Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Synes du har et veldig flott design herr lovskogen. Men for å ikke lage en kjemepstor debatt her. Heter det ikke "De tre siste publiserte artiklene". Gleder meg til å navigere rundt på siden din etterhvert.

 

Kim...

 

Jeg spurte en norsklærer her, som også mener det skal være "siste". :)

 

------

 

Håkon: Er du sikker på de rosa og brune skyene? Jeg synes de bryter for mye med fargevalget på resten av siden. Er ikke sikker, men jeg tror det hadde blitt bedre uten, eller om de fulgte fargevalget til resten av siden. Ville kanskje hatt litt lysere tekst. Ville ha gjort litt mer ut av menyen, synes den blir i overkant anonym nå. Men ser bra ut, er spent på resultatet! :)

 

Edit: Og en ting til: De tre kolonnene vises feil i oppløsninger under 1280.

Endret av Mikael Berg
Lenke til kommentar

Blitt diskutert før, men hvordan får man mest like farger og kontraster fra Photoshop til en ferdig png/jpeg sett i en browser?

Er både relevant for webdesign, men også faktisk relevant hvis man skal publisere bilder på nettet som da blir sett i en browser(deviantart f.eks).

 

Edit: legger til et eksempel. Her er et bilde sett i Opera etter save for web i png, og til høyre er det direkte fra PS.

post-82373-1204654403_thumb.png

Endret av Gakkakk
Lenke til kommentar

Det save for web gjør er jo å komprimere bilder til bruk på web - for å få ønsket resultat bør du prøve flere formater og forskjellig komprimeringsnivå. Derfor vil det se forskjellig ut fra den ukomprimerte versjonen du har i PS. Det som har vært mye av problemet før har vært gammainnstillingene i PNG, men med save for web i PS CS3 har det blitt fikset. Og det at nettlesere har forskjellig tolkning av bilder har vi jo sett før, selv om det ofte bare er små forskjeller.

Lenke til kommentar

Det med at nettlesere viser ulik farge er ikke noe mystisk. Safari er vel den eneste nettleseren som støtter Color profiles, så pass på å eksporter alle bildene dine til sRGB som er best for web (gjøres automatisk i CS3 - save for web har jeg hørt).

 

Når det gjelder formater så er GIF og PNG-8 best for grafikk (tekst, linjer, farger, etc) (PNG-8 gir oftest mindre filer, men ikke alltid) og JPEG for fotografier. Et fotografi lagret i PNG-24 sammenlignet med JPEG får du minimalt bedre kvalitet samtidig som filstørrelsen blir 5-10 ganger større. Men pga. PNG sin komprimeringsalgoritme (DEFLATE) som på en måte "forutsier" neste pixels farge basert for forrige, er PNG oftest bedre for bilder med gradients, streker, tekst etc.

 

De fleste er vel kjent med dette men kan likevel nevne at det ikke er noen vits å ha mer enn 72 dpi for bilder som skal brukes på web siden skjermen din ikke klarer mer.

Endret av MC2
Lenke til kommentar
Hvem her har erfaring med custom themes til Drupal? Så vidt jeg kan se, etter femten minutter, er det er rent helvete.

Spør om det samme, bare med Joomla, jeg. For det er vel de to systemene som er vanligst når det kommer til portalløsninger, er det ikke?

 

Du finner i det minste en del informasjon på nettet ang. custom themes til Joomla, det lille jeg finner til Drupal er rett og slett elendig.

Endret av loathsome
Lenke til kommentar
MC2: Har du testa Fireworks i forhold til PS når det gjelder komprimering av grafikk? Fireworks skal visstnok være bedre noen ganger.

Det var noen år siden jeg sist prøvd Fireworks, og fra det jeg husket så klarte Fireworks å komprimere bedre enn Imageready. Men siden Macromedia ble kjøpt opp av Adobe tror jeg nok den forskjellen har forsvunnet. Uansett så burde det tross alt ikke være noen forskjell dersom de funksjonene på begge produktene er godt skrevet. Er jo tross alt samme komprimeringsalgoritmer og man velger jo selv antall farger etc.

 

Anyway, husk å still proof setup i Photoshop til Monitor RGB (eller win/mac rgb) hvis man er veldig nøye når det gjelder farger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...