Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Lillebror er utrolig plagsom å se på film med, han begynner med alt mulig annet etter en stund..kikke i veggen, kikke ned i fanget, fikle med persiennene, blir sinnssyk av å sitte ved siden av ham.

 

Jeg takler seriøst ikke slikt. Jeg blir mektig irritert, drevet til galskap etter en stund. Det finnes ingenting værre enn å se film sammen med noen som ikke klarer å se film.

 

Som når noen i MK-klassen min skulle begynne å snakke om noe helt annet meget høylytt midt under en av mine favorittsekvenser i Amélie. Vurderte å klore øynene mine ut.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men med tanke på at min lillebror er eldre enn deg Programvare, burde man forvente at han greide å holde fokus på skjermen i mer enn 10 minutter i slengen. Det blir så annoying at jeg til slutt spør om han ikke gidder å følge med.

 

Når man ser i sidesynet at han sitter og glor ned i gulvet begynner man jo å lure.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Noen ganger, når du ser en film du har sett før sammen med en som ser den for første gang, og vedkommende sitter og spør og graver om plottet hele tiden... "å vent, hva skjedde nå?", "vent litt, hvem er han der igjen?"... Mektig irriterende. Faen heller, følg med på filmen goddamnit, så kanskje du får med deg noe!

Lenke til kommentar

Wanted (2008)

 

Vel, jeg har sjelden sett noe så teit og liksomtøft, men det er med et lite glimt i øyet, så da blir det littegrann tøft også. Men til tider blir det bare så utrolig overdrevent at det blir en smule for mye. Omfg, tenkte jeg da. Det tenkte jeg mye. Men underholdende var det uansett, selv om strikken har en tendens til å bli dratt langt over bristepunktet.

 

Teite ting:

- James McAvoys karakter er i starten en skikkelig taper, og det er jo forsåvidt greit nok. Men han trengte ikke være som om en trass emokid hadde hovedrollen i Office Space, heller.

- Man skal ikke kreve realisme og troverdighet i en sånn film, men når det skjer totalt idiotiske ting for å rettferdiggjøre vendingene i historien, vel, da må jeg reagere litt.

- En litt spenstig tvist mot slutten følges av flashbacks av typen "det var egentlig ikke sånn det var", og da ble det bare teit.

 

Hvis man spiller med på filmens premisser, kan teite ting overses, men man slipper nok ikke unna litt omfg'ing.

7 for underholdning, og hvis man trekker fra et par poeng for de teite elementene ender opp med en 5/10.

Endret av athorb
Lenke til kommentar

RAMBO

 

Er stor fan av de tidligere filmene (ja, tilogmed treern, herlige oneliners fra start til slutt), og gleda meg virkelig til å se denne på Blu-Ray på 100" lerretet til en kompis. Vet ikke helt hva vi forventet, annet enn å ha lest om mye gørr og sånn 3 drap i minuttet. Men med øl på bordet satte vi igang. Masse footage av hvor fælt slemmingene behandler lokalbefolkning, minst 10 drap. *check, skål*

 

Cue Rambo som nok en gang har trukket seg tilbake og gjør en "manual labor"-jobb, i dette tilfellet samler slanger for penger, og lager kniver og sverd med hammer. Og nå er han enda mere grinete og innbitt enn før, og faktisk mere muskuløs enn for 20 år siden. Så kommer noen slitsomme misjonærer og vil ha guide oppover elva inn i Burma. Bibelpushere som tror de kan forandre verden med å vise folk lyset ellernoe. Et par utrolig irriterende fyrer og en vakker blond dame. Eks. når dama reiser seg fra setet i båten for å snakke med Rambo, roper han ene "WHERE ARE YOU GOING?"

 

Øøø..de er på en liten jolle med motor, hvor faen TROR du hun er på tur? Disneyland?

Slem guling med bart slakter landsby de kommer til, tar bibelfolka til fange (yesss). Rambo må tilbake for å redde dem.

En veldig stilig flashback-sekvens med footage fra alle de gamle filmene, der han overbeviser seg selv om at det er bare å drepe alt som rører seg, that's all I'm good for, fuck å leve i fred og ro osv.

 

Også drar han med seg et UTROLIG stereotypt team med leiemordere, bl.a. stereotypisk redneck som synger cowboysanger hele tida, en engelskmann som bare banner og sier fuck fuck fuck fucking shit cocksucker konstant, en tøff latinokar osv. Han får brukt mange av de gamle rambotriksene sine her, og river bl.a. ut strupen på en fyr, skjærer noen folk opp fra mage til hals osv. Da skålet vi gjentatte ganger.

