Gå til innhold

Prekestolen - løst og fast om tro


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Artig,nettside. Litt rare svar egentlig.

Me: What don`t you like?

God:I don't like mean people.

Me:You said earlier that you loved everyone

God: Oops I sent you the wrong reply

:roll:

 

Edit: En annen bra en.

Me: You are stupid

God: I will remember you said that when robots take over the World.

Me: Will robots take over the World?

God:It seems like an inevitable outcome of evolution.

:!:

Endret av Feltherre
Lenke til kommentar

lurer på om jeg kan overtale kreasjonister en gang for alle, nå har jeg fått svar rett fra gud og han sier

 

Me:

do you belive in evolution

God:

The first and last books of the Bible seem the least literal. God does not seem to have created the world in one stroke, nor does it seem likely to end quickly either.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Artig,nettside. Litt rare svar egentlig.

Me: What don`t you like?

God:I don't like mean people.

Me:You said earlier that you loved everyone

God: Oops I sent you the wrong reply

:roll:

 

Edit: En annen bra en.

Me: You are stupid

God: I will remember you said that when robots take over the World.

Me: Will robots take over the World?

God:It seems like an inevitable outcome of evolution.

:!:

 

Ja, slike svar bør få deg til å bli rolig, og da behøver du slett ikke lage slike poster lengre!?

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar
Jeg kom opp i en diskusjon en dag her, hvor jeg mente at buddhisme ikke var en religion men et filosofisk tankesett, mens andre parten mente det kan defineres som en religion? Dere som har mer peiling enn meg, hva er riktig?

 

kommer ann på vilken versjon av budismen man snakker om

 

noen versjoner er helt klart en religion andre er det ikke og noen er midt i mellom

 

Vestlige budiste er ofte ikke religiøse, og det er mer snakk om et levesett.

 

men en del av de eldre versjonene av budisme man finner i østen er klare religiøse med spiritsime og gudebilder

 

det er også i kina en blanding av budisme og gammle kinesiske folke religioner, der budisme blandes forfeder tilbeding, eller ancestor worship AKA Forfedrekult på norsk

Lenke til kommentar

vel noen tilber buddha, og i såfall er det en religion da de tilber han ikke som et menneske, men noen som ble så "opplyst" at han nådde nirvana ect. og da går det litt ann på hva du mener nirvana er, er det snakk om en fysisk forvandlig til eneri(noe lignende man finner i sci-fi filmer og serier) i såfall er det ikke religiøst men så lenge denne forvandlingen skjer på en naturligmåte, andre mener nirvana er et paradis i såfall er det utenfor det naturlige og er en religiøs ting.

 

det er også buddister som ikke tilber buddha i det hele tatt, men ser på han som et godt forbilde ikke noe mer

Lenke til kommentar

Ser ut som om ytringsfriheten er relativt tilstede fortsatt:

 

Straffen for frafall er døden. Dette fastslås i forslaget til ny straffelov som foreligger i Teheran. Forslaget skal nå behandles av landets nyvalgte nasjonalforsamling, som hadde sitt første møte tirsdag. Dersom det vedtas, vil det innebære en klar skjerpelse av dagens praksis. Hittil har straffeutmålingen for folk som har forlatt islam, til en viss grad vært overlatt til skjønn og fortolkninger.

 

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2455869.ece

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Danmarks ambassade har att vorte angripen på grunn av karikaturteikningane. Denne gongen i Pakistan der min. 8 vart drept og 30 skadd. Éin av dei var ein dansk statsborger.

 

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/06/02/537005.html

 

Kortid skal dette ende? Eg har, i sympati til Westergaard, sotte avataren min på MSN til hans bilete av Muhammad med ein bombe i turbanen. Er ein del som har reagert, deriblandt ei muslimsk jente som sagde at ho vart veldig sint kvar gong ho så på teikninga.

 

Trur ikkje nokon reagerer slikt om ein lagar noko liknande berre med Jesus som motiv ...

Lenke til kommentar

Hva jeg som kristen tror på.

 

Dette er et forsøk på å forklare hva jeg tror på som kristen. Det er ikke 100% dekkende, men sier det meste av det som er verdt å ta med. Mye er sitert fra en bok jeg fikk på gaten av noen som delte ut vafler og kristen litteratur. Dette er ikke et forsøk på å verken frelse eller omvende, det er det kun Gud som kan, men jeg håper at noen lærer litt, og kanskje at folk skal forstå litt mer av det jeg tror på som kristen. Jeg vet det er langt, men det får gå. En trenger litt plass for å forklare slikt. Håper du leser alt. Lykke til!

