Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Aliens er en film som blir 10% bedre for hvert år av 70 og 80-tallet man opplevde.

 

Aliens er en av tidenes beste oppfølgere EVER! Fantastisk film!

 

Et av de sjeldne tilfellene der oppfølgeren er bedre enn originalen. Og attpåtil Scifi Action istedetfor Scifi Horror. Aliens er konge på haugen av de filmene... så jævlig mange bra quotes ifra den filmen også.

 

http://www.imdb.com/title/tt0090605/quotes

Lenke til kommentar

Jeg ville så sagt at den er bedre ved at den bruker stilen til Aliens så bra, og samtidig fører den så gjennomført i en videreutvikle form. Du må være et geni for å gjøre noe slikt.

 

Fra horror til action? Det var slettes ikke det som gjorde den bra. Kunsten er å beholde det som gjorde originalen bra og utvikle den til noe bedre samtidig. Cameron er en av få som virkelig kan det med oppfølgere.

Endret av co2
Lenke til kommentar
"Attpåtil"? Hvordan er det bedre at den er action framfor horror?

 

Tror du missforstod, eller at jeg kludra til det jeg mente å si. Altså, til tross for at den forandrer sjanger, så klarer den å hevde seg. Og actionfilm er gjerne ikke det som hevder seg filmatisk sett ;)

 

"Til tross for" er kanskje et bedre begrep.

Endret av anonymouse
Lenke til kommentar

Resident Evil Degeneration

IMDB: 6.8/10

 

Dette blir en kort review for min del. Jeg liker animert film, jeg har ingen problemer med CGI, men dette blir for teit. Noen svært gode scener mikses inn med utrolig dårlige hentai-style animasjoner. Må ha vært en amerikansk og en japansk animator som kranglet om stilen og endte opp med å gjøre hver sin del, eller noe slikt... voice acting og dialog er innimellom så dårlig at det er til å le av. Scriptet er ræva, og ikke engang verdig noen cutscenes i noen av spillene. Nei, dette var ganske dårlig.

 

2/10

Lenke til kommentar

Nick of time (1995)

 

Overaskende film og en meget brukbar "thriller". Historien er veldig enkel, en far (Johnny Depp) og hans datter trer av toget i Los Angeles for deretter å bli plukket ut av en person (Christopher Walken) med mørke hensikter. Han blir stilt ovenfor et vanskelig dilemma, enten dreper han Californias guvernør innen 90 minutter ellers dreper de datteren hans.

 

Filmen foregår i "sanntid" noe som øker spenningen. Johnny spiller som vanlig eksemplarisk og Christopher Walken gir og en meget god prestasjon i filmen. Nettet snører seg sammen når det viser seg at det er ingen man kan stole på og nesten hele stabben til guvernøren er med på komplottet. Man føler nesten håpløsheten som faren, Gene, gjør, når han er nødt til å utføre et drap.

 

Alt i alt klarer filmen å holde spenningen oppe gjennom filmens forløp.

 

Karakter: 8/10

Lenke til kommentar
Into The Wild har jeg utsatt grasalt lenge nå. Kanskje jeg burde gidde å gi den en sjanse?

 

Bare til å kjøre på. Jeg var lite lysten til å se en film som ble beskrevet som en kar som skulle reise på tur i Alaska. Det skrek "kjedelig" til meg. Men Forrest Gump lærte meg på 90-tallet at jeg bare må ignorere egne forhåndstanker om en film, de er som regel feil uansett. Synd jeg ikke bare kunne fjernet slike tanker, de er alltid der. But then again, det er artig å bli positivt overrasket :)

Lenke til kommentar

Lost in Translation var en fin film å starte dagen med. Varm, morsom og nydelig. Har sett den før, og likte den godt, men nå forelsket jeg meg en smule i den. Og Scarlett, det er virkelig vanskelig å la være. Tokyo tar seg forøvrig godt ut på film.

Har egentlig lyst til å se den igjen med det samme.

Lenke til kommentar

Jo, tror det. Kanskje godt med litt livserfaring. Ikke at jeg har hatt tid til å tilegne meg allverden, men jeg føler at jeg kjenner meg igjen i mye i filmen. Det tror jeg egentlig de fleste kan, til en viss grad. Uansett er det karakterene og stemningen som gjør filmen for meg. Det er noe melankolsk og romantisk over den, det er veldig tiltrekkende.

Humoren er jo litt smal også, det kan være grunnen til at den ikke treffer alle.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Religulous

 

Dette er ikke en dokumentar. Du kommer heller ikke unna å kalle den en subjektiv dokumentar. Det er en komedie. Bill Maher er en komiker som i noen tilfeller flyr under radaren blant religiøse ved å hevde at han kun stiller spørsmål fordi han "ikke vet", og i andre tilfeller bruker billige klippetriks for å stille motparten i et dårlig lys. Det samme gjøres i alle realityserier og på denne måten undergraver han sitt eget budskap. Jeg tror Maher liker å høre seg selv snakke og er den typen som liker å gjøre enkle ting kompliserte for å understreke sin selverklærte genialitet. Det skinner igjennom i denne filmen. Likevel er den forholdsvis interessant, selv om latterliggjøring av religiøse fundamentalister begynner å bli gammelt. Mot slutten prøver filmen å hente seg inn som en mer seriøs og kritisk dokumentar, og det er forsåvidt greit ettersom Maher faktisk har noen meget gode poeng. 7/10

Lenke til kommentar
Jo, tror det. Kanskje godt med litt livserfaring. Ikke at jeg har hatt tid til å tilegne meg allverden, men jeg føler at jeg kjenner meg igjen i mye i filmen. Det tror jeg egentlig de fleste kan, til en viss grad. Uansett er det karakterene og stemningen som gjør filmen for meg. Det er noe melankolsk og romantisk over den, det er veldig tiltrekkende.

Humoren er jo litt smal også, det kan være grunnen til at den ikke treffer alle.

 

Helt enig, så den for første gang for noen dager siden. En fantastiske stemning! Humoren er ja, litt smal og jeg falt ikke helt for den med det samme, men scarlett og bill er fantastiske!

Lenke til kommentar

The Kingdom

http://www.imdb.com/title/tt0431197/

IMDB 7.2/10

 

En ny dag, en ny film om terrorisme. En Bin Laden-kopi sprenger en haug med amerikanske oljearbeidere og deres familier i luften, og FBI klarer å presse saudiene til å få sende noen dit for å etterforske. Må si filmen også glorifiserer amerikanere og deres kampevner til de grader, og vi har fire ramboer istedet for én, men alikevel ER det jo en actionfilm. Jeg undret meg også over om jeg skulle skrive at filmen demoniserer Saudi-Arabia, men ifra det jeg har lest er de avspektene av filmen nokså realistiske - noe som i retrospekt gjør filmen litt skremmende. At amerikanere er villige til å dra dit er hinsides min fatteevne og nesten som "plothole" å regne, men de er jo der i virkeligheten også så... tja, det er vel ikke så mye mer å si om denne filmen. Den er formulert ganske bra etter action-blockbuster reglene.

 

6/10

Lenke til kommentar

Frankenstein (1931)

 

90593-004-6B360FC2.jpg

 

Enda gammel skrekk-klassiker er nå sett. Frankenstein er fortellingen om Professor Henry Frankenstein, som sammen med sin krokryggede venn Fritz skaper et monster ved en feiltagelse, og et forferdelig monster er nå på frifot. Det er et par flotte shots i filmen (bl.a bildet over her), og et langt shot hvor kamera beveger seg mens en mann bærer en druknet jente bortover. Filmen er ikke skummel, men underholdene nok. Den får av meg 6 / 10.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...