Gå til innhold

Hardware.no i ny drakt


Anbefalte innlegg

My eyes! Beklager, men dette er noe av det verste jeg har sett (i hvert fall fra et nettsted som påberoper seg å drive journalistikk).

 

Reklame og innhold er flettet sammen på en slik måte at man må konsentrere seg for å skille dem ad. Disse bør kunne separeres med intet mer enn et blikk. Er dette gjort etter press fra annonsører? Innhold flyter også over i annet innhold. Vanskeligere enn nødvendig å koble ingress med tilhørende bilde. I tillegg: "Bispaltene" tar altfor mye plass, og hvor i all verden er "siste annonser fra bruktmarkedet"?

 

Kategoriseringen av siste nyheter er forsåvidt en god idé, men de fire valgte tema (bedrift, linux, mac og programvare) dekker kun en liten del. Siste nytt innen HARDWARE er kanskje ikke verdt å samle opp?

 

Tiden er for knapp til å bekrive alle mangler ved den ny layouten. Designet er forsåvidt ok, men summa summarum er dette en nedgradering. På tide å finne seg en ny startside.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kopierer svaret jeg skrev ang designet på Amobil:

 

Dette ble IKKE bra. Her går vi fra å være oversiktlig og ryddig til det stikkmotsatte.

 

Designet i seg selv er ganske pent, men det er veldig uryddig.

 

Blandingen mellom store og små artikler gjør at det hele blir veldig rotete, det hjelper ikke når det er et evig virvarrr av reklamer sydd inn blant alt som allerede er massivt rotete.

 

Her går vi feil vei Amobil, gamer, HW.no - dessverre..

 

Slik jeg ser det er nå siden delt i tre. Store artikler - Små - Så litt reklame helt ute til høyre.

De små artiklene er ikke på linje med de store og da ser det veldig rotete ut.

 

Jeg kan illustrere hva jeg mener.

 

Amobil nå:

879zn1u.jpg

 

Amobil slik jeg mener den burde sett ut for å virke mer rydding:

6ksubzn.jpg

 

Som du ser av mitt forslag har jeg flyttet de små artikkelene på høyre side slik at de står på linje med de store på venstre side. Dette gjør da at siden blir mye mer ryddig og ikke ser ut som en fotomontasje hvor 9 åringer forteller om landene i afrika.

 

Dere oppnår med dette flere av målene for designet; ryddighet og mer luftige sider.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9018234

informasjonsraffinering gutter! Forsiden er altfor rotete og for mange plasser øynene må gå for å finne innhold. Jeg anbefaler Jacob Nielsen's Web Usability guide for hvordan folk leser innhold, http://www.useit.com/alertbox/reading_pattern.html

 

Har drevet selv veldig mye med innhold og presentasjon, og det er viktig å finne en fin linje mellom disse. Forøvrig veldig blog web 2.0-ish.

Endret av Slettet+9018234
Lenke til kommentar

Jeg liker det jeg ser. Friskt!

 

Men en ting som har plaget meg i alle år, er det horrible og elendige søket i prisguiden.

 

Jeg tenker på denne:

https://prisguiden.no/vis_kategori....63%5D%5B%5D=731

 

1. Boksen med produsenter er alt for liten og malplassert.

2. Søkeknappen er knøttliten og malplassert

3. Avansert søk er uoversiktelig.

 

Søkesiden er rett og slett så stygg og lite brukervennlig, at jeg byttet din Dinpris.no for en stund siden. Den fikk ikke en oppdatering når dere oppdaterte produktsidene i prisguiden, og heller ikke en oppdatering nå. Sukk.

Lenke til kommentar

Syntes det var litt rotete.. Det burde være litt mer tydligere skille mellom alt.. Jeg føler at alt sklir for mye i hverandre, så du er litt usikker på hva som er hva.. Slitsomt å lese seg fram til hva man leser hele tiden.

 

Men ellers var det fint, men klart litt rotete.

Lenke til kommentar

Er det bare meg, eller får vi ikke åpnet de nye artiklene som blir lagt ut på både Gamer.no og Hardware.no nå?

 

Jeg har forsøkt å komme meg inn på både "Sid Meier hedres" og "Windows åpent for angrep" via linken som kommer når jeg er inn på "mine innlegg". Gamer.no linken gir meg bare en hvit side, mens hardware.no linken bare fører meg til forsiden, hvor artikkelen ikke er å finne?

 

EDIT:

 

I det jeg skrev dette duket Windows artikkelen opp forsiden til hardware.no, men det er jo over 30min siden jeg så det på "mine innlegg" første gangen?

 

"Sid Meier hedres" linken fungerer fremdeles ikke

 

EDIT:

 

Sid Meier hedres linken som jeg finner på "mine innlegg" virker ikke, men den som er på forsiden på gamer.no virker. Mye rart med linkene her nå :p

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar

Designet er fint det. Men hadde satt pris en dato på en nyhet. F.eks slik:

 

<Overskrift>

(<Dato>) <Teaser> Les hele saken »

 

Da ville det se ut slikt på forsiden:

 

Windows åpent for angrep

(9. jan. 2008) En sårbarhet i Windows XP og Vista gjør at angripere kan få full tilgang til PC-en. Microsoft er klar med en kritisk oppdatering. Les hele saken »

 

Håper dere var med på dette, da kommer rekkefølgen av nyhetene bedre fram også! Før kom dem etterhverandre, nå er det 1 til 3 nyheter pr "linje" noe som kan være forvirrende.

Endret av Largie
Lenke til kommentar

Det var jo tøft, men jeg må si at jeg er skuffet..

Det at artiklene er lagt i en liste er tatt vare på, men det er ikke vits når artiklener er i ulik størrelse og en trekker mer oppmerksomhet enn en an! siden har nå blitt mer lik slik gamer.no var før.. en må konsentrere seg for å skille artikler fra hverandre! Jeg likte og dårlig at artikler ble plasert helt til høyre, da jeg føler det er vanskelig å konsentrere seg bare om venstre side... det hadde vert mye bedre å ha det på midten med TYDLIG marg på siden..

 

Det hadde i mine øyne vert bedre å få "siste tester" og det helt til vestre og fått artikler i midten med resten spredt på sidene (som det var før og er på diskusjon.no)

 

Mvh. 2ball(s)

Lenke til kommentar

1) Jeg savner virkelig å ha søsternyheter og andres nyheter på venstre side -- kort, konsist, enkelt. Dette var hovedgrunnen til at jeg kom tilbake til hardware.no sin hovedside flere ganger om dagen.

 

2) Jeg savner at artiklene og nyhetene var listet opp under hverandre. Slik det er nå (med en stor, to mindre ved siden av hverandre, så en stor igjen) så ser siden veldig uoversiktlig ut. Minner mer om (*grøss*) ITAvisen, Dagbladet og Digi. Definitivt ikke en forbedring.

 

3) Det er for stort mellomrom mellom hver linje i den nye CSS-en. Det gjør at sidene får en unødvendig "Web 2.0!!111"-look som bare er slitsom, men det som verre er: det gjør det tyngre å vanskeligere å lese artiklene.

 

4) Den lange rekken med "kontekstuelle" oversikter på høyre side gjør det vanskelig å finne nøyaktig den bolken man er på utkikk etter. Man må hele tiden scrolle, stoppe og lese, scrolle mer osv. Det var bedre før, med "andres nyheter" på venstre side og "forum og prisguide" på høyre side.

 

5) Siden trenger sårt en eller annen form for bakgrunn for å gi sidene kontrast. Slik det er nå ser det ut som CSS-en har en feil rett og slett -- sidene "flyter" på en stor hvit bakgrunn, og det er både slitsomt på øynene og unødvendig tomt.

Lenke til kommentar

Har litt blanda følelser for dette. Jeg hadde likt det bedre om forsida hadde en layout som ligna med på hardware.no/artikler, men med mer info om artikklenes innhold (teasere). Og dere måtte jo ha putta inn reklamen et sted da, feks mellom artiklene her og der.

 

Egentlig ville det blitt akkurat som den gamle layouten :p Helst hadde jeg sett den gamle layouten med det nye utseendet.

 

Det burde også vært tydeligere skiller mellom reklame og artikler. Reklamene kunne godt puttes inni "reklamebokser" med tydelig definerte rammer i stedet for å flyte rundt.

 

Reklamene i seg salv burde også vært mindre skrikende, men reklame er reklame og det må det vel bare være :)

 

BTW: "Failed validation, 114 Errors" :p

Endret av G.G.
Lenke til kommentar

Som alle andre her sier så er den nye layouten veldig lite oversiktelig. Jeg liker for såvidt designet, men bakgrunnen går for mye inn i alt annet. som også tidligeresakt så er det alt for vanskelig å å skille mellom ting, godt mulig det er en vanesak, men if it aint broke, dont fix it.

 

 

En ting som jeg ikke kan se at noen andre har nevnt er hvordan forumbiten er blitt integrert under artikler. Det synes jeg at var helt grusomt, det var for mange innlegg som ble vist og så fælt ut med alle smiliene akkuratt det minnet meg veldig om hvordan det er på IT-avisen.

 

Jeg vet at HW mannskapet kommer til gjøre dette bra og at alle kommer til å bli vant til det.

Lenke til kommentar

Pent design. Liker særlig hvor lett det nå er å bytte mellom søstersidene. Ting kan dog med fordel settes mer opp mot linjer for å gjøre det mer oversiktlig som andre har nevnt før meg.

La også merke til at søkeknappen øverst til høyre hos amobil blir ganske usynlig mot bakgrunnen, men antar den blir som hos søstersidene etterhvert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...