Gå til innhold

Gir alkohol noe utslag på treningen dagen etter?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kroppen er ofte dehydrert, hvilket gjør at du er slapp og har lite energi

Den er dessuten brutt ned av alkoholen, og jobber med å komme seg etter det.

Man vil derfor, om ikke annet, få dårlig effekt av treningen

 

Når det gjelder å drikke etter trening, får man utsatt restitusjonsfasen med omtrent et døgn.

 

Altså en dårlig miks

Lenke til kommentar

Hva skjer om man tar allergimedisiner og drikker? Vil de samme stoffene spres i kroppen som ødelegger for treningen?

Dehydrering har jeg ikke noe problem med, 1L melk år jeg kommer fra byen + 1.5L vann når jeg står opp så kommer vann-nivået i kroppen seg fort opp mot noe som nærmer seg normalen igjen.

Lenke til kommentar

Googlet litt og .

Mindre blod til musklene

 

Økt blodsirkulasjon i huden legger beslag på hjertets pumpekapasitet, slik hindres bortføring av nedbrytningsprodukter fra musklene.

 

Mindre plass til pulsøkninger

 

Alkohol gir økt hjertefrekvens. Dette gir mindre fleksibilitet for ytterligere pulsøkning, som er et naturlig behov ved maksimale idrettsprestasjoner.

 

Dårligere psyko-motorisk fungering

 

Oppgaver som krever delt oppmerksomhet er særlig påvirkbar av alkohol. Eksempelvis får eliteidrettsutøvere i sprint og hopp redusert sine prestasjoner med henholdsvis 10 og 6 % ved inntak av én sterkøl. Samme effekt er registrert i flere andre idretter.

 

Kan alkohol forbedre prestasjonene i en konkurransesituasjon?

 

Enkelte har hevdet at litt alkohol reduserer overspenning i konkurransesituasjonen. Til det er å si at i beste fall går vinninga opp i spinninga, da selv små mengder alkohol påvirker blodtrykk, pulsfrekvens og hudgjennomblødning.

 

«Dagen derpå» effekter

 

Dagen etter å ha drukket, er prestasjonsevnen fortsatt kraftig redusert selv om utøveren føler at han/hun ikke har alkohol i blodet,

 

Dårlig væskebalanse

 

Alkoholinntak tørker ut kroppen pga. økt urinproduksjon og redusert produksjon av hormonet ADH som begrenser urinproduksjonen.

 

Redusert arbeidskapasitet

 

Etter å ha drukket f.eks. noen flasker øl, vil melkesyrenivået nå sin topp etter 12-15 timer. Trenings- eller konkurransestart før utløpet av denne perioden, tilsvarer å allerede ha trent middels hardt, dvs. arbeidskapasiteten er så redusert at treningen blir bortkastet.

 

Høyere hvilepuls

 

Sekundæreffekter av alkoholinntak i form av generelt ubehag, hodepine, irritabilitet og søvnighet, medfører høyere hvilepuls, og dermed evnen til å prestere.

 

Redusert reservekapasitet

 

Leverglykogenet er energiopplaget kroppen bruker for å erstatte musklenes forbruk av sukker (energi) ved trening. Alkohol tømmer leveren for glykogen, med den konsekvens at blodsukkeret stiger for deretter å synke til under normalverdien. Dette gir trøtthet og slapphetsfølelse, samt økt matlyst dersom formen ellers er god. Syntesen som produserer nytt glykogen blokkeres ved alkoholinntak, og medfører at det også tar lengre tid å bygge nye reserver.

 

Endret presisjon i sentralnervesystemet

 

Hjernen styrer også vårt bevegelsesapparat via en viljestyrt og en ikke viljestyrt nervebane. Alkohol har særskilt effekt på den ikke viljestyrte delen, som i tillegg påvirkes av sinnsstemning og generell mental tilfredshet. Dette vil særlig merkes i presisjonsidretter med automatiserte bevegelser.

 

Langsiktige effekter

 

Nedsatt funksjonsevne som konsekvens av regelmessig drikking. Alkoholen skader celler i kroppen som ikke lar seg reparere, og funksjonsevnen reduseres dermed permanent. Regelmessig drikking vil da særlig for en toppidrettsutøver virke nedbrytende og redusere evnen til maksimale prestasjoner.

 

Skader og sykdommer

 

Beruselse medfører svekket dømmekraft dermed øker risikoen for uhell og skader. Alkoholinntak medfører også svekket immunsystem, dermed større risiko for infeksjonssykdommer.

 

Dette stemmer også nogenlunde med det jeg har hørt, selv om jeg nesten må poengtere at noe av dette blir litt 'overdrevent'; selv om du ikke bør kombinere trening og fyll ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...