Gå til innhold

Quiztråd om MacGyver - regler i førstepost.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Heheh, nei :p

 

Uansett, ta neste du da det ikke later til at andre vil prøve seg, og du uansett har vært inne på det. Cluet er selvfølgelig kjærlighet; hans elskede ble drept i krigen, og Doberman føler at han er skyld i det selv om han ikke kunne gjøre noe med det. Han var sendt vekk fra henne på militæroppdrag da hun døde. Dette drar de fram igjen i rettssaken for å terge Quake, før det avgjørende spørsmålet kommer: "Drepte du henne?" Doberman går i vinkler på mannen, og resten kan vi...

Lenke til kommentar

OK. Det var et stygt pek av Farber.

 

Her kommer en replikk fra MacGyyver:

- Tell you what, Luke. I'll make a deal with you: I'll teach you about the principles of sonar, you teach me about jher-jun.

 

Hva bruker Luke og Mac sonar til, og hvordan lager de seg sonarutstyr? Det er også lov å fortelle hvem Luke er, og hvor Luke og Mac er når de bruker sonar. :)

Lenke til kommentar

Luke er "The Wishchild". De lager en sonar fordi Mac mente at det burde finnes en hemmelig utgang fra kjelleren de er låst inne i. Dette fordi det står skrevet noe på kinesisk på veggen som Luke leser, og Mac visste at det var vanlig med skjulte rømningsveier for kinesere om de skulle bli oppdaget eller noe (husker ikke helt hvorfor de skulle rømme, eller hvem de i så fall skulle rømme fra). Mac lager en sonar av en gammel radio som produserer hvit støy. Han legger elementet på veggen og hører etter om det blir en forandring i lyden. De finner en hemmelig rømningsvei, som dessverre later til å være en blindvei. De skjuler seg ved å kamuflere seg som en del av berget hulen de kommer til er hugd ut av. De andre gutta blir forsinket fordi Mac knuste lyspæra i rommet (med en sprayflaske, eller var det bare i Obsessed?). De ser sporene fra døren i sanden på gulvet og går inn etter Mac og Luke som selvfølgelig knuser all motstand...

 

Lukes søster er svært god i karate, ikke engang Macs søplebøtte-triks klarer å overrumple henne.

Lenke til kommentar

Helt korrekt svar på det i feit skrift, og mye bra ellers. Bortsett fra en ting - det er ikke episoden the whish child men murderers sky, mye felles skuespillere mellom de to. Luke er barnebarnet til en rik forretningsmann som slemmingene dreper og vil stjele firmaet til, og karatedama var leiemorder/ninja, ikke søster til Luke. :)

 

Versågod neste!

Lenke til kommentar

Selvfølgelig! Ganske like episoder når jeg tenker meg om ja :p

 

Jeg så for meg at den scenen var i The Wish Child, men det var den jo selvfølgeig ikke. Da kan jeg heller fortelle at Luke er barnebarnet til Chung (?), som blir drept fordi andre vil ta over firmaet hans. Luke har levd i kloster og blir med Mac til byen når han hører om bestefaren. Luke er hans eneste arvtager, noe konkurrentene ikke visste om. Dermed blir han neste hindring for at de skal kunne ta over. Luke har ellers meget gode kampsportferdighete og later til å være i harmoni med det meste. Han har vært "skånet" for mange av livets forferdeligheter i klosteret, men tilpasser seg ganske raskt selv om han kan være noe naiv. (Slipper inn ninjadama og tar det hun sier for god fisk)

 

Nytt spørsmål:

 

Mac later til å være vegetarianer da det også er indikert et par ganger i serien gjennom replikker. Allikevel har han spist kjøtt flere ganger i serien. Nevn et par tilfeller der Mac tydelig bryter med vegetarismen (eller hva det nå enn kalles), gjerne flere om du kommer på dem. :) Ekstra kudos til dem som kommer med replikkene eller settingen der det indikeres at Mac er vegetarianer. (Dette har vært spørsmål i tråden her tidligere tror jeg)

Lenke til kommentar

Det hadde vært andre om noen fler hadde deltatt, men jeg kan nevne to tilfeller:

 

I første sesong, jeg tror det er episoden hvor Mac og en kvinnelig fotograf krysser ei grenselv i tønner mellom Mexico og et eller annet bandittland, serverer han henne grilla firfisle.

