Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

LSD tråden - Farlig eller ikke?


ChrML

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg tror at de vedvarende psykosene LSD kan utløse skjer hyppigere enn folk tror.

 

På www.hppdonline.com, altså en side for de som har fått problemer med "evighetstrip", også kallt HPPD, så er det flere historier om folk som har prøvd LSD EN gang med normal dose på 80-90 tallet og sliter fremdeles med HPPD i dag. Det at forumet har over 1700 medlemmer er jo da litt skremmende.

 

Iom at ingen veit hvorfor dette skjer, så blir det på en måte å spille russisk rullett med hjernen tror jeg, da med et magasin som holder ca 1000 kuler hvor det er en kule til stede, og magasinet rulles for hver gang man tripper.

 

Det ligger en del lesestoff i denne tråden: http://www.hppdonline.com/forum/index.php?topic=6247.0

 

Vedvarende reaksjoner forventes i ca. 1 av 100 tilfeller hos "friske" mennesker, noe oftere i en psykiatrisk populasjon. Professor John Halpern har den beste studien på HPPD hittil (kan finne referansen senere), og uten å bagatellisere det, kan man si at det skjer sjeldnere enn folk tror, men det er greit at man har respekt. Årsaken til at psykotisk tilstand kan bli vedvarende kan være feilslått behandling. Stanislav Grof behandlet selv pasienter som hadde gått inn i en tilsynelatende vedvarende psykose etter å ha blitt "behandlet" med antipsykotika i en svært ugunstig setting.

Lenke til kommentar
Ja, det er selvsagt en fare for å bli rammet av HPPD. LSD spiller på det psykiske og det kan jo selvsagt diskuteres hva som er best av psykisk eller fysisk skade. Jeg tar gjerne litt fysisk skade, men hodet vil jeg helst beskytte.

 

Med "hodeskade" antar jeg at du mener psykisk skade. Saken er at det aldri har latt seg gjøre å påvise hjerneskade. De fleste såkalte psykiske lidelser har heller ingen ting med organisk skade på hjernen å gjøre. For øvrig fornuftig av deg å ville beskytte "hodet"/din psykiske helse. I postene mine har jeg ikke på noen måte anbefalt egeneksperimenter. Poenget mitt er at dette lar seg bruke sikkert og trygt i en god og profesjonell setting. Vi hører av og til om folk som kan ha tatt skade av LSD-behandlingen som ble utført mellom 50- og 70-tallet, også i Norge. Man spør da skjeldent om hvilke andre faktorer enn LSD som spilte inn. Rapporter viser imidlertid at man noen ganger rutinemessig benyttet antipsykotika for å terminere sesjoner. Nettop dette kan utløse vedvarende psykoselignende tilstander, ifølge Grof og andre. (Grof er sannsynligvis den mest erfarne gjenlevende eksperten på LSD terapi; han ledet flere tusen sesjoner, i Tsjekkia og USA, inntil det endelige forbudet i 1976).

Lenke til kommentar
Jeg tror at de vedvarende psykosene LSD kan utløse skjer hyppigere enn folk tror.

 

På www.hppdonline.com, altså en side for de som har fått problemer med "evighetstrip", også kallt HPPD, så er det flere historier om folk som har prøvd LSD EN gang med normal dose på 80-90 tallet og sliter fremdeles med HPPD i dag. Det at forumet har over 1700 medlemmer er jo da litt skremmende.

 

Iom at ingen veit hvorfor dette skjer, så blir det på en måte å spille russisk rullett med hjernen tror jeg, da med et magasin som holder ca 1000 kuler hvor det er en kule til stede, og magasinet rulles for hver gang man tripper.

 

Det ligger en del lesestoff i denne tråden: http://www.hppdonline.com/forum/index.php?topic=6247.0

 

Psykedelika kan gi HPPD, men hvor stor risikoen er kan diskuteres.

Ett problem "som man ofte ser med mange rusmidler" er mangel på forskning. Tror ikke man har gode tall på hvor mange som får hppd en gang, og diagnosen er vell relativt ny selv om "evighetstripp" er et ord som har eksistert lenge. Spesielt i 70 tallet da kamikaze tripperer tok ekstreme doser.

 

Ut ifra hvor mange som har tatt psykedelika så er antall % som får hppd liten, og viss man berekner risikoen ut ifra det så er psykedeliske stoffer trygge viss man tar de i trygge settinger og man vet hva man begir seg ut på.

Men risikoen er der, og man kan være uheldig. Så man bør være klar over det..

 

Vi trenger mer forskning på psykedelika, i og med denne stoffgruppen skiller seg fra de fleste stoffer. Det er ett spennende emne som absolutt hadde fortjent å havne mer i søkelyset.

Psykedelika en misforstått stoffgruppe.

 

Det ligger en del lesestoff her. http://www.erowid.org/psychoactives/health.../hppd_faq.shtml

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Gjest Psykonaut ;)

Sorry for å trekke i gamle tråder... men

 

Jeg prøvde LSD i går og i forbindelse med det så følte jeg at jeg fikk veldig mange svar på mye av det denne tråden handler om. Skrev denne loggen på hele opplevelsen i dag:

 

Stoff: LSD

Dose: 2 stk blottere (ca 240 mikrogram til sammen ifølge selger)

Tidspunkt: 30. Januar 2009 - kl 16:45

Alder: 19 år

 

 

Historien bak

 

Kom over det med psykedelika på internett ved en tilfeldighet egentlig.Etter mange titalls timer med lesing om psykedelika på internett, både på nFF, Erowid og andre nøytrale sider om dette. Leste også en del om LSD på rusmiddeldirektoratets egne sider og utenlandske "anti-narkotika" sider, så jeg var helt 100% klar over risikoen med LSD, hva det kan gjøre med psyken og risikoer for HPPD- lidelser i ettertid.

 

Jeg visste fremdeles ikke hvordan jeg skulle få tak i LSD da dette skulle være veldig vanskelig, så jeg hadde i utgangspunktet planer om å prøve fleinsoppen til høsten. Men så kom jeg i kontakt igjen med en kamerat som jeg har kjent via internett i ca 4 år må det være som tilfeldigvis hadde en del erfaring med psykedelika :). Han ordnet så jeg fikk muligheten til å prøve LSD, så da ble planene fremskyndet litt.

