Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Filmen tar utgangspunkt i at USA er et bra land med gode intensjoner som bare har endt på ville veier. Faren har vært i krig selv og lar seg ikke skremme av noe, men likevel blir avsløringen på slutten så sterk at han for første gang i sitt liv er redd for hva som skjer rundt ham. Dette var ikke krigen han deltok i og dette er ikke det landet han kjempet for en gang i tiden, og slutten er hans måte å si at her har ting gått galt. Men han gir ikke opp, han spør bare etter hjelp. Han har fortsatt tro på at USA kan komme tilbake og gjenta plassen øverst på rangstigen. Hater du USA vil ikke det være et budskap man setter pris på i like stor grad som f eks jeg gjør, som bodde i USA før 2001 og har sett hvordan det har forandret seg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

USA er jo tross alt et av de få land i verden som gidder ta aksjon. De fleste land sitter på rævva og overværer styresmakter som begår overgrep mot befolkningen og kun farer med snakk og lite handling. At USA har seriøst kommet på ville veier til tider er det ikke tvil om, men jeg anser de fleste andre land som langt verre rett og slett fordi de ikke engang gidder prøve. Tomsnakk kvalifiserer ikke. Feigheten eksempelvis under masseslakten i Rwanda er vår feil, vi gadd ikke forhindre den men stakk med halen mellom bena. Det finnes noen gode filmer om den skandalen der :)

 

Evil is when good men do nothing

 

Så får vi bare håpe den nye presidenten kan rydde opp etter den gamle. Men det kapitalistiske systemet vil alltid medføre at USA begår glipper. Så mektig som de er så er deres glipper noe som merkes langt bedre enn Norges glipper. Det blir litt som om Supermann skulle tatt et galt valg fremfor Batman. Førstnevnte kan ende opp med å knekke jorden i to.

 

Selv gleder jeg meg til In The Valley of Elah :)

Lenke til kommentar
A nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors

 

(fikk de fire første samlet på en dvd i julegave, men fikk ikke den andre filmen til å fungere. Gikk derfor rett på den tredje.)

 

Du har ikke gått glipp av noe viktig, 2'ern er en av de dårligste NoES filmene.

Jeg vokste opp med disse filmene, og gudene vet hvor mange ganger jeg har sett de...

 

Kort fortalt; 1,3 og 7 er de beste NoES filmene - Wes Craven lagde 2 av disse og Heather Langenkamp spilte i alle 3. Film 4 og 5 er tålelig bra, mens 2 og 6 er de dårligste.

Lenke til kommentar

Chicago

 

En film som ikke gjorde noe for meg, alle sangene høres like ut, og at jeg ikke liker den type musikk hjelper heller ikke.

3/10

 

 

Wall-E

Mest sjarmernede filmen jeg har sett på LENGE, den har en sjarm jeg ikke har sett i en Disney film på mage tiår.

Jeg viste absulutt ikke noe om filmen før jeg så den, og den var helt anderledes enn jeg hadde trodd, ble veldig positivt overasket.

 

8.5/10

Lenke til kommentar
A nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors

 

(fikk de fire første samlet på en dvd i julegave, men fikk ikke den andre filmen til å fungere. Gikk derfor rett på den tredje.)

 

Du har ikke gått glipp av noe viktig, 2'ern er en av de dårligste NoES filmene.

Jeg vokste opp med disse filmene, og gudene vet hvor mange ganger jeg har sett de...

 

Kort fortalt; 1,3 og 7 er de beste NoES filmene - Wes Craven lagde 2 av disse og Heather Langenkamp spilte i alle 3. Film 4 og 5 er tålelig bra, mens 2 og 6 er de dårligste.

 

Om du har lest noen av anmeldelsene mine her eller andre innlegg skjønner du nok fort at jeg har sett alle filmene før en del ganger. Problemet er bare at jeg ikke har hatt dem på DVD før. ;)

 

Er enig i at de filmene du nevnte er de beste, men jeg har ikke noe i mot nr 2 heller. Det eneste jeg synes er negativt med serien (bortsett fra at fokuset flyttes mer og mer over på Freddy som "hovedperson") er en stor feil i logikken:

 

 

I film nr 6 har de drept ham gang på gang uten at det hjalp, så de fant ut at den eneste måten de kunne drepe ham på for godt er ved å dra ham ut av drømmene og drepe ham her? Men det gjorde de jo allerede i den første filmen?

 

Lenke til kommentar

Max Manus

 

 

Jeg har sett flere kalle den tidenes beste norske film noen gang, men det er bare absurd- Man kan ikke glemme Døden på Oslo S eller Flåklypa! Uansett, i filmen følger vi Max Manus fra tyskerne har tatt over Norge. Han ser det som helt naturlig at han må gjøre noe for å få de ut av landet igjen. Tyskerne er jo en stor sak å kjempe imot, så han får nok av motgang.

Hovedpersonen spilles av Aksel Hennie som i de fleste norske storproduksjoner. Ved sin side har han Nicolai Cleve Broch som vanelig. De er forsåvidt gode skuespillere, men jeg er personlig lei de begge to. Det legges ikke så alt for mye i rollene bortsett fra at de prater litt annerledes enn man gjør nå om dagen. Men det vil ikke si at jeg syns de gjør en dårlig jobb. Selv om jeg ikke akkurat er en Aksel Hennie-fan greide jeg han i de 118 minuttene filmen varte.

Det jeg syns var mest moro med filmen var måten de gjenskapte Oslo under krigen. Det var en del spesialeffekter som var utført på en god måte.

 

 

Personlig syns jeg at det var en 6/10 på en internasjonal rollespillterning (8/10 på en norsk rollespillterning). Det var en forsåvidt spennende film, og det var herlig å se Oslo slik det var på den tiden, men dessverre var det noe ved filmen som gjorde at jeg ikke ble helt fanget. Den var sånn jeg forventet den å være og overrasket vel ikke på noen punkter. Allikevel blir nok en av de bedre filmene Norges elever må se igjennom.

Endret av :--{D
Lenke til kommentar

Så Max Manus i går selv. Det som slo meg var at det var veldig vakre bilder til tider, noe man ikke ser for ofte i norske filmer. Filmen holdt på spenningen mer eller mindre hele veien, men det er elementer å sette fingeren på. Bikarakterene spiller altfor dårlig, et par av de er nærmest pinlig å se på. Heldigvis er de ikke altfor mye på skjermen. Og som jeg nevnte i Max Manus-tråden, kjærlighetshistorien i filmen virker kunstig og påklistret(med forbehold om at jeg ikke kjenner historien fra det virkelige liv). En solid film, intet mesterverk, og i alle fall ikke den beste norske. Den ender på 7/10.

Lenke til kommentar

Towelhead (Nothing Is Private). Interessant tematikk, gode og vellspilte karakterer, spenstig dialog og handlingsforløp. Når ikke opp til Six Feet Under eller American Beauty, men likevel vel verdt å få med seg for alle som liker Allen Ball. Karakter: 7/10.

 

Bangkok Dangerous (2008). Pluss for location, forholdsvis original slutt og to-tre ganske kule scener, men nå må det snart være siste spikern i kista for Cages Hollywood-karriere, i hvert fall hva angår kvalitet, for dette var rimelig begredelige saker. Svak cinematografi, middelmådig regi og skuespillerprestasjoner, uspennende handlingsforløp og karakterer. Karakter: 4/10.

 

The Happening (2008). Har hørt mye negativt om denne filmen. Er enig at det er mye som ikke fungerer. Tidvis elendige skuespillerprestasjoner, noe som sikkert må tilskrives manus og dialog. Småcheesy effekter (bilkrasj). Likevel; jeg likte tematikken og det generelle handlingsforløpet. Mange har også reagert på slutten, men jeg syntes den fungerte fint. Karakter: 5/10.

Endret av Computerwelt
Lenke til kommentar

Tremors 2

 

En festlig film, det er først når Burt kommer inn i bilde den tar av. En av de kuleste break out karaktrene i film.

Masse festlige sener, men det er altid Burt som gjør de festligste tingene og sier de morsomsete sakene.

 

7.5

 

Tremors 3.

Enkelt og greit den beste filmen i serien, hvorfor? jo fordi det er den som har mest Burt Gummer i seg. jo mer man ser av den karakteren jo bedre blir filmen.

 

7.8/10

Lenke til kommentar

High Plains Drifter (1973) (Re-Watch)

 

Andre gangen jeg ser denne filmen på ikke så veldig lang tid, synes den var såpass bra at jeg måtte se den igjen! Clint Eastwood spiller "The Strangers" som får i jobb og passe på en by kalt Lago som frykter at 3 mordere skal komme tilbake å brenne byen til grunn etter at de har sittet 12 måneder i fengsel pga sheriffen i byen! "The Stranger" får alt han vil i byen og utnevner den lille dvergen Mordecai til sherriff og ordfører! De gjør stort sett som de vil i byen, og "The Strangers" har i tillegg en plan for de 3 morderne! Skal ikke røpe så mye mer nå! Anbefales for Western fans, filmen er også hysterisk morsom til tider!

 

Karakter: 8/10

Lenke til kommentar

Max Manus

 

max_manus_550.jpg

 

Jeg er ikke patriotisk i det hele tatt, men denne filmen fikk meg faktisk til å sette litt mer pris på kalde, kjipe Norge. Disse gutta hadde ballz of steel, de gjorde virkelig noe for å redde Norge. Det skal de virkelig ha.

 

Men for å fokusere litt mer på filmen: Skuespillet, joda, Hennie og Cleve Broch leverer veldig bra faktisk, men noen av bi-rollene (Sønsteby bl.a ) var desverre forferdelig å se på. Når det kommer til effektene var det ingenting å klage på. Godt håndtverk. Manuset ( :roll: ) var bra, men hadde til tider upassende og teite kommentarer som ikke passer inn og som får publikum til å le. Jeg ser ikke Max Manus for å le. Jeg vet at Manus og vennene hans er/var vanlige gutter og venner som du og meg, og at de også ler og tuller med vanlinge ting, men jeg syntes bare rett og slett dette ikke passer inn.

 

Alt i alt en veldig god film, nesten en 8er faktisk, men foreløpig en 7.5/10 fra min side.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...