Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fankern ass. Blir mer og mer skeptisk til Slumdog nå. Skal se den i kveld sammen med kompisser som har sett den 1-2 ganger allerede. Blir "pinlig" å komme ut av kinoen og være likegyldig, mens de fortsatt elsker den. Vel litt morsomt også. Fikk mye rabalder imot meg, da jeg sa jeg fikk lyst på kalkun etter jeg så The Fountain.

Lenke til kommentar

Ivanovo Detstvo (1962, Tarkovsky)

ivanew5.jpg

En fin debutfilm av Tarkovsky, men likevel en smule skuffende etter å ha sett Stalker i går. Visuelt sett er den nydelig fremstilt i s/h med en rekke vakre bilder. På den andre siden syns jeg filmen mangler litt plot-messig, og jeg savner mer dybde i en del av karakterene. Filmen tar for seg barnepsyke påvirket av krig, og jeg skulle ønske at dette kom enda mer i fokus. Likevel er dette en fin skildring av krigens grusomheter. Tarkovsky byr på en rekke fine sekvenser. Filmens siste kvarter var for meg et høydepunkt sammen med et flott kyss over en skyttergrav.

 

74%

Endret av Infenso
Lenke til kommentar

LANGE FLATE BALLÆR

 

Norge kommer seg til VM. Dette er sci-fi på høyeste nivå.

Seks menn(eller kæller) sliter med mye rart,men fotballtur skal de på.

Og joa,morsom er filmen, jeg lo.

Mye av humor'n er banal,barnslig,harry og overdone. Men uannsett ler mann.

Filmen har:fotball,kjærlightsdrama,triste partier,humor,dårlig humor,spenning,sex,kristendom,fyll,en fyr fra Sarpsborg OG Nazier.

 

Og desidert den søteste jenta jeg har sett på norsk film. Ved Khali.jeg ville gjort nesten hva som helst for å fått henne ned på fire.

 

Kjendiser er det også masse av,desverre så dukker Ari opp,og han snakker ergo

får filmen ''bare'' 8 av 10.

Lenke til kommentar

Fotballfan og fra Østfold? Hvis det er tilfellet, så skal jeg love å ikke le av deg og karakteren.

 

Some Like It Hot

I dag var det dags for å se filmen som ofte regnes som tidenes beste komedie. Er den det? Nei, så absolutt ikke, men det er en av de bedre forviklingskomediene jeg har sett. De klassiske screwball'ene fra 30-tallet blir ofte veldig tørre og one-linerbaserte, samt lite engasjerende skuespillere. Tony Curtis og spesielt Jack Lemmon er herlige. Den påtatte latteren til sistnevnte minner meg fryktelig mye om Jack Nicholsons Joker-portrettering. Slutten var forøvrig herlig.

 

7/10

Endret av tjalla
Lenke til kommentar

Down By Law (1986, Jarmusch)

I scream. You scream. We all scream. For ice cream.

127-3.jpg

En lavmælt dramakomedie som tar for seg en trios fengselsflukt. Down By Law er først og fremst karakterstudie, da det ikke skjer enormt mye i løpet av de 110 minuttene. Dette er langt fra negativt da dette er en fantastisk interessant trio samtidig som dialogen sitter som støpt. Benignis karakter er nok den mest uforglemmelige. '

 

Samtidig byr Jarmusch på flott foto og lydsporet er upåklagelig. I likhet med Dead Man er dette en fordømt kul film. Humoren traff meg og jeg storkoste meg fra starten av. Down By Law er en film jeg kommer til å kose meg med flere ganger fremover. Helt klart topplistemateriale!

 

90%

Endret av Infenso
Lenke til kommentar
Fikk en whoa-opplevelse et par måneder etterpå, da hele poenget liksom gikk opp for meg.Slo meg temmelig greit ut, aldri vært borti noe lignende. Har ikke helt oversikt over hva jeg "kom fram til", ergo må jeg se den igjen snarest.

Som er?

:fun:

Joda, men det er ikke helt det som er whoa-opplevelsen vel. Men han sier jo han ikke har oversikt så..

Lenke til kommentar

Casablanca (1942)

 

Here's looking at you kid.

post-163913-1236271090_thumb.jpg

 

Filmens handling ligger i byen Casablanca under andre verdenskrig. Casablanca er en mellomstasjon for flyktninger som skal til Lisboa og så videre til Amerika.

 

Ellevte plass på top 250 lista, og lista var lagt forholdsvis høyt. Filmen ble bedre og bedre hvor lengre uti man kom. Skuespillet er noe av det beste jeg har sett blant de gamle filmene jeg har sett. Den innfridde forvetningene mine og mer enn det, den imponerte! En virkelig klassiker

 

9/10

Lenke til kommentar

Skal få prøve å få sett Stalker snart, og få ned noen klare tanker. Men det går da ut på hva som foregår i "Rommet". Og at det er en veldig subtil konklusjon der, selv om det hele virker å ende litt uforløst.

Bare en teori som poppet inn i hodet mitt, skal som sagt prøve å friske litt opp og få litt kjøtt på den, og forhåpentligvis kicke i gang litt diskusjon.

 

Fikk forøvrig Aguirre i bursdagsgave av en ekstremt kul fyr nettopp, så gjensynet blir snarlig^^

 

edit: btw, Down by Law eier!

Endret av athorb
Lenke til kommentar

Men in Black

Regi: Barry Sonnenfeld

Amerikansk Sci-fi Komedie fra 1997

 

Vel vel, ingen god film dette, langt ifra egentlig. Humoren er småbarnslig og historien er vanvittig dårlig. Filmen holdt meg i det minste underholdt. CGI'en var fortsatt ganske god, så det var vel de beste med filmen.

35/100

Rain Man

Regi: Barry Levinson

Amerikansk drama fra 1988

 

rainman.jpg

 

Veldig god skuespill i denne filmen, Dustin leverer sakene godt. Har litt sans for roadmovies, så denne var vel midt i blinken. Morsom til tider, litt trist til tider. God film, men intet mere.

75/100

 

Umberto D.

Regi: Vittorio De Sica

Italiensk drama fra 1952

 

umberto_d_8.jpg

 

Meget trist film dette her. Trist å se hvordan denne mannen kun blir tråkket på i hele filmen. Var vel slik det var på den tiden. Er vel litt slik nå også egentlig. Har litt sansen for italienske filmer, så denne fallt godt ismak. Filmen var itillegg depressiv, slikt liker jeg.

 

80/100

Endret av BadSmile
Lenke til kommentar

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

 

post-163913-1236290727_thumb.png

 

Filmen handler om R.P. McMurphy som tror at det er lettere å spille sinnsyk nok til å bli lagt inn på et mentalsykehus og sone resten av straffen der, istedefor å sone i et fengsel.

 

Jeg skulle egentlig ikke se denne filmen i kveld, men grunnet problemer med den jeg skulle se måtte jeg ta en annen og valget falt på denne. Jeg visste ikke helt hva som var i vente, men jeg hadde litt forvetninger med tanke på at filmen ligger på 8 plass på top 250.

Filmen skildrer livet på et mentalsykehus veldig bra. Den tar òg opp viktige spørsmål ved behandlingen av pasientene, samtidig som den er fylt med humor. Skuespillet er upåklagelig og Nicholson er virkelig fantastisk. Dette er en solid film, men jeg er ikke sikker på om jeg likte slutten helt. Filmen fører seg og inn i rekken av de filmene jeg vil se igjen.

 

8/10

Endret av Jonas2k
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...