 

 

Den store dagen

 

Hadde egentlig planer om å ta det på Lørdagen, men pga plutselige andre planer den Lørdagen, så ble hele turen fremskyndet en dag foran, egentlig tatt litt på sparket på Fredag. Noe som egentlig hadde litt negative virkninger på turen da pappa hadde reist fra huset dagen før på ferie og jeg var stressa for hadde nettopp kommet hjem fra jobb og måtte hente PC-en fra mamma sitt hus så jeg hadde mulighet til å slenge på noe musikk jeg liker med Winamp visualiseringer og chatte på IRC/MSN. Så fikk egentlig bare spist noe mat og kom rett innafor døra og fikk rigga opp PC-en før LSD-dosen var under tungen.

 

På grunn av at jeg satt mye på PC-en under turen og har en del linjer jeg skreiv på IRC så har jeg ganske god oversikt over tiden på denne turen da jeg fulgte litt med på den, selv om opplevelsen av tid var ganske fucket. Hjernen opplevde så mye at hvert minutt føltes ut som et kvarter og det er vanskelig å skille rekkefølgen på hendelser.

 

 

LSD- turen

 

La 2x blotteren med LSD under tungen akkurat kl 16:45. Dette skulle være ca 240 microgram, noe som regnes som en ganske stor dose for en førstegangstrip.

 

Satt på IRC og chattet i ca en halvtime uten å merke noe særlig.

 

17:15

Fant frem noen gamle PC høytalere. Satt på noe musikk og merket fort at musikken ble mer og mer intens. Rundt denne tiden så svelget jeg også blotteren jeg hadde suttet på i en halvtime. Etterhvert når klokken begynte å nærme seg 17:30 så føltes det mer ut som om musikken "fyllte" hodet litt på en måte. En hørte på en måte alle detaljene i musikken, selv om høytalerne spillte av lyden dårlig så føltes musikken veldig detaljrik ut. Jeg hørte på The Very Best of Dire Straits mesteparten av trippen. Merket ikke mye til visuelle forandringer enda.

 

17:30

Her begynner visualiseringene å slå inn. Det første jeg la merke til var en slags ubeskrivelig kribling i kroppen som kom og gikk med noen minutters mellomrom. Så plutselig når jeg satt på IRC så begynte fargespekteret å forandre seg. Den hvite IRC skjermen ble plutselig grønn- nynasert, så blå- nyansert mens belysningen i rommet etterhvert begynte å dimme seg opp og ned og skifte farge. Plutselig begynte det ganske så gule lyset som for øyeblikket sto på fullt å skifte intensitivitet, mens det ble rødlig, og så fyllte opp sidesynet med en slags rødfarge på en måte. Alle fargene ble mye sterkere og "varmere" og alt føltes på en måte flytende.

 

Kikka på noen planter og de begynte å få tegn til å bli "livlige", det så ut som de pustet og bladene beveget på seg rundt. Intensitiveten på alt som jeg skriver her økte også drastisk for hvert minutt, og jeg fikk en sterk følelse av å tippe over kanten av en berg-og-dalbane flere ganger.

 

17:45

Her begynte det å bli vanskelig å skrive på IRC. Vanskelig å koordinere fingrene på en måte, men det var uansett så innlært at det gikk fint an å skrive hele og forståelige setninger i tilnærmet touch-speed. Tok en tur rundt i huset og tok et glass vann. Føltes ikke noe særlig rart å drikke vann i forhold til vanlig.

 

På IRC prøvde folk å skremme meg med bilder som dette. Men jeg bare lo og svarte "fu :D". Visualiseringene hadde ikke begynt å bli veldig kraftige enda, var mest preget av sterke farger, lys som skifter farge og at ting puster og flytter på seg litt.

 

18:00

Her skrudde jeg opp varmen på alle ovnene i stua. Jeg hadde en følelse av å skjelve. Føltes ut som å være for kald, men trodde samtidig ikke at det kan være derfor. Her begynte jeg å bli veldig "mindfucked" og følte meg ganske så utrygg for en stund. Det har nok litt med det at jeg satt alene i huset til pappa og gjorde noe ulovlig mens LSD-en forsterket denne følelsen til det tidobbelte. Jeg gikk for å låse døra, dro ned persinennene foran vindene i de vinduene som pekte mot naboer, terasse og sånnt, og så skiftet musikken til noe rolig, dempet belysningen og det hjalp noe veldig. Jeg fikk mer den følelsen av trygghet og det var lettere å kaste bort tanken om at noen kan komme/se meg.

 

Fikk en link til dette på IRC, men det gjorde ikke noe. Jeg veit veldig godt at alt som dukker opp på en PC- skjerm ikke er ekte, og dette visste jeg også veldig klart og tydelig under trippen så det skremte meg ikke i det heletatt.

 

Men jeg fikk en følelse av at alt sammen rundt meg "maser" på meg og skal ha meg til å gjøre alt mulig fornuftig, kjøre bil, være med venner osv... Når jeg åpnet Opera for å se på den linken, så måtte jeg lukke alle andre 10+ fanene jeg hadde oppe i Opera som har ligget oppe i mange dager for at de føltes "masete". Når jeg hadde logget meg av MSN, slått av telefonen og lukket alle vinduene utenom IRC og Opera så føltes det bra. Jeg tenkte tanken at "ingen forventer at jeg skal være et annet sted nå".

 

18:10

Her begynte visualiseringene virkelig å kicke inn for fullt. Sofaen blåste seg skikkelig opp og jeg så mønster og formasjoner i teksturene på sofaen. På PC skjermen så trakk bokstavene seg sammen, blåste seg opp, strakk seg bortover i "sirkelformer" hvis man prøvde å se på alle bokstavene som en helhet. Men det var ikke noe problem å lese.

 

Den morsomste visualiseringen jeg husker var en kraftig deformasjon av peisen. Vi har en hjørnepeis med glassvinduer inn til brennkammeret. Den husker jeg veldig godt at hoppa opp og ned på gulvet og vinduene inn til brennkammeret åpnet seg på en måte mot meg og lagde grimaser som lignet på ansikter :D. Husker jeg lo vedig godt da!

 

Tiden mellom 18:10 og 18:30 så føltes det på en måte ut som jeg skulle besvime hele tiden, akkurat den følelsen du får når du får for lite oksygen i hodet på en måte, bare at jeg ikke var i nærheten av å besvime. Det ble bare at jeg fikk en følelse av å "våknet" igjen og for hver gang så forandret fargene seg noe voldsomt og visualiseringene virket sterkere. Mindfuck i form av at "jeg bør ikke være her og gjøre dette" kom igjen fra tid til annen for korte perioder.

