Gå til innhold

Russland viser muskler på ny - utfordrer Storbritanias marine


  

15 stemmer

  1. 1. Er det grunn til å frykte Russlands militære aktivitet?

    • Ja
      1
    • Nei
      10
    • Ingen formening/Vet ikke
      4


Anbefalte innlegg

Ifølge denne artikklen har nå Russland en spesialubåt ute for å oppspore britiske atomubåter. Dette bekymrer Storbritania som har lagt mye arbeid i å beskytte disse ubåtene siden det er dem som har Storbritanias atomraketter og det vil ødelegge for Storbritanias avskrekkingsevne om noen skulle klare å spore opp de atomdrevne ubåtene deres. Norge har ikke sagt noe om økt ubåtaktivitet foreløbig:

 

http://www.dagbladet.no/2010/08/29/nyheter/utenriks/ubat/etterretning/13162652/

 

Gir dette grunn til bekymring?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Meh. Det er slik spillet alltid har vært, og slik vil det fortsette å fungere. Russerne lager noe som bekymrer oss, så da lager vi noe som bekymrer russerne. Det er ikke farlig, heller ikke bekymringsverdig. Så lenge vi ikke får en massiv opprustning, noe det er lite som tyder på pt., tror jeg ikke vi skal legge mye energi i å være nervøse for dette.

Lenke til kommentar

Ikke at jeg frykter en konflikt mellom Norge og Russland. Nå er jo den eneste virkelige uenigheten med Gråsonen løst så det eneste som måtte skape en konflikt nå er Russlands interesse med Svaldbard. Tenker mer på Vesten generelt. At Storbritania eller noen andre store, vestlige makter skulle miste noe av potensialet sitt høres ikke bra ut.

Lenke til kommentar

Det var det man trodde før Iran-Irakkrigen også, at litt militær knuffing mellom landene aldri ville utvikle seg til full krig. Men det gjorde det altså.

 

Ikke at jeg tror vi vil se noen krig her, men hvorfor tror du at litt militær aktivitet ikke kan føre til mer?

Vel, Russland er ikke dumme. De ønsker ikke krig, hvorfor skulle de ønske det? De var en tidligere supermakt, og nå som økonomien er god ruster de opp for å vise oss at de fortsatt er relevante. Militært har de hengt etter i mange år, og nå ønsker de å ta igjen det tapte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...