Gå til innhold

Åndenes makt - Bare tull eller ligger det noe i det?


Anbefalte innlegg

Gjest Bruker-95147

Ja, det kan stemme at noen blir utsatt for "svart magi" i kirker, templer og moskeèr, og det er helt naturlig - fordi det er bare feilbarlige mennesker som trekker til disse stedene. Og hvis disse menneskene ikke er aktpågivne nok, kan de bli utsatt for overgrep av slike typer som dyrker den mørke siden av bevisstheten.

 

Akkurat den samme formen for magi, kan man finne overalt hvor mennesker befinner seg - til og med her på forumet.

 

:)

For å være helt sikker, vi snakker om Slayer sin låt Black Magic fra debutalbumet Show No Mercy nå, ikke sant?

 

 

Det er en bra låt, det - men jeg tenker nok også på endel seriøs "svart magi" som folk henter frem fra sine dypeste mentale kjellere, og utsetter andre for. Kan hende jeg skrev dette når jeg hadde i frisk minne et program om sekter og deres måte å ødelegge folk på. Jeg tror programmet gikk på nrk på onsdag kveld.

 

Skremmende hva folk får seg til å gjøre mot hverandre, og hvor hjelpeløs mennesker kan bli når de blir utsatt for ondsinnede strategier kamuflert i ett godt budskap.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Før i tiden var såkalte "medium", healere ol. en meget sjelden vare. Etter de beskrivelsene som jeg fikk av de eldre rundt meg, var disse menneskene nokså originale, og det som var fellestrekket var at de skydde oppmerksomhet, og tok seg aldri betalt.

 

I dag flommer markedet over av slike påståtte typer, men nettopp det at de alle er så opptatte av seg selv, og er rett og slett dødfrekke mht. hva de forlanger av jordisk gods og gull, for å "koble seg på", gjør at de for meg er lurendreiere som spekulerer i det faktum at individet er på konstant søk etter lykke og fravær av lidelse.

 

Jeg har respekt for de som mener å ha noe spesielt ved seg som kan være til nytte for noen andre - og som ydmykt sier at de ikke vet hva dette er men tror det er en gave fra oven, og at den gaven mister sin effekt, når den forbindes med vårt naturlige liv ved at man tar seg betalt for den fordelen som skaperen har gitt en.

 

:)

 

Nå har det seg jo slik at med internett så kan folk flest dele opplevelser, erfaringer og i det hele tatt få svar de ikke kunne få før. Det er ikke så rart at markedet vokser når en fyr kan sitte innerst i de dype dalene og få kontakt med tusenvis av andre som opplever det samme. Det er det samme med teknisk utstyr. For tyve år siden var utstyr man bruker idag uoppnåelige, både fordi de var for dyre men også fordi ingen lagde noe til slikt bruk. Når folk samler seg, utveksler erfaringer osv så ser man jo at folk som driver med slikt bruker sine erfaringer til å utvikle stadig mer sofistikert utstyr som stadig gir mer og bedre svar. Når utstyret blir tilgjengelig og mer kjent, og prisene synker, så begynner stadig flere med det. For noen er det en nysgjerrighet og for moro skyld, men for mange så gjør resultatene at interressen eksploderer.

 

Det er litt som med sex. Når man fant ut at folk hadde sex og at også kvinner hadde glede av det, og at man kunne ha sex uten at det var for forplantningens skyld, så poppet sexshopper opp. Når man fant ut at menn ville betale for det også, så dukekt det opp både menn og kvinner som ville tjene penger på det. Markedet er ganske likt i slike saker.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jeg skjønner at mine erfaringer og tanker kanskje er daterte - ville bare få de med, sånn for ordens skyld. Men når det er sagt har jeg vært høyt og lavt, over hele kloden, snudd hver en stein som dukket opp, og jeg har bare truffet en eneste en som var for meg "hel ved". Ikke for at det er særlig vitenskapelig, men man har nå lett og lett og lett ...

 

:)

 

Ja, se der ja - en dobbeltpost, eller var det min dobbeltgjenger....

 

;)

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Mulig det finnes mennesker som har spesielle evner når det kommer til disse tingene men jeg tviler på at de viser seg i billige underholdningsprogram på tv. Jeg vil tro de tar sine evner altfor seriøst til dette.

Det er for mange selgere av vind der ute som innbiller seg at de sitter inne med svarene mange søker for sine liv. . . . . . :hrm:

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Det er sant. Som nevnt så er jo serien et underholdningsprogram, hvor man legger mer vekt på underholdningen enn hvordan det egentlig foregår. Folk har også ulike forventninger til dette, man skal holde hender, tenne lys osv, og serien bygger på folks forventninger og ikke hvordan det ville vært gjort om kameraet ikke var på.

 

For å ta et eksempel. Når lilli bendriss i forrige episode kom inn, fant bibelen med brevet inni osv. Kameramessig så krever dette endel, og man må normalt flytte på lyskastere osv for å få et godt bilde. På TV så er dette pent og striglet, og er ikke i tvil om at hun fant bibelen og brevet, men for å fremstille det på TV har de sikkert spillt inn den scenen 5-10 ganger for å få den riktig. Jeg vil også anta at man har klippet vekk mye stotring for å lese brevet, og det man får se er kun den ferdige lesingen som ser ut som det blir tatt på sparket.

 

Videre, så er drt jo klart at når man beveger seg rundt i mange rom så må det være kamera der som allerede står klar til å filme. Normalt vil man filme masse små sekvenser som man flytter kameraet mellom.

 

Kort sagt, det vi som seere får se er redigert for tv for at både seere og de de er hos skal oppleve det man forventer skal skje.

 

Hendelsene er reelle, og hva mediumene oppdager er riktig og måten det løses på er riktig men man redigere endel, legger på skummel musikk osv. Samme er når man filmer spøkelser i programmet. Det er filmtriks for å illustrere opplevelsene, ikke reelle ting som filmes der og da. Når man f.eks på bensinstasjonen finner pottis i frysen, og brus på en linje så er ikke det noe som skjer der og da men en illustrasjon på noe som skjedde tidligere.

 

De som er intr. i å lære mer om hva som skjedde rundt, bør lese bøkene til mediumene som innimellom skriver om sakene de deltok i, og utdyper hva som skjedde der. Først da får man en bedre forståelse av de grep som tvselskapet gjorde, og hva som ble klippet bort. Det som ofte har skjedd er at tvselskapet faktisk har klippet vekk det mest ekstreme for å gjøre det mer troverdig. Det er ironisk at folk tror at tvselskapene blåser opp hendelsene for å gjøre dem mer spennende, mens de i virkeligheten ofte har klippet vekk det mest utrolige for å gjøre det mer troverdig. Om de f.eks møter noen med ett 50-talls opplevelser som savner en naturlig forklaring, så plukker tvselskapet ut 5-6-7-8 av de som ikke er for ekstreme men fortsatt mystiske nok.

 

Det ville f.eks vært feil å ha følgende eksempel på tv: "Jeg var utro med naboen, og mens vi herjet på i senga så dun og dotter fløy så hørte jeg noen som gikk utenfor. Jeg trodde det var mannen min som kom for tidlig hjem, så jeg løp ut og sjekket mens naboen kledde på seg og gjemte seg i skapet".

 

En slik hendelse vil ikke tas med i programmet.

Lenke til kommentar

Det ville f.eks vært feil å ha følgende eksempel på tv: "Jeg var utro med naboen, og mens vi herjet på i senga så dun og dotter fløy så hørte jeg noen som gikk utenfor. Jeg trodde det var mannen min som kom for tidlig hjem, så jeg løp ut og sjekket mens naboen kledde på seg og gjemte seg i skapet".

 

En slik hendelse vil ikke tas med i programmet.

Vet vi det?

 

Om den forsmådde mannen ble hjemme en stund skal en jo ikke se bort i fra at den elskovs syke naboen lagde noen rare lyder i skapet etterhvert, når han ble fryktelig tissa trengt foreksempel... Og vhem vet, var den forsmådde mannen overtroisk nok skal en ikke se bort i fra at han kunne rapportert om "rare, merkverdige lyder som han ikke kunne forklare" i fra skapet... De fleste som tror på slikt ser av en eller annen grunn ikke etter naturlige årsaker som første årsak og en kan vel heller ikke sett bort i fra at kona ville støttet mannen i hans antagelser om spøkelser i skapet heller, da hun nødig ville at han skulle finne den nakne naboen i det skapet.......

 

Ville vært gøy å satt opp DET scenarioet en gang ihvertfall, bare for å se om mediene ville "funnet" ut at det var en tissetrengt og naken nabo som hadde forårsaket det hele ;)

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Hendelsene er reelle, og hva mediumene oppdager er riktig og måten det løses på er riktig men man redigere endel, legger på skummel musikk osv. Samme er når man filmer spøkelser i programmet. Det er filmtriks for å illustrere opplevelsene, ikke reelle ting som filmes der og da. Når man f.eks på bensinstasjonen finner pottis i frysen, og brus på en linje så er ikke det noe som skjer der og da men en illustrasjon på noe som skjedde tidligere.

 

 

 

 

 

Det er et filmtriks når det filmer spøkelser altså? Man må redigere en del fordi de ofte tar feil, og det kan de ikke ha med i programmet. De kan heller ikke ta med når "mediumet" leser over manus slik at hun vet hva som har skjedd.

 

ALLE SLIKE PROGRAMMER ER VÅS på lik linje med horoskopanonnsene i Ukebladet Hjemmet!

"Mystiske Gauda spår fremtiden din. God treffprosent. Annerkjent medium. KUN 59,90 kr i minuttet. Kun! "

 

Kan du ikke bare få det inn i hodet ditt, Ankh? Hvorfor denne trangen til å tro på noe så latterlig dumt?

 

 

mens de i virkeligheten ofte har klippet vekk det mest utrolige for å gjøre det mer troverdig.

Er du seriøs nå? Du mener virkelig at "medium" som stadig blir latterligjort av kritisk media faktisk vil la noen klippe bort scener hvor det kan virke som de ikke er pengegriske løgnere som lever av folks naivitet og dumskap?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Det ville f.eks vært feil å ha følgende eksempel på tv: "Jeg var utro med naboen, og mens vi herjet på i senga så dun og dotter fløy så hørte jeg noen som gikk utenfor. Jeg trodde det var mannen min som kom for tidlig hjem, så jeg løp ut og sjekket mens naboen kledde på seg og gjemte seg i skapet".

 

En slik hendelse vil ikke tas med i programmet.

Vet vi det?

 

Om den forsmådde mannen ble hjemme en stund skal en jo ikke se bort i fra at den elskovs syke naboen lagde noen rare lyder i skapet etterhvert, når han ble fryktelig tissa trengt foreksempel... Og vhem vet, var den forsmådde mannen overtroisk nok skal en ikke se bort i fra at han kunne rapportert om "rare, merkverdige lyder som han ikke kunne forklare" i fra skapet... De fleste som tror på slikt ser av en eller annen grunn ikke etter naturlige årsaker som første årsak og en kan vel heller ikke sett bort i fra at kona ville støttet mannen i hans antagelser om spøkelser i skapet heller, da hun nødig ville at han skulle finne den nakne naboen i det skapet.......

 

Ville vært gøy å satt opp DET scenarioet en gang ihvertfall, bare for å se om mediene ville "funnet" ut at det var en tissetrengt og naken nabo som hadde forårsaket det hele ;)

 

Tror du misforsto poenget. Det jeg mente var at det vi får se på TV er ikke de mest ekstreme sakene, mens folk tror at man har søkte utelukkende etter det aller mest ekstreme.

Lenke til kommentar

Det ville f.eks vært feil å ha følgende eksempel på tv: "Jeg var utro med naboen, og mens vi herjet på i senga så dun og dotter fløy så hørte jeg noen som gikk utenfor. Jeg trodde det var mannen min som kom for tidlig hjem, så jeg løp ut og sjekket mens naboen kledde på seg og gjemte seg i skapet".

 

En slik hendelse vil ikke tas med i programmet.

Vet vi det?

 

Om den forsmådde mannen ble hjemme en stund skal en jo ikke se bort i fra at den elskovs syke naboen lagde noen rare lyder i skapet etterhvert, når han ble fryktelig tissa trengt foreksempel... Og vhem vet, var den forsmådde mannen overtroisk nok skal en ikke se bort i fra at han kunne rapportert om "rare, merkverdige lyder som han ikke kunne forklare" i fra skapet... De fleste som tror på slikt ser av en eller annen grunn ikke etter naturlige årsaker som første årsak og en kan vel heller ikke sett bort i fra at kona ville støttet mannen i hans antagelser om spøkelser i skapet heller, da hun nødig ville at han skulle finne den nakne naboen i det skapet.......

 

Ville vært gøy å satt opp DET scenarioet en gang ihvertfall, bare for å se om mediene ville "funnet" ut at det var en tissetrengt og naken nabo som hadde forårsaket det hele ;)

 

Tror du misforsto poenget. Det jeg mente var at det vi får se på TV er ikke de mest ekstreme sakene, mens folk tror at man har søkte utelukkende etter det aller mest ekstreme.

 

At noen i det hele tatt kan snakke med døde er for meg meget ekstremt.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Hendelsene er reelle, og hva mediumene oppdager er riktig og måten det løses på er riktig men man redigere endel, legger på skummel musikk osv. Samme er når man filmer spøkelser i programmet. Det er filmtriks for å illustrere opplevelsene, ikke reelle ting som filmes der og da. Når man f.eks på bensinstasjonen finner pottis i frysen, og brus på en linje så er ikke det noe som skjer der og da men en illustrasjon på noe som skjedde tidligere.

 

 

 

 

 

Det er et filmtriks når det filmer spøkelser altså? Man må redigere en del fordi de ofte tar feil, og det kan de ikke ha med i programmet. De kan heller ikke ta med når "mediumet" leser over manus slik at hun vet hva som har skjedd.

 

ALLE SLIKE PROGRAMMER ER VÅS på lik linje med horoskopanonnsene i Ukebladet Hjemmet!

"Mystiske Gauda spår fremtiden din. God treffprosent. Annerkjent medium. KUN 59,90 kr i minuttet. Kun! "

 

Kan du ikke bare få det inn i hodet ditt, Ankh? Hvorfor denne trangen til å tro på noe så latterlig dumt?

 

 

mens de i virkeligheten ofte har klippet vekk det mest utrolige for å gjøre det mer troverdig.

Er du seriøs nå? Du mener virkelig at "medium" som stadig blir latterligjort av kritisk media faktisk vil la noen klippe bort scener hvor det kan virke som de ikke er pengegriske løgnere som lever av folks naivitet og dumskap?

 

Det jeg forsøkte å få frem er at det for seerne kan virke uklart hvordan programmet er lagt opp. Når man skal illustrere opplevelsene så er man nødt for å bruke filmtriks for å få frem situasjonen.

 

Hvorfor denne trangen til å tro på noe så latterlig dumt?

Fordi jeg har opplevd det og VET at det er reelt.

 

Du mener virkelig at "medium" som stadig blir latterligjort av kritisk media faktisk vil la noen klippe bort scener hvor det kan virke som de ikke er pengegriske løgnere som lever av folks naivitet og dumskap?

Din skepsis har tydeligvis gjordt det vanskelig å lese hva jeg skriver. I slike saker så vil det ofte være et bredt spekter av opplevelser, og når man skal plukke ut hva man skal vise på TV så legger man seg midt på. Dvs, at man plukker ut de opplevelsene som er spennende nok for seerne, samtidig som man ikke vil skremme seerne for mye eller få feil fokus ved å ta med de mest ekstreme opplevelsene. Det har også med hva seerne er istand til å forstå. Det er ikke vits i å ta med spesifikke opplevelser som man må ha kunnskaper og erfaring for å forstå. En som har opplevd dette og har erfaring med og kunnskaper om vil se på opplevelsene og hva de gjør på en mye mer teknisk måte og få en vesentlig annen forståelse enn den typiske seer som ser på det fordi det er moro.

 

Dette kan sammenlignes litt med å se på en carchase på TV. De fleste synes det er gøy å se på, mens folk som jobber i politiet, helsevesenet osv vil lese mer ut av situasjonene. De vil se mer på hvem som risikerte å bli skadd, konsekvensene rundt de, om de som var i faresonen hadde familie og barn, om kjøringen kan forklares med psykiske, medisinske eller andre ting, og man vil lettere se hvor man f.eks kan skyte dekkene for å stoppe fyren uten at det er for risikabelt for folk og trafikk rundt.

 

Jeg har erfarign både fra TV-bransjen, alternativbransjen, og masse annet. Når JEG ser på åndenes makt VET jeg hvordan de ulike scenene er filmet og hvilke forberedelser som må til for å få det til. I hver scene så kobler jeg det om mot det filmtekniske. Videre så leser jeg mye mer av hva mediene gjør enn hva som kommer frem på TV. Det er litt som om en mekaniker hører på en forklaring fra en som har en feil på bilen. Når mekanikeren hører på hva kunden sier, så vil en annen kunde ikke koble det mot noe men en erfaren mekaniker vil ofte resonnere seg til hva som kan skape slike ulyder, hva som sannsynligvis har røket, osv baser på kundens uprofesjonelle forklaring. Om kunden f.eks sier at det bråker fra den ene hjulet, kan mekanikeren mistenke at et hjullager har røket. Sånn er det på åndenes makt også. Når mediumene jobber, så gjør og sier de ting som er meningsløse for de fleste seere, men som vi som har erfaring leser mye mer ut av.

 

hvor det kan virke som de ikke er pengegriske løgnere som lever av folks naivitet og dumskap?

Jeg kan si det samme om endel mekanikere, rørleggere, elektrikere, IT support, og andre håndverkere.

Det er ikke få mekanikere jeg har vært borti som har løyet og prøvd seg på en rask bløff for å tjene noen kroner. Vil også si at samme påstand gjelder for politikere, avisutgivere, motedesignere, og det meste annet.

Lenke til kommentar

Hendelsene er reelle, og hva mediumene oppdager er riktig og måten det løses på er riktig

Har du noe som helst grunnlag for å tro det? Er det noe som peker mot at dette er ekte, og ikke laget for å få god tv, i beste sendetid, på en kommersiell kanal?

Fortsatt ingen bevis for at dette er ekte?

 

 

Hvorfor denne trangen til å tro på noe så latterlig dumt?

Fordi jeg har opplevd det og VET at det er reelt.

Mener jeg har lest tråden ganske nøye, men har tydeligvis gått glipp av innlegget du forklarer hva du har opplevd.

 

Kan du forklare hva du har opplevd, som gjør at du 100% sikkert kan si at det er reelt? Og er det ingen andre logiske, naturlige og mer sannsynlige forklaringer på det som eventuelt har skjedd?

Jeg er ganske nysjerrig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Jeg kan si det samme om endel mekanikere, rørleggere, elektrikere, IT support, og andre håndverkere.

Forskjellen er kunnskapen og viten bak. Det finnes i bøtter og spann for data, elektrisitet og mekanikk. Det finnes ingenting om ånder, spøkelser og slikt.

 

Feil! Det er minst like mye viten og kunnskaper bak ånder, spøkelser og slikt som med data, elektrisitet og mekanikk. Fordi fenomenene er fasinerende for mange, så er det mange som studerer dem.

Se for eksempel disse:

 

http://noetic.org/research/overview/

 

http://www.assap.ac.uk/

 

http://www.forskning.no/artikler/2008/november/201175

 

http://www.mindpowernews.com/DreamFactory.htm

 

Du kan jo også fordype deg i f.eks CIA`s stargate og lignende.

 

osv osv

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Hendelsene er reelle, og hva mediumene oppdager er riktig og måten det løses på er riktig

Har du noe som helst grunnlag for å tro det? Er det noe som peker mot at dette er ekte, og ikke laget for å få god tv, i beste sendetid, på en kommersiell kanal?

Fortsatt ingen bevis for at dette er ekte?

 

 

Hvorfor denne trangen til å tro på noe så latterlig dumt?

Fordi jeg har opplevd det og VET at det er reelt.

Mener jeg har lest tråden ganske nøye, men har tydeligvis gått glipp av innlegget du forklarer hva du har opplevd.

 

Kan du forklare hva du har opplevd, som gjør at du 100% sikkert kan si at det er reelt? Og er det ingen andre logiske, naturlige og mer sannsynlige forklaringer på det som eventuelt har skjedd?

Jeg er ganske nysjerrig.

 

Dette er ikke riktig forum å diskutere mine opplevelser, det gjøres i forum hvor andre har mer kunnskaper om det og vet hva man snakker om. Av mer dramatiske ting er vel å lese medium som skriftelig beskrev det som skjedde på utøya en uke før det skjedde, skiftelig beskrivelse av concordestyrten før det skjedde osv. Av egne opplevelser så har jeg bl.a med vitner beskrevet en gjenstand som var gjemt uten å vite hva som var gjemt. Fra aller nærmeste miljøet så er det levitasjoner av både folk og ting, fysiske angrep av ånder, visuelle observasjoner, og masse annet. Nå skal det også sies at med mine interresser er jeg mer enn normalt eksponert for slike hendelser.

Lenke til kommentar

 

Jeg kan si det samme om endel mekanikere, rørleggere, elektrikere, IT support, og andre håndverkere.

Forskjellen er kunnskapen og viten bak. Det finnes i bøtter og spann for data, elektrisitet og mekanikk. Det finnes ingenting om ånder, spøkelser og slikt.

 

Feil! Det er minst like mye viten og kunnskaper bak ånder, spøkelser og slikt som med data, elektrisitet og mekanikk. Fordi fenomenene er fasinerende for mange, så er det mange som studerer dem.

Se for eksempel disse:

 

http://noetic.org/research/overview/

 

http://www.assap.ac.uk/

 

http://www.forskning...november/201175

 

http://www.mindpower...reamFactory.htm

 

Du kan jo også fordype deg i f.eks CIA`s stargate og lignende.

 

osv osv

 

 

Hei igjen! Jeg vet ikke om du oppriktig mener at gish-galopp er noen særlig god måte å underbygge sine påstander på, men isåfall er vi uenige. Du glemmer for eksempel å underbygge påstanden din om at det er like mye viten og kunnskap bak A som B (og her må det nødvendigvis vises til vitenskapelige teorier), og ellers hvorfor link en, to, tre og fire underbygger dine øvrige påstander. Innlegget ditt er tomt for argumentasjon.

 

Edit: Hvorfor virker det som at anekdoter er viktigere for deg enn substansielle data?

Endret av cuadro
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Av mer dramatiske ting er vel å lese medium som skriftelig beskrev det som skjedde på utøya en uke før det skjedde, skiftelig beskrivelse av concordestyrten før det skjedde osv.

Jeg har også hørt slike mennesker forklare seg. Det er bare to forklaringer:

 

1) Enten er dette syke mennesker som bruker død og tragedie for å skaffe seg oppmerksomhet

2) De hadde faktisk rett og valgte å ikke varsle eller på andre måter dokumentere. Grovt uaktsomt og nærmest delansvarlig for grusomhetene.

 

Hver gang en stor ulykke skjer finnes det nok av sinnsyke mennesker som vil påstå å ha visst om dette på forhånd eller påstå å kjenne gjerningsmennene på forhånd. 22 juli er ikke noe unntak. Dersom jeg faktisk klarte å se en ulykke før det skjedde ville jeg gjort en rekke drastiske skritt. Dersom jeg hadde en slik uforklarlig evne ville jeg først og fremst dokumentere alt, siden jeg selv er kritisk vet jeg på forhånd hva som trengs. Det er det jo ingen av disse menneskene som klarer! Hvorfor ikke?

Endret av Abigor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

 

Jeg kan si det samme om endel mekanikere, rørleggere, elektrikere, IT support, og andre håndverkere.

Forskjellen er kunnskapen og viten bak. Det finnes i bøtter og spann for data, elektrisitet og mekanikk. Det finnes ingenting om ånder, spøkelser og slikt.

 

Feil! Det er minst like mye viten og kunnskaper bak ånder, spøkelser og slikt som med data, elektrisitet og mekanikk. Fordi fenomenene er fasinerende for mange, så er det mange som studerer dem.

Se for eksempel disse:

 

http://noetic.org/research/overview/

 

http://www.assap.ac.uk/

 

http://www.forskning...november/201175

 

http://www.mindpower...reamFactory.htm

 

Du kan jo også fordype deg i f.eks CIA`s stargate og lignende.

 

osv osv

 

 

Hei igjen! Jeg vet ikke om du oppriktig mener at gish-galopp er noen særlig god måte å underbygge sine påstander på, men isåfall er vi uenige. Du glemmer for eksempel å underbygge påstanden din om at det er like mye viten og kunnskap bak A som B (og her må det nødvendigvis vises til vitenskapelige teorier), og ellers hvorfor link en, to, tre og fire underbygger dine øvrige påstander. Innlegget ditt er tomt for argumentasjon.

 

Edit: Hvorfor virker det som at anekdoter er viktigere for deg enn substansielle data?

 

For min del er det ikke anekdoter.

 

De hadde faktisk rett og valgte å ikke varsle eller på andre måter dokumentere. Grovt uaktsomt og nærmest delansvarlig for grusomhetene.

Så....hva tror du hadde skjedd om de hadde gått til politiet en uke før utøya og fortalt hva som skulle skje. Tror du de ville blitt tatt seriøst? Tidligere erfaringer gjør at folk holder kjeft om det de vet, og det forstår jeg godt. Hva jeg selv visste før hendelsen er jo også medvirkende til mine holdninger rundt det som skjedde.

 

Det er flere steder på nettet hvor folk legger ut ting som har kommet opp som skal skje FØR det er skjedd. Noen treffer bra, og ved alvorlige hendelser som er omtalt på forhånd så gjemmes bevisene bort i safer som dokumentasjon og mange sletter innleggene fra forumet for ikke å vekke mistanke. Det gjør også at det ikke nytter å søke etter slik info ett år etter at det eksisterte, men man må være der når det skjer. Du skulle bare visst hvilke saker som NÅ varsles...

 

Dersom jeg faktisk klarte å se en ulykke før det skjedde ville jeg gjort en rekke drastiske skritt.

Jeg hadde ikke tatt samme fly jeg visst skulle styrte, og jeg hadde ikke sendt noen jeg kjente til et sted jeg visste det skulle skje noe dramatisk. Ut over det hadde jeg latt det skje, av ulike årsaker. Det er litt av det samme som om man jobber et sted og produserer noe som har en så lav kvalitet at man vet folk vil bli skadd av det. Jobb er jobb, men man anbefaler jo sine nærmeste å velge andre produsenter. Det er sånn samfunnet er blitt.

 

Dersom jeg hadde en slik uforklarlig evne ville jeg først og fremst dokumentere alt, siden jeg selv er kritisk vet jeg på forhånd hva som trengs. Det er det jo ingen av disse menneskene som klarer! Hvorfor ikke?

Det er skriftelig dokumentasjon på dette men folk er jo redd for å bli innblandet og mistenkt, og derfor fjerner man bevis i etterkant.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...