Gå til innhold

BK: Livets kontraster


Anbefalte innlegg

Hei ;p siste bildet i denne omgang. Litt lame bildetittel, menmen! Tok dette bildet i en landsby en trekvarters kjøretur utenfor Beijing. Denne hunden lå der da vi kom ut fra en familie vi hadde spist lunsj hos. En rimelig absurd situasjon, alle jentene i reisefølget vårt ble selvfølgelig helt fra seg når de så den lille hunden ligge der å dø, mens de "lokale" bare sto og titta på oss ut av dørene sine og gliste. Hunden hadde visst fått i seg rottegift og det var ikke noe håp igjen for den.. Etter mislykkede forsøk på å gi den vann og næring fra vår side ble vi nødt til å dra videre. Tok bildet fra bakerste rad i bussen. Da hadde det kommet en ny hund :F Er rimelig fornøyd med bildet selv, måten den svarte hunden ser på den lyse hunden som dør eller er død. Kontrasten mellom de to.. Eneste som jeg ikke liker er at "omgivelsene" er kjedelige, men det var det eneste jeg fikk til fra den vinkelen :<

 

Jaja, hva synes dere om bildet? Ble langt det her :p

Her er det hvertfall:

3301041mh6.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et veldig trist bilde. Det har absolutt potensialet. Jeg ville ha beskjært bildet en del og forsøkt å øke lokal kontrast, og skarpet det opp mer.

 

Det er en interessant geometrisk bakgrunn (bakken) til dramaet som du kunne benyttet deg av når du cropper bildet. Forsøk å ta bort en fjerde-del av toppen på bildet slik at kanten på "bro-steinene" forsvinner i øvre venstre hjørne på bildet.

 

Ellers kunne du godt ha forminsket størrelsen en god del :-)

Lenke til kommentar

Mye bedre, men nå synes jeg rammen ble forstyrrende. (Jeg mener, dette er ikke et bilde man ville ha rammet inn i virkeligheten, heller).

 

Komposisjonsmessig ble det mye bedre, men du kunne godt ha flyttet anda litt til venstre, slik at den innerste streken til kantsteinene treffer hjørnet. Men dette er pirk...og smak og behag.

 

Et veldig anerledes og dramatisk bilde som skiller seg ut fra det vi vanligvis får se her.

 

Bra!

Lenke til kommentar

Fototeknisk er Oljens redigering best. Rammen var direkte frastøtende på meg, og da uttaler jeg meg sterkt. Alle vet at jeg ikke liker rammer, men klarer å holde munn når det er diskret nok. Jeg synes til og med at det er passende noen ganger. Denne var bare grotesk.

 

Kanskje jeg likevel liker den originale komp bedre. Det er noe frekt i den kontrastleken som nesten abstraherer motivet (2 gang jeg skriver det ordet i dag). Det holder langtfra samme skyhøye klasse som ditt andre Kina-bilde i mine øyne, men når jeg klarte å fokusere på at det er noe annet enn to dorske hunder, så oppdaget jeg noen indre kvaliteter som jeg liker. Det er litt rått og upolert.

 

dessverre faller det litt gjennom for min del, når alt kommer til alt. Det viser likevel at vi har med en nykommer med et godt utviklet bildesyn, som kommmer til å levere spennende arbeider i fremtiden.

Lenke til kommentar

Likte dette bildet veldig godt, flott og enkelt uttrykk. Bakgrunnen funker utrolig godt. Likte den siste croppen til oljens best, den i editen hans.

 

Slike rammer bør du jo unngå, da, både av hensyn til bildet og til enkelte eldre forumbrukeres helbred. Hadde sikkert funket i en enkel (ekte!) ramme på veggen. Jeg har bilder av døde fugler o.l. i ramme selv, men det kommer vel litt an på hvem du bor med tenker jeg.

Lenke til kommentar

likte best det originale jeg..

 

liker 'tommheten' og linjene rundt.. øyet leter etter noe anna.. noe som kan 'redde' en fra å måtte se denne stakkars hunden.. men blir hele tiden tvunget tilbake til motivet..

 

Synes den følelsen forsterker uttrykket i bilde og gjør det til noe mer enn 'bilde av et dødt dyr'

 

kanskje litt svevende, og ikke så foto-teknisk fundamentert.. men uansett, det første bilde gjør meg mer trist enn de andre, og det er faktisk den følelsen jeg har lyst å få av et slikt bilde..

Lenke til kommentar

Jeg er enig med dere, orginalbildet fungerer best fordi det har mest luft(tomhet) rundt hundene og linjene ikke blir så dominerende/kunstig som i en del av de beskjærte utgavene jeg har lagt ut.

 

Konklusjon: Orginalbildet er best fordi det er mest naturlig og får frem tomheten best.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...