Gå til innhold

LarsP's Blog

  • blogginnlegg
    6
  • kommentarer
    25
  • visninger
    25 061

awww Kosttilskudd, så søtt.


Gjest

1 101 visninger

32Protein_Bar_Vanille.jpgEn ting jeg irriterer meg grenseløst over er hvordan kosttilskudd som f.eks proteinpulver, recovery bars, ulike gainere og måltidserstattere produseres. Problemet er ikke at det smaker helvete på jord (noe som selvsagt er tilfellet i 80% av tilfellene), men at produsentene av en eller annen grunn tilsetter uhorvelige mengde søtstoffer eller enda verre; rafinert sukker (ohmy!).Og det er ingenting som fungerer dårligere når man er A)sliten eller B)tørst enn søtstoffer. Det er ekkelt, kvalmende og gir deg lyst til å kaste produktet til helvete ut vinduet på bussen (ja, jeg inntar som regel tilskuddet på bussturen på vei hjem fra trening).Så kommer selvsagt dilemaet til produsentene; våre kunder vil ikke alltid innta så mye rafinert sukker, men hvordan skal vi da gjøre de kvalme og sinte? Jo, svaret er ganske enkelt: N-L-α-aspartyl-L-phenylalanin-1-methylester, eller det som på lekspråket blir kalt for aspartam(E951), et stoff som burde forbys på lik linje med heroin og lutefisk.Aspartam fremstilles syntetisk av to naturlige forekommende aminosyrer, asparginsyre og fenylalanin. Aspartam søter cirka 200 ganger mer enn sukker og gir derfor i praksis ikke energi ved bruk. Aspartam har flere ganger vært i søkelyset som mistenkt for en rekke uheldige effekter i mennesker. Flere undersøkelser som konkluderer med dette er blitt publisert, men disse har blitt avvist av myndighetenes eksperter da de ikke har vært tilstrekkelig seriøse.Jeg liker IKKE å få i meg noe som aldri har blitt forsket 100% på.Konklusjon:Kan dere (produsenter) slutte å inkludere søtningsstoffer i produktene deres? De er kvalmende og ekle!

6 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Aspartam er et av de tilsetningsstoffene det er blitt forsket mest på. Joachim fortsetter med sitt alt for høye forbruk av Cola Light - med aspartam. Riktignok ville jeg nok valgt den søtet med Splenda - men det har ikke ankommet Norge, enda.

Lenke til kommentar

Det har kanskje blitt forsket mye på, men denne forskningen gir oss forbrukerne lite eller ingen informasjon vi kan trekke konklusjoner ut ifra.

Cola Light (og annen lettbrus) inneholder forskjellige sakkarider noe som gjør at jeg holder meg unna de. :)

Lenke til kommentar

Nei, Splenda eller E955 som det også kalles fremstilles ved halogenisering av hydroksylgruppene til sukrose. Det er vel 2-3 ganger søtere enn Aspartam og dessuten kalorifritt.

 

Jeg er fremdeles ikke helt trygg på det siden det som sagt inneholder klor. :\

Lenke til kommentar
Vannet i springen din inneholder også klor. I utgangspunktet inneholder også saltet i maten din, NaCl(Na+ og Cl-, om jeg husker riktig) også klor. Nei og nei.

Vel, det er forskjell på mengden kloridioner som inngår i rensing av springvann, det som inngår i salt og det Splenda har i seg.

 

Det sier jo seg selv at store mengder naturlig rensestoff ikke er bra for kroppen.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...