Gå til innhold

Interesse for en ny oktoberfest?


Oktoberfest  

59 stemmer

  1. 1. Har du lyst til å delta på oktober-fest i år?

    • Ja
      46
    • Ja, men kan ikke delta
      9
    • Nei
      4


Anbefalte innlegg

Hvis det er fastobjektiv (og ikke bare en brennvidde) som er kravet i år, så får jeg nøye med med å se hva dere andre får til. Gikk på en liten bomtur hos Pentax i helgen. De hadde jo selvfølgelig ikke åpent på lørdag. Jeg hadde håp om å få tak i et snasent lite fast glass, men det får bli neste gang jeg skal dit.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her har jeg et rå-utkast til årets regler:

 

Regler.
  1. Du skal kun benytte et objektiv med fast brennvidde fra 1.oktober til 31.oktober (zoomer er ikke lov).
  2. Du kan maksimalt laste opp sju bilder i løpet av en uke.
  3. Du kan maksimalt delta med ett bilde fra en og samme dato (har du to kanonbilder fra samme dato må prioritere)
  4. La bildene ha exif-info.
  5. Bildene som legges inn skal ikke være større enn 1280 piksler i lengste lengde.

Når måneden er over velger du de 3 bildene du liker best, så lager vi en samletråd med alle de beste bildene.

 

Deltagernivå.

Du kan velge om du skal delta som entusiast eller amatør.

Som entusiast tar du kun bilder med kamera/objektiv kombinasjonen du har valgt for oktoberfesten. Uansett fotografiske oppgaver.

Som amatør kan du bruke annet utstyr når du ikke bruker tid på utfordringen. Du kan kun poste bilder som er tatt med kamera/objektiv kombinasjonen du har valgt deg ut.

 

For de som ikke er hard-core entusiaster (som tar bilder hver dag), så bør disse kravene følges.

  • De dagene du jobber med utfordringen, så bør du sette av minst en halv time.
  • Du må laste opp minst 10 bilder i løpet av måneden.
  • Du må laste opp minst 2 bilder hver uke.

Deltagertråd.

 

Du skal opprettte en egen tråd i forumkategorien Fotografering > Utfordringer, hvor du legger inn et bilde for hver dag. Kommentarer fra andre er velkomne; se det som en bildekritikk.

 

Navnet på tråden må følge gjeldene regler for forumet. Jeg anbefaler på det sterkeste på bruke følgende format:

 

Oktoberfest 2008 - brukernavn - objektiv

 

For eksempel:

 

Oktoberfest 2008 - tomsi42 - EF 28mm f/2.8

 

Bildene som legges inn skal ikke være større enn 1280 piksler i lengste lengde. Info for å legge inn bilder finner dere her.

 

Jeg tar gjerne i mot kommentarer/ og spørsmål.

 

Tom

Lenke til kommentar
"Never change a winning team." :thumbup: Dette ser ut til å være en slik strategi, siden det vel er nær blåkopi av fjorårets regler. Har ingen innvendinger.

Det eneste jeg egentlig har gjort er å legge til amatør deltagernivået. Og det er mest av egen interesse, fordi jeg kommer ikke tilake fra Tyskland før et par dager ut i oktober, samt at jeg skal i 50 års lag et par uker senere :)

 

Tom

Lenke til kommentar

De reglene der startet veldig fint, men avslutningen gjør at jeg neppe har mulighet til å følge opp. Maks 1 bilde hver dag og minimum 2 bilder i uka indikerer at jeg må sette av tid hver lørdag og søndag hele oktober. Kveldene i ukedagene kan selvsagt dumpe over noe, men erfaring tilsier at dette tiden forsvinner fortere en svint. Men uansett så vil minimum 10 bilder tilsi at lørdager og søndager ikke er nok og man må ha minimum 2-3 ukedager med fotografering i tillegg.