 

INNLEDNING

Glem alt annet, skjerp sansene og varm opp hjernecellene.

 

Hvordan er egentlig denne Gud som de kristne alltid snakker så varmt om? Problemet er at mange generasjoner x’ere har et forferdelig vrangbilde av Gud. Noen tror at Gud nærmest er redd for rock og at Han avskyr folk som sagger med buksen, mens Han elsker å knipse i takt til rolige salmer og foretrekker folk som kler seg i dress eller kjole (helst noe som var på mote for 10 år siden), og at han er veldig glad i penger. Andre tror at han sender krig, lar mennesker dø av overdose og Han ikke bryr seg om folk som begår selvmord osv. Et vanlig utsagn er at ”jeg klarer ikke å tro på en Gud i en så ond verden.” Nå må du være klar over at det ikke bare finnes en Gud, men også en djevel. (PS: han har antakeligvis ikke horn og høygaffel.)

 

Men har ikke Gud all makt da? Gud har faktisk skapt oss med fri vilje til å bestemme selv, og Han tvinger oss ikke til å ha felleskap med Ham. Når da mennesker velger det onde, så får det onde makt. Planter du et epletre, får du ikke appelsiner. Slik er det med alle ting i livet. Du høster det du sår.

 

START

De første menneskene var ikke roboter. De ble skapt med en fri vilje til å velge, men i utgangspunktet var de uten synd, og de elsket å være sammen med Gud. Men beklageligvis valgte de første menneskene å vende ryggen til Gud for å gå sin egen vei. De hadde frihet til å fortsette å leve i fellesskap med Gud, men de ble fristet og valgte å høre på djevelen, som i utgangspunktet var en engel som Gud hadde gitt sparken. Djevelen prøvde nemlig å opphøye seg selv til å bli lik Gud, men da måtte Gud si STOPP! Etter det har djevelen gjort alt han kan for å forføre mennesker vekk fra Gud. Resultatet er død, sykdom og fattigdom som er menneskets store fiender.

 

HVORDAN ER GUD?

Bibelen, som ikke nødvendigvis trenger å være stor og svart og veie 60 kg, gir oss et klart svar på hvordan Gud er.

 

”Den som har sett Jesus Kristus har sett Gud”

 

Det betyr at slik Jesus var og er, slik er Gud, og da er det viktig å gå til bibelens informasjon om Jesus, som forteller oss hvilket hjertelag og omsorg Gud har for hvert enkelt menneske.

 

”Han som ikke sparte sin egen sønn, men gav Ham for oss alle, hvordan skulle han kunne annet enn å gi oss alle ting med Ham?” (Rom 8, 32)

 

De syke, skrøpelige, og de som ingen brydde seg om å være sammen med, flokket seg rundt Jesus. Han fortalte dem om livet og om hvordan de kunne komme tilbake igjen til Gud. Han satte mennesker fri og mange av dem ble Hans trofaste og modige etterfølgere. De var helt vanlige mennesker som hvis dette hadde skjedd i dag kanskje ville ha bestått av både uteliggere, butikkeiere og arbeidsledige, og kanskje til og med bankdirektører. Poenget var at de elsket Jesus så høyt at de var med på å forandre verdenshistorien, og de var heller ikke redde for å gi sitt liv for Ham.

 

RELIGION:

Jeg vil definere religion slik at i prøver å gjøre oss fortjent til å komme hjem til Gud ved våre egne gjerninger. Å si Ja til Jesus er det motsatte. Gud kommer til deg i sin kjærlighet og tilbyr deg å få komme hjem igjen til Ham og få et evig liv ved at du inviterer Jesus inn i livet ditt.

”For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave.” (Efeserbrevet kapittel 2, vers 8)

 

Hva er egentlig nåde? Det motsatte av nåde er fortjeneste. Nåde betyr blant annet alt for ingenting. Det kommer av det greske ordet gracias, som vi kjenner igjen i ordet gratis. Så du kan altså ikke gjøre noen ting for å gjøre deg fortjent til Guds kjærlighet. Om du følger 476 gamle damer over gata eller om du synger sopran i kirkekoret til inntekt for gatebarn, vil du likevel ikke oppnå Guds gunst og frelse.

