Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Finnes der nedoverbakker i danmark? Bakketopper i gater eller liknandes?
Ja, det finnes nedoverbakker, men ingen som er så veldig bratte at det gjør noe.

 

 

Synes å huske noen ganske bratte bakker fra da jeg bodde i Viborg. Ikke så veldig lange at det gjør noe, men relativt bratte var de da.

Lenke til kommentar
Da har gutten vært på whiskysmaking. Det ble 7 forskjellige whiskier i kveld så man er litt snurrete i toppen. Hvordan går det ellers med folket.

Jeg er endelig avslappet. Har fått meg røyk. Fant ikke rullingspapiret så jeg måtte ta Virago-en og kjøpe. Men de var tom for papir så jeg måtte kjøpe ferdigsydd.

Og nå lurte jeg på om jeg skulle ta meg litt Otard VSOP

Lenke til kommentar
^Kult :wee: Hvordan er det egentlig noe sånt foregår?

 

I kveld så var det lagt opp til 6 forskjellige whiskies. Den ene måtte byttes i siste liten fordi leverandøren ikke klarte å levere det som var bestilt.

 

Det ble whisky fra 6 forskjellige regioner eller sub-regioner om du vil.

 

Den første, som var nødløsningen var "The fat trout Lowland single malt". 40%

Deretter fulgte følgende:

 

Highland: Glengoyne 12 år Cask Strength 57,2%

Speyside: Balvenie Single Barrel 15 år, 47,8%

Cambeltown: Springbank 100 proof 10 år, 57%

Kyst/øyer: Old Pulteney 12 år, 40%

Islay: Bowmore 12 år, 40%

 

Det foregår slik at man fyller i glasset en tilmålt mengde og smaker på whiskyen. Deretter diskuterer man hvilke(n) smak(er) man kjenner som mest fremtredende og ikke minst hvilke smaker man kjenner.

 

Man oppdager fort at man kjenner forskjellige smaker enn andre gjør. Man lar ofte de forskjellige whiskyene stå en stund, slik at de får luftet seg og smaker på nytt. Ved at man lufter dem så får man frem en annen smak, det gjelder i størst grad, i min erfaring, for cask strength.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...