 

Siden man ikke skiller "proffesjonell" her, men entusiast vil jeg si at en må være rimelig entusiastisk, uansett hvor amatør man er, får å klare å følge opp de retningnslinjene.

Endret av Xell
Lenke til kommentar

Det har du hele poenget mitt. Siden jeg ikke er superetusiast som har foto som eneste fritidssyssel så ender jeg opp med å aldri fotografere så mye som man stiller til krav for diverse utfordringer/konkuranser. Jeg kunne gjerne tenkt meg å vært med da man ved å melde seg på gir seg selv en påskynding for å sette av litt mer tid. Men jeg har desverre ikke muligheten til dette tidsforbruket som man legger opp til her og synes derfor det hadde vært fint om man hadde lagt opp til noe som man kan være med på uten å være entusiast. Som sagt i min tidligere post så klarer jeg ikke helt her å skille mellom entusiast og amatør da man under amatør-reglene må være ganske så fotoentusiast, i alle fall i mine øyne.

 

Slik reglene nå er satt opp ser jeg på dette som en konkuranse der man deler mellom de entusiastene som velger å ha samme optikk på hele måten og ikke bytte den samme hva man skal fotografere og de entusiastene som har lyst til å fotografere litt med en annen optikk innimellom.

Lenke til kommentar

Ja, da er jeg helt tydelig ikke inni den riktige flyten til å være med på slike ting. Greit nok det. Synes bare det hadde vært gøy, og vet med meg selv at når jeg "pålegger" en grunn til å ta med meg kamera oftere så gjør jeg akkurat det. Men å dra med meg kamera hver dag på jobb i tilfelle det er noe morsomt å ta bilde av på parkeringsplassen utenfor meny på vei hjem, nei, det tror jeg jeg aldri kommer til å gjøre. Da liker jeg heller å si, nei vet du hva, nå skal jeg ta med meg kameraet og gå meg en tur, eller kjøre dit eller dit, for å ta litt bilder i en time eller to. Men for en oktoberfest er jeg tydelig vis ikke entusiast nok til å være amatør en gang. Og det er vel bare noe jeg må innse.

 

Missforstå meg rett. Det er helt greit at ikke alt her legges "ned" til mitt nivå, men det ble da vitterlig spurt om tilbakemelding, og min er at jeg synes selv amatør-reglene legger opp til et ganske så høyentusiastisk nivå.

Lenke til kommentar

Kjøp dere en Ricoh GR-D II eller en Sigma DP1. Da er det ingen problemer å komme opp med et bilde for dagen.. Kjappa på, så de ikke blir utsolgt grunnet stormen av entusiastiske oktoberfestere.

 

Ska' det ver så ska' det ver. I januar og februar 2006 hadde jeg et par måneder frigang før jeg skulle tilbake til Italia. Da tok jeg seriøse bilder hver dag, og publiserte kanskje annenhver dag. Det hadde fint gått ann å ta et bilde hver dag med litt planlegging av når man kan finne objekter. Det var nå man skulle hatt mFT og 25mm pancake.

Lenke til kommentar
Mulig dette kan bli en kilde til forvirring, men hva med å tillate "amatørene" å poste 2 bilder fra samme dag? Da vil det holde med én tur hver helg + en ekstra fotodag for å overholde de andre kravene.

Det kan være en mulighet. Og redusere det totale antallet til 8.

 

Tom

Da er det plutselig mye mer gjennomførbart. Men for å være helt ærlig skjønner jeg ikke helt hvorfor det skal være så veldig mange regler på en utfordring. Skjønner at man har regler i konkuranser, men på utfordringer ser jeg ikke noen grunn til å ha annet enn selve utfordringen + noen begrensninger slik at ikke det blir alt for mye bilder. Feks er utfordringen her å kun bruke fastobjektiv i en måned. Begrensinger kan være at man ikke har lov til å poste mer enn 1 (eller 2) bilde hver dag. Hva er argumentene for å ha med krav som minst 2 bilder i uka og minst 10 bilder totalt? Hvis noen kann forklare meg hvorfor disse rettningslinjene i utfrodringen er viktig så kanskje jeg også klarer å se poenget med dem, men uten det så ser jeg på de som kun en måte å utelukke folk som ikke prioriterer denne hobbien like høyt som mange andre her. Mulig det er noe vitalt her jeg går glipp av, og da hadde det vært greit om noen kunne forklare hvorfor rettningslinjene burde være akkurat slik og ikke litt friere. Kom gjerne med argumenter for hvorfør det bør være akkurat slik og ikke anderledes.

