Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Btw

 

 

Apropos dette, hva mener dere om f.eks Spirited Away og Alice in Wonderland? Fantasi eller sannhet det også? Jeg liker å tenke at det er real og at de faktisk opplever det, selv om jeg innbiller meg at det blir litt feil, spesielt i Spirited Away. Men jeg liker det sånn.

SA har jeg ikke sett. Det du sier om Alice, har aldri tenkt sånn om den. Interessant.

Lenke til kommentar

"Overanalysere" er vel litt å ta i. Det er en simpel spekulasjon. Ikke det at jeg pleier å sitte og tenke over det under slike filmer, det bare poppet opp i hodet mitt nå.

 

SA har jeg ikke sett. Det du sier om Alice, har aldri tenkt sånn om den. Interessant.

Do it. Den japanske versjonen av Alice, som det sies. :)

Lenke til kommentar
Enig med deg der AvidGamer. Hulk vs Wolverine var klart bedre enn Hulk vs Thor. At du reagerte på at Hulk snakket derimot skjønner jeg ikke helt. Hulk har da lenge snakket i tegneseriene han............

 

I "World War Hulk" har jo faktisk lange forståelsesfulle setninger til å med :)

 

Jo, men at han snakket så fort og i en hel settning er litt uvant å høre. Jeg er fra "oldschool" generasjonen som leste Hulk fra hans første dager, er ikke så fan av hans nyere/mildere tider der han er smart og en del av et lag osv....

Heldigvis skjer det kunn 1 gang i filmen, ellers snakker han sitt klassisk 3 ords settninger.

 

 

Og jeg elsket den lille scenen etter rulleteksten med Deadpool. Shit som jeg lo!!!

"I'm alive!!!!" SPLAT!!

 

 

Er dette en film(er) for barn også?? Har en gutt på 5 som er mega fan av Hulk...

Lenke til kommentar
Er dette en film(er) for barn også?? Har en gutt på 5 som er mega fan av Hulk...

 

Ja jeg ville sakt det. Men den er stemplet som PG-13....

 

Det er litt blod, men er ikke noe gørr (om du fatter). Wolvereen stikker folk, men det er ikke noe visuelt, bare litt rødt her og der.

 

Thor delen er mer barn vennelig, siden det er ganske enkel, og nesten kunn knusing av ting.

Mens Wolverine har en del dialog og er mørkere. Vet ikke hvor følsom 5åringen din er, mulig se den først.

 

Som du ser litt her:

 

Se filmen hos Youtube

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Minority Report:

 

+ Stemningsfulle bakgrunner, fint fremtidsunivers (blir ikke helt det samme å se eldre sci-fi filmer når man har sett noen av de nyere.)

+ Likte historien. Fremtid/fortid og paradoksene rundt det er en ganske safe vei handlingsmessig. Det kunne likevel vært flere teoretiske/filosofiske detaljer, for det lille som var var ganske interessant.

 

- Dårlige actionscener. Heldigvis har smaken min forandret seg betraktelig, og dette har ikke særlig betydning lenger.

- Typisk nyere amerikansk gjennomforklaring av plot-tvisten på slutten. Ferdigtygd mat smaker ikke godt!

 

Alt i alt en film som klarte å holde meg våken sent på natta. Verdt å ta en titt om man vil se film en kveld og ikke har noen gode idéer.

Endret av Quicko
Lenke til kommentar

Den siste jeg så var Walt Disney's 7. klassiker, The Three Caballeros ifra 1944.

Det var en ganske underholdende film, det må jeg si. Det var en fin blanding av klassisk tegnefilm og dokumentar.

De tar oss "på en rundtur" rundt i Sør Amerika (Som de også gjorde i den 6. klassikeren, "Saludas, Amigos", som òg er en blanding av dokumentar og tegnefilm), og de blir vist tradisjonelle danser ifra Brasil og Mexico, og alt blir fremvist i fargerike tegninger og i noen virkelige scener. Selve dansingen er ikke tegnet.

 

Filmen er som sagt ganske underholdene, med en fin blanding av humor, gode tegninger, fengende musikk og en grei dose med dokumentarklipp.

- Det friker meg ut at alle 40 talls personer ser så overlykkelige ut, og at Donald blir fremstilt som den kåtingen.

Uansett; Go go Disney! ^^

Lenke til kommentar

Enig der. Likte også vrien med bilene som plutselig kjørte på en vertikal vei, og actionscenen hvor dette var innlemmet.

 

At man ikke synes actionsekvensene i filmen generelt er bra betyr ikke at alle er bånn-i-bøtta dårlige.

 

Edit: Da han ble forfulgt av politimenn på jetpacks (igjen, flott og stemningsfull grafikk) ble det for dumt at Cruisern overlistet dem alle mens han klatret opp trapper og lekte apekatt. Det var litt Demolition Man- og Austin Powers-judo chop-aktig følelse over politiegenskapene. Dette var ikke en parodi, men noe som skulle forestille en effektiv og veltrent politistyrke.

 

(Slenger også på en liten edit om handlingen).

Endret av Quicko
Lenke til kommentar

Vargtimmen (1968)

Vargtimmen7.jpg

Filmen bruker lang tid på å bygge seg opp før man får servert en interessant hovedkonflikt og en rekke surrealistiske og marerittaktige sekvenser. Oppbygningen føles en smule langdratt, og jeg slet til tider med å holde interessen på topp.

 

Den siste timen blir langt mer interessant. Her slår Bergman til med visuelle godbiter og en rekke surrealistiske og marerittaktige sekvenser. Filmen blir beskrevet som Bergmans eneste skrekkfilm, og jeg kan skrive under på at Vargtimmen inneholder et par scener som virkelig satt en støkk i meg. Skremmende sekvenser i samspill med god musikkbruk fikk det periodevis til å gå kaldt nedover ryggen min.

 

Klippingen og kameraføringen er solid gjennomført. Lysbruken er til tider svært god, og der hersker ingen tvil om at denne filmen kler s/h. Skuespillet er stort sett bra, men Liv Ullmans norsk-svensk var ikke en fornøyelig opplevelse. Jeg pleier ikke å la meg provosere av slikt, men i dette tilfellet gikk det ut over filmopplevelsen.

 

Vargtimmen er en visuell godbit signert mesterregissør Ingmar Bergman. Filmen inneholder en rekke surrealistiske og deilige sekvenser, men jeg blir på ingen måte bergtatt. Selv om dette stort sett er solid håndverk føler jeg at filmen svinger litt i kvalitet.

 

7,5/10

Endret av Infenso
Lenke til kommentar

Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom

 

Denne var litt i overkant seig. Definitivt en av de lengste 100-minutterfilmene jeg har sett. Da det var sagt, er den sjarmerende, varm og vakker. Scenografien er stemningsfull og visuell. Filmen fungerer veldig godt i starten, men blir altså litt treg utover i midtpartiet, men siste tredjedel er helt slående herlig. Lydsporet er atmosfærisk; skuespillet og de få replikkene som er sitter godt. Stillheten og den mediterende stemningen fungerte. Et par enkeltscener som var helt fantastisk, men sammenlagt blir det et stykke unna de høyeste karakterene. Definitivt en god og memorabel opplevelse dog.

 

83/100

Lenke til kommentar

Hvor er det blitt av thecrow77 egentlig?

 

Jeg har i alle fall sett film 2 og 3 i Friday the 13th-serien, og kan meddele at sistnevnte er good shit. Massiv underholdning og en haug med kreative drap. Solid slasher, til tross for noen svakheter. 2ern var ikke så verst heller, men blekner jo veldig i forhold til 3ern. Glem alle de nye rett-på-dvd-greiene neste gang det er skrekkfilmkveld, og se heller noe av god gammel kvalitet. Bedre enn minst én klassiker i sjangeren, såpass kan jeg si. Forøvrig ikke nødvendig å se to foregående filmene, den står fint på egne bein. Men det kan være greit å se 1ern før man ser 2ern, dog.

Lenke til kommentar

Body of Lies

 

En katt-og-mus jakt på muslimske terrorister i en tett jungel av løgn og bedrag. Er det derfor Ridley Scott's nyeste har skapt såpass lite buzz i filmverdenen? Folk er vel møkk lei krigen mot terror og jeg innrømmer gledelig at jeg merket likegyldigheten sige innover meg da jeg så Traitor tidligere i år. Hadde jeg også fått mer enn nok om temaet?

 

Å neida. Så lenge håndtverket er godt så er slike agentfilmer alltid stor morro for meg og mine likesinnede. Scott klarer å forenkle en tilsynelatende surrete historie uten å skjære bort tyngden. Mange navn, ansikter og ulike fraksjoner å følge med på, men fortalt på en måte som gjør at jeg som seer aldri mister oversikten. Filmen klarer også å balansere sine politiske synspunkter fint uten å falle ned i verken USA-er-verdensmester eller vi-må-forstå-terroristene hullene. Ikke det at jeg avviser filmer som står annerledes enn meg politisk, men jeg ser Body of Lies først og fremst som en spenningsthriller krydret med den menneskelige faktoren.

 

For det er mye å like her, alt fra Mark Strongs og DiCaprio's overbevisende prestasjoner, til korte men adrenalinfylte actionsekvenser og CIA-sjefen som surrer rundt med hverdagslige sysler mens han gir ordre over mobilen.

 

Så selv om Body of Lies tråkker ned vante stier og garantert ikke ville stå igjen som Scott's mest minnerike verk, så er den absolutt en fornøyelig og underholdende neglebiter som ender opp på den noe feige karakteren 7.5/10.

Endret av DoktorBacon
Lenke til kommentar

12 Angry Men

 

Igjen. Jeg dro med en kompis som elsker rettsaks-serier og slikt, og jeg bommet ikke, for han likte den. Men det gjorde jeg og. Skikkelig god dialogsfilm man kan se flere ganger. Dette var min andre gang, og jeg kjedet meg ikke et sekund denne gangen heller. Det er ikke stort mer og si, men jeg gir den faktisk 10/10 fordi den er helt genial og ikke kunne vært bedre. Jeg sitter og gliser når slutten kommer. Så sykt genialt, genialt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...