 

Ble noget skuffet fordi jeg trodde det var 3 drap i minuttet, når faktum var at de har regnet sammen antall drap i hele filmen og delt på antall minutter, så det er kanskje 3 i snitt. Men det gikk ofte minst 10 minutter mellom hver gang noen ble drept, men da var det til gjengjeld 20-30 stk i rask rekkefølge, gjerne i slow motion.

 

Alt i alt en finfin Rambo-film, men litt for mye pjatt og irriterende bikarakterer trekker ned..og han hadde ikke explosive darts på buen sin denne gangen :( Og hvor ble det av alle one-linerne fra tidligere filmer?! Ingen humor whatsoever, Rambo er bare sur. Men han har en sinnssvak fysikk og springer fort.

 

7/10 eksplosjoner fra meg.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Dragon Hunters (2008)

 

Viste ikke helt hva jeg gikk til da jeg så denne i helga og jeg kan ikke si at den hverken skuffet eller imponerte. Den var ganske orginal i sitt syn på verden, men dette veide på ingen måte opp for dens ellers klisjeaktige opptreden.

 

Når jeg nå i ettertid tenker over og oppsummerer filmen for meg selv, kan jeg best beskrive den som en dårlig kopi av Shrek. En skal ikke lete lenge før man begynner å se likhetene.

 

At filmen har mange mangler betyr egentlig ganske lite når man ser på filmens spilletid. Filmen er så kort at tross all dens mangler er den fremdeles svært underholdene. Jeg gir den:

 

6/10

 

 

Righteous Kill (2008)

 

Jeg leste at en på IMDb beskrev denne filmen som en B-film med gode skuespillere og dette er en beskrivelse jeg ikke kan si meg en smule uenig i. Historien og plottet er utrolig forutsigbart og lett gjennomskuelig, selv om jeg pinelig nok ikke gjennomskuet den i tide.

 

Før jeg så filmen fryktet jeg at De Niro prestasjon skulle bli lite imponerende. Der må jeg ærlig innrømme at jeg tok kraftig feil; jeg var faktisk forholdsvis imponert over hans prestasjon. Al Pacino sin prestasjon på den andre side imponertte så aldeles ikke; den smakte svært resirkulert.

 

Alt i alt var det en grei film. Ikke noe må se, men grei underholdning. Jeg gir den:

 

6/10

Lenke til kommentar

30 Days of Night

 

Plot:

After an Alaskan town is plunged into darkness for a month, it is attacked by a bloodthirsty gang of vampires.
(imdb.com)

 

Filmen er basert på en horror tegneserie i tre deler og er nok noe av grunnen til at vampyrene (utseendemessig) skiller seg ut fra andre vampyrer i filmer og serier.

 

Filmen er ikke akkurat en fantastisk film, men en helt grei film om hva som skjer når de overnevnte vampyrene kommer for å spise på lokalbefolkningen i Barrow.

 

Jeg fikk virkelig følelsen av at dette har jeg sett før, når det kom til utførelse og hvordan ting skjedde, og filmen er ganske forutsigbar. Ser man bort i fra dette, så tilbyr filmen helt kurant underholdning og et litt uvanlig syn på vampyrene. (igjen, utseendemessig)

 

Alle skuespillerne gjør det de skal, men ikke noe mer. Midt-på-treet underholdning.

 

5 - Middels

Lenke til kommentar

 

 

Alien Apocalypse

 

Fire astronauter dro på en reise ute i verdensrommet og har vært i kryogenisk søvn de siste førti årene. Nå er de endelig tilbake på jorden, men finner fort ut at ting ikke er helt som det skal være. Romvesener invaderte for tyve år siden, og jorden er i ruiner. Menneskene er enten utryddet eller brukt som slaver, og de gjenlevende venter bare på at presidenten skal sette igang en motstandshær og redde dem. Problemet er han skulle ha startet kampen for tyve år siden, så strengt tatt burde han vel ha gjort noe snart... Men om han ikke gidder får vel noen andre gjøre det. :p

 

Burde vært en genial film, spesielt med tanke på at den har Bruce Campbell i hovedrollen og regnes som en blanding av Starship Troopers og Army of Darkness i følge coveret. Bare synd de glemte å si det er Starship Troppers 2 og Army of Darkness... :p

 

Fans av Bruce Campbell blir neppe skuffet ("Your stupidity is terminal... and now you're cured."), men selv syntes jeg det var alt for lite action for en film med en slik tittel. Men, men, det var langt fra det verste jeg har sett og ser den gjerne om igjen om en stund.

