Gå til innhold

Flaut å komme med speilrefleks i sosiale lag?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Mulig at dette er på siden av dette forumet (så flytt det gjerne), men er det andre som vegrer seg for å ta med speilreflekskameraet i sosiale lag der det uansett er forventet at det blir tatt bilder?

 

Blir fort en del kommentarer når man drar ut et speilrefleks med en stooor blitz og andre har et kamera på størrelse med et frimerke... :ermm:

 

Blir man vant til det tilslutt? :blush:

Endret av Epp
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Plager ikke meg, men jeg bruker som oftest 30mm f/1,4 i stedet for blits når jeg er på fest :p

 

Kompaktkameraer tar jo elendige festbilder, skal du ha bra bilder må du ha noe med litt mer oomph, spør du meg.

 

For øvrig er det ganske morsomt å få kommentarer i etterkant av typen: "Ååååh, hvorfor ble bildene dine så mye bedre enn mine?" :p

Endret av Sutekh
Lenke til kommentar
Plager ikke meg, men jeg bruker som oftest 30mm f/1,4 i stedet for blits når jeg er på fest :p

 

Kompaktkameraer tar jo elendige festbilder, skal du ha bra bilder må du ha noe med litt mer oomph, spør du meg.

 

Hmm, ja kanskje jeg må investere i et lyssterkt fastobjektiv. Kunne det bare kommet noen med AF motor snart... :(

Lenke til kommentar
Jeg vegret meg mot å ta med meg kameraet til å begynne med.. Syntes det var litt stor og "flashy", men nå er det med meg stort sett overalt..

Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Men en grunn til at jeg kanskje ofte putter ixusen i lommen til et "sosialt lag", er jo dette med travelling light da.

RandiA

Lenke til kommentar
Eneste ulempen er at du sikkert kommer til å bli spurt om å være hobbyfotograf i ulike sammenhenger senere.... Det blir nemlig jeg støtt og stadig. brylluper, dåper osv....). Men nå gjør jo ikke det så mye da.

Fin måte å tjene penger på vil nå jeg si.

 

For min del har jeg så og si alltid kamera mitt med meg.

Klarer ikke tanken på å være et sted hvor det kanskje skjer noe spesielt uten å kunne fotografere det.

Lenke til kommentar

Personlig så tar jeg alltid bare med meg et Fujifilm F40fd (f/2.8 og god <=800ISO) på innerlommen. Både fordi jeg er mye friere (prøv og dans med et dslr) og lettere, og fordi folk virker å bli litt brydd av smellene fra speilet. Og jeg slipper å bekymre meg for promillen ifht skader på kamera ;) På fest skal man slappe av - derfor vil jeg ikke være bryllupsfotograf for venner.

 

Jeg foretrekker en liten rammesøker, som i de fleste tilfeller gir vel så stemningsfulle bilder som et digert klumsete speilrefleks.

For ikke snakke om at du er mindre utsatt for bevegelsesuskarphet!

 

OT: Hvorfor i all verden er man mindre utsatt for bevegelsesskarphet med en rammesøker (range finder)? Du er jo fremdeles like bundet av lukkertid som på alle andre kameraer, n'est pas?

Lenke til kommentar
jeg skyter analog rammesøker svart/hvitt film i sosiale lag. og alle synes det er stilig :D. iaffal når de får se bildene

Ikke bare en målsøker, men en liten søt japaner i tillegg. Her er et bilde av Henriks festkamera ved siden en chromeversjon av min Rollei B35. Jækla svær den Olyen din, Henrik ;)

 

Schnoodles målsøker er nok litt større enn Henriks, men mer sexy og mye dyrere. Jeg vil faktisk anbefale alle her inne til å kjøpe et lignende Henriks rammesøker. De gir utrolig god bildekvalitet for prisen. KR foretok en skarphetstest vs en moderne dSLR, og den banket livskiten ut av den moderne (og dyre) zoomen. Jeg vil faktisk hevde at en manuell japansk målsøker fra seksti og syttitallet er det absolutt beste kjøpet som kan gjøres, hvis det er bildekvaliteten som er viktigst. Du får dem for noen få hundrelapper.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...