Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Jeg har sett den fra før et par ganger.

 

--

 

Jeg så i dag første time av den 12 1/2 timer lange episke verket til Jacques Rivette, Out 1: Noli me tangere. Spesielle saker, som hårfint unngår å være irriterende galskap, men snarere obskøne sekvenser som på en eller annen måte fungerer. Jean-Pierre Léaud er foreløbig det beste som har skjedd denne filmen. Fascinerende.

 

Skal nok space ut denne filmen en del.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

The Untouchables

Som navnet sier handler denne filmen om den laveste klassen innen indisk samfunn, Costner spiller en av disse så kalte untouchables og vi følger hans kamp om rettferdighet i india, De Niro spiller en slem indier som prøver å stoppe Costner, hele filmen er veldig forvirrende da India linger fryktlig på 1830s Chicago, jeg antar at de da ligger 80 år bak oss, Stakkerne må kjøre i gammle biler og gå i umoderne tøy, jeg må også si at Costner og De Niro linger fryktlig lile på indiere, eneste som ligner er Connery, han ligner faktisk veldig på Ghandi, og har en perfekt indisk aksang. India er full av vold masse folk blir skutt, jeg får i hvertfall ikke lyst til å dra dit på ferie, De ender med at De Niro går i fengsel fordi han diskiminert de så kalte untouchables. Alle blir glade og Costners karakter drar til hollywood og spiller i mange western filmer, og en mindre vellyket sci-fi med mye vann i.

 

8/10

Lenke til kommentar

Torsdag

 

Shaolin Soccer (2001)

0009baf273.jpg

 

Stephen Chow spiller både hovedrollen i denne filmen, og han har i tillegg regissert denne. Han står også bak den geniale filmen Kung Fu Hustle. Handlingen er om "Stålfot", som sammen med en tidligere fotballproff, nå en krøplete trener, starter et fotballag som blander sammen kung fu med fotball. Enkelt og greit.

 

For min del er filmen ekstremt underholdene. Den har mange stilige effekter. Veldig mange stilige effekter. Den har i tillegg mange morsomme scener, velspilte "fotballkamper" og et stilig kamerabruk. Bah, denne er rett og slett dritkul! Jeg digger den :D

9 av 10

 

Fredag

 

Make Mine Music (1946)

 

Dette er Disney sin 8. klassiker. Det er en tegnefilm med en varighet på 75 minutter, som er fordelt på ti små filmer. Filmen er det vel ikke så veldig mye å si om. Det var en del artige historier, men også noen kjedelige historier. Allikevel, selv om de var litt kjedelige, så var det en jevnt fin musikk igjennom hele filmen. (:

6,5 av 10

 

Lørdag

 

Hellboy II The Golden Army (2008)

hellboy-ii-the-golden-army.jpg

 

Guillermo del Toro sin andre film om Hellboy. En ond alveprins bryter en gammel pakt mellom mennesker og skapninger, og vil erklære krig. Han vil utslette menneskeheten med å finne de tre delene til en krone som gir vedkommende makt til å kontrollere "The Golden Army", en gruppe med krigsmaskiner som skal sies å være uslåelige. Of course, Hellboy & Co må slå til for å forhindre dette. (:

 

Slikt høres kjent ut, og det er et noe kjent plot også. En føler liksom at en har sett det før. Dog, det er god underholdning! Det er morro med en litt "gi faen" helt. Det er morro å se på slik filmskapning som del Toro har laget (Jeg gleder meg til The Hobbit!). En lett dose med "action-humor", utrolig godt laget og en ganske stilig musikk laget av Danny Elfman. Igjen, det at "en har sett slikt" før trekker noe ned.

7 av 10

Lenke til kommentar

Har ikke sett The Golden Army, men eneren var ikke stort mer enn grei underholdning. Del Toro har gjennom filmer som El Laberinto del Fauno og El Espinazo del diablo vist at han besitter et enormt talent. Jeg håper han kan holde seg på dette nivået og legge den hjernedøde underholdningen på is.

Endret av Infenso
Lenke til kommentar

The incredible Hulk

 

På bluray.

 

Gledet meg litt til denne filmen etter å ha sett iron man, det hele starter greit og enkelt med mini flashback til hvordan det hele startet. Kunne vært bedre men siden iron man og denne skulle ha noe sammenheng så er det forståelig.

 

Filmen var knall helt til i slutten når de store klumpene slåss, herlig og brutal fight men så kommer den driten når dama hyler "stooop!" og hulk stopper å banke gørra ut han andre å roer seg ned. Ble litt små irritert av dette, hulken skal jo være helt bananas og ikke bry seg serlig vis han dreper eller river noen i fillebiter. Men det er jo på en måte barnefilm i sammeslengen så la gå.. håper at Iron man & Hulk blir mere brutalt enn denne filmen ellers så var den helt grei underholding.

 

7/10

Lenke til kommentar

À l'intérieur (2007, Bustillo)

a_l_interieur_7.jpg

Jeg føler egentlig ikke at denne har så veldig mye nytt å by på. Handlingsmessig er den langt fra orginal, men gjennomførelsen er god. Klippingen var rimelig stilig og lydsporet er med på å gi seeren en intens opplevelse. Dette er en av de bedre skrekkfilmene som har kommet ut de siste årene. Gørra flyter i À l'intérieur på en måte man sjeldent ser på film. Dette er med andre ord ingen film for tøysegutter med lav toleranse for blod.

 

Filmen får trekk for et plot som for det meste byr på forutsigbare hendelser man føler man har vært borti før. Jeg føler også at filmen faller litt sammen på slutten, men alt i alt er À l'intérieur intet dumt valg hvis du er på jakt etter en "skrekkelig" opplevelse.

 

7/10

Endret av Infenso
Lenke til kommentar

The Wrestler

 

Dette er en svært troverdig film. Den er fylt med fantastisk skuespill og alle skuespillerene er egentlig ganske naturlige i sine roller. Mickey Rourke spiller ikke bare en bryter, han er en bryter, han er Randy The Ram på alle måter.

 

Filmen er skitten, trist, tapper og veldig gripende. Lenge siden en kinofilm har revet meg så med. Anbefales på det varmeste :)

 

8/10

Lenke til kommentar

12 Angry Men

 

post-163913-1235263398_thumb.jpg

 

Filmen handler om en jury som skal avgjøre om en attenårig gutt er skyldig i drapet på faren og vil bli sendt i den elektriske stolen for det. Elleve av jury-medlemmene er sikre på at han er skyldig, mens den siste er i tvil og vil diskutere saken.

 

Samtidig som jeg hadde enorme forvetninger, var jeg og litt skeptisk til halvannen time med dialog. Tror aldri en halvannen times film har gått så fort noen gang. Får bare lyst til å sette den på en gang til. Denne skal uten tvil sees flere ganger. Det finnes ikke et eneste dødpunkt i filmen. At en film som foregår omtrent bare i et rom kan være så spennende, er helt utrolig. Dialogen er perfekt. En klassiker som lett går inn på topplisten og anbefalest varmt til alle som ikke har sett den.

Allikavel er jeg er i stor tvil på karakteren, men foreløbig blir det en sterk

 

9/10

Lenke til kommentar

For en gang skyld har jeg hatt en god filmuke, så i kronologisk rekkefølge:

 

Den du frygter (Kristian Levring, 2008) - Denne filmen inneholdte mange elementer jeg likte godt og noe jeg likte svært dårlig. Skuespillet, kameraføringen og klippingen er det lite å utsette på; håndtverket var så godt som prikkfritt. Hovedproblemet til denne filmen ligger historien, og da helst i hvordan den ble avsluttet. Twisten på slutten ødela hva ellers kunne vært en svært god film. Den bryter nesten helt med hva filmen la opp til tidligere på en måte som på ingen måte fungerer. 6 / 10

 

Sult (Henning Carlsen, 1966) - En herlig satire av overfladigheten, stotheten og rettmessigheten hos kristianias innbyggere. Per Oscarsson gjør en utrolig bra rolle som den sultende og stolte forfatteren det er så umulig å sympati med. Kanskje en av de bedre norske filmer jeg har sett, men synes likevell ikke at den var helt det store. Dette kan mye skyles avsmaken jeg fikk av Per Oscarsson karakter, og burde dermed ikke trekke filmen ned, men... 7 / 10

 

In the Mood for Love - Fa yeung nin wa (Wong Kar Wai, 2000) - Jeg må bare si at jeg elsker kameraføringen i denne filmen. Tross den utradisjonelle stilen føles den aldri upassende eller ubekvem. Dette i kombinasjon med skarpe fargene gjorde filmen til en nytelse for øyet. 8 / 10

 

Hannah and Her Sisters (Woody Allen, 1986) - Til min store fortvilelse gav jeg ikke denne filmen den oppmerksomheten den fortjente. En film som dette skal ikke sees med konstante avbrudd. Det skulle dog mer til enn det for at jeg ikke se at dette er Allen i storform med dialog i topp klasse. Uten tvil en film jeg skal ta et gjensyn med om noen års tid. 8 / 10

 

Futurama: Into the Wild Green Yonder (Peter Avanzino, 2009) - Den filmen var akkurat det jeg forventet meg: helt standard Futurama; en standard som settes ganske høyt. 7 / 10

 

Chungking Express - Chung Hing sam lam (Wong Kar Wai, 1994) - I forhold til hva jeg hadde forventet meg av Wong Kar Wai var denne svært så ordinær, men jeg vil kanskje ikke si uorginal. Disse noe forskrudde avstandsforelskelsene/kjærlighetshistoriene er ikke noe som hører til skjeldeneheten innen asiatisk film. Nå vet jeg ikke om han var først eller ikke, men dette er den elste filmen jeg har sett med denne stilen. Ikke at dette har så veldig mye å si siden filmen er i seg selv er veldig god. 8 / 10

 

The Wild Women of Wongo (James L. Wolcott, 1958) - Uff.. Denne kunne jeg godt ha stått over. Hadde den ikke vært så kort hadde jeg trolig slått den av og spart meg for en times med pine. Helt elendig. 2 / 10

Lenke til kommentar
Hva fikk deg til å sette på en film med 1.9 på IMDb? :p

 

Vel, den hørtes underholdende nok ut:

On the tropical island of Wongo, a tribe of beautiful women discover that the other side of the island is inhabited by a tribe of handsome men. They also discover that a tribe of evil ape men live on the island, too, and the ape men are planning a raid on the tribe in order to capture mates

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...