Gå til innhold

Wiki: Akam.no - Fotowiki


Anbefalte innlegg

Jeg liker modellen, Kristallo, men tenker du det slik at artiklene i fotoordboken skal være de samme som i de andre grenene av treet? Jeg syns det er helt ok, men det understreker viktigheten av at artiklene om mulig åpner med en kortfattet definisjon, før de eventuelt går dypere.

 

Jeg har jobbet videre på artikkelen om fargerom (http://wiki.diskusjon.no/index.php/Fargerom), og hører gjerne kommentarer på innhold og form så langt. Så langt er det ingen illustrasjoner, men jeg har funnet frem noen, som jeg tror vi kan gjenbruke under GNU Public Licence.

 

Ordet "Gearhead-artikler" er vel noe som ligger igjen fra mitt første utkast til kategorier. Jeg hadde opprinnelig tenkt meg de rent utstyrsrelaterte artiklene her (kanskje artiklene om de ulike systemene), men det er ikke sikkert det er et riktig spor å følge.

 

Forøvrig fortjener Kristallo kudos, props og gode ønsker for innsatsen (som jeg tror er nesten utelukkende din?) med fotoordboken! :thumbup:

Endret av Anew
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg liker modellen, Kristallo, men tenker du det slik at artiklene i fotoordboken skal være de samme som i de andre grenene av treet?
Ja, det var tanken min. Så artikkelen om fargerom vil ligge både i ordboken og som en teknisk artikkel. Vi burde prøve å starte alle artiklene med en kort og enkel forklaring sånn at alle kan forstå hva det dreier seg om og fort kan avgjøre om det er noen hensikt å lese resten av artikkelen.

 

 

Jeg vil oppfordre alle til å prøve å delta (du også PMnormal!) det er mange som har mye å si på forumet så hvorfor ikke prøve å hjelpe til med wikien? Hvis dere ikke kan eller har tid til å sette dere inn i wiki så kan dere skrive det som en post på forumet eller sende teksten til meg som PM.

 

Jeg vet også at det nok god informasjon i forumet til å lage en knakende god FAQ bare vi greier å lete fram postene med de gode svarene. En del av postene er grundige nok til å bli små artikler i seg selv. Hvis noen husker noen gode poster så prøv å grave dem fram igjen.

Lenke til kommentar
Jeg har jobbet videre på artikkelen om fargerom ( http://wiki.diskusjon.no/index.php/Fargerom ), og hører gjerne kommentarer på innhold og form så langt.
Jeg synes det ser meget bra ut sålangt. Første avsnitt er litt for komplisert med ord som tupler, diskrete og gamut. Jeg tror mange vil få panikk der.

 

Siden veldig mange som leser artikkelen har fargeromrelaterte problemer så tror jeg vi trenger en bit om hvordan man trenger en ubrutt kjede helt fra kameraet til skjerm/printer for å få rette farger. Og en bit om de vanligste problemene og hvordan man fikser dem.

Lenke til kommentar

Konkret forslag til fotowiki.

 

Det dukker stadig opp tråder hvor det spørres om batterier og ladere. Hva med en enkel batteriguide? Jeg kunne forsåvidt laget et utkast til en sånt selv, selv om jeg ikke føler meg kompetent til å lage en definitiv artikkel.

 

God ide? Forslag til tittel på artikkelen? Noen som har noen tanker rundt dette?

 

Hvis noen ansvarlige tenner på idden, så er det bare å gi meg et hint og gi meg tilgang så starter jeg.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...