 

Det er mulig jeg ser totalt anderledes på dette en stort sett alle andre har, men det får så være. Jeg kjøpte dSLR fordi jeg liker å fotografere og liker å ta med meg kameraet ut og "leke" litt en gang i mellom, ikke for å drasse med meg kameraet over alt. Det hadde vært gøy om det hadde vært nok til å være med på en og annen utfordring.

Endret av Xell
Lenke til kommentar

Det er vel ingenting galt i å arrangere utfordringer for en "snever" gruppe entusiaster som tar seg tid til det, og har optikken til det. Ikke alle utfordringer passer alle. Jeg bruker nok tid til foto og slikt fra før, og føler at jeg ikke kan delta. Men jeg deltok i en utfordring tidligere i år med tema "Serie". Den passet meg godt. Men det plager ikke meg at andre ønsker å gjøre noe som har strengere begrensninger. Jeg kunne godt tenkt meg å være med på det, men kravene er for strenge for meg nå. Kanskje januar hadde passet bedre for meg, med da hadde nok de i nord klaget over at de ikke får lys nok. Vi kan ikke gjøre alle til lags med enhver utfordring.

 

Vi hadde en diskusjon om det ikke var like greit å bruke zoom på kun en brennvidde. Det var jeg helt imot. Hvorfor skal de som ikke har rett utstyr være med? Jeg kan ikke være med på konkurranser som krever lang tele, makro eller kraftig vidvinkel. Da får jeg heller vente på neste utfordring.

Lenke til kommentar

Greit nok. det er masse her jeg kan være enig i. Men det du nevner på slutten med utstyr er jo en del av utfordringen. Det jeg enda ikke har hørt voldsome argumenter for er alle tilleggsreglene.

 

Har ikke noe problem med at det finnes utfordringer som ikke passer meg og andre (forhåpentligvis) som kanskje gjør det. men det ble stilt et spørsmål om tilbakemelding på forslag til regler/rettningslinjer og det er det jeg har gjort. Hvorvidt man ser noe poeng i å diskutere dette og eventuelt endre relgene får bli opp til den som kom med utfordringen. Men når man stiller med rettningslinjer som begrenser deltagelse så synes jeg faktisk det hadde vært greit om man hadde argumenter for at akkurat disse begrensingene skal være med. Som sagt så er jo gjerne en utfordring oftest en relativt kort spesifikasjon. Det går gjerne på et tema, spesifikt utstyr, eller spesifikke teknikker. Men ut over utfordringen i seg selv så kan man sette ingen/noen/mange retningslinjer og det er disse jeg mener bør argumenteres for i forhold til utfordringen. Skal det være noe poeng så burde de gi noe spesielt til utfordringen, noe vesentlig man mister dersom man ikke har disse rettningslinjene. Hvis de ikke er det er de, som i dette tilfelle, kun deltakerbegrensende.

Lenke til kommentar

For min del synes jeg det er spennende å fotografere etter et strengt dogme som jeg bestemmer meg for. Jeg har til og med hatt jpg-sorthvitt med kun en eksponering pr motiv som dogme i en periode. Og det var lenge etter at jeg begynte med raw. Å utfordre seg slik er lærerikt, og dess strengere dogme dess mer utfordrende blir det. Jeg trenger snart noe å bryne meg skikkelig på, men det må komme fra meg selv. Kverna går.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...