 

Her begynte jeg også å oppleve at tiden går saktere. Jeg levde meg så inn i musikken når jeg lå på sofaen og bare kikka på alt som var at en sang på 5 minutter føltes som en times lang reise. Spesiellt med øynene igjen så fikk jeg ganske sykt abstrakte visualiseringer. En jeg husker godt er følelsen av å flyte rundt i verdensrommet og observere en mugge som fyller mange vinglass med væsker av forskjellige farger, som blander seg og fyller et nytt vinglass.

 

Det var så abstrakt at det er ikke mulig å sette ord på det.

 

18:45

Nå så satt jeg egentlig for det meste å hørte på musikk og lå på sofaen med øynene igjen og åpne. Gikk en tur rundt i huset og kikka på forskjellige ting som beveget seg i forskjellige formasjoner. Dette bildet fikk meg egentlig fascinert en god stund. Det ble på en måte et rom i alle slags farger som beveget seg rundt og mens jeg "fløy" innover i det på en måte. Så et uendelig antall mønster som gikk igjen som jeg ikke klarer å mane frem nå i edru tilstand.

 

19:20

Her prøvde jeg Winamp visualiseringsplugginen Milkdrop som jeg virkelig kunne leve meg inn i mens jeg hørte på Dire Straits (fremdeles). Var veldig overrasket over hvor godt det var mulig å leve seg inn i de og virkelig se alle slags mønster og forestille seg de som en slags verden. Var utrolig fascinert over dette og satt sikkert 20 cm unna skjermen og så på alle sammen mens de playet rundt som en slags playlist 30 sekunder hver.

 

19:45

Her satt jeg å så på denne videoen. Det er nok noe av det mest utroligste jeg har sett. Der var jeg virkelig INNI videoen og var i ett med både kameraet og alle som var i den filmen. Det var som at jeg var der! Musikken var også en helt utrolig kombinasjon.

 

Nesten på slutten av den videoen så skjedde det noe, det ringte på døra! Jeg fikk hjertet i halsen en stund mens jeg satt å kikka ut vinduene. Jeg tenkte at nå er det naboer som har sett meg og lurer på hva som skjer, hvor pappa er osv... Fikk roa meg litt for tenkte at de kanskje ikke hadde sett meg, men så ringte det på døra igjen. Jeg konsentrerte meg alt for å virke edru og gikk til døra, og til min store lettelse så var det ei jente jeg kjenner.

 

Hun visste at jeg var trippa, men hu veit ingenting om hva psykedelika er eller hva det gjør, så hu visste ikke hvordan hu skulle forholde seg til trippa folk. Så hu prata i vei om jobben, skatt, lønn osv, mens jeg visste ikke helt hva jeg skulle fokusere på. Det hu sa, alt som flyttet seg rundt i rommet, persinennene som rullet nedover veggen mens tankene gikk egentlig løpsk på alt mulig. Så ble til at jeg skiftet fokus hele tiden.

 

Hun nevnte også en del ting som: "Du, har du sett den CSI episoden? Der noen tar LSD uti ødemarka og så dør den ene!" og "Du, dette er farlige saker altså, folk blir psykotiske på dette her så du må passe deg". Men det hadde faktisk ingen innvirkning på trippen i det heletatt, jeg lo det fint av meg og sa: "Skal du liksom gi meg en badtrip nå? Haha :D".

 

Det jeg satt igjen med var følelsen av å "bli tatt på sengen" på en måte, når jeg er aleine og overhodet ikke forventer besøk og sitter i min egen verden og utforsker min psyke, og så kommer det en annen peson. Papiret rundt ziplock posen som LSD-en var i ligger utover på bordet, to stk Valium sovepiller på bordet som kan for en intetanende se ut som "mer dop" og et FEAR cover med litt hasj i. Jeg følte at nå ser jeg ut som en virkelig fucka narkoman den tiden hu var her (20 minutter som føltes som en time), og prøvde å prate så normalt som mulig, men det var ikke lett, jeg blanda ord og noen ord ville rett og slett ikke ut. Uttalelsen ble bare rar.

 

Så hu gikk igjen og der satt jeg igjen med flere følelser av at nå kommer det noen som ser dette, og en del tanker herja rundt i huet på meg som var vanskelig å styre, men fikk fort kontrollen igjen og var tilbake i musikktransen :).

 

20:15 / 20:45

Her hadde jeg noen ganske spesielle opplevelser. Jeg lå med øynene igjen og så på en måte et slags skarpt lys som gikk i takt med musikken, som var så skarpt at det blendet. Fikk følelsen av å måtte myse, men øynene var allerede igjen, lyset var bare så sterkt. Lyset kom i alle farger, blått, rødt, gult osv...

 

Samtidig så føltes det ut som om lysene "varmet" meg på en måte. Der lysene kom fra så kjente jeg også varme, men jeg kunne snu på hodet og det virket fremdeles som om lysene kom fra siden. Det var virkelig spesiellt og jeg ble liggende å nyte den tilstanden i en tid som føltes lenge, men det var kun noen sanger i virkelig tid.

 

21:00 - 23:00

Her kjente jeg at de fleste visualiseringene fadet litt og litt vekk fra dette tidspunktet, men fremdeles rundt i 22- tiden så kunne jeg stå på kjøkkenet og se på puslespillbitene i et halvferdig 1000- biter puslespill krabbe rundt på bordet i en stor klynge som om det skulle vært en haug med små dyr. Tok meg også en tur ut i kulda i 22- tia og følte egentlig ikke noen spesielle visualiseringer utendørs, men mindfucken foregikk fremdeles. Jeg gikk å "skjønnte alt" på en måte, jeg gikk å tenkte mye på hvorfor LSD kan permanent fucke opp personer når jeg følte hvordan det fucket til tankene mine og hvilken innvirkning det ville hatt på svakere sjeler.

 

Jeg satt også å tenkte mye på at "dette er en underlig rus", når jeg så på plantene, hvordan jeg kunne få bladene til å "strekke seg nedover" og geipe til meg mens lyset lagde rare og spirituelle farger over det hele.

 

24:00

Her begynte jeg å føle meg nogenlunde normal, faktisk. Jeg hadde fremdeles trippy- vision til en ganske stor grad, men jeg hadde så og si 100% kontroll over tankene mine. Nå lå jeg bare i sofaen, hørte på musikk og slappet av og nøyt det lille som var igjen på nedturen. Følte meg ganske "borte" så nyttet ikke å sitte på forum og svare på poster, men pratet med en kamerat på MSN som ikke veit at jeg hadde tatt en tripp og prøvde å virke normal :).

