Gå til innhold

*løst* Kompaktkamera i semiproff klasse, pris liten hindring.


Anbefalte innlegg

Jeg blir mer og mer imponert over LX3. Har nå fått tatt en del bilder, og har til nå ikke egentlig hatt bruk for blitsen. Tok nå i julen blant annet et bilde i en mørk stue, av et juletre ved siden av en syvarmet lysestake. Alt av lys i rommet kom fra juletreet og lysestaken, og selv uten blits og annet enn mine egne hender som støtte, ble bildet skarpt og uten bevegelsesuskarphet.

 

Tok også noen bilder i en "julemørk" stue på julaften, av vi som satt med forventning i blikket. Også disse bildene ble tatt uten blits, og fungerer meget bra slik.

 

Om man tar to bilder, et med og et uten blits (med et hvilket som helst kamera) så ser man hvor mye mer ekte bildet uten blits er. Dessverre er det de færreste kompaktkamera som klarer dette uten å gi uskarpe bilder.

 

Ingen av disse bildene har ISO høyere enn 400, da jeg har stilt kameraet inn på 400 som max. Det fungerer bra, gir lite støy, og sammen med lyssterk optikk og optisk stabilisator, så er det tydeligvis nok med mørkere enn vanlig innebelysning for å få skarpe bilder.

 

Nå er jeg riktignok ikke så skjelven på hendene, men jeg klarer ikke samme resultat uten blits med andre kompaktkamera.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det var da svært hvor ovenpå denne buitre skulle være; min oppriktige mening med mitt innlegg var å

...

det er mulig jeg setter lista atskillig høyere enn denne buitre og hans like.

Du skal i hvertfall ha at du skriver like pompøst som du velger deg nick.

 

Etter to år med GR-D solgte jeg det rett før jul for å finansiere D40. D40 er fint det, men jeg savner GR-D'n. Regner med bedre handlerom til våren, så da regner jeg med å suplere med en LX3. G9 og G10 er foruten å være suverene kameraer, også godt egnet til å slå fra seg med i et basketak, byggkvaliteten på dem står ikke tilbake for noe.

 

Selv om du har rett i noe av det du skriver, så har du også feil på andre punkter. Og stilen din da mann! Det får være grenser... :nei:

Lenke til kommentar

Av og til, langt oftere enn nødvendig vil jeg si, er jeg redd dette forumet mer handler om stil enn innhold. Jeg tror denne kaian skal være takknemlig for at noen bruker litt av sin tid til å besvare ulike trådstarteres spørsmål, også med sine egne subjektive meninger og erfaringer, og ikke bare synse tomt ut fra teknisk data de har lastet ned fra nettet, eller fått innenbords gjennom å konsumere fotoutstyrs-tester og lignende.

 

Det er dessuten å anbefale å lese det som faktisk står skrevet i innleggene, betydningen i frasene, setningene; i stedet for å klippe og lime de ut av sammenhengen i et kompromitterende og animert svar, en slags fordømmelse, kan det vel sies å være, -av hva det nå enn skulle være.

 

Jeg synes det er underlig at du insinuerer at innlegget jeg skrev har fakta-feil, uten å videre gå inn på hva det dreier seg om; eller mente du heller at det var mine subjektive vurderinger og erfaringer som var feil, gale, -i så fall er vi vel heller uenige, og det skulle være noe ganske annet. Du kunne jo kanskje fremvise litt av din angivelig gode og korrekte språkføring, og fortelle hva det dreier seg om; men det er jo som kjent lettere å ape enn å skape. Du skulle vite at det er ambisiøst å fordømme, riktig svulstig og pompøst vil mange hevde, det fordrer mye, men det spørs om ditt avstumpede og tildels usaklige innlegg har ryggrad til å bære det, -jeg betviler det sterkt.