 

Vurdering: 7/10

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar

Samme her, så her er en annen som definitvit er verdt å se for oss Bruce Campbell fans

 

 

 

Man With The Screaming Brain

Med: Bruce Campbell, Ted Raimi og Stacy Keach

 

Historien er grei nok, som vanlig. En forretningsmann (William, spilt av Bruce Campbell) drar med kona til Bulgaria for å bygge en jernbane. De tar en taxi, og selvsagt begynner forettningsmannen og drosjesjåføren (Yegor) å krangle. At sjåføren har en affære med kona hans gjør jo ikke saken akkurat bedre...

 

Noen mord senere, og både William og Yegor er døde. Halve hjernen til William er ødelagt, så en sprø professor fjernen den ødelagte delen og erstatter den med halve hjernen til Yegor. Dette får jo selvsagt konsekvenser når det viser seg at Yegor ikke bare fortsatt kontrollerer sin hjernehalvdel, men han kontrollerer også halve kroppen. Man kan jo tenke seg hvordan det går... :p

 

Filmen er av og med Bruce Campbell og er hans debut som regissør (director). Historien er svært bra laget og blir aldri kjedelig. Skuespillerne meget flinke, og den typiske "Bruce Campbell"-humoren er på topp hele veien. Liker man Bruce Campbell er denne filmen pensum på linje med Evil Dead og Bubba Ho-Tep. :p

 

Vurdering: 9.5/10

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar

Har lagt merke til at Bruce alltid har bart i de nyere filmene sine. For å distansere seg fra Ash, kanskje?

 

På baksida av boka "Make love the Bruce Campbell way" avslutter han anmeldelsen av boka si med Bruce "dont call me Ash" Campbell. Sett denne, Crow? Er fra 1990. Kommet på DVD i år.

 

51zcbYJdowL._SL500_AA240_.jpg

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Numb (2007)

 

numb-3d-cover.jpg

 

Denne filmen hadde oppskriften til å være sikkelig morsom, men den feiler stort. Den er betegnet som "Komedie" bak på koveret, og vi stolte på dette da vi leide den.... Dette er HELT feil. Filmen er drama rett igjennom.

 

Er fint lite å le av, og egentlig føler du synd på hoved personen. Det er ingen forsøk på å lage figurene i filmen som morsome i det hele tatt. Dette er et seriøst problem han har og han forsøker alt å kvitte seg med det.

 

Vi måtte selv legge til dialog og kommentarer mens vi så filmen for å holde oss underholdt....

 

Mulig den ikke vært så dårlig dersom den hadde heller vært katagorisert som drama. Men vi forventet noe lett komedie...

 

4/10

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Har ikke sett den ennå, Bytex. Takk for tips! Ellers kan jeg anbefale serien "The Advantures of Brisco County Jr." for de som ikke har sett den ennå. Sier bare western + Bruce Campbell = Epic Win! :D

 

Har ikke fått lest "Make love the Bruce Cambpell way" ennå, men har den første biografien hans (If chins could kill - Confessions of a B-movie actor). Meget interessant lesestoff for fans. ;)

Lenke til kommentar

Trois Couleurs

 

binoche460.jpg

 

I feel something important is happening around me. And it scares me.

 

Å for en kveld! Jeg så hele trilogien back to back, og kan med hånden på hjertet si at dette var en av de beste cinematoriske opplevelsene jeg noen sinne har hatt. Karakterene, dialogen, følelsene, det visuelle, musikken, øynene, fargene... Perfekt! Som en helhet er trilogien et mesterverk, det er udiskutabelt. Jeg elsket referansene og hvordan alle historiene ble gjentatt mer eller mindre i ulike former, hvordan det hele konkluderes i Rouge.

 

Som individuelle filmer var det ingen tvil om at Bleu hevet seg over de to andre. Rouge like bak, mens Blanc er hakket svakere. Stilen, fargene og det visuelle i Bleu er nok det jeg vil huske mest, men dialogen og varmen i Rouge var også mesterlig.

 

Bleu: 10/10

Blanc: 8/10

Rouge: 9/10

 

Som trilogi:

10/10

Endret av Speik
Lenke til kommentar

Gummo (1997)

 

gummo01v.jpg

 

Gummo er en annerledes film fra alt annet jeg har sett. Inget plot, bare hverdagen til en gruppe mennesker i en falleferdig by i Ohio. Høres kjedelig ut? Langt ifra. Filmen har fin musikk, bra dialog, skremmende personer og depressivt miljø. Man hever virkelig på øyenbrynene gjennom dette mesterverket fordi det er så unikt, så spesielt, så bra. Flott, flott.

 

9/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...