 

03:00

Fremdeles trippy-vision, spesiellt om jeg lukket øynene og åpnet dem fort, da strakk alt seg ganske mye for en kort stund, rundt disse tidene så sovnet jeg på sofaen med dyne over meg. Når jeg hadde øynene igjen så ble alle mønstrene man på en måte "ser" med øynene igjen vridd og forvrengt rundt, så det var på en måte litt vanskelig å sovne, men det gikk. Våknet igjen rundt 7- tiden pga en melding, men sovnet og våknet flere ganger igjen. Sto opp 13:30 og da følte jeg meg ganske normal med normalt syn.

 

 

 

Ettertid

 

Det har nå gått en dag etter jeg inntok dosen. Ganske mange ettertanker for å prosessere det jeg har opplevd, men mye av det jeg hadde opplevd var ganske mørkt faktisk, selv om jeg følte meg helt våken under trippen. Det blir nok rett og slett for mye for hjernen så den ikke klarer å huske alt.

 

En ting jeg har lurt litt på er om hjernen faktisk oppfatter ting mye fortere, at det er derfor tiden går saktere i trippen. På et tidspunkt når jeg satt å kikket i taket med PC- skjermen på i sidesynet, så kunne jeg faktisk se de 60 hz-ene skjermen lyser til meg på. Det hvite lyset blinket sånn passe kjapt istedenfor å lyse jevnt. Prøvd å se dette i dag, men da ser jeg kun et jevnt lys i sidesynet.

 

Generellt har det vært en gøy og lærerik opplevelse og jeg angrer ikke på at jeg tok LSD-en. Men jeg kommer nok ikke til å ta LSD igjen, da jeg føler jeg har sett det som er å se og da det sannsynligvis er ganske sjelden jeg får anledninger til å teste det i en setting som bør være mye mer behagelig enn den jeg hadde gjennom denne trippen. En ting jeg har lært er at settingen og mindset-en ikke bare påvirker trippen, det ER en stor del av trippen. Det skal jeg huske på til seinere hvis det blir en tripp på sopp ved seinere anledning.

 

 

 

Skriver dette som anonym fordi jeg er en bruker på dette forumet og vil helst ikke at tidligere narkotika-eksperimenter skal knyttes opp mot mitt virkelige navn :). Det er dumt ved forskjellige jobb-anledninger hvor arbeidsgivere googler navnet og mtp venner jeg har som ikke er like begeistret for dette.

 

:)

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Dette er ikke en gammel tråd selv om det har gått noen dager siden forrige innlegg. Takk for bidraget!

 

Et par spørsmål:

Hvilken setting ville du vært i om du hadde gjort det på nytt?

 

Hva synes du om det å være sosial mens du tripper? Hvordan forandret opplevelsen seg da jenta kom over?

 

Hvilke sanseinntrykk foretrekker du? Du beskrev først og fremst syn og hørsel, hvordan står det til med berøring, smak og lukt? Forsterker de opplevelsen?

Endret av Quicko
Lenke til kommentar
Gjest Psykonaut ;)
Dette er ikke en gammel tråd selv om det har gått noen dager siden forrige innlegg. Takk for bidraget!

 

Et par spørsmål:

Hvilken setting ville du vært i om du hadde gjort det på nytt?

 

Hva synes du om det å være sosial mens du tripper? Hvordan forandret opplevelsen seg da jenta kom over?

 

Hvilke sanseinntrykk foretrekker du? Du beskrev først og fremst syn og hørsel, hvordan står det til med berøring, smak og lukt? Forsterker de opplevelsen?

Takk for komplementet! :)

 

Om jeg skulle gjordt det på nytt så ville jeg nok sørget for å ikke forhaste det så mye. Det ble nesten på sparket at det skjedde den dagen rett etter jobb og ikke dagen etter hvor jeg hadde fått tid til å slappe av og roe ned stresset på forhånd. Jeg ville nok gjordt det enten i leiligheten til noen jeg kjenner som jeg føler meg trygg på som har samme mål som meg (ikke ruse seg for å "bli fucked", men for opplevelsen sin skyld), eller på nytt sammen med en kamerat i huset til pappa mens han er på ferie, men kanskje med en dags opphold der på forhånd så jeg føler meg trygg der og ikke så "at jeg gjør noe ulovlig". Jeg ville også ryddet huset på forhånd og funnet frem en del plakater og ting å drive med. En PC med mye rolig og "trippy" musikk er et must, helst så gode som mulig høytalere å spille det av på. Bruk Winamp og Mediaplayer visualiseringer mye. Å google opp forskjellige "psychedelic art" bilder er også spennende.

 

Men det kan være en fordel å logge ut av MSN/IRC. Syns det ble litt for mye å skulle holde på med en live tripp report i tillegg, selv om IRC loggen hjalp meg med å huske store deler av trippen. En notisblokk og en penn kan nok være like så bra, eller aleine i en IRC channel hvor det ikke er noen andre å prate med så man har tidspunktene til seinere.

 

Fordelen med å gjøre det aleine er at man er nettopp, aleine og har ingen andre å forholde seg til. Man har somregel et ytre skjold mot folk man ikke har et veldig veldig nært forhold til, og å opprettholde det ytre skjoldet i trippa tilstand er slitsomt. Men det er fullt mulig at saken blir noe anderledes hvis begge har samme formål med trippen og tripper samtidig.

 

Å være sosial når trippen er på det heftigste må nesten skje hvis begge er trippa i form av enkle ord og setninger eller rett og slett bare sitte stille og oppleve deg hver for seg og føle en slags "telepatisk" kommunikasjon. Det var egentlig ikke noe særlig når hun kom over edru og pratet fort om alt mulig som man normalt sett gjør i sosiale situasjoner, det ble at jeg følte et altfor stort mas pga alt som skulle inn i hjernen min og tolkes og at jeg rett og slett ville være aleine igjen og fortsette å se på ting, videoer og bilder. Det som er viktig dersom du skal prøve og vil ha en edru sitter, er at den personen forstår hva psykedelika innebærer og at du kanskje ønsker bare å ligge stille og drømme deg bort under turen's peak. Dette er det som gjør at psykedelika ikke kan taes på fester, det fungerer rett og slett ikke på den måten, man blir bare "overbelastet".

 

 

Jeg syns egentlig musikk og farger var de beste sanseinntrykkene under en tripp. Smak og lukt merket jeg ikke noe særlig ekstra til i forhold til alt det andre, men lukt og smak "blandet" seg en gang iblandt så jeg kjente lukten på diverse ting som smak og omvendt. Jeg prøvde å spise potetgull og drikke Pepsi under trippen, men har hørt at det beste skal være er å spise frukt. Gjerne syrlig frukt som appelsiner, men prøvde ikke dette. Berøring var også noe spesiellt under tripp, men ikke veldig nevneverdig i forhold til alt det andre.

