Gå til innhold

[Løst]Forum tråd *løst* funktion?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Poeng for gode svar...

 

Dette er trolig en funksjon som skal komme i de deler av forum der det er folk som har spesialisert seg på et emne, som er mest aktive. Dette gjelder (som tidligere nevnt)

-Datamaskinen fungerer ikke

-Antivirus og datasikkerhet

-Programvare

-Forbrukerrett

 

De som har spesialisert seg på et av disse emnene vil nok ikke bli noe mer eller mindre aktiv om de får poeng for det. Poengene vil rett og slett ikke bry dem noe serlig.

Det eneste resultatet jeg klarer å se for meg ved en slik løsning, er at de lite aktive (altså folk som IKKE har spesialisert seg på et område) vil få lyst til å få poeng, og eneste måten å få poeng på, vil være å "spamme" forskjellige kategorier med dumme forslag.

Eks. på dette, er i antivirus og datasikkerhet-delen av forumet: Der ber vi brukere om å lage logger for maskinen, så vi får mulighet til å analysere loggene og fortelle hva som er galt. Det en "standard-bruker" gjør for å hjelpe, er å foreslå antivirusprogrammer/spywareprogrammer e.l. (som gjerne er langt ifra det beste av programmer du får tak i), og så blir det en større diskusjon om hvilket program som er best (istede for å hjelpe trådstarter)

 

I kategorier som de som er nevnt ovenfor (kanskje med untak av "programvare"), ønskes det ikke å få flest mulig svar, men BEST mulig svar (kvalitet fremfor kvantitet), så da holder det i massevis med 4-5-6 aktive brukere for en hel kategori, og jeg tviler på at disse aktive brukerene kommer til å inføre noen intern konkuranse om å få flest mulig poeng.

 

 

Si ifra hvis noe var uklart her :)

Endret av r2d290
Lenke til kommentar
Denne '[Løst]'-knappen er dypt savnet i 'Anti...-forumet. Nærmer det seg en avklaring på om dette er en funksjon som kommer?

Den kommer til å dukke opp nå snart. :)

Når kan vi vente oss resultater? Jeg definerer selv ikke "snart" som 3 uker.

 

 

- og jeg håper inderlig at ikke det kommer noe poengsystem her i gården
Hvorfår ikke det da? Syns det har økt kvaliteten fint på ITpro. :)
Den diskusjonen har vært oppe flere ganger i flere tråder og jeg vil derfor henvise videre diskusjon og lesning av argumenter til de to største, mest relevante trådene om saken. Denne tråden skal ikke brukes til å diskutere dette ;)

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=870741 (nyeste)

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=358010

Endret av TSP
Lenke til kommentar
Ja! Det hadde vært fint! Men folk kunne kanskje fortsatt skrivd i tråden da? :):D

Hva mener du med "skrivd i tråden"? Skrivd hva i hvilken tråd? Det er snakk om en knapp som gjør at du automatisk får "[LØST]" foran emnetittelen, og det er egentlig ikke noe poeng i å manuelt skrive "[LØST]" dersom dette kan gjøres ved å trykke på en knapp.

 

Og grunnen til at en knapp er ønskelig, er fordi:

1. Det vil være større sansynlighet for å trådstarter på eget initiativ skjønner at han skal trykke på denne knappen dersom problemet løser seg (i forhold til hvis h*n selv må tenke seg til at h*n bør gjøre det)

2. Det vil være mye lettere å forklare trådstarter hvordan man skal få h*n til å endre emnetittelen dersom vi bare trenger å be trådstarter om å trykke på en enkel knapp

Endret av r2d290
Lenke til kommentar

Kimmag mener at tråden ikke skal bli stengt, og den skal den heller ikke bli. Som r2d290 sier; en knapp som setter inn [Løst] eller et spesielt ikon foran emnetittelen. Tråden vil ikke bli stengt. Men det er naturlig at det ikke lenger vil være så mange som svarer eller stiller nye urelevante spørsmål der.

 

Grunn til endring: Rettet en skrivefeil.

Endret av TSP
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Støttes! :)

 

Men skal det være slik at alle tråder kan løses? En del tråder har jo ikke spørsmål/problemer.

Altså spørsmålet mitt er; skal alternativene være "vanlig tråd"/"løst tråd" eller "vanlig tråd"/"uløst tråd"/"løst tråd"? Stemmer for det siste, hvor trådstarter kan huke av for "uløst tråd" når han oppretter den.

Da kan man kategorisere tråder som uløste problemer. Og dermed forhåpentligvis lettere/raskere få hjelp.

 

EDIT:

Men sett at en tråd får besøk av en som har samme problem, men hvor løsningen i tråden for han ikke virker? Tråden blir fortsatt sett på som løst utenfra og færre vil muligens stikke innom for å se nye svar.

 

Vi må kanskje finne en "løsning" på dette "problemet"?

Absolutt ett problem som bør tas opp. F.eks. hvis det er flere grunner til samme problem.

Endret av Überadri
Lenke til kommentar

Rødt er allerede i bruk. Men det er to måter å illustrere hvorvidt en tråd er løst: Med farge eller symbol.

 

Med farge kan man se om man allerede har besøkt en tråd (om det nye uleste innlegg eller ikke):

 

post-51867-1213037989_thumb.png

 

Bruker man symbol på samme måte som gjøre med f.eks låste tråder vil man kun se at en tråd er løst, men ikke om man tidligere har besøkt tråden eller om det er nye innlegg i tråden:

 

post-51867-1213038030_thumb.png

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...