 

Seinere er det en klassisk replikk: "Cheeseburgers, anyone?" når han svir fisken han skal servere Pete med familie. Om de går og spiser burgere, og om Mac kanskje velger en vegetarburger, vet vi ikke. Men han spiser i alle fall fisk.

Lenke til kommentar

Litt OT, men -Teddy- har ihvertfall sørget for reklame for tråden. Han presterte å poste idet serverklokka av en eller annen grunn sto på 03:10 i morgen. Det medfører til at tråden er øverst på forsidens oversikt over de siste innleggene konstant helt til i morgen 03:11 (vil jeg tro).

 

Way to go! :D

Lenke til kommentar

Tror spørsmålet har blitt stilt før, men ska me sjå hva jeg kommer på...

 

Partners

The Widowmaker

Serenity

Cleo Rocks

Halloween Knights

Strictly Business

Obsessed

 

Har prøvd å få dem i rett rekkefølge, men er usikker på om det er alle episodene. I så fall er det sju episoder + et par episoder med tilbakeblikk. (Hind Sight og Unfinished Business)

 

Partners: Fanget i trailer, tilbakeblikk om hvordan Pete og Mac møttes første gang, og Mac møtte Murdoc første gang. Murdoc dør av at han mister dynamittgubben inne i bilen fordi Mac kaster en stein i ruta på traileren.

The Widowmaker: Mac har søkt til fjellet for å komme over tapet av Mike (?). Muroc dukker opp med sin velkjente flammekaster og jager Mac opp og ned The Widowmaker. Dør av fallet da Mac lurte han til å kappe over sitt eget klatretau.

Serenity: Mac sover seg tilbake til det ville vesten. Dana Elcar (husker ikke navnet hans i episoden) hyrer Michael Des Barres for å jage vekk Mac, men han blir i overkant ivrig og vil drepe'n i stedet. Mac overlever etter at skuddet traff lommekniven han fikk tidligere i episoden. Dette er den eneste episoden Murdoc er med i som han ikke dør til slutt.

Cleo Rocks: Penny skal synge i oppsetningen "Cleo Rocks", men bakmannen viser seg dessverre å være Murdoc. "Murder is in the air, Under the temple of Ra. Death awaits On final Curtain."

Halloween Knights: HIT har tatt Murdocs søster til fange da han ville trekke seg ut av HIT. Mac velger å hjelpe han da han ikke klarer å ha hans søsters liv på samvittigheten. Murdoc dør av granaten han holder i handa og tar med seg lederen av HIT i fallet.

Strictly Business: Murdoc vender tilbake og prøver å drepe Mac med bazooka på motorveien. Mac mister hukommelsen og møter på en enslig dame og hennes sønn ute i marka. Murdoc utgir seg for å være Mac og sier at Mac er Murdoc og så har vi det gående. Murdoc dør av å falle ned gruven da han ble trekt med av et tau.

Obsessed: En ond utenlandsk president/diktator fengsles, og Murdoc prøver å drepe han (egentlig ikke). Kun Pete tror på Mac da liket av Murdoc ble funnet i en elv ved gruven fra forrige episode, selv om det ikke var mulig å identifisere det. Det viser seg at Murdoc og presidenten/diktatoren slår seg sammen for å få kontroll over landet hans igjen. Murdoc dør i det han kjører utfor et stup i forsøk på å meie ned Mac.

 

MACGYVEEEEEER!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...