Gå til innhold

Bygging av oct-core workstation


Anbefalte innlegg

SISTE UPDATE: 08.12.08

 

Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder og litt info om byggingen av min nye workstation på jobb, en 2x4-kjerne xeonbasert sak med 16GB minne.

 

Jeg har ikke skrevet worklog før, så det er med ustødige steg jeg prøver meg nå. Uansett så har jeg inntrykk av at detter er pc av kaliber folk flest ikke har vært borti, og det er forsåvidt første gang for meg også. Servere er greit nok, men 8-kjerne arbeidsstasjon er jo ikke akurat elkjøpvare.

 

Vil forøvrig takke alle som kom med innspill på hardwareoppsett.

 

Det er ikke så enkelt å få en slik pc til max 15000,- eks mva når man har begrensninger på hvilke netshops man kan handle hos, men om sider falt bitene på plass.

 

Hardwareoppsettet ble som følger:

 

Hovedkort:

ASUS Asus Z7S WS Server Workstation 

 

Prosessor:

2X INTEL Xeon E5430 2660MHz LGA771

 

 

Skjermkort:

ASUS HD3650 PCIE 512MB DDR2 SILENT MAGIC 

 

 

Minne:

2x KINGSTON 4GB MEMORY 667MHZ FBDIMM KIT F/ XSERVE XEON NS (KTA-XE667K2/8G)

 

 

Kabinett:

CHIEFTEC Case Miditower Aegis ATX Black With USB/ Firewire/ eSATA Fits mATX-EATX (CX-05B-B)  

 

 

PSU:

CORSAIR Powersupply 750W Black, ATX/EPS, 140mm Fan, 8xSATA, SLI (CMPSU-750TXEU) 

 

 

Systemdisk:

2x WD raptor 74GB 10000rpm i raid0

 

 

Lagringsdisk:

2x WESTERN DIGITAL CAVIAR RE3 500GB SATA II 7200RPM 16MB i raid0

 

 

Annet:

2x NOCTUA Noctua NF-S12-800, 120mm Vifte, 800RPM, 8 dB(A) (NF-S12-800) vifter

3x AKASA Akasa Ultra Quiet Amber Vifte 92mm, 1400 RPM, 29.0 CFM, 18.0 dBA (AK-184-L2B)

ZALMAN viftestyring (ZM-MFC1)

2x NEC ND-3500AG dvdbrennere

 

 

 

10.10.08

 

Alle delene har desverre ikke kommet enda. Mangler skjermkort og minne foreløbig. Men det hindrer jo ingen i å starte å bygge. Jeg og en kolega startet med å sette sammen delene som vi hadde tilgjengelig.

 

 

thumb_IMG_3328.jpg

 

 

 

Hovedkortmonteringa gikk greit. Hovedkortet har formfaktor SSI CEB 1.1 og kabinettet støtter CEB 1.0. Dette bød forsåvidt ikke på noen store problemer. Det ser ut til at man kan benytte slike hovedkort i de fleste EATX kabinett.

 

Eneste minuset var at poster og reset -og av/på "kortet" som skal festes i en port på hovedkortet ikke fikk plass da den skulle peke nedover.

 

thumb_IMG_3347.jpg

 

Skruefestene for kjøling gjør at man kan bruke en rimelig heftig kjøler. Jeg begynte forøvrig med å montere boxedkjølerene. På dette bildet er alle delene som er tilgjengelig i skrivende stund montert.

 

thumb_IMG_3361.jpg

 

Etter som at cd-drev blir montert på skinner i dette kabinettet har ikke chieftek laget "tilgangshull" på bakplata for å skru fast noe i 5.52" brønnene. Dette ble løst ved å enkelt og greit lage et....

 

 

thumb_IMG_3357.jpg

 

 

 

Raptordiskene og cdbrennerne og floppy står fortsatt i den arbeidsstasjonen jeg har pr. i dag, så disse blir satt inn når resten av delene kommer.

 

 

thumb_IMG_3329.jpg

 

 

 

Nappa så ut pc-speakeren og starta opp uten minne og skjermkort for å sjekke støynivået. Xeon boxedkjølerne bråkte noe forferdelig, så annen kjøleløsning må skaffes. Siden det er noe begrenset utvalg på socket 771 kjølere, og jeg er begrenset til en knippe butikker å handle hos kunne dette fort bli en utfordring.

 

Noctua har en fin "liten" sak for dual socket 771:NH-U12DX.

Siden bl.a. komplett sto oppført som forhandler på siden deres, sendte jeg en mail til salgsavdelingen og hørte om det var mulig å skaffe en NH-U12DX via dem. Fikk til svar i morges at innkjøpsansvarlig ville kjøpe inn disse og de burde dukke opp på websidene til komplett.no om ca. en ukes tid. YAY! :dribble::new_woot:

 

 

Tror nok denne bør holde!  :love:

thumb_noctua1.jpg

 

 

 

 

Det var alt jeg har så langt. Legger ut mer så fort jeg har fått resten av delene eller det har skjedd noe annet som er verdt å nevne.

 

Kom gjerne med innspill på hvilke tester dere ønsker kjørt på den. Jeg kan desverre ikke teste spill (av årsaker som burde være innlysende ....), men andre testprogrammer får fint :)

 

 

 

Kommentarer og innspill i DENNE tråden.

Endret av JKJK
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

13.10.08

 

I kommentartråden kom det etter hvert tilbakemeldinger om at Noctua NH-U12DX mye trolig ikke ville passe på hovedkortet. Etter litt smisk, om, og men har høvdingen åpnet for et unntakstilfelle når det gjelder hvor jeg kan kjøpe kjøler fra.

 

Forslag tas imot med takk i kommentartråden. Merk: SOCKET 771

 

Skal ha kjøler(e) for 2 sockets, de må være stillegående og passe på hovedkortet (les: kommentartråden).

Lenke til kommentar

17.10.08

 

Minne og skjermkort kom i dag, og monterte inn det + disker og cddrev.

Pc'en starta, men ble kun stående å vise asuslogoen, og posteren (som vi fikk montert etter å funnet ut at den hadde en vinkel man kunne unnvære å bruke) ble hengende på 31 (som selvfølgelig ikke var nevnt i manualen).

 

Etter litt research begynte det å demre at det var et cpu/bios problem. Etter litt mer research viste det seg at biosversjon 0302 ikke støtter E0 stepping, men bare C0 stepping på prosessor.

 

Og jeg har sikkert E0 stepping. Nå skal det sies at jeg har 2 forskjellige E5430 da den ene ble bestilt som B-vare for å spare noen kroner. Denne ble i alle fall levert med gamlere type kjøler (som bråker vannvittig mye mer enn den nyeste boxed typen), og har et lite håp om at den kan være av annen stepping, slik at jeg i alle fall kan få brukt pc'en til at problemet er ordnet.

 

Hvis noen kan gi meg et tips om hvordan jeg kan sjekke stepping fysisk på cpu så tar jeg gjerne imot hint i KOMMENTARTRÅDEN. :)

 

Sendte en mail til asus support før jeg tro fra jobb, og de bekreftet urovekkende raskt at man måtte ha 0401 bios.

 

PROBLEMET er at 0401 bios IKKE EKSISTERER ENDA! :wallbash:

Det er mange som har irritert seg over dette, og "historisk sett" har det bare vært tull med biosversjonene så langt på dette kortet. Første bios hadde store ytelsesproblemer. I 0302 var dette fikset, men støtter fortsatt ikke E0 stepping.

 

det er også rapportert om at eldre versjoner av WD raptor ikke fungerer. Om dette er spesifikt for eldre versjoner av WD raptor har jeg ikke fått bekreftet enda, men ser at flere har problemer med raid oppsett med mer enn 4+ disker.

 

Det som er typisk er at jeg har 4 disker. 2stk wd raptor av "gammeltypen" og 2stk WD RE3 500GB som skal stå i hvert sitt raid0.

 

Mer om biosproblemene til z7s WS her:

http://www.xtremesystems.org/forums/showth...499&page=29

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=en-us

http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board...SLanguage=en-us

 

 

Har sendt mail til asus der jeg spør om "hvor får jeg lastet ned 0401 bios" siden de skriver at denne biosen trengs for å støtte E0 stepping. Har en mistanke om at de kommer til å svare at biosen ikke er ferdig utviklet enda, men da skal de jaggu få høre fra meg hver bidige dag til biosen er sluppet også!

 

Tok noen bilder i dag, men får ikke lagt ut noe nå, da bildene ligger på jobb.

 

Brukeren TorMH har også satt opp et ganske likt oppsett som meg og har hatt noen problemer. Hans tråd HER.

 

Hadde jeg vist at kortet har såpass bøg bios hadde jeg kjøpt et annet. Men Det er jo veldig vanskelig å feilsøke på ukjente problemer før man kjøper et kort, så slikt må man bare regne med. Men jeg må ærlig innrømme at jeg forventer mye mer av et socket 771 Workstationkort. Heldig vis så rapporteres det også at hvis du har prosessorer som er støttet i 0302 så "går det som en kula", så det er lys i tunnellen! :)

 

Inntil videre: God helg!

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

21.10.01

Kopiert fra asus forum:

 

Good news,

Send a technical request to Asus, an official complaint on the BIOS not supporting E0 Xeon 54xx cpu's.

And I just got a reply :

 

Dear mr. Gxxxx,

 

Please update the BIOS to v0401 to support the E0 stepping and low power Xeons. This version will be officially released during this week.

 

with kind regards,

TSD@Asus

 

Dette lover jo bra! Da er det store spørsmålet om jeg kan finne en annen 771 prosessor å flashe bios med! :) Og om raptorene mine vil funke hvis jeg kommer så langt.

 

Siden den gamle arbeidsstasjonen min gikk ad skogen for en stund siden, sitter jeg nå med et skøy sofistikert nødløsning.

 

Tok heldigvis å konverterte den gamle WS'en til et VMWare image en uke før den tok kveld. Denne kjører nå via VMware på en liten server vi har stående, og jeg fjernstyrer den virtuelle maskinen via en bærbar tynnklient! :)

 

Kanskje ikke verdens enkleste nødløsning, men det funker som bare det. Fancy er det å :)

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

Update 23.10.08

 

Fant ut i dag at den ene prosessoren er av den type stepping som biosen takler! Så nå er pc'en oppe og går med 1 av 2 Xeon 5430 ombord! Installerte Vista business 64 bit og det gikk uten noen spesielle problemer.

 

Boxedkjøleren bråker noe SINNSYYYYKT, så gleder meg til at komplett får inn noctuakjølere til 771 og at jeg kan ta ibruk den andre cpu'en.

 

Ser jeg kanskje får litt problemer med noen av programvaren vi bruker i fylkeskommunen for skoledrift med 64bit windows, men har ikke gitt opp enda. Vet mesteparten fungerer med vista 32 bit, men fikk problemer med IST ekstens som bruker oraceldatabase (32bit applikasjon og 64bit oracel klient). Hvis noen har vært borti lignende problemstillinger tar jeg gjerne imot tips.

 

Sendte mail til asus og spurte selv om når 0401 bios kommmer ut, og til meg vil de ikke nevne noen ting. Så har jeg virkelig uflaks så kommer ikke 0401 bios ut med det første likevell. Venter i spenning.

 

Gleder meg til å kunne kjøre skikkelige tester med 8 kjerner! Men MÅ ha annen kjøler før testinga kan begynne, ellers er jeg redd for at værneombudet legger ned IT-avdelingen med arbeidsmiljøloven i hånd. :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Update: 31.10.08.

Om sider kom 0401 biosen og jeg fikk tuppa inn den andre prosessoren, og det funka! :)

 

MEN som det går fram av komentartråden, så ble det en del trøbbel. Fikk bluescreen, og prøvde reparasjon m.m, uten hell.

 

Prøvde å installere vista på nytt, og det funka! MEN når jeg skulle inn med servicepack 1 oppstod problemet på nytt. Altså, SP1 har en bug!!!!! Prøvde også å installere vista med integrert SP1, men da fikk jeg også samme feil.

 

Etter litt om og men prøvde jeg med XP 64bit, og det går så det griner. Så inntil videre så får jeg kjøre det.

 

Har litt småtrøbbel siden at den følger server 2003 servicepackene, men det får duge inntil videre. Pc'en er jo såpass kraftig at jeg lett kan kjøre et par xp32bit virtuellpc'er oppå for å ta unna de applikasjonene :)

 

Har bestilt kjøler også. Komplett har ikke fått tak i noctua enda, og jeg kan ikke vente lenger. Så jeg har bestilt 2 single noctua kjølere fra nextron, med lovnad om å kunne levere de tilbake hvis jeg ikke får dem til å passe.

 

Da er det lov til å begynne å tipse om testapplikasjoner som kan være gøy å prøve med i kommentartråden. Merk at XP64bit kjøres.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

08.12.08

 

Da var begge kjølere montert. Gikk AKURAT med litt tweaking (knekke av ene festet til den ene viften så det ikke kræsja med chipsetkjøler... vifta sitter dønn for det).

 

Cpu'ene er fortsatt tilsynelatende varme, men vet ikke om jeg kan stole på målingene til speedfan eller coretemp. Et par av kjernene var iflg. speedfan oppi over 100grader C ved kjøring av noen minutter prime95. Pcn var dønn stabil for det, så jeg gir blanke :p . Den er i alle fall stille! :) Byttet ikke kjølepasta heller, så kan sikkert hente noen grader der.

 

Kom med forslag til tester.

post-6583-1228771806_thumb.jpg

Endret av JKJK
Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Vell!

Etter mye om og men fikk jeg om sider tak i en spesialbestilt (uten returrett) Xeon X5430 slik at jeg fikk 2CPU'er med samme stepping (EO) fra Nextron.

 

Det var selvfølgelig litt spennende; da hverken jeg eller Nextron var sikker på at jeg fikk en cpu med lik stepping som en av de andre, men det ble blink og full score! Tusen takk til nextron! :)

 

I tillegg klokka de til akurat over 3Ghz (q9650 hastighet) på null komma fjott.

 

Så nå har jeg 2cp'er med lik stepping, som betyr at det er mulig å installere noe mer enn bare XP64 og Vista uten sp. Så nå er XP64 kasta ut (mest stabile desktop OS ever) og win7 er installert.

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...