 

Jeg vil ikke anbefale å ta psykedelika for ofte, det er viktig å ha god tid til å fordøye trippen i ettertid. Største faren ved psykedelika er hvis det taes for ofte og man tilbringer for mye av tiden trippa i forhold til normal så det blir en slags vane og hjernen utvikler tankemønstrene etter det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
..flere historier om folk som har prøvd LSD EN gang med normal dose på 80-90 tallet og sliter fremdeles med HPPD i dag.

Tror antallet som har prøvd uten disse følgene er særdeles mye høyere, dessuten er det uhyre sjelden at det kommer etter første gangen med psykedelia. HPPD kommer vanligvis etter hyppig eller overdrevent bruk, og det er fortsatt en relativt uvanlig sykdom. Etter å ha kikka litt på fire/fem poster på det forumet har jeg ett inntrykk av at mange av dem var relativt heavy brukere/misbrukere. Sjansene er uhyre mye lavere om en forstår risikoen og ikke overdriver bruket. Alt med måte.

Det at forumet har over 1700 medlemmer er jo da litt skremmende.

Enda fler på dette forumet.

Synes nå ikke det er så voldsomt jeg, og forøvrig betyr jo ikke det at alle sammen har HPPD. Dessuten synes jeg ikke at det er så mye i forhold til ett sannsynlig antall mennesker som har prøvd LSD eller andre stoffer, HPPD kommer ikke bare etter bruk av LSD.

 

Iom at ingen veit hvorfor dette skjer, så blir det på en måte å spille russisk rullett med hjernen tror jeg, da med et magasin som holder ca 1000 kuler hvor det er en kule til stede, og magasinet rulles for hver gang man tripper.
Synes det er fine odds jeg :). Endret av reversfaen
Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Interessant at det finnes en slik tråd her på diskusjon.no, og jeg synes det er bra at mange har tatt seg tid til å svare ordentlig i den. Tenkte jeg kunne legge til litt fra mitt eget hjerte siden jeg faktisk har tatt LSD flere ganger enn jeg har fingre å telle med.

 

For å si det veldig enkelt: Har man tatt LSD noen ganger, skjønner man hvorfor det er relativt harmløst for noen, og ikke fullt så bra for andre. For å ta et eksempel, så skyr de tyngre narkomane på Plata dette stoffet som pesten, og forteller deg gjerne at det er livsfarlig. Hvorfor? Fordi dette er mennesker som ikke har psyken eller omstendighetene på plass for en vellykket LSD-tripp.

 

For normalt sunne, friske og oppegående mennesker er saken litt annerledes. Så lenge man passer på å være i en trygg setting med trygge folk, er det større sjanse for at du ler deg halvt ihjel, og ender opp støl i magemusklene og med litt sår hals neste dag. Antakeligvis har man også lært noe om seg selv under veis, LSD bretter ut personligheten din på mange måter. Tror nesten jeg vil gå så langt som å si at det er et sunt tegn at man kan ta LSD uten å få problemer, det er en god indikasjon på at man har psyken sin på plass. (Ikke at jeg vil oppfordre noen til å ta LSD bare for å sjekke).

 

For videre lesning, kan dere ta en titt på Den store LSD-tråden jeg skrev på freakforum.nu i fjor.

 

Det som kan bli skadelig er om du ikke er mentalt forberedt eller har noen til å passe på deg, og for eksempel finner ut at du kan fly ut hvis du hopper ut vinduet.

 

Jeg har aldri trodd jeg har kunnet fly på LSD. Tror akkurat denne fly-greia har blitt gjentatt i det uendelige fordi folk ikke forstår hvordan LSD virker. Man skal normalt ikke få hallusinasjoner av LSD, bare ulike synsforstyrrelser slik som glødende farger og bølgende mønstre. Skal dog si meg enig i at det å ikke være mentalt forberedt, øker sjansen for at det går galt på et eller annet vis. Samtidig trenger ikke det at det går "galt" under trippen være et problem, det kommer alltids noe godt ut av det hvis man ser det på riktig måte. Det er jo uventede situasjoner og sanseinntrykk som lærer deg mye om deg selv. Har hatt noen sånne tripper selv, der vi virkelig har rotet oss bort, men har kommet helskinnet ut på andre siden allikevel.

 

 

Tar gjerne i mot spørsmål relatert til denne posten, Den store LSD-tråden og mine egne LSD-opplevelser.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Takk til ChrMLfor bryderiet med å åpne tråden. Håper bare den får være i fred fra våre ivrige mods og admins:) Oppfordrer på ingen måte noen til å bruke LSD og liknende stoffer! Bl. a. fordi det er ulovlig...

 

Jeg vil gjerne lufte noen tanker om emnet, og kanskje stille noen retoriske spørsmål.

 

Jeg var 15-16 da jeg oppdaget The Doors, Hendrix, Janis og hippiebevegelsen. Litt senere åpenbarte jazzen og beatpoetene seg for meg. Det manglet ikke ikoner, men heldigvis (kan jeg si nå) kom jeg ikke borti annet enn hasj og hard liquor. Det var vel på rundt denne tiden jeg datt litt av lasset, tror jeg Husker ikke stort av -90 tallet, egentlig:)

Men nå er jeg jo bltt noen år år eldre da....

 

Har lest mye spennende om psykedelika og jeg synes alle forteller noenlunde det samme; større selvinnsikt, større oppmerksomhet på omgivelsene, mere menneske, nesten... Listen bare fortsetter Man behøver ikke gå lenger enn til Gateavisas glimrende, eviggrønne artikkel fra #155 "LSD for nybegynnere".....

 

Hvem er det som ikke har lyst til å oppleve f.eks. dette:

"Det er som om du ser verden for første gang, som Adam i paradis på den første dag. Allting blir sylskarpt, farger får en utrolig intensitet og glød, helt dagligdagse gjenstander blir interessante og betydningsfulle. Overflatestrukturer og bevegelser blir en fryd bare å se på, barken på et tre, skyene på himmelen, sola som glitrer i vannet."

 

Denne er også fin:

"Jeg'et, dette lille spotlightet vi normalt ser verden gjennom, går helt eller delvis i oppløsning mens du er på LSD. Det skillet du normalt føler mellom deg sjøl og omgivelsene viskes ut. Du føler deg i ett med omgivelsene, og det fører naturlig til medfølelse, kjærlighet; peace, love & understanding er ikke bare en tom frase"

 

Glimrende stoff for selvutvikling, virker det som altså....I mitt tilfelle er det kanskje en trang til forandring i meg selv som frister. I de senere årene har jeg blitt enda mer nysjerrig på en mer alternativ tilnærming til livet. Jeg tenker blant annet på yoga og meditasjon, og i senere tid runemagi, trommereiser, sjamanisme. Vet ikke helt, men det virker som om hjernen min prøver å si meg at "Hei du, din treiging, det er massevis av porter å åpne og hindringer å rive ned. Du har godt av å utvide horisonten litt... Benytt de hjelpemidlene som finnes."

 

Der er vi ved poenget mitt, endelig:)

 

Alle har jo sitt å stri med, sine problemer. også jeg. Men hvem kan vel på berope seg "eternal sunshine in a spotless mind", som det heter? Kanskje kan LSD og lignende stoffer åpne dørene Huxley snakket om, for folk flest? Jeg føler i alle fall at jeg trenger et skikkelig spark der oppe. En åpenbaring, rett og slett. Kan det være medisinske grunner til å bruke LSD? Tenk på Leary og hans likesinnede. Høyt utdannede folk som visste hva de drev med i sin tid! De mente at i riktig setting og ved god veiledning kunne man endre sinnet på en positiv måte, for å si det kort...

 

Jeg er selvsagt klar over "farene" ved å bruke LSD hvis man har det litt stritt., Jeg tenker på såkalte bad trips. Men det er vel med dårlige triper som med gode, at ved å jobbe med dem så får man noe positivt ut av det. Og om man ikke vil jobbe med opplevelsene etter en tripp, så bør kanskje folk finne seg noe annet å bruke? For meg så er ikke dette et rekreasjonelt stoff, men noe jeg evt. kommer til bruke i en, skal vi si, spirituell sammenheng.

 

Noen som har tanker rundt dette? Noen som kan si noe om sine erfaringer?

Oppfordrer alle sammen til å komme med det!:)

Lenke til kommentar

Her er noen dokumentarer dere kan se på. Til informasjon og inspirasjon:)

 

How to go out of your mind

Hofmann's Potion

The beyond within

 

Erowid.org har en oversikt over gratis online bøker. Den finner dere her.

Albert Hofmanns LSD : My Problem Child er en klassiker

 

Ellers har Gateavisa flere bra artikler om LSD og andre ting. De som ikke er fritt tlgjengelige, kan kjøpes fra forlaget. Se i indeksen og let dere frem.

F.eks et interessant intervju med Jan Greve

 

Post gjerne ting som er av interesse for tråden!

 

Edit: Korrektur, fikset linker

Endret av Vale
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Gjest Gjest_ASDF

Prøvde ut LSA nå på sommeren. Første og siste stoffet jeg skal ta.

 

Trippen i seg selv var helt fantastisk, og hadde en knallfin natt. Grunnen til at jeg ikke kommer til å ta noe lignende stoff senere er rett og slett fordi jeg i ettertid har tenkt mye på at jeg KUNNE ha gjort.

 

 

Noen som har prøvd LSA og LSD som kan fortelle noe om forskjellene på trippene?

Lenke til kommentar

@Guest_Gjest_ASDF_*

 

Hva mener du med "jeg i ettertid har tenkt mye på at jeg KUNNE ha gjort."?

 

Hvis jeg skal våge meg frempå så er LSD noe som fremstilles kjemisk, mens LSA fins naturlig, f.eks i forskjellige typer frø.... Strukturmessig er LSA og LSD temmelig likt. Skal ikke uttale meg om opplevelsen er lik, men les rapportene på Freakforum.nu og se om du får noe uttav det... Denne er fin:)

 

@Nichotin

 

Har fikset på linkene...

Artikkelen du linket til er jo en klassiker:)

cheers

Endret av Vale
Lenke til kommentar
Gjest Gjest_ASDF

Hei, takk for svar. Har lest mange rapporter der. Sinnsykt spennende å lese når det er så "personlig" fra alle brukerne.

 

Mente egentlig å skrive ALT jeg kunne ha gjort, og ikke AT jeg kunne. Haha, ble litt gæli... :p

 

Tror rapporten min ligger inne der forresten. Kan se om jeg finner den etter jobb :)

Lenke til kommentar

OK, da blir setningen sånn: "...rett og slett fordi jeg i ettertid har tenkt mye på alt jeg KUNNE ha gjort." Riktig? Hva mener du at du kunne ha gjort da? Hørtes litt ut som om du var redd for at du kunne finne på noe helt vanvittig:) Og det stemmer vel ikke? Ikke det jeg har fått inntrykk av i alle fall.... Mange opplever det vel ikke som en rus en gang, men forteller om en fantastisk klarhet og at sansene åpner seg opp. Har jeg lest da:)

 

Finn den LSA rapporten din da! Gi beskjed, eller evt, klipp og lim den inn her. Alltiid fin lesing med sånt! Jeg vil si det er relatert til tråden...

Lenke til kommentar
Gjest Gjest_ASDF

Ja, mener alt jeg kunne ha gjort. Hvis jeg plutselig hadde fått det for meg å gjøre noe som i normal tilstand ville vært helt utenkelig, hadde jeg mest sannsynlig gjort det mens jeg var påvirket. Tenker da på ting som kan skade en selv eller andre. Så jo, var noget redd for at jeg skulle ha funnet på noe vanvittig. :p

 

Fant forresten rapporten. ;)

 

 

LSA rapport - Start

Det hele tar sted på Roskilde, i Danmark, året 2009.

 

Samtaler er "improvisert"/basert på det jeg husker.

 

Ønsker alle en fin lesning, og håper dere tar dere tid til å lese hele opplevelsen for å få et fulverdig inntrykk.

 

Intro:

Klokken er rundt 10:00, og jeg og tre stykker til tar turen innover til København. Jeg og to av kompisene drar på Guinnes og Ripleys museum, og sistemann tar turen til en sjappe, som ligger ca. 5km unna. Litt utpå dagen, rundt 16:00, sitter vi i bilen på vei tilbake til Roskilde.

 

Velger å kalle "fjerdemann" for Max, for å gjøre det enklere. Max og jeg har pratet MASSE om psykedeliske stoffer og effekter, osv. Bl.a. har han fortalt meg at LSD er det stoffet som gir de sterkeste "visuelle" effektene. Han viser meg en pose med 10 frø, som viser seg å være LSA. Ifølge Max er LSA et svakere stoff sammenliknet med LSD, og noob som jeg er, tolker jeg dette som at det også er tryggere.