 

En fakta-opplysning jeg opprinnelig kom med, som jeg kan være villig til å modifisere, er at legeringen til både GX200 og GR Digital er av en slik magnesiumlegering som kan sies å være unik. Grunnen til dette utsagnet er at GR Digital i sin tid ble annonsert med nettopp dette. Jeg har forstått det slik at metallegeringen som brukes i de andre kameraene i denne klassen ikke er av like edel renhet og type, men hvis dette ikke stemmer, eller muligens kan nyanseres bedre, beklager jeg det. At GR Digital I/II og GX200 er meget velbygde kameraer, er det vel knapt noen som har tatt i nærmere øyesyn som vil betvile; at de videre er meget godt ergonomisk tilrettelagdt, også for de som er vant til kameraer i helt andre enden av pris og størrelses skalaen er vel relativt anerkjent. GR D. fikk i sin tid flere priser for sine mange gode egenskaper, det var vel heller ingen tilfeldighet. Disse Ricoh kameraenes egenskaper på høyere ISO verdier, har blitt repetert til det kjedsommelige gjennom flere år, i så stor grad at mange som ikke har noen videre brukserfaring med disse modellene nærmest lirer det av seg sporenstreks, når kameraene omtales. Det mange ikke vet er hvordan støyfjerningsprogramvarene til mange kompaktkameraer, også spissmodellene, arbeider. Av frykt for å egle på meg noen her skal jeg fatte meg i korthet angående dette; jeg har sett billedeksempler tatt med noen av de kameraene som omtales i denne tråden som ihvertfall ikke begeistrer meg i så måte, hvilket kamera og merke dette gjelder, velger jeg klok av skade å holde for meg selv.

 

Mange som kun kjenner Ricohs spissmodeller gjennom tekniske data, kunne ganske sikkert ha mye nytte av å ta en nærmere titt på de, også i praktisk bruk. Dessverre kan det virke som tilstedeværelsen til Ricoh, som kameramerke, -Ricoh er som kjent atskillig mye mer en fotoutstyr, har blitt redusert i det norske markedet de to siste årene. Hva det har å gjøre med at Scandiafilm AS overtok agenturet for ganske nøyaktig et par år siden etter Aronsen AS, er det vel bare opp til fantasien til den enkelte å konkudere med.

 

Videre vil jeg rydde opp i en villfarelse enkelte av brukerene som har besvart denne tråden fronter; at jeg skal uttalt meg om byggekvaliteten på G10. De som evner å få innenbords det jeg skrev, vil se at jeg uttalte meg om G7, altså en forløper til dette apparatet. Dette kameraet skuffet meg stort, og har derfor gjort meg noe skeptisk til de påfølgende modellene, det er da en ærlig sak. Jeg trodde et forum som dette hadde større respekt for enkeltindividers ulike faktiske brukererfaringer, meninger, men der tok jeg sannelig feil. Og uttale seg negativt om produktene fra visse merker virker å være nærmest underlagt sensur. Andre produsenters merker, derimot, blir støtt og stadig tilsølt med de mest ublide karakteristikker uten at noen virker å la seg affisere, -underlig, svært underlig.

 

Jeg har aldri uttalt meg spesifikt om G10, annet enn at størrelsen, som er tilnærmet lik G7, og noe av formfaktoren til dette kameraet ikke legger opp til like fleksibel mobilitet som andre kameraer i denne klassen, dette mener jeg taler kameraet i mot. At det skulle være en kontroversiell påstand har jeg vanskelig for å svelge.

 

Videre er kameraer for meg, uansett klasse og størrelse, et fotografisk verktøy og ikke et slagvåpen, slik det tydeligvis er for denne kaian. At tilogmed et G7 skulle kunne duge som et slikt våpen i et basketak, betviler jeg; at G10 duger til slikt anser jeg som meget kontroversielt, det tror jeg sannelig produsenten også ville motsi, og det så det holder.

 

Jeg trodde forøvrig denne tråden og dette forumet omhandlet fotorelaterte saker; uten at det er i nærheten av min kompetanse så vil jeg anta det finnes egne nettfora for slagvåpen-entusiaster og dets like. I et samfunn der deler av det er gjennomsyret med blind vold, voldsoffere, sykelige utøvere av sadistiske lyster med mer, burde et forum som dette være fritatt for enkelte brukeres destruktive ønskedrømmer: En stump metallisk gjenstand som et kamera, med tildels utstående deler, kan forvolde stor skade på et menneske, tilogmed ta liv, om så flere liv, dersom det kommer i hendene på en aggressiv sadist; jeg håper ingen tar rådet til denne kaian til seg, -virkelig. Bruk apparatene du måtte besitte til å berike din og andres tilværelse, ikke som et middel til nå nærmere avgrunnen, hvor nær du enn måtte være den allerede.

 

 

Tilslutt håper jeg denne tråden kan kare seg opp fra rennestenenes begredelighet, jungellovenes hule, trangsynte ekko, til å igjen i sin helhet omhandle kompaktkameraer i premium segmentet, og meninger og erfaringer som hører der til.

 

 

Og aller sist, helt på enden, vil jeg gjerne bekjentgjøre at dette er mitt aller, aller siste innlegg på dette diskusjonsforumet. Enkelte brukeres svar spesielt her i denne tråden, slik som denne høyprofilerte PMnormal og kaians innlegg, har en usaklig, hakkende, karakter over seg som virkelig kjører den siste spikeren ufortrødent i kista for mitt engasjement her videre.

 

Jeg trodde jeg var alt for gammel til at jeg noen sinne skulle få oppleve nettbasert mobbing, noe jeg har lest om er et problem blant de av langt yngre årgang enn min egen, -så jeg trodde derfor ikke helt mine egne øyne når jeg så noen av vinklingene som ble valgt i disse brukerenes siste innlegg.

 

Jeg håper likevel noen kan ha hatt nytte av mine innlegg, også de jeg har hatt i andre tråder denne julen. Alt jeg har skrevet har vært i beste mening; jeg har prøvd så godt jeg kan og gi av min egen innsikt, erfaring og livserfaring, -fotorelatert sådan.

 

Språket mitt kan jeg dessverre ikke gjøre noe med, det er slik jeg skriver, det er slik jeg er. Det får være så fælt det bare måtte være, jeg kan dessverre ikke hjelpe for det.

 

Om stilen min er glamorøs, utdatert, fremmedkulturell, eller hva det måtte være som irriterer visse brukere her, vet jeg ikke; men jeg klarer ikke å være noen annen enn den jeg er, selv ikke på et nettbasert diskusjonsforum, sært nok kanskje.

 

Brukernavnet mitt fant jeg på i farten da jeg hastet meg til å registrere meg for å besvare denne tråden; jeg syntes det var for galt at ikke trådstarter skulle gjøres oppmerksom på at også Ricoh har gode kameraer i dette segmentet, om enn ikke så populære og moderne, -slik det virker å bli vurdert blant de slagkraftige, høyprofilerte brukerene her. Jeg viste ikke at lengden på navnet kunne støte, irritere noen; jeg syntes det var en morsom improvisasjon, fransk med mer. Jeg hadde faktisk opprinnelig, i hui og hei, bestemt meg for et annet navn, men da registreringskjemaet ikke godtok det, ble det all hast dette M_Par_Excellence; -og jeg som trodde et brukernavns funksjon var i skille de ulike debattantene fra hverandre, ikke noe annet enn det; så feil går det altså an å ta.

 

Jeg viste heller ikke at det gjaldt å jenke seg etter de mest profilerte brukerene her sin smak. Ikke heller at det fantes karriere trinn på et forum som dette.

Canon er for meg ingen hellig ku, heller ikke deres kompaktkameraer, så jeg utrykte min erfaring med et av deres modeller helt uten filter, så ærlig som jeg bare kunne, trådstarter hadde jo dessuten oppfordret til det: men da fikk jeg altså slengt i fleisen at jeg skulle være useriøs, -en fornærmelse så grov som noen annen, og av hvilken grunn, -at jeg ikke snakket varmt om et tidligere kamera fra en produsent han/hun tydeligvis satte høyt.

 

Det er tydelig at jeg er av for gammel årgang for dette diskusjonsforumets, og antagelig andre av dets like, sin juvenile karakter; jeg tror ikke vi ville leve lykkelig sammen over lengre tid, for å si det med en slags metafor, -så plumpt det enn måtte være for noen å lese det.

 

Jeg har aldri deltatt på et debattforum som dette tidligere, og skal jeg være ærlig så frister det ikke, etter denne erfaringen, å delta på andre heller i fremtiden.

 

Derfor velger jeg å avslutte her så lenge leken, -eller hva du kan kalle det, ennå er tilnærmet god, -ihvertfall ikke alt for vond.

 

Over og ut, for evig og alltid.

Endret av M_Par_Excellence
Lenke til kommentar
Og aller sist, helt på enden, vil jeg gjerne bekjentgjøre at dette er mitt aller, aller siste innlegg på dette diskusjonsforumet. Enkelte brukeres svar spesielt her i denne tråden, slik som denne høyprofilerte PMnormal og kaians innlegg, har en usaklig, hakkende, karakter over seg som virkelig kjører den siste spikeren ufortrødent i kista for mitt engasjement her videre.

 

Jeg trodde jeg var alt for gammel til at jeg noen sinne skulle få oppleve nettbasert mobbing, noe jeg har lest om er et problem blant de av langt yngre årgang enn min egen, -så jeg trodde derfor ikke helt mine egne øyne når jeg så noen av vinklingene som ble valgt i disse brukerenes siste innlegg.

 

Det er da ingen grunn til å stikke av med en gang du møter motbør. Som ny på et forum, eller i enhver annen sammenheng for den saks skyld, kan det være greit å være litt søkende på hva som er normal omgangsform.

 

Det handler ikke om at man skal snakke noen etter munnen, eller holde seg til vedtatte sannheter på forumet.

 

Den mottakelsen du har fått her, har absolutt ingen ting med nettbasert mobbing å gjøre. Jeg synes du bør bli og bidra, men det betyr jo ikke at jeg må melde meg inn i fan-klubben din, gjør det vel?

Lenke til kommentar

Javisst er det flotte kameraer. Jeg har selv vist stor interesse for dem tidligere, men det har ikke noe med saken å gjøre. Å hevde at Canons G-serie er av tvilsom kvalitet er noe som kun en blind person uten følelse i hendene som kan påstå, spør du meg. Det er en voldsomt kontroversiell uttalelse, som han burde ventet å få motbør på. Egentlig har han selv ødelagt for sitt forslag med å gjøre hele innlegget useriøst.

Lenke til kommentar
Å hevde at Canons G-serie er av tvilsom kvalitet er noe som kun en blind person uten følelse i hendene som kan påstå, spør du meg. Det er en voldsomt kontroversiell uttalelse, som han burde ventet å få motbør på.

Absolutt. I farten glemte jeg forresten en ting: byggkvalitet er flere ting. Greit nok at hus kan være av en fancy solid legering. Men i det ellers fortreffelige GR-D's tilfelle bor det et objektiv som ikke stopper for noe når det først er på vei ut av huset. Sammen med en på-knapp som altfor lett aktiveres førte det til to turer til verksted for garantirep. på to år for mitt eksemplar.

Lenke til kommentar

Enig med Kaian... har sendt en overraskende stor prosentandel av de Ricoh-kameraene vi solgte (spesielt GR Digital) til verksted pga. objektivet. Et par kamera måtte byttes i II versjonen, ettersom samme feil oppsto for tredje gang. Her virker det som problemet er mindre.

 

Møkkakvalitet, spør du meg. Og dette er noe som meget sjelden skjer på Canon sin G-serie, og Lumix-kameraene som det blir sammenlignet med her. Så selv om M-Par-Excellence har rett med tanke på byggekvaliteten til Ricoh'en, så er byggekvaliteten til objektivet av dårligste sort.

 

Bildekvaliteten er god, men det hjelper ikke om objektivet er ødelagt.

Lenke til kommentar

Takk for tankevekkende opplysninger fra både Kaian og Super8. Sistnevntes erfaringer med reklamasjonssaker er nok forumets mest seriøse å forholde seg til i så måte, i og med at han sikkert har solgt flere Ricoh enn de aller fleste kameraselgere, med sin bakgrunn fra den seriøse fotobutikken Fotohuset på Karl Johan (dessverre en Elkjøp Express nå).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...