 

VEIEN, SANNHETEN OG LIVET

Jesus sier: ”Jeg er Veien, Sannheten og Livet.” Det betyr ganske enkelt at Jesus er veien til Gud, livet i Gud og sannheten om Gud. Religion hører til på kirkegården, men allikevel er det mange som prøver å gjøre seg fortjent til å komme hjem igjen til Gud. De skjønner ikke at Gud allerede har gjort alt som skal til og at døra står åpen. Det blir for billig og enkelt for dem å tro at å komme hjem er en gave:

”Men alle dem som tok i mot Ham, dem gav Ham rett til å bli Guds barn, de som tror på Hans navn.” (Johannes evangelium kapittel 1, vers 12.)

 

ET GUDDOMMELIG INNGREP

Man kan ikke oppdras til å bli en kristen, det er ikke påbud å regler, men det er en ny fødsel – og man kan jo ikke oppdras til å bli født! Å bli en kristen er et guddommelig inngrep som skjer når du sier JA til Jesus og inviterer Ham inn i livet ditt. Uten å overdrive en cm må vi kunne kalle det et mirakel.

Om jeg kjører bil i en hangar og la den stå der i 2 år og 4 dager og 6 timer, vet alle at den ikke flyr etter hvert – selv om den står i en flyhangar. Like lite blir du kristen av å gå i kirken eller synge i kor – du må få et personlig møte med personen Jesus.

 

DEN STORE FORSKJELLEN

Det sies at det er noe godt i alle religioner, og størsteparten av menneskene som lever på jorden er på en eller annen måte religiøse, enten man kaller seg buddhist, muslim, materialist, spiritist osv. Men den store forskjellen er dette: Dersom du besøker gravene til alle verdens religionsstiftere, vil du finne ut at de fortsatt ligger der. Dersom du derimot besøker Jesu’ grav, vil du finne et lite skilt på graven som sier: ”Han er ikke her, han er oppstått!”

”Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på Meg, skal leve om han enn dør. Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evigheten dø!” (Johannes evangelium kapittel 11, vers 25-26.)

 

”Hvordan kan jeg egentlig være så sikker på at Jesus lever?” Det er en ting du trenger å vite: Når du blir kristen får du ikke en død religion med bud å regler du skal prøve å følge. Du får en levende Jesus som ønsker å være din venn. Da vil du få erfare at det er sant. Jesus sier det klart selv, at den som vil følge Ham skal få kjenne om læren er av Gud eller av mennesker. ”Kjenne” er å få erfaring, opplevelse. En kristen er en som har et levende vennskap med en levende person – Jesus Kristus.

 

DET KOSTET JESUS ALT

Frelsen er ikke noe billig produkt i likhet med det en viss matvarekjede som visstnok gjør Norge billige, serverer oss. Frelsen var så dyr at det kostet Jesus alt da Han døde på korset for menneskehetens synder og misgjerninger. Men du kan få ta imot denne dyre frelsen uten strev, uten betaling, uten noen som helst prestasjon. Det er bare å ta i mot helt gratis, ved å tro på det Jesus gjorde og gjøre Ham til Herre i ditt liv, så er det ditt.

 

INGEN FORSKJELL

Veien tilbake til Gud, har Jesus gjort ferdig for alle mennesker. Han gjør ikke forskjell på noen, det er bare å gå gjennom den åpne døra. Der inne vil du finne mennesker med alle hudfarger, av alle raser, fattige og rike, skatere og punkere, sosser og friker, blandet sammen i en herlig lapskaus!:D Guds kjærlighet er like stor til alle mennesker, enten du bor på Grønland, i Sudan, Amerika, Egypt, Israel eller Skandinavia. Det er det samme har Han sagt.

 

Er Gud bare Jødenes Gud? Er han ikke Gud for andre folkeslag også? Gud behandler alle likt. Både jøder og hedninger blir rettferdige for Gud ved å tro på Jesus. (Les Romerbrevet kapittel 3, vers 29)

 

Her kommer det klart fram at vi har alle syndet, og det er ikke forskjell på jøde og greker, eller nordmann og svenske, for å si det på en annen måte. Det vil si at vi alle står under samme dom, fordi vi alle har syndet, det vil si at vi har gjort ting som skiller oss fra Gud. Men ved å tro på det Jesus gjorde på korset, da Han ble dømt istedenfor oss, kommer vi alle inn under samme frelse. Frelse betyr rett og slett redning.

 

VERDENS STØRSTE KJÆRLIGHETSDRAMA

Verdens største kjærlighetsdrama fant ikke sted i Hollywood, med på et sted som het Golgata for 2000 år siden. Når Jesus ropte fra korset: ”Det er ferdig”, så åpnet veien til himmelen seg for oss alle. Før var den stengt, fordi vi var skilt fra Gud på grunn av synd.

 

For Gud elsket verden så høyt at Han gav sin eneste Sønn, for at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv. Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å fordømme den, men for å frelse den. Den som tror på Jesus, blir ikke dømt. Men de som ikke tror på Ham, er allerede dømt fordi de ikke trodde på Guds eneste Sønn. Selv om lyset fra himmelen kom til verden, elsket de mørket mer enn lyset, fordi gjerningene deres var onde. De hatet det himmelske lys, fordi de heller ville synde i mørket. De holdt seg borte fra mørket i frykt for at deres synder skulle bli avslørt og de skulle bli straffet. Men de som gjorde rett, kom med glede til lyset, så alle kunne se at de gjorde det Gud ville de skulle gjøre. (Johannes evangelium, kapittel 3, vers 16-21)

 

Så høyt har Gud elsket verden at Han ga sin Sønn. Bibelen sier at den som har Sønnen har livet, men den som ikke har Sønnen har ikke livet.

 

ET LIV ETTER DØDEN

Alle mennesker er på vei fra vuggen til graven, men det er ikke slutten. Det er et liv etter dette for oss alle, ingen av oss kan egentlig dø. Kroppen vår blir nok begravet, men vår ånd og vår sjel lever for alltid. Bibelen sier klart og tydelig at vi som tror skal få en ny kropp når vi kommer til himmelen. Men det er en evig død og et evig liv. Evig død er det Jesus underviser om og kaller fortapelsen eller Helvete om du vil, mens evig liv er å alltid være der Gud er, hos Far. Ingen mennesker er skapt til fortapelse, men Gud vil at vi alle skal bli reddet og leve for alltid sammen med Jesus Kristus.

 

GUD HAR RESPEKT FOR DEG

Tro det eller ei, men Gud har respekt for deg! Han vil ikke tvinge på deg frelse og evig liv, men Han tilbyr deg dette. Han tilbyr oss å være vår Far, vår Pappa. Men vi må selv ta et valg – enten Ja eller Nei.

 

Et ja til Jesus er å velge Hans nåde og godhet, velge å arbeide på Guds parti, og å jobbe for at Guds rike skal få fremgang her på jorden. Gud lengter etter fellesskap og vennskap med deg. Kjærlighet er et misbrukt ord i våre dager, men sannheten er at Gud er glad i deg. Jeg tror dette er mer enn en kristen klisjé, det er sannheten.

 

NOEN AVSLUTTENDE BIBELVERS

”For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave.”

(Efeserbrevet 2,8)

 

”Men alle dem som tok i mot Ham, dem gav Ham rett til å bli Guds barn, de som tror på Hans navn.”

(Johannes evangelium 1,12)

 

Hva er det som gjør at to mennesker blir gift? Er det fordi de føler det slik? Nei, det er fordi de har gitt hverandre sitt Ja. Det står ingenting i Bibelen om at du når du føler det, så er du frelst. Nei, når du tror at Jesus er din redningsmann og Herre, da blir du frelst! Les disse bibelversene, de er flotte:

 

”For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst. Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige for Gud, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst. Skriften sier: Ingen som tror på ham, skal bli til skamme. For her er det ikke forskjell på jøde og greker. Alle har samme Herre, og han er rik nok for alle som påkaller ham. Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.”

(Romerbrevet 10,9-13)

 

Hvis du fortsatt leser, og er interessert i å vite mer, så foreslår jeg at du leser Bergprekenen. Gå inn her og trykk deg frem til bergprekenen der hvor det står "hvor finner jeg". Lykke til.

 

Gratulerer, du har lest masse. Håper du har lært noe.

Lenke til kommentar

Jeg leste, men det ble ganske depressivt med tanke på hvor lite av den virkelige verden du har fått med deg etterhvert.

Adam og Eva?

Hmmmm....

 

Hørt om en fin naturlig mekanisme som heter evolusjon?

Som er like godt bevist som tyngdekraften på et utall av måter?

 

Allerede der fikk jeg følelser av typen "ARRRGHHH, er det mulig at det finnes folk i Norge som er så lite opplyste".

 

Men det var nå min reaksjon. Du fikk nå lagt frem poenget ditt og ditt standpunkt og det er jo i og for seg litt av meningen med et forum :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...