 

Vel tilbake på campen, byr han meg 5 av disse frøene. Jeg griper sjangsen og tygger disse frøene til de fikk en "grøtaktig" konsistens. Etter dette satt jeg forventningsfult å ventet. En slags skrekkblandet fryd. Jeg var både stolt over meg selv over at jeg hadde prøvd, og samtidig ganske skuffet over at jeg hadde brutt et indre løfte om å aldri prøve noe "slikt".

 

Etter et par minutter begynner jeg å få svake magesmerter (vondt i magen), men Max hadde forberedt meg på dette. Tok det derfor med et smil, og prøvde heller bare å puste dypt. Etter ytterligere 30 minutter, måtte jeg bevege meg litt, fordi jeg begynte å bli "spydårlig". Jeg gikk bort til fellesvannkranen og bestemte meg for å barbere meg. Vet ikke hvorfor jeg gjorde dette, men tror egentlig ikke det var pga. rusen.

 

Da barberingen var gjort, gikk jeg og Max litt rundt og jeg begynte å bli virkelig dårlig nå. Jeg sier "Max... ikke prat." og han svarte ikke, og vi bare gikk rundt. Jeg tror vi gikk i bortimot 40 minutter, før vi var tilbake på campen. Magesmertene begynte sakte men sikkert å bedre seg.

 

Max ber meg se han i øynene, og jeg ser at han får litt "WOW" effekt, idet han ser at pupillene mine er så og si bare sorte hull, men minimalt grønn-farge rundt. Flere spør om å få se, og de fleste får delvis sjokk. Jeg syntes dette var litt artig, og jeg merket samtidig at alt jeg så var noe rødere. (Fargene jeg oppfattet var rødere/varmere). Reiste meg så for å gå litt igjen, og gikk nedover gaten som skilte alle campene. Når jeg fikk øye på en gjeng på 4 jenter, begynte jeg å smile og delvis le. Merket på turen fra og til campen at jeg ikke greide å styre smile og lattermusklene mine, noe som kanskje var innbilt, men tviler litt.

 

Nok en gang var jeg tilbake på campen, og andre lo når jeg lo av de. Det var ikke noe festlig på gang, men jeg lo likevel. Det gjorde de også, mest sansynlig av meg. Max blir med meg for å gå litt igjen, men nå begynner virkelig effekten å slå inn.

 

Hoveddel:

Vi er på vei tilbake til campen, idet jeg setter meg på kne og følgende samtale med Max tar sted;

 

Meg: "Max, stopp! Jeg MÅ spy"

Max: "Nei!! Ikke spy!! Vi skal kose oss, det er så god stemning her og vi har det så bra"

Meg: "Nei, jeg MÅ!!"

Max: (Delvis) "Legg deg i teltet og slapp av litt, det er deilig."

 

Husker ikke mer fra samtalen, men vi kom oss tilbake til teltet. Idet jeg går inn i teltet, legger jeg meg på den oppblåsbare madrassen, som plutselig virker som et hav. Jeg ligger og svømmer, og ser plutselig et ansikt i madrassen. Ansiktet blir borte, og jeg ser min egen mage, som jeg blir veldig fascinert over. Legger meg så på ryggen, og prater med Max som er veldig begeistret over oppførselen min. Vi prater om diverse ting, mens jeg ligger og ser i taket på teltet, som har blitt en himmel.

 

Overflaten i taket har blitt jevn, og jeg ser ikke lenger dybden i det.

 

(Mangler deler her)

 

Max kommer med iPhonen sin, og gir meg ørepropper. Jeg sliter med å putte de inn i ørene mine. Når jeg har fått de på plass, spiller Max en form for Psytrance, og jeg ser for meg skog og fugler, samt noe postapokalyptisk miljø. Har til nå drukket ca 3dl. vann fra en flaske som lå i teltet, og har spyttet ut en del i bunnen av teltet.

 

(Mangler deler her)

 

iPhonen er utladet, og musikken stopper. Blir i dårlig humør av dette, og Max løper tilbake til teltet sitt for å legge den tilbake. Med dårlig humør, mener jeg at jeg blir lei meg. Ligger likevel og nyter følelsen av å slappe av i madrassen mens jeg ser ting i taket. F.eks. skyer. Når Max kommer tilbake prater han mer med meg, men jeg greier ikke å fokusere. Stemmen hans "knuser", og jeg SER stemmen hans som en "PEZ"-godteri som knuser utover en svart bakgrunn. Jeg rister på hodet, og så er jeg tilstede igjen. Når jeg forsøker å prate tilbake, skjer det samme med min stemme, og jeg greier ikke å fullføre. Dette irriterer meg.

 

En annen kar på campen, som har prøvd LSA tidligere, kommer inn for å se etter meg. Er helt borte, og husker ikke hva vi pratet om. Plutselig kommer jeg til hektene et øyeblikk, og det varer i rundt 15 sekunder. Sier så til Max og han andre;

 

Meg: "Haha, neida, jeg bare tuller. Skal vi gå ut og sette oss?"

 

I sammenhengen betydde dette at jeg ikke var påvirket, noe jeg så til de grader var. De lo, og jeg ble i godt humør.

 

(Mangler deler her)

 

Jeg får melding av kjæresten min som bor i Norge, hvor det står:

 

"Ville bare fortelle deg at jeg er utrolig glad i deg, gutten min<3:*"

 

Følelsen jeg hadde inni meg da jeg leste denne meldingen, kan ikke beskrives. Det var som at jeg fikk overdose av glede. En bølge som skylte vekk alle bekymringer og negative ting strømmet gjennom meg, og jeg tror noe skjedde med psyken min akkurat da. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men les videre til avsluttninen hvor jeg sier mer om dette.

 

Av alt som kunne skje, ble selvfølgelig telefonen min utladet, og jeg ble EKSTREMT lei meg. Begynte ikke å gråte faktisk, men tror ikke det var langt unna. Kastet så telefonen min i bunnen av teltet, og fortsatte å prate med Max.

 

(Mangler deler her)

 

En annen kompis i campen hadde kommet inn i teltet, og jeg var så lei meg at jeg bad han legge seg på gulvet ved sidenav meg. Han var full. Han spør hvor mye klokken er, og jeg skal sjekke telefonen min. Jeg tar tak i den, og merker at den er våt. Den hadde havnet i vannet jeg hadde spyttet ut, og jeg blir desperat. Tørker den på teltduken, shortset, alt som er tørt. Heldighvis fungerer den ennå, men den er for utladet til å kunne bli slått på.

