Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

24: Redemption: Jack Bauer er som torturens MacGyver, men i denne "filler-filmen" er han kun en god gammeldags actionhelt som fortsatt vet å knekke nakker selv om han er bakbundet, forslått og til dels grillet (her snakker jeg ikke metaforisk). Mannen har landet fly mens han befant seg i bagasjerommet og en håndfull milliard kinesere var knapt en utfordring for han. I denne filmen befinner han seg i et nytt miljø, i det svarteste Afrika. Små barn blir trent opp som barnesoldater, slik at Bauer har nye folk å kverke når de vokser opp. Om han da ikke stopper det hele. En liten opprørshær i et bortgjemt afrikansk land virker ikke akkurat som den største trussel, de er ikke engang bevæpnet med nukes eller skumle biologiske våpen.

 

Filmen serverer også et politisk ballespark til FN, som er fullt fortjent. Dog ikke helt troverdig utført. Hundretusener døde i Rwanda på 90-tallet, barn og kvinner ble slaktet ned mens FN knapt løftet en finger men valgte politisk korrekthet og feighet fremfor å faktisk være fredsbevarende. Denne skampletten i menneskets historie, da spesielt FN sin, er her kanalisert gjennom en feig FN-kar med fransk aksent (naturlig nok). I en tid hvor det er politisk ukorrekt å kritisere FN så er det bra 24 nok en gang i hvert fall prøver å sette dagsorden, akkurat som de gjorde med torturproblemstillingen. 24 satte den for alvor på dagsorden i USA før Bush sine idiotiske fangeleirer gjorde det. Enten man er enig eller uenig i bruken av tortur så er det flott at det blir skapt diskusjon, for det er en såpass viktig problemstilling. Selv om endel idiotiske "såkalte" liberale ikke likte det. Men det er ikke alltid lett for oss liberale, som må tåle tåpeligheter som Michael Moore og enkelte andre i våre rekker.

 

24 er som kjent en tv-serie som tar for seg 24 timer i såkalt sanntid. Om alle hadde gjort som Bauer sa ville serien vært kalt "2". Også i denne filmen er det tullinger som ikke hører på karen. Han får allikevel til mye og om filmen hadde vært et par timer lengre ville nok Bauer sørget for fred i Afrika.

 

Det triste med filmen er at den ikke er spennende. I første sesong av 24 fikk jeg så høy puls av serien at jeg gikk ned 5 kg. Ujevne sesonger fulgte, men det var alltid underholdende og spennende. Med nye vrier og gode øldrikker for hver gang Bauer sa "Dammit". I denne filmen er alt forutsigbart og hvilepulsen er konstant. Det er kjekt at filmen nok kommer til å irritere noen av FN-elskerne, men det er nå heller ikke særlig relevant for min opplevelse. Jeg gleder meg mer til den nye sesongen og det var bra å se Bauer i et nytt miljø. Men når 24 ikke er spennende så er det til dels en bom. Formatet gjør seg mye bedre som tv-serie. Jeg registrerer også nok en gang at Bauer har en enorm blære og ikke gikk på do.

 

5/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
så venter jeg i spenning på om Gunfreak kommer inn og rister på hodet over skuddlydene.

 

er ikke noe feil på lydene, mye bedre enn de aller fleste 80talls filmer, ak høres ut som ak osv.

 

lydene er jo så klart lavere enn de ville være, men med en film med så mye skying ville det være VELDIG slitsomt om lydene skulle være like høye som i HEAT

Lenke til kommentar

Zack and Miri Make a Porno (2008)

 

Kan tenke meg jeg blir "angrepet" om denne saken men...

 

Filmen er helt grei. Ikke noe spetakulær, og heller mye hypet opp etter alt tullet med sensur og krangling med Smith og ratings systemet.

 

En svært "myk" film. Den spiller på søthet, og er ikke ikke så veldig bra laget. Alt er standard, og selv dialogen som er Smith sitt sterke side var temmelig kjedelig og uinteresant. Det går mye på forholdet mellom Zack og Miri (selvfølgelig), men dialogen mellom de er helst "one liners" og blir heller fremstilt som et kul par, og mulig mangen nerder tenker "hun er den perfekte dama", og mangen vil sikker tenke "Hvorfor kan ikke jeg finne er sånn kul dame som ikke blir fornærmet av alt?".

 

Filmingen er linært, men dette er typisk Smith. Han er ingen kamera mester, men heller en dialog morro mann.

Det som er trist er at ingen av karakterene i filmen er noe interesante. Den består av de samme som har vært i alle andre Smith filmer, enaste personen som spilte LITT anderledes var Jason Mewes sitt figur. Men selv den var nokså kjedelige.

 

Filmen avslutter helt klassisk for slike komantisk komedier....de blir sinte på hverandre, finner hverandre igjen...GJESP!!!!

 

Den har morsome øyeblikk (særlig SHIT scenen...), men i helheten skuffer den stort. Den har ikke "denne skal jeg se om igjen" følelsen og faller flatt på en film du ser dersom det ikke er noe annet å velge mellom.

 

Det hele skuffer, jeg har mer troen på Red State blir spennende å se Smith forsøke seg på noe anderledes.

 

 

4/10 :cry:

Lenke til kommentar

@Bob: Jeg er veldig enig i din anmeldelse av Once Upon a Time In America. Det å kalle den for middelmådig blir helt feil, jeg gav den en solid 9er og plasserte den på top 20. Et gangsterdrama blir ikke komplett før Leone sitter i registolen og Morricone styrer orkesterskuta. Og til tross for spilletiden er den jo egentlig kjempespennende, den er jo pakket full av diverse hendelser, man får aldri tid til å kjede seg før en ny arc starter.

Slow-motion scenen gav meg gåsehud!

 

En film som virkelig er middelmådig dog, det er American Psycho. Så den i går kveld og ble skuffet, trodde den skulle være så mye mer. Konseptet er steike bra, og det er fryktelig mye spilt potensialet. Den burde vært mye lengre, slik at vi hadde fått mer tid til å lære å kjenne Bateman, jeg synes den rushet for mye.

Endret av Speik
Lenke til kommentar
Zack and Miri var ikke helt det store, nei. Hakket over middels, endte vel opp på en 6/10. Og selv om jeg jevnt over liker filmene til Smith, er han ingen god regissør. Mye her som var direkte amatørmessig.

 

Ja, enig. Personlig synes jeg de beste Kevin Smith "filmene" er de "An Evening with Kevin Smith" serien. Dem kan jeg se om og om igjen.

 

Kevin Smith er veldig mye i samme båt som Quentin Tarantino. De er kule personer i virkeligheten, og fansen beguder alt de gjør uansett hvor dårlig resultatet blir.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar
@Bob: Jeg er veldig enig i din anmeldelse av Once Upon a Time In America. Det å kalle den for middelmådig blir helt feil, jeg gav den en solid 9er og plasserte den på top 20.

Hvilket slående argument.

 

Et gangsterdrama blir ikke komplett før Leone sitter i registolen og Morricone styrer orkesterskuta.

Jeg antar at du setter ting på spissen, men hva tenker du da om The Godfather-filmene (minus treeren) og Goodfellas?

 

Og til tross for spilletiden er den jo egentlig kjempespennende, den er jo pakket full av diverse hendelser, man får aldri tid til å kjede seg før en ny arc starter.

De fleste filmer er pakket full av diverse hendelser, så dette er et lite vektig argument. Hva mener du med arc?

 

Slow-motion scenen gav meg gåsehud!

Det er noen år siden jeg så filmen sist, men hvilken scene mener du?

Lenke til kommentar

Jeg setter Godfather I og II veldig høyt(3ern er ikke så ille som enkelte skal ha det til heller), og Goodfellas var også en finfin opplevelse. Allikevel trekker Once Upon.. det lengste strået, men det er ikke med så sabla mye. Den hadde bare det lille ekstra, uten at jeg helt kan sette fingeren på hva. Musikken er jo strålende i både Godfather og Once Upon.., men Morricones Deborahs Theme er hakket hvassere.

I Godfather er det et par-tre steder hvor jeg titter på klokka, men Once Upon.. nærmest flyr av gårde(jeg titta jo på klokka der også, men det var bare av gammel vane). Once Upon scorer er også et musehår bedre på det visuelle planet, vil jeg si.

Lenke til kommentar
Syns cinematografien er stygg, folkene er stygge, fargene er stygge, interiøret er stygt, klærne er stygge. Rett og slett en utrivelig film å se på.

Mens folka i Gudfaren er supermodeller? Klærne er stygge i barndoms-sekvensen, men det er jo meningen. Synes gutta kler seg rimelig stilfullt gjennom resten av filmen. Jeg kjøpte totalt illusjonen om "gammel"-Amerika, så der blir vi nok aldri enige.

Lenke til kommentar

Funny Games US

 

You bet that you’ll be alive tomorrow at 9 o’clock and we bet that you’ll be dead. Okay?

 

Funny Games er en litt merkelig film. Alt blir dratt ut i det uendelige, og på noen scener ble det litt for mye; 5 minutter med en dame som ligger på gulvet er litt kjedelig, men jeg mistet aldri interessen for filmen, til tross for at de 4 personene som jeg så den sammen med satt og reiv seg i håret. Filmen hadde noen litt ødeleggende faktorer; Hvorfor snakket den ene skuespilleren til publikum? - Greit nok, men jeg hadde klart meg fint uten akkurat det. Uten å ødelegge for de som ikke har sett filmen kan jeg si at den tingen med fjernkontrollen var veldig unødvendig, alle rundt meg jublet, helt til fjernkontrollen kom, og da bestemte de seg for at den fortjente 1/10

 

Funny Games var kort sagt en litt uvanlig film, og den passer best for spesielt interesserte.

 

7/10

Endret av Kontorstol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...