Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva er konk-temaet du skal gjøre 10 bilder til?

 

8 av bildene skal inn til en konk som avholdes 2 ganger i året.

4 bilder til temaet: "s/h" og 4 bilder til temaet: "farger"

 

Altså Fritt motiv i 2 klasser.

 

Så er det en konk hvor 2 bilder skal inn, med tema "s/h"

 

Begge har forbinnelse med kameraklubben i Trondheim, TKK.

 

Har dere ikke noen set-knapp?

Joda og den kan vi programmere til mye morsomt. Men ikke noe nyttig :(

 

Ha en god dag på jobben.

 

Tom

 

Slik er det her og, har ennå ikke gjort noe med den.

Det jeg trenger er hurtigtast fra før av.

Er det noe jeg trenger så er det hurtigtast til innstilling av flash, Commander eller Manuelt, men det må gjøres i menyen uansett.

 

Og en hurtigtast til å sjekke batterikapasiteten, men den og blir vanskelig å vise andre steder enn i menyen.

Lenke til kommentar
Nettopp..

 

Forresten, tomsi, under brukerfunksjoner > overstyre A/Tv-modus; hva er dette?

CF 16 ?

 

Hvis du slår på den funksjonen, i følge manualen, så vil kameraet justere blender/lukker i Av/Tv hvis lyset endrer seg brått. Normalt så vil ikke kameraet endre noe etter at du har trykket ned utløseren halvveis ned. Tipper at når denne er slått på, så kan kamera endre innstillinger underveis hvis lysforholdene endrer seg underveis.

 

Ken Rockwell hadde noe fornuftig å si om dette:

 

1. Enable: if you've selected a shutter speed in Tv mode or an aperture in Av mode and the light isn't right to get a correct exposure with that setting, the 30D is smart enough to change your chosen value to get the right exposure. It works great!

 

Example: Set 1/500 in Tv mode., In a dark room, the finder will blink the maximum aperture of the lens, since it's gone to the largest aperture and still can't get enough exposure at 1/500. When you press the shutter halfway, you'll see the aperture stop blinking and a lower shutter speed appear. The 30D will shoot at the maximum aperture and a slower shutter speed, instead of being stupid like my Nikons and underexposing the image.

 

I love this. I leave it enabled. I wish my Nikons could do this.

 

Testet dette akkurat. Funker som snus; så den forblir slått på.

 

Tom

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar
Greit resultat med tanke på objektivet som er brukt..

Det finnes ikke dårlig utstyr, bare dårlig fotografer. Det har Ken sagt.

 

Objektivet er ikke så galt; særlig hvis man blender ned litt og holder seg under 200mm. Til prisen (999,-) så er det helt ypperlig. Men jeg hadde ikke gitt det til Gissan og bedt han gå ut og ta ørnebilder med det. Da hadde han fått angst og utslett.

 

Tom

Lenke til kommentar
Objektivet er ikke så galt; særlig hvis man blender ned litt og holder seg under 200mm. Til prisen (999,-) så er det helt ypperlig. Men jeg hadde ikke gitt det til Gissan og bedt han gå ut og ta ørnebilder med det. Da hadde han fått angst og utslett.

Haha, angst og utslett er bare forordet.. ;)

 

Men "ørnebilder" er faktisk et meget viktig stikkord mtp. Aprilfesten min - og bildet som skal vippe dere av stolen i slutten av perioden (regner med det blir lagt ut 1. Mai). :)

 

Nei, nå røpte jeg (eller Tom) for mye, her.. :D

Lenke til kommentar

Ja, jeg vurderte faktisk å skrive "Tom, da! Hvorfor røpte du hele opplegget mitt i aprilfesten?", men tenkte at jeg måtte ta en liten del av skylden selv.. ;)

 

Ihvertfall. Jeg skal på rovfuglfotografering fra onsdag til søndag i 1. mai-helgen, og - optimisk som jeg er - regner jeg med uttelling allerede de første dagene. Men om bilde® kommer senere (2-3-4-5. mai), så får det heller våge seg.

 

Og husk - jeg har heller ikke lovet noe, så ikke bli skuffet om det ikke blir noen godbiter på dere. Men som sagt har jeg gode forhåpninger da det er observert både kongeørn, havørn og hønsehauk på åte den siste tiden - og fyren som holder åteplassen ved like og har kamuflasjeskjul der sier at det er stor sjanse for at jeg får meg noen gullbiter med 300mm'en min. Og kanskje noen ordentlig nære portretter med 300 + 2x TC.. :)

Lenke til kommentar
Få rævva i gir nå :)

 

Jeg har endret CF #1, #5, #8 og #16.

 

Innemellom slår jeg på #3 og #12.

 

Tom

Hehe. I løpet av de første 3 minuttene etter jeg fikk mitt mk2, endret jeg 70% av C.Fn og P.Fn, og mesteparten er slik fortsatt. Det er artig med mange muligheter for modifikasjon av standard-innstillingene. ;)

Lenke til kommentar

jeg påpeker bare at det jeg har sett fra Gissan har vært ganske bedrøvet, og minner meg litt for mye om mitt nest siste år som fuglefotograf.

 

Og da med tanke på at jeg løp rundt med D50 + Tamron 70-300, og omtalte her har Canon 1Ds(?) Mark II n(?) + Canon 300mm f/4 IS.

For de som har prøvd begge sier vel det sitt?

 

Å knipse stokkender i samme kvalitet som krikkender kan de fleste gjøre, i blinde, så når man først presenterer et bilde av en stokkand så bør det være perfekt.

 

Og når man knipser en kvinand så bør man være klar over at det ikke er utstyret som skaper halo'n rundt fuglen med en etterbehandling (oppskarping) som var bra på en stokkand. Kvinanda's fjærdrakt er så kontrastfull mot den ofte grå bakgrunnen (vannet) at man må holde seg unna USM, og være hyperforsiktig når man skarper opp.

Man må stole på at utstyret gjør det skarpt, ellers får man halo's.

 

Nei dette er ikek bitching, fikk bare ikke svare på dette da det var på banen midt i min utestengelse, men syns det passer bra nå.

 

Om noen føler seg fornærmet så bare si fra, så skal jeg fjerne/redigere innlegget, jeg sier bare det jeg alltid har ment, bildekvaliteten i fuglebilder må øke jo tammere fuglene er.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...