 

Tror jeg sier noe som gjør at jeg skal vise han et bilde av kjæresten min, som ligger bak dekslet på telefonen. Når jeg ser på bildet, greier jeg ikke å fokusere og det er noe inni meg som gjør at jeg ikke blir glad over å se henne. Jeg tar bildet og krøller det, for så å kaste det i bunnen av teltet.

 

(Mangler deler her)

 

Kompisen min er fortsatt i teltet, og en til har kommet. Ber så om å få se de i ansiktet, og ser han som lå ved sidenav meg som død. Ansiktet "skrumpet" inn, og han ble grå i ansiktet. Akkurat som at ansiktet ble en hodeskalle.

Den andre kompisen min så jeg som gammel, men greier ikke å gjenfortelle hvordan det så ut. Men var litt samme effekt, som den døde, bare ikke like fult.

 

(Utover dette husker jeg ikke store deler, men fortsetter å skrive til tross for at de delene jeg husker kan være litt korte. )

 

- Litt vimsing rundt i campen, hvor jeg bl.a. pratet med en keeg type jeg ikke likte, og en dame med rastafletter. Ba de om å prate fort, for å få den PEZ-effekten jeg hadde fått tidligere.

 

- Gikk rundt på området og satte meg i en stol ved sidenav en motorsykkeltype som tydelig viste at han var sur på meg pga. "frekkheten" min.

 

- Do-besøket, hvor jeg kjeftet på en mann bak disken i en kiosk pga. han hadde dopapir jeg trengte. Dette er relativt ekkelt, men velger å skrive det likevel. Da jeg satte meg på do, skulle jeg "slippe 2'ern løs". Husker at jeg presset, men var redd for at jeg skulle presse for hardt. Tørket meg, og vet virkelig ikke om jeg faktisk fulførte eller om jeg ikke gjorde det. (Vet heller ikke i ettertid om jeg gjorde det.)

 

Etter dobesøket begynte jeg å gå tilbake til campen, som ligger ca. 500 meter unna do-området. På veien tilbake, fikk jeg en følelse som var rett og slett forjævelig. Jeg følte meg ekstremt ensom, siden jeg måtte gå helt opp alene. Jeg knakk sammen, og spydde som en gris. Satt på kne og kastet opp i ca. 5 minutter, til det kom to folk forbi. Husker ikke hva de sa, men de snakket til meg.

 

Etter 5 minutter til, reiser jeg meg. Følelsen jeg hadde da var at jeg "kjempet mot LSA'en, og at jeg vant". Dette gav meg en god følelse, ut av den jævelige følelsen. Hadde det ikke vært for at jeg hadde reist meg, tror jeg det kunne blitt en lang, dårlig trip. Utenfor campen vår, ble jeg stående og se på himmelen. Himmelen "lyste" mørkeblått i en slags neon-farve. Stjernene ble stjerneskudd, og gresset på bakken strålte og strakk seg mot meg. Om jeg kunne gitt "temaet" et navn, ville det vært "drømmetema". Dette var fantastisk! Kanskje det beste med hele turen min, om man ser bort ifra meldingen fra kjæresten min.

 

Neste jeg husker er at jeg la meg på madrassen med et smil om munnen, og at jeg var lykkelig over at jeg hadde "vunnet" denne trippen, samtidig som jeg var redd for at jeg ikke hadde fulført doturen min.

 

 

Dagen etter:

Dagen etter var mildt sagt rar. Hadde ikke følelser for noen eller noe, og var mer eller mindre likegyldig til alt. Tenkte på venner, bekjente og kjæreste og merket ikke hverken glede eller savn. Er egentlig ikke så mye mer å skrive om dagen etter, men dagen var slapp.

 

Kompisen min som hadde ligget ved sidenav meg i teltet, fortalte meg også at jeg hadde sagt "Hadde jeg hatt en pistol her hadde jeg skutt deg". Dette beklaget jeg på en seriøs og skamful måte når jeg fikk vite det, og jeg angrer på at jeg sa det.

 

Ettertid:

I ettertid har jeg blandede følelser om denne turen. Som tidligere nevnt, føler jeg fortsatt at jeg har feilet et personlig løfte om å aldri prøve noe slikt, men samtidig er jeg glad jeg endelig har prøvd så jeg vet hva jeg har "drømt" om.

Vanskelig å forklare.

 

Vet ikke når det skjedde, men kastet opp i teltet under en av delene, og svelget spyet. Har vært relativt dårlig i magen i ettertid, men vet ikke om dette er pga. denne hendelsen, eller om det er pga. dårlig kosthold.

 

Effekter jeg merket underveis:

Problemer med å prate

Problemer med å gjøre enkle ting, som f.eks. å snu meg, gå, løfte ting, osv.

Visuelle effekter:

- Farger/lys blir overeksponert

- Ting som ikke skjer, skjer

- Lysende etterheng ved bevegelser

- Greide noen få ganger å "lage" slow-motion effekt

Audiovisuelle(?) effekter:

- Greide noen få ganger å "lage" slow-motion effekt

- PEZ-effekt (setninger knuser til støv)

Problemer med å kontrollere følelser:

- Ekstrem glede

- Ekstrem sorg

Problemer med å styre kroppen.

 

 

Dette er hva jeg kan fortelle om min LSA-trip. Håper dere likte lesningen, og at ting ikke ble for uklart. Beklager også at jeg ikke husker enkelte deler.

 

LSA rapport - Slutt
Lenke til kommentar

Takk for rapporten. Det var artig og interessant lesing. Det virker som om du hadde det stort sett bra, og at du fikk noe ut av det. Det er jeg glad for:) Jeg lærte at det ikke er noen god ide å gå på do mens man tripper:)

Om jeg noen gang kommer i posisjon til det, vil jeg nok velge en annen setting enn akkurat en svær musikkfestival med masse folk. Det er mulig du ble litt stressa av det, og at det trigget de negative følelsene du fikk. Hva tror du selv? Doseringen på fem frø på en førstegangstripp var kanskje litt drøy, men det er bedre å hoppe i det enn å krype:) Vet du hvilke frø kompisen din hadde? Morning glory? HBWR? Vil tro at det er vanskelig å bestemme "styrken" på frøene, da det nok er flere faktorer som kan påvirke.

 

Jeg vil tilbake til dette med å gjøre ting man egentlig ikke vil mens man er påvirket av denne typen stoffer. Du sier at du er\var bekymret for at du ville skade deg selv og andre.... Du fryktet å miste herredømme over din egen kropp og ditt eget sinn? Du var redd for å miste kontrollen eller? Det stemmer mer med det jeg har lest om f.eks. datura og andre deliriske stoffer. Og det er en helt annen historie....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...