Gå til innhold

Oktoberfest 2008 - abraxa - Nikon D700 med 85mm F1.4 AF-D


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dag 9

Lekkert motlysbilde. Ser ikke ut som 85'en plages noe av det (en kjempekombinasjon du har der da). Har virkelig sans for den tynne stengelen tvers over bildet. Motlyset gjør at man kan telle hårene her. Fin kontrast med gjennomlyste blad på den ene siden og mørkere blad på den andre siden. Ikke vanskelig å kaste bakgrunnen ut av fokus med det objektivet heller.

Lenke til kommentar

Takk for kommentarene.

 

Enig i at det var overraskende lite flare til å være motlysbilde med et slikt objektiv, selv uten super fancy nano ninja-turtles coating. Chroma var det definitivt noe av, men mindre enn jeg hadde fryktet, og stort sett ute til venstre i omrisset av de utbrendte partiene. På dette bildet var det lett å få bukt med dette, ved å senke fargemetningen på disse kanalene til null.

 

Prøvde meg med ulike beskjæringer, men kom fram til at det var dette som fungerte best for å beholde fokuset på midten av bildet.

Lenke til kommentar

Her var det kommet flere flotte bilder ja. Liker alle de tre siste. Dag 9 er faktisk mer eller mindre en utførelse av en idé jeg har gått rundt med de siste dagene (venter bare på sol!). Knaggene ble helt surrealistiske med den DOF'en og den bakgrunnen, fin symmetri også.

 

Og for å gjenta meg selv: For en sinnsykt behagelig bokeh på det objektivet!

Lenke til kommentar

Dag 16 likte jeg virkelig. Enorm kontrast mellom de gråmelerte stammene og høstfargene bak. Man kan si hva man vil om de vandalene som går løs på den lokale flora, men det har i alle fall gitt deg et variert motiv. Skarp og fin fokus på den nærmeste stammen. Misunner deg litt det objektivet der, men jeg har i alle fall mulighet til å få lånt manuell fokus-utgaven av den.

Lenke til kommentar

Dag 23: Hvaaaaa? Tar du bilder i mitt nærområde? Ja, ja. Bare du har polititillatelse så. For å roe det litt ned: Ganske tidsriktig, et forferdelig kaos i det krysset nå. Du har fanget travelheten her ganske så bra.

 

Dag 19: Både morsomt og litt stilig. Det røde gjenskinnet gjør seg bra. Passe sløv(?) ungdom som du var påpasselig å få klistret til sensoren.

Lenke til kommentar

Det røde lyset er "ekte", men den picture controllen jeg bruker som standard er litt vel saturert, tror jeg skal dempe metningen litt. Spesielt rødfargene har lett for å brenne ut.

 

k.n.b: Jasså, er bor du også på Carl Berner? Jeg priser meg lykkelig for at jeg ikke har bil for tiden... Vi får håpe det blir fint når de en gang blir ferdige.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...