L4r5 Skrevet 16. desember 2008 Del Skrevet 16. desember 2008 Vi har baketråden for bakerne. For oss som lager mat presenterer jeg denne tråden der vi kan bytte oppskrifter, få tips og utveksle erfaringer. Bon Apetit Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 16. desember 2008 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2008 (endret) Starter med en liten oppskrift jeg. Lars' Karismatiske Karbiser: En pakke kjøttdeig holder akkurat til tre stykk. Hakk opp en pakke baccon. Rå. Hakk opp en halv stor løk eller en liten. Rør sammen med ett egg. Tilsett grovmalt pepper, havsalt, en spiseskje Jensens Knust Chili og ditt favoritt chilli-krydder (selv så bruker jeg en variant fattern kjøpte i sør-afrika.) Virker det veldig klissete så tilsett litt mel. Fordel på tre baller og trykk flat. Stekes under lokk til de ser klare ut. Endret 16. desember 2008 av L4r5 Lenke til kommentar
Programvare Skrevet 16. desember 2008 Del Skrevet 16. desember 2008 (endret) Trenger litt middagstips for hverdagen. Er utrolig lei av å ha de samme rettene igjen og igjen. Vi har en ganske travel hverdag, så det må få fort å lage helst. Endret 16. desember 2008 av Programvare Lenke til kommentar
Lemon Skrevet 16. desember 2008 Del Skrevet 16. desember 2008 Når jeg er sliten og ikke gidder å bruke mye tid på middag, kjøper jeg noe godt brød, litt laks og en pose Toro Bergensk fiskesuppe. Gjennomvarmer laksen i ei teflonpanne mens suppa får koke, og deler opp laksen i biter på ca. fire ganger fire cm. Det tar ca. et kvarter, er ikke superdyrt og smaker deilig. Lenke til kommentar
Niqābninja Skrevet 16. desember 2008 Del Skrevet 16. desember 2008 Jeg vil bare ha denne i mine innlegg, jeg. Så kan jeg heller komme med noe oppskrifter senere Flink Lars. \o/ Lenke til kommentar
Llandari Skrevet 17. desember 2008 Del Skrevet 17. desember 2008 Her må jeg vel klare å bidra med noe etter hvert... Lenke til kommentar
kanin333 Skrevet 17. desember 2008 Del Skrevet 17. desember 2008 Jeg vil også lage god mat Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 17. desember 2008 Del Skrevet 17. desember 2008 Nikka's fantastiske kebabkjøttboller! Dette trenger du: Rimis krossade tomater i pappkartong, antall etter ønske og mengde kjøttdeig. Kjøttdeig Løk/rødløk Fersk ingefær Tandori curry paste Currypaste: tomat/cumin extra hot Chilipulver Tabasco Salt Ris Olivenolje Melange eller liknende til steking Stekepanne 2x Kjele Glass med lunket vann Skje Bolle Tallerken eller suppetallerken Ikke nødvendig: Fersk koriander eller spinat. Om ønskelig kan man også ha nan eller liknende som tilbehør. Har du gjort dette riktig bør du ha en velsmakende rett som brenner 2 ganger: "På vei inn og på vei ut." Kast kjøttdeigen i en stor bolle, stapp resten av ingrediensene oppi denne bollen, bortsett fra boksen med tomat - denne settes på medium varme i en stor kjele, slik at det er ett håp for at den koker opp. Sett også en stekepanne til varming, med en god klatt melange i. Tøm i litt ubesudlet olivenolje - kna alt sammen til det er godt blandet. Jeg bruker en god dæsj av begge krydderpastaene, krydder etter smak. Finn frem en spiseskje og et glass lunket vann. Form passe store kjøttboller som stekes i stekepanna, på begge sider til de er nesten gjennomstekt. Deretter flyttes de over i den, nå varme tomatsausen, dette bør få småputre i 5-10 minutter. Om ønskelig så kan du krydre sausen også, litt salt og sukker for å fjerne den litt beske tomatsmaken som noen ikke er så glad i, jeg liker den godt så jeg krydrer ikke sausen. Ha ris på tallerkenen, fyll på med kjøttboller og saus. Serveres rykende fersk. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132 Skrevet 18. desember 2008 Del Skrevet 18. desember 2008 Nice tråd, kan trenge noen gode tips Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 18. desember 2008 Del Skrevet 18. desember 2008 (endret) For dere som vil ha gode kokebøker: http://www.yrkeslitteratur.no/proffmat_provesider_.pdf Eller kjøp den i all its glory her: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.d...oduktId=2834276 Fantastisk bok som vi på kokkefag bare kaller "bibelen". Den inneholder masse informasjon om alt fra oppbygging av et kjøkken, rangen til kjøkkenpersonalet, fagutrykk, hygiene, fremgangsmåter på MYE og selvsagt hundrevis av oppskrifter. Så en av oppskriftene fra boken: Kremet Tomatsuppe Utbytte: 4 porsjoner 40 g smør 60 g grønnsakblanding (Løk, purreløk, selleri og gulrot[de fire store]) 20 g baconsvor ca. 35g hvetemel Tomatpuré 1 l lys kraft (Okse er god kraft, har du ikke tilgang til kraft kan du lage buljong, men helst ikke...) 1 dl fløte 1: Fres grønnsakene og baconsvoren i smøret 2: Ha i mel og fres det til en hvit jevning 3: Tilsett tomatpuré. Spe deretter med lys kraft (Spe litt, rør ut, spe mer, rør ut osv.) 4: La suppen trekke i ca. 15 minutter (sørg for at melsmaken er borte fra suppen) 5: Sil, smak til med salt, pepper, og andre kryddere. Leger med fløte like før servering. 6: Server med egg/pasta/kjøttboller/kjøttbiter. Kan også ha med brød a part. Kan garantere at denne er god og enkel! Endret 18. desember 2008 av Odd Ball Lenke til kommentar
Stoop kid Skrevet 19. desember 2008 Del Skrevet 19. desember 2008 (endret) Den første er fra en post jeg hadde i DNFK: 1. Jeg blir ofte lei alt slags pålegg som går til brød, men til frokost, brunsj, nattmat og lignende er det ikke særlig andre valg (med unntak av frokostblanding). Derfor startet jeg å spise: * Brød med salsa- og guacamoledip. Indisk brød er favoritten, men vanlig brød fungerer også. Riv brødet fra hverandre og dipp det i dippen. I Norge er slike dips ganske dyre, men hjemmelagde duger også om man får teken på det. 2. Lat som jeg er gikk jeg tom for nesten alt jeg hadde av mat i kjøleskapet. Jeg hadde likevel 1 smågammelt brød igjen (som ikke ville smakt særlig godt utilberedt), og en god del kylling. Dermed oppsto 2 ulike alternativer: * Kyllingbrød. - Stek kyllingen i skiver på vanlig måte. Samtidig, eller rett etterpå, stek 2 brødskiver i olje til de blir passe crispy. Sleng på chilikrydder, smeltet ost (1 par tykke osteskiver, ca. 20 sek i plata) og nyt. * Alternativ 2: Kylling/brød-miks. - Istedenfor å skjære 2 brødskiver, river du brødet opp i små biter og friterer det i stekepanna. Det samme gjøres med kyllingen, små biter. Bland begge sammen, sleng på chilikrydder eller annen saus og høgg innpå. Smeltet ost gir en herlig smak her også. Endret 19. desember 2008 av Quicko Lenke til kommentar
Sundt Skrevet 19. desember 2008 Del Skrevet 19. desember 2008 (endret) For dere som vil ha gode kokebøker: http://www.yrkeslitteratur.no/proffmat_provesider_.pdf Eller kjøp den i all its glory her: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.d...oduktId=2834276 Fantastisk bok som vi på kokkefag bare kaller "bibelen". Den inneholder masse informasjon om alt fra oppbygging av et kjøkken, rangen til kjøkkenpersonalet, fagutrykk, hygiene, fremgangsmåter på MYE og selvsagt hundrevis av oppskrifter. Så en av oppskriftene fra boken: Kremet Tomatsuppe Utbytte: 4 porsjoner 40 g smør 60 g grønnsakblanding (Løk, purreløk, selleri og gulrot[de fire store]) 20 g baconsvor ca. 35g hvetemel Tomatpuré 1 l lys kraft (Okse er god kraft, har du ikke tilgang til kraft kan du lage buljong, men helst ikke...) 1 dl fløte 1: Fres grønnsakene og baconsvoren i smøret 2: Ha i mel og fres det til en hvit jevning 3: Tilsett tomatpuré. Spe deretter med lys kraft (Spe litt, rør ut, spe mer, rør ut osv.) 4: La suppen trekke i ca. 15 minutter (sørg for at melsmaken er borte fra suppen) 5: Sil, smak til med salt, pepper, og andre kryddere. Leger med fløte like før servering. 6: Server med egg/pasta/kjøttboller/kjøttbiter. Kan også ha med brød a part. Kan garantere at denne er god og enkel! Den hørtes veldig god og enkel ut, men det eneste jeg vil tro ikke er så lett for mange er å lage en god kraft. Oksekraft skal koke rundt 6-8 timer, så skal en lage dette, må en lage kraft en dag i forveien, eller begynne tidlig samme dag. Endret 19. desember 2008 av Sundt Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 19. desember 2008 Forfatter Del Skrevet 19. desember 2008 Kraft er noe en burde ha i fryseren. Veldig kjekt og man veit aldri når man trenger det. Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 19. desember 2008 Del Skrevet 19. desember 2008 (endret) Helt sant, får du fatt i dyrebein bør du koke så mye kraft du kan skvise ut av det og fryse det ned. Skulle ønske vi hadde det hjemme hos oss, men alas. Må på skolen for å få den sjansen... Edit: Fixed some leifs og legger til dette. Hvis du bruker hel fisk en gang, fileter den og kok kraft av alle restene. Samme med rå kylling el. Endret 20. desember 2008 av Odd Ball Lenke til kommentar
fargoth Skrevet 22. desember 2008 Del Skrevet 22. desember 2008 Jeg poster et gammelt tips jeg skrev i tråden om hybelmiddager: Jeg har funnet en utmerket måte å friske opp en ellers kjedelig og litt metallisk tomatsaus laget av hermetiske tomater. Bland inn en pose Schezuan Spicy Tomato Sauce fra Blue Dragon i sausen og du får en litt kraftigere og fyldig smak! Det koster litt ekstra men det hever også smaken betraktelig! Lenke til kommentar
Gjest Slettet+312 Skrevet 22. desember 2008 Del Skrevet 22. desember 2008 Spin-of av kinesisk pytt i panne. mengden må man variere litt selv, hva man liker osv. men ca 1-2 kyllingfileter pr. pers, jeg spiser som regel bare en halv selv 1 kylling filet 1-2 porsjoner kokt ris (sjasmin fungerer bra) Kikkoman-saus (soya) matolje grønnsaker, ferske eller fryst dersom man liker det kan man godt ha ting som paprika løk osv, men jeg pleier ikke det. Bland 1ss soyasaus og 2ss olje sammen i en bolle. Skjær fileten i biter og ha oppi bollen med marinade, la den ligge å godgjøre seg i kanskje 10 minutter, gjør ingenting om det blir lenger. Sett på ris og grønnsaker til koking (hver sin kjele ;P ) Sett på stekepanna på høy varme, ha i kyllingfileten, skru ned varmen og stek til de er stekt nesten helt gjennom, så snur du dem. Ha i den kokte risen og grønnsakene. Smak til med mer soyasaus blandet med olje. Det er godt med litt stekeskorpe på risen. Bon appetitt:P Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 25. desember 2008 Forfatter Del Skrevet 25. desember 2008 (endret) Et lite tips til dere som hadde kalkun i går. Kutt de største kalkunbeina i to med en kjøttøks (for å få ut margen) og legg alt av bein og skinn o.l. i en stor gryte. La det koke i noen timer til det nesten ikke er vann igjen. Da får du helt nydelig kraft ut av det. Koster deg ikke så mye å lage det, men det er gull verd om du skal lage deg noe frichasse eller supper e.l. senere. Holder seg godt i frysen. Koker kalkunen min as we speak selv. Endret 25. desember 2008 av L4r5 Lenke til kommentar
Rhinox Skrevet 25. desember 2008 Del Skrevet 25. desember 2008 Pitapizza Enkelt og godt! pitabrød løk skinke paprika sjampinjong revet ost kjøttdeig pizzasaus (ketchup funker også) hva-du-enn-vil Prøv deg fram med mengde og ingredienser. Framgangsmåten er vel ikke så vanskelig å tenke seg fram til. "Chili Con Carne" Denne fant jeg her på forumet en gang i tida faktisk. kjøttdeig rødløk chilipulver tomatpurè (kan visstnok ha tomatbønner i også, men det skjer ikke her i huset iallfall) Stek kjøttdeig (200 g f.eks.) og løk (1/2 f.eks.) hver for seg, bland sammen og hiv oppi chilipulver og tomatpurè etter smak og behag. Helt nydelig. Var noe mer Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 30. desember 2008 Del Skrevet 30. desember 2008 Da er forberedelsene til morgendagens nyttårsmiddag ferdig. Jeg har ansvaret for forrett og dessert her i familien, så i dag har jeg laget kraft til en Vilsoppsuppe og laget ferdig Panna Cotta med bringebærcoulis. Oppskriften på Villsoppsuppen: 1 del løk 2 deler sopp 12 dl fløte 8 dl melk Kalvekraft Salt og pepper Fres løk og sopp i olje Tilsett det flytende Smak til med salt og pepper Kokes ned på svak varme i noen timer Og til Panna Cottaen: 6 stk. gelatinplater 1 stk. vaniljestang 7 ½ dl kremfløte 100 g sukker Bringebærcoulis: 1 pk. frosne bringebær 100 g melis 2 ss sitronsaft 1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet. 2. Snitt vaniljestangen på midten, skrap ut frøene. 3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering. 4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den. Server desserten med litt frisk coulis og bjørnebær. Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1-2 dager før servering. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå