å overbevise meg om hvilket talent som bor i denne karen. Gleder meg til å se flere filmer med han i.

 

Regien i filmen er også tilnærmet perfekt. Miljøet blir beskrevet på en så troverdig og naturlig måte at man ikke en gang tenker på at det er film. Det er nesten som om det er tatt ut av dokumentar. Castingen spiller også en stor rolle her. Alle folkene virker veldig troverdige i sine roller. Nesten som om det er dette de driver med til vanlig.

 

Filmen er dog ikke helt perfekt. Var et par scener der det gikk litt trått, men kan være fordi jeg er såpass trøtt akkurat nå. Er sikker på at disse bedrer seg ved neste visning. Og når det gjelder avslutningsscenen er det bare å ta av seg hatten for Afronsky. I fra det øyeblikket intoren på Sweet Child O' Mine runget utover høytalerne til rulleteksten rullet over skjermen satt jeg meg frysninger langt oppunder ryggen. Og jammen meg gråt jeg ikke en liten skvett også. Jeg bare elsker slik filmer som klarer å engasjere meg på denne måten.

 

Vurdering: Velger å gi denne 9/10 i første omgang, mest på grunn av at det var et par partier som gikk litt tregt. Men som sagt så tror jeg disse bedrer seg ved neste visning. Jeg gleder meg!

Endret av Movieheart
Lenke til kommentar

Vil du se andre nyere Rourke-filmer anbefales Sin City sterkt. Der har han også en utrolig bra hovedrolle som tøffingen Marv.

 

Ellers så var han sånn skikkelig handsome clooney/depp-type loverboy type på 80-tallet som alle damene hadde på veggen og bilder i Topp osv, men som kræsja fullstendig på 90-tallet i personlige problemer.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
WTF :dontgetit:

Det er fullt mulig å ikke like denne filmen. Jeg har selv gitt den 5/10 ettersom den både har en uinteressant historie og en uinteressant fremføring. Charles Bronson har gjort tøffere roller. I tillegg må Sergio Leone være en av de mest oppskrytte regissørene som finnes på linje med Quentin Tarantino. Greit at The Good, the Bad and the Ugly er ganske bra og de to andre filmene i Dollar-trilogien er friske nok, men ærlig talt. Den gangsterfilmen hans er også nokså dårlig. Jeg tviler på at de andre filmene hans (og det er ikke mange) er noe særlig bedre.

Lenke til kommentar

Kosmorama-party!

 

Mammoth (2009)

 

Plot

Mammoth er en film som tar for seg flere simultane livshistorier. Vi følger gjennom filmen et ektepar som bor i New York, hvor mannen, Tom (Gael García Bernal) har reist til Thailand for å fullføre en kontraktsignering. Hjemme i New York sliter hans kone (Allison Gould) med å kombinere rollen som lege og mor. Forholdet mellom henne og parets 7 år gamle datter begynner å skrante i og med at datteren stort sett tilbringer dagene med den Thailandske dagmammaen. Parallellt med dette så følger vi dagmammaens to sønner som er hjemme i Thailand og avventer morens tilbakekomst.

 

Hva synes Lars?

Mammoth lever opp til tittelen. Dette er nok en enorm maktdemonstrasjon av tidenes skandinaviske filmregissør. Moodysson er definitivt bestemann i klassen til å formidle følelser og relasjoner via lerretet. Dette er ikke en tåreperse a là Lilja 4 Ever eller like provaktiv som Ett Hål i Mitt Hjärta, men den vil definitivt gi publikum noe å tenke over etter endt visning (Lukas fortalte en morsom historie på premieren som gikk ut på at et kjærestepar gjorde det slutt på grunn av Mammoth).

Alt i alt så er dette en fantastisk kjærlighetshistorie som er litt utenom det vanlige - Lukas har gjort det igjen.

 

9/10

 

 

 

 

Die Welle / The Wawe (2008)

 

Plot

Die Welle er en tysk remake av den amerikanske filmen med samme navn (The Wave (1981)). Filmen tar sted på en tysk videregående skole, hvor en lærer gjennomfører et helt spesielt prosjekt. Under prosjektuken hvor temaet er autokrati, så starter han en bevegelse som med navn Die Welle ("bølgen"). Men, det som starter som et pedagogisk virkemiddel havner snart ut av kontroll.

 

Hva synes Lars?

Jeg er egentlig imot remakes av gode filmer, men i dette tilfellet var det faktisk interessant, da historien er mye mer relevant når den blir satt til Tyskland enn til USA. Die Welle er en meget god film og jeg blir ikke overrasket dersom denne blir vist hyppig på norske ungdomsskoler i årene fremover.

 

7/10

 

 

 

 

Dankou / Plastic City (2008)

 

Plot

Plastic City tar for seg en kinesisk klesforfalskningsliga som opererer i Brasil. Yuda og halvsønnen Kirin leder operasjonen og vi følger gjennom filmen deres kamp mot politiet, lokale motstandere, samt taiwanske forretningsmenn.

 

Hva synes Lars?

Jeg hadde egentlig gledet meg til Plastic City og var i mild ekstase de første 10-15 minuttene, da filmen åpner som et fyrverkeri av farger og fantastiske oversiktsbilder. De resterende 100+ minuttene føles mer som en uengasjerende transportetappe. Det hjelper heller ikke at hovedrolleinnehaveren, Jô Odagiri, er japansk og derfor ble dubbet om til portugisisk gjennom hele filmen. Skuffende!

 

4/10

 

 

 

 

I kveld skal jeg forøvrig se Stalags, en israelsk film som tar for seg 60-talls Holocaust-porno, og Chugyeogja / The Chaser (2008), fjorårets sør koranske kassasuksess. Jeg gleder meg!

Lenke til kommentar
C'era una volta il West

 

Wow! Lenge siden jeg har sett en så forbanna kjedelig film. Totalt uengasjerende cowboy drama. Jeg ble helt sjokkert når jeg fant ut at den bare hadde vart i 2 og en halv time, det føltest ut som 5.

 

3/10

Likte du ikke slutten engang? gikk det ikke opp for deg hva filmen hadde handlet om?

 

Likte du ikke den fantastike åpningscena? Den herlige musikken?

 

:ph34r:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...