Gå til innhold

Kommentartråd: drbos nye PC med komplett ...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Stilig prosjekt du har der!

 

Får lyst til å leke med vann jeg også, men tror jeg holder meg unna noen år enda, får heller se på prosjektet ditt og samle litt kunnskap.

 

Ble utrolig mye rør inni der da, men det må vel til. :D

 

 

Takker for komplimenter.

 

Og ja, det ble trangt, men skal alt kjøles så blir det mye rør. Men i det siste har jo flere hovedkort (Asus) kommet med løsninger for vannkjøling av chipset, og det resuserer jo slangebruken dramatisk. Ellers har jo AC og LIan Li laget noen fete kabinetter med integrert vannkjøling nå. Jeg sikler litt på et slikt et. Så en eller annen gang blir det vel til at jeg flytter hardwaren inn i et slikt ... (så få Kandalf bli hjemmeserver ... for det er jo plass til ekstremt mange HDD i kandalf om en ikke vannkjøler HDD)

 

Ellers er DVD på vei tilbake etter RMA. Dvs jeg fallt for fristelsen (samt en god pris) og oppgraderte til Blu-ray spiller (DVD RW). Så da blir det HD filmer i julen via HTPCen i stuen (Samsung 40" M86 1080p).

Lenke til kommentar

Hei igjen, takker for fine ord Ascubal.

 

Det går smått fremover, travel både på jobb og i hjemmet nå før jul.

 

Madammen har klare meninger om hva og når ting skal gjøres, og krapylene krever også sitt :love:

 

Men jeg fikk en liten skuffelse angående Blu-ray spilleren. Den funket ikke. Dvs den ble ikke gjenkjent av Vista :realmad: Jeg kunne koble den "gettostyle" når maskinen gikk, og du fungerte den, men aldri fra start ... :wallbash:

 

Så etter noen dager med testing, og en ekkel følelse av at dette var et biosproblem mer enn noe annet, så satte jeg like godt Blu-ray spilleren i HTPCen (den skulle jo uansett brukes til å fore HTPCen med HD filmer), og tok ut DVD R/W derfra (IDE). Blu-ray spilleren ble gjenkjent der, men noen små problemer med avspilling av Blu-ray (PowerDVD Ultra) som gjenstår å løses ... men support til CyberLink er bra, så det ordner seg nok :cool:

 

Regner med å montere DVDen i PCen straks, men foreløpig er den løs, inntil jeg bestemmer meg for om og hvordan jeg monterer den. Det er godt mulig jeg bare montere den ved behov, og eller gjemmer den i en skuff. Et alternativ som også frister mer og mer, er å ordne noe eksternt USB opplegg på denne ... Eventuelt i kombinasjon med "Deamon Tools" samt images av alle installasjons cd/dvd på hdd (dette er noe jeg med hell har brukt på HTPCen).

 

Fikk 2GB ram til på lørdag, og PCen suser nå videre med Vista 64 Ultimate ...

Endret av drbo
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Jeg følger fortsatt med deg og registrerer at du som jeg er særdeles flink til å bruke penger på prosjektet ditt :thumbup:

 

Leit med skjermkortet ditt men pytt, det er slikt som skjer når man har små barn i huset. Jeg bokstavelig talt "brant opp" to kort, selv uten hjelp fra "noen små", men var jo heldig og fikk byttet begge to til tross for at jeg fortalte hva som hadde skjedd. Men det går neppe i ditt tilfelle med den slags fysiske skade å kortet.

 

Det blir nå spennende å følge med på begge dine to prosjekter.

 

Jeg fikk også behov for en filserver i begynnelsen av fjoråret og endte da opp med en slik en med 4 * 500 GB i RAID 5, noe som gir ca 1.33 TB tilgjengelig lagringskapasitet. Denne passer fint på toppen av bokhylla mi. Jeg trenger forøvrig snart mer kapasitet så da blir det en til men med 4 * 1 TB disker denne gangen. Det er en løsning jeg absolutt kan anbefale selv om du nok får en del høyere ytelse med din løsning.

 

Et tips for å få bedre luftgjennomstrømning i Kandalf LCS kabinettet er forøvrig at Tt selger ei sidedør med integrert 25 cm vifte. Jeg har denne selv og merket en klar forbedring i forhold til originaldøra uten vifte.

 

Edit: Skrivefeil

Endret av Spook
Lenke til kommentar
Hva var det som gjorde at skjermkortet ditt røk? (Noob jeg skjønner du. :wee: )

 

 

Ikke annet enn at kortet lå på arbeidsbordet, og krapylet fikk fatt i det. 2 åringer liker å kaste ting, så mitt skjermkort fikk seg en liten luftetur. Skermkortet var strippet for alt, uten noen kjøleribber som var limt på volreg. Disse ble slått av ved landing, men limet var så sterkt at de rev med seg noen av voltreg ... :(

 

Når det gjerler serveren, så er den nå oppe å går med pene temperaturer ... og selv om 2TB holder en stund, så er det plass til mer ...

 

Har fått det nye kabinettet, men det kan ta litt til med kjøledelene da det er noe leveringstid.

:cool:

Endret av drbo
Lenke til kommentar
Bare limte du på de kjøleribbene med vanlig lim? Eller noe spesielt? :)

 

Artic Silver Thermal Adhensive, en slags epoxy spesielt for varmeledning ...

 

Og ja det kabinettet jeg loinket til er pent, og selges ferdig tilpasset av aquacomputer. Jeg skal gjøre noe tilsvarende, men med thermochill trippelrad, + en singlerad.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Hehe - du får det til å høres så enkelt ut.. Gikk du bare løs med frihånd^^?

 

En meget bra start i alle fall.

 

Har litt problemer med bildene på loggen, dvs jeg må redusere noen i størrelse før jeg får legge ut flere (har glemt at jeg endret instillingen på kameraet).

 

Fri hånd ... jeg dekket toppen med maskeringstape, tegnet nøyaktig hvor hull og snitt skulle være.

 

Borret hullene først, da jeg liker at det er så stabilt som mulig ved borring. Deretter borret jeg 10 mm hull inntill snittkanten for å få inn sagen.

 

Så saget jeg for frihånd. Men sagen står støtt, og med riktig innstilling av hastigheter, så gikk det rolig og greit fremover. Så da var det bare å følge streken (Jeg testet selvfølgelig først ...). Men jeg er også en utolmodig sjel, så timesvis med dremling er ikke noe for meg.

 

Men til min store glede, så oppdaget jeg at det var lettere å få til et godt resultat med stikksagen enn med dremmelen. Men så har jeg også kjøpt en sag med gode justeringmuligheter, og ikke minst et spesialblad for Aluminium. :cool:

 

Det eneste negative var faktisk at maskeringstapen ikke var god nok. Så noe av sponet gikk gjennom og laget noen riper. Men ikke verre en at litt tusj (evt spray lakk) fikser det ...

Endret av drbo
Lenke til kommentar

Fikset litt på bildene i arbeidsloggen i dag. Noe har skjedd ved overgang til nytt utseende, samt at jeg måtte redusere størrelsen på en del bilder, da jeg hadde brukt min tilmålte kvote (ikke skjønner jeg hvorfor, det er noe rart et sted). Men nå har jeg 10 nye MB, så det skulle holde ut prosjektet.

 

Venter utolmodig på at AC skal produsere og sende de siste vannblokkene mine. Før de kommer vil det skje fint lite ... og når en vet hvor treg posten er, så skjer det neppe mye før neste helg :mad:

 

Men når alt kommer, så skal det bli bra :cool:

Endret av drbo
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...