Dagens minitest: Bergens beste rullekebab
Egentlig blir det gårsdagens, men hvem bryr seg.Iallefall, i går gikk jeg fra jobb med planer om Burger Kings baguetter til middag. På vei gjennom Marken går jeg forbi en kebabsjappe, tapesert med utklipp fra BA. Utklippene omtaler denne sjappen som Bergens beste, så min interesse er fanget. På menyen finner jeg frem en superdeluxe-rullekebab til 79 blanke kroner. Den har 10 minutters tilberedningstid, så jeg finner frem flasken med tålmodighet og smører meg godt inn.(I mellomtiden ringer Canal digital og prøver å prakke på meg en bredbåndslinje.. jeg sier jeg har NGT, betaler 500kr for 20Mbit og ikke er interessert. Nei, for de hadde et fantastisk tilbud på 4/1Mbit til bare 450kr. Hallo, hørte du hva jeg sa? 500kr for 20Mbit. "Åja, øh, er du fornøyd med det, da?")Så er rullekebaben min ferdig, pakkes varsomt inn i aluminiumsfolie og jeg overleverer de 79 kronene herligheten koster. På vei hjem stikker jeg innom en butikk for å kjøpe litt brus, og kommer over en liten sushi-meny. 49kr for 6 maki-ruller, soyasaus og litt ymse. Sushi og rullekebab hører sammen som hånd i hanske, så sushien fikk bli med hjem.Vel hjemme åpner jeg sushi-pakken, og ble litt mistenksom til den tyktflytende "wasabien". Den ble iallefall blandet ut i soyasausen, og jeg plukket opp den første maki-rullen.. og hva skuer mine lyseblå?Crabsticks.Sukk. Den ble dyppet i soyasaus, og jeg tok mitt første tygg. Tørr grøtris-aktig ris utgjør den største prosentandelen av rullen, men innimellom dukker en gulrot- og agurk-bit opp, og crabsticken glimter med sitt smakløse og kjipe nærvær. Ingefæren var saftig og smakfull, men det hjelper lite når sushien smaker eff all.Konklusjon: kjipeste sushien jeg har spist.Enter from left: Bergens beste rullekebab, here to save the day.Kremt. Iallefall, kebaben danderes pent på et fat, og jeg legger merke til at den har tatt skade av å ligge i folie i en halvtime. Den er nå dvask og ufin, men fullt spisbar.Første tygg. Helt kurant rullekebab, men Bergens beste? Langt ifra. Pannekaken som holder hele sulamitten sammen er nystekt og god, men fyllet var tragisk. Det var som om man tok restene etter en veik taco/tortilla/tilsvarende mat-kveld, rørte det sammen og pakket det inn i en lefse. Kjøtt, paprika, litt mais og sjampinjong og et eller annet muffens som holdt smørjen sammen (ost, tror jeg). Ingen salat eller syltede jalapeñoer. :(Konklusjon: fin kebab etter en kveld på byen, hvis man tilfeldigvis er i nærheten av Marken. Personlig syns jeg rullekebaben ved Teateret fremdeles er best, iallefall i sentrum.
19 kommentarer
Anbefalte kommentarer