Gå til innhold

Diskusjonstråd for Forumboka 2008?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Vil et bilde se skarpere ut på pc enn på trykk/utskrift?

Grunnen til at jeg spør er fordi, jeg skarper opp så og si alle bildene mine før jeg konverterer raw-filer...

Ta en kikk her. Noen enkle tanker rundt oppskarping. Hvem skal stå for den endelige oppskarpingen forresten? Det blir jo en ufattelig omfattende jobb dersom man skal gjøre en individuell jobb for hvert bilde.

Endret av fargoth
Lenke til kommentar

Hei gutter og gutterinner!

 

Som noen av dere kanskje har eller ikke har fått med seg er jeg delredaktør for BK-delen av boka. Nå har det seg slik at vi arbeider med å sette sammen denne - og andre - delredaksjoner.

 

Har du en venn du mener vil passe i en slik jobb? Mener du at du selv vil passe i en slik jobb? Mener du at du kan passe i andre redaksjoner?

 

Ta kontakt med meg eller andre medlemmer av redaksjonen via PM, så kan vi diskutere det! :)

Lenke til kommentar

RandiA har sagt ja til å være redaktør for Utfordringssidene. Hun viser allerede gode takter, så dette blir bra folkens :)

Vi håper at vi og har nyheter om de andre redaksjonen snart. Stay tuned.

 

Arbeidsgruppa har og blitt enige om å sette 1. april som foreløpig deadline for innsending av bilder. Kommer tilbake med detaljer rundt innsending.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Iom. at jeg er redaktør, så er det kanskje være greit at jeg forteller at jeg blir vekk noen dager. Trolig på plass igjen mandag kveld. Tro ikke at jeg skal på vinterferie, sånn luksus kan jeg ikke tillate meg :)

 

Ellers så hadde vi et vellykka kick off møte i går. Så nå er det nok ikke lenge før redaksjonene er oppe å går for alvor.

 

En ting til slutt. Dere husker sikker at vi utlyste en designkonkuranse. Responsen på den har vært svært liten. Er det bare vi som skal jobbe her? :thumbdown:

 

Nope. Få ut fingeren folkens! Ellers så blir boka seende helt rævva ut :ohmy:

Lenke til kommentar

Da har jeg omsider tatt meg tid til å lese gjennom alt som omhandler Forumboka, måtte neste det atter at RandiA lokka meg med til å hjelpe til med utplukking av bilder under Utfordringsdelen. Synes det er et spennende initiativ og kommer nok til å kjøpe boka. Kan også delta med et bilde eller to selv også, om jeg finner noen som jeg synes er bra nok. Får gå gjennom bildene jeg la ut i fjor......

 

Imponerende hva dere/vi er i stand til å få til. All honnør til initiativtakerne.

Lenke til kommentar

Tips: les de siste par sidene, så får du se siste status. Den står ikke på side 10. ;)

 

Vi er i gang, vi har en plan, vi jobber med en rekke praktiske ting og vi har satt ned noen delredaksjoner. Snart er Tom klar med opplastingssiden, og da kan folk begynne å laste opp bilder. Vi holder dere informert, og hver gang det skjer noe nytt og spennende, så poster vi her (men da på siste side i tråden... :roll:).

Lenke til kommentar

Det jobbes nå hardt med boken bak scenen med utvikling av opplastingsside for brukernes bilder, samt redaksjonell utvelgelse av bilder fra BK, utfordringer, konkurranse og treff.

 

Imidlertid er det ett veldig viktig område det ikke jobbes med i det hele tatt, og det er design og lay out! Her har vi tidligere bedt om forslag, men vi fikk akkurat null respons. Siden dette ikke er noen jobb for førstereisgutter vil vi derfor igjen oppfordre folk til å komme med forslag. Send meg en PM om du er interessert i å gjøre et forsøk, og så avtaler vi nærmere.

Lenke til kommentar

CeWe-programvaren, som man altså er bundet til, gir ganske stor frihet, men det er vel ikke akkurat Adobe... Bokens format er 30x30cm, og vi ser for oss ett bilde pr. side i "hoveddelen". I den redaksjonelle delen må tekst kombineres med ett eller flere bilder pr. side.

 

Ut over disse føringene har man i prinsippet full frihet til å finne på hva som helst. Forøvrig er vi nå (som ranaveringen over vet veldig godt) kommet så langt som at boken også vil bli avlelvert til Nasjonalbiblioteket, hvor den vil bli lagret for all(?) fremtid. Vi leker mao. ikke bok. :)

Lenke til kommentar

Som Anew sier, så har vi få føringer på designet utover de programvare og format gir.

 

Men, sånn som jeg tolker stemningen i arbeidsgruppa og redaksjone forøvrig:

Vi heller nok og mer i retning av det enkle og elegante, altså et design som setter bildene i fokus, enn i retning av mer superintrikate designløsninger med skrifttyper og border o.l. som roper om oppmerksomhet.

Ikke nødvendigvis helt Rema, men litt enkelt og stilrent.

Endret av fototim
Lenke til kommentar
Jeg håper da inderlig ikke at det var meningen å ha bilder som skulle dekke hele sider uansett.

 

Det var vel meningen å ha en sort eller hvit bakgrunn med bildet på midten av siden. Tror og håper jeg da.

Det er mulig dette var og ikke var meningen i ditt designforslag ja... Jeg